Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴- مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور روحانیت، تبیین معارف الهی، سبک زندگی اسلامی و پاسخگویی به شبهات را سه رسالت مهم حوزه علمیه قم در شرایط فعلی دانست و اظهار کرد: در میان این سه رسالت، اصلاح سبک زندگی روحانیت را در اولویت حوزه علمیه می دانم چرا که تعداد کمی از روحانیون در داشتن سبک زندگی اسلامی در عمل موفق بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حجت االاسلام و المسلمین محمدرضا حشمتی درباره رسالت حوزه علمیه قم در شرایط فعلی، گفت: همیشه علمای اسلام در پاسداری از دین مبین اسلام اهتمام داشتند و علاوه بر تبیین معارف الهی معمولاً پاسخگوی شبهاتی بودند که به اسلام وارد می شده و با هر ابزاری از جمله جلسه بحث و درس و انتشار کتاب این شبهات را پاسخ می گفتند.
او ادامه داد: در عصر حاضر حوزه علمیه باید چند کار را با هم انجام دهد، یکی اینکه تبیین معارف اسلامی را برای اقشار مختلف جامعه داشته باشد و برای این کار حتماً باید زبان هر قشر و مجموعه ای را بشناسد تا بتواند موفق باشد. علاوه بر معارف اسلامی باید در عمل نشان دهد که یک سبک زندگی اسلامی چه سبکی است و چه شرایطی دارد، شاید علاوه بر گفتار و تبیین سبک زندگی، مردم ساده زیستی در سبک زندگی حوزویان را نیز از نزدیک مشاهده کنند. رسالت سوم حوزه علمیه این است که به شبهاتی که مطرح می شود پاسخگو باشند. شبهات را افراد عالم، اندیشمند و دانشمند مطرح می کنند و باید عالمانه هم به آنها پاسخ داده شود.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور روحانیت عملکرد حوزه علمیه قم در هر سه رسالت تبیین معارف الهی، سبک زندگی اسلامی و پاسخگویی به شبهات را از نقاط ضعف این نهاد دینی دانست و افزود: در تبیین گاهی زبان مخاطب در نظر گرفته نمی شود، سواد و سطح تحصیلات را در نظر نمی گیرند و به همه به یک گونه پاسخ می دهند، در سبک زندگی هم تعداد کمی موفق شدند که سبک زندگی پیامبر(ص) یا سیره پیامبر(ص) را در عمل خود نشان دهند، در پاسخ به شبهات هم ناقص این کار انجام شده است.
او در میان نقاط ضعفی که برای حوزه علمیه اشاره کرد اولویت را سبک زندگی روحانیون عنوان و خاطرنشان کرد: من اصلاح سبک زندگی روحانیون را اولویت می دانم چرا که مردم تبیین ها را می خوانند، اما آنچه امروز نیاز داریم که به مردم نشان دهیم الگوهای عملی معارف اسلامی که از آنها سخن می گوییم چه کسانی هستند؛ روحانیت باید در سبک زندگی خود تغییراتی به وجود بیاورند و نشان دهند که وابستگی به دنیا ندارند.
حشمتی در پاسخ به اینکه مرجعیت شیعه در اصلاح نقاط ضعف حوزه چه نقشی می تواند ایفا کند؟ گفت: مرجعیت به عنوان بالاترین سطح حوزه های علمیه مطرح است، مرجعیت، طلبه و هر امام جماعتی در سطح خود باید سبک زندگی ساده زیستی را نشان دهد.
او معتقد است که مباحثات، علم و آزاد اندیشی از نقاط قوت حوزه علمیه تا به امروز بوده است، ولی باید همه نقاط قوت حوزه در عمل هم نشان داده شود.
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور روحانیت ارزیابی خود از آینده حوزه علمیه قم را بیان و خاطرنشان کرد: اگر سه رسالتی که برای حوزه علمیه قم بدان اشاره کردم را انجام دهیم، موفق می شویم در غیر این صورت کم کم جایگاه خود را از دست خواهیم داد.
حشمتی در مورد آینده مرجعیت شیعه قم نیز گفت: آینده مرجعیت را خوب می دانم، ولی باید وظایف خود را انجام دهیم.
منبع: شفقنا

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۲۹۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت مجلس با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان

نمایندگان مجلس با کلیات طرح دو شوری اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و افزایش تعداد نمایندگان مخالفت کردند. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، نمایندگان مجلس در نشست علنی امروز (یکشنبه، 9 اردیبهشت ماه) مجلس شورای اسلامی با کلیات طرح دو شوری اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و افزایش تعداد نمایندگان با 94 رأی موافق، 120 رأی مخالف و 5 رأی ممتنع از مجموع 234 نفر از نمایندگان حاضر در صحن مخالفت کردند.

بررسی جداول لایحه بودجه 1403 در مجلس دو شیفته شد

در این نشست، ولی الله بیاتی سخنگوی امور داخلی کشور و شوراها در تشریح طرح کمیسیون شوراها برای افزایش نمایندگان، اظهار داشت: گزارش کمیسیون امور داخلی در خصوص طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان آنها و طرح اصلاح قانون تعیین محدوده حوزه انتخاباتی مجلس و اصلاحات و الحاقات بعدی آن و همچنین طرح اصلاح جدول حوزه‌های انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان و نیز طرح اصلاح محدوده حوزه انتخاباتی مجلس شورای اسلامی همگی مصوب سال 1396 و اصلاحات بعدی آن ها و همچنین طرح اصلاح حوزه‌های انتخابیه دارای 5 شهرستان به کمیسیون امور داخلی کشور ارجاع و بر اساس ماده 143 آئین نامه داخلی به دلیل اشتراکات موضوع با یکدیگر ادغام شد و با حضور کارشناسان مرکز پژوهش ها مورد بررسی قرار گرفت.

وی افزود: این مصوبه در جلسه یکم خرداد 1402 با اصلاحاتی به تصویب رسید و از آن جایی که پیش نیاز برگزاری انتخابات تقسیم سرزمین به حوزه‌های انتخاباتی است و از آن جایی که این تقسیمات برای نمایندگان و شهروندان پیامدهای مهمی دارد لازم است مورد توجه قرار گیرد و رایج‌ترین معیار برای اصلاح حوزه‌های انتخابیه و تعداد نمایندگان برابری نسبی جمعیت است و طبق اصل 64 قانون اساسی تعداد نمایندگان مجلس 270 نفر است و پس از همه پرسی سال 68 و پس از هر 10 سال با در نظر گرفتن عوامل انسانی، سیاسی، جغرافیایی و موضوعات مرتبط با آن حداکثر 20 نماینده می تواند اضافه شود اما از زمان تصویب قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال 1358 تنها یک بازنگری و افزایش تعداد نماینده در سال 78 صورت گرفت.

نماینده مردم تفرش و آشتیان در مجلس خاطرنشان کرد: تعداد نمایندگان در محدوده حوزه‌های انتخابیه سالها است ثابت مانده و به نابرابری منجر شده و لزوم اصلاح جداول حوزه‌های انتخابیه ضروری است و در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی 5 طرح ذیل یک طرح با عنوان اصلاح جدول حوزه انتخابیه مجلس شورای اسلامی و تعداد نمایندگان آن ها با هدف اصلاح جدول حوزه های انتخابیه و تعداد نمایندگان اعلام وصول شد و به استناد آئین نامه داخلی ادغام شد و با همکاری کارشناسان مختلف، دستگاه های اجرایی و نظارتی از اردیبهشت 1400 بر اساس معیارهای جمعیتی، پراکندگی جغرافیایی، محدودیت و توسعه یافتگی و مسائل امنیتی و سیاسی مورد بازنگری و اصلاح قرار گرفت که در مجموع با این طرح 40 نماینده به 23 استان کشور اختصاص یافت و 20 نماینده متعلق به حوزه های جدید است و 20 حوزه انتخابیه فعلی نیز با افزایش نمایندگان مواجه می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بارش‌ها سراسر کشور را فرامی‌گیرد
  • گستره بارش‌ها سراسر کشور را فرامی‌گیرد
  • اعلام آمادگی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای همکاری با مجمع تقریب
  • مخالفت مجلس با کلیات طرح افزایش تعداد نمایندگان
  • بودجه دولتی برای حوزه‌های علمیه | جمع مبلغ نهاد‌های فرهنگی و مذهبی ۶۷ هزار میلیارد تومان!
  • شرایط ایران با عملیات «وعده صادق» در جهان تغییر یافت
  • زن و خانواده مرز مواجهه جمهوری اسلامی با غرب است
  • منطق زنان و خانواده انقلاب اسلامی در دنیا اجرا شود
  • کعبی، نائب رئیس جامعه مدرسین: نیروی انتظامی تحت هیچ شرایطی نباید از طرح نور عقب نشینی کند
  • طرح نور باید با قاطعیت تداوم پیدا کند