Web Analytics Made Easy - Statcounter

پس از زمزمه های دونالد ترامپ مبنی بر خارج کردن نظامیان امریکایی از سوریه،  روزنامه وال استریت ژورنال روز سه شنبه نوشت که ترامپ در پی تشکیل ارتش عربی و جایگزین کردت آن به جای نظامیان امریکایی در بخش شمال شرقی سوریه است.
این تصمیم در زمانی اتخاذ شده که دولت آمریکا از عربستان، قطر و امارات خواسته است برای حضور نظامیان امریکایی در شمال عراق میلیاردها دلار بپردازند و پیش از حمله امریکا، فرانسه و انگلیس به دمشق و حمص، ترامپ گفته بود که اگر عربستان می خواهد نظامیان ما در سوریه باشند باید هزینه آن را پرداخت نماید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اما پس از حملات بامداد شنبه امریکا، انگلیس و فرانسه به سوریه، بار دیگر کاخ سفید اعلام کرد رویکرد ترامپ در خصوص خارج کردن نظامیان امریکایی از سوریه تغییر نکرده واین نظامیان در اسرع وقت از این کشور خارج خواهند شد.
تا کنون عربستان با اعزام نیرو به سوریه در قالب ائتلاف موافقت اعلام کرده و در این زمینه محمدبن سلمان ولیعهد و عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان اعلام کرده اند که ریاض حاضر است به سوریه نیرو بفرستد.
در سطح رسانه ای نیز این ایده در حال پرورش است و کشورهای عربی تشویق می شوند که به چنین طرحی بپیوندند.  ولید فارس» مشاور سابق سیاست‌خارجی «دونالد ترامپ» د تازه ترین توئیت خود با استقبال از طرح ترامپ نوشت: من خوشحالم که دولت ترامپ تصمیم به تشکیل ائتلافی از نیروهای عربی برای مبارزه در سوریه گرفته است. من سالهاست که موافق این ایده بوده ام و مطمئن هستم که جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید بخوبی آن را اجرا خواهد کرد.
وی در توئیت دیگری نوشت: نیروهای هوایی عربستان، امارات، مصر و اردن توسط آمریکا، فرانسه و انگلیس مجهز شده اند و آموزش دیده اند. آنها می توانند بر نیروهای هوایی ایران و سوریه فائق آیند و از عهده آنها برآیند. 
صرف نظر از اینکه حضور نظامیان امریکایی در خاک سوریه مشروعیت ندارد و این کشور نمی تواند برای  جایگزین کردن نظامیان دیگری  به جای حضور نامشروع نظامیان خود در خاک سوریه تصمیم بگیرد و در صورت عملی شدن چنین طرحی نیروهای جایگزین نیز به عنوان نیروهای متجاو و اشغالگر شناخته شده و فاقد مشروعیت خواهند بود سو سوال مطرح است که اگر رویکرد ترامپ مبنی بر جایگزینی نیروهای عربی به جای نظامیان امریکایی در خاک سوریه جدی باشد اول اینکه ترامپ  با این طرح چه هدف یا اهدافی را دنبال می کند؟ دوم اینکه آیا امکان تشکیل چنین نیرویی یا حضور مصر در این نیرو ممکن است؟ 
در پاسخ سوال اول نخست باید گفت با توجه به تثبیت امنیت دمشق، تمرکز ارتش  و متحدان سوریه به جبهه جنوبی در مرزهای جولان یا شمال محل استقرار نظامیان امریکایی معطوف خواهد شد و در چنین شرایطی امریکا ممکن است با این طرح قصد دارد بدون اینکه جان نظامیان امریکایی با تهدید روبرو شود جنگ میان نیروهای منطقه ای رخ دهد ضمن اینکه امنیت رژیم صهیونیستی نیز حفظ شود.
دوم اینکه با حضور احتمالی نیروهای مصر و عربستان در این ائتلاف، از یکسو سوریه و متحدانش با عربستان درگیر شوند و از سوی دیگر به دلیل اختلافات مصر و ترکیه این دو کشور نیز به رویارویی کشیده شوند. البته سوال اینجاست که وضعیت کردهای سوری در این میان چه خواهد شد؟ چرا که حداقل مصر مخالف تجزیه سوریه است. 
در پاسخ به سوال دوم به نظر باید گفت به نظر می رسد تشیل ائتلافی از کشورهای عربی با مشکلات بزرگی مواجه است نخست اینکه عربستان  و امارات در حال حاضر درگیر جنگ یمن هستند وبا وجود گذشت سه سال از جنگ و استفاده از هزاران مزدور خارجی نتوانسته اند نتیجه ای بگیرندو اکنون بیشتر مناطق عربستان از جمله ریاض تحت حملات موشکی یمنی ها قرار دارد و به همین دلیل سعودی ها ازبیم حملات موشکی نشست اخیر سران اتحادیه عرب را به جای ریاض در ظهران برگزار کردند.
دوم اینکه حضور مصر در چنین ائتلافی با دشواری هایی روبروست چرا که این کشور در خصوص یمن هم با سعودی ها همکاری نکرد و از سویی سیاست های قاهره با رویکرد سعودی ها در باره سوریه تفاوت دارد. و در خصوص حمله اخیر امریکا، انگلیس وفرانسه به سوریه،  پارلمان مصر این حمله را محکوم کرد.
حال این سوال مطرح می شود که اگر امکان تشکیل ائتلاف عربی فراهم نباشد پس طرح این موضوع از سوی ترامپ چه معنایی دارد؟ در پاسخ باید گفت به نظر می رسد ترامپ پس از اینکه کشورهای عربی ناتوانی خود را  در تشکیل چنین نیروی نشان دادند با برگ برنده برای آنها صورت حساب صادر خواهد کرد و خواهد گفت پس اگر شما نمی توانید،  برای ماندن ما در سوریه باید هزینه بپردازید. که این همان سیاست دوشیدن شیر گاوی است که ترامپ در کارزار انتخاباتی گفته بود و تا کنون هم به آن عمل کرده است.
-------------------------------------------
رضا محمدمراد  

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۲۹۰۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه

ناتوانی بیش از یکصد گروه شبه نظامی مسلح و مورد حمایت ترکیه در برقراری امنیت در مناطق شمالی حلب و ادلب سبب شده تا علاوه بر موج انفجارها و درگیری های داخلی میان فرماندهان این گروه ها، نارضایتی های مردمی اهالی این مناطق علیه گروه های مزبور قوت بگیرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، انفجارها و درگیری ها در حومه شمالی حلب که تحت کنترل شبه نظامیان موسوم به ارتش ملی سوریه در حال وقوع است، عجز و ناتوانی ترکیه را در حمایت از گروه های تروریستی تحت پشتیبان خود نمایان می کند.

 

.

 

ناتوانی ترکیه در برقراری امنیت در شمال حلب در شرایطی است که در مناطق تحت کنترل گروهک تحریرالشام در ادلب نیز حذف برخی فرماندهان و اعتراضات مردمی به بالاترین سطح خود رسیده است.

«رضا الباشا»؛ خبرنگار میدانی سوری در گفتگو با خبرگزاری تسنیم پیرامون دلایل انفجارها و درگیری ها گفت: در این مناطق بیش از یکصد گروه تروریستی مورد حمایت آنکارا با هدف تثبیت نفوذ اقتصادی و امنیتی و همکاری با سازمان اطلاعات ترکیه در حال رقابت با یکدیگر هستند.

در همین راستا اختلافات فرماندهان شبه نظامیان موسوم به لشکر معتصم در شهر مارع بر سر تجارت مواد مخدر، قاچاق و تبادل اتهام در زمینه فساد و خیانت در اموال عمومی، به کشته شدن فرمانده لشکر معتصم و برقراری منع آمد و شد در این منطقه منجر شد.

شواهد حاکی از آن است که ترکیه در منطقه ای که بیش از 100 گروه مسلح تروریست را تحت حمایت خود قرار داده، همچنان نتوانسته  زمینه وحدت نظری و عملی را در صفوف این گروه ها ایجاد کند.

این در حالی است که اردوغان پیش از این مدعی شده بود با نظارت ترکیه و گروه های متحد بر این مناطق، در آینده ای نزدیک ساختاری را پی ریزی خواهد کرد که خواهد توانست به جایگزینی برای دولت بشار اسد در دمشق تبدیل شود.

پیام‌های حمله به پایگاه‌های آمریکا در شرق سوریه

 

همزمان افزایش تعداد بمب گذاری ها و درگیری ها میان این گروه های مسلح، خشم و نارضایتی مردم و اهالی ساکن در این مناطق را نیز برانگیخته است تا انتقادات از عملکرد گروه های متحد آنکارا در نوار شمالی سوریه از حلب تا ادلب شکلی آشکار به خود بگیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه‌های تروریستی در شمال سوریه
  • درخواست پارلمان عربی برای تحقیقات در مورد کشف گور‌های جمعی در غزه
  • ناتوانی ترکیه در مهار درگیری گروه های تروریستی در شمال سوریه
  • حمله حزب‌الله لبنان به ساختمان محل استقرار نظامیان صهیونیست
  • سفر وزیر خارجه بحرین به سوریه پس از ۱۳ سال
  • استقرار بالگرد نیروهای مسلح در استان ایلام ضروری است
  • استقرار تیپ مستقل ارتش در ایلام از مطالبات دیرینه مردم است
  • لحظه اصابت و سرنگونی جنگنده پیشرفته آمریکا توسط انصارالله یمن+ ویدئو/ اعلام سفر رئیس موساد به عربستان/ طرح بلندپروازانه ترکیه برای ساخت ناو هواپیمابر/  حمله عناصر «پ.ک.ک» به نیروهای ارتش ترکیه
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • مشارکت 240 اثر در جشنواره طوفان القوافی/ اختتامیه در بصره برگزار می شود