Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمله روز گذشته محافظان مسلح دیپلمات‌های ترک و نیروهای افغان به یک مدرسه افغان-ترک در شمال افغانستان واکنش‌هایی را در این کشور به همراه داشت و برخی آن را تجاوزی آشکار به خاک افغانستان دانستند. ۲۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۸ بین الملل آسیا-اقیانوسیه شبه قاره نظرات

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «استکهلم سنتر فُر فریدم» اعلام کرده بود که گروهی از دیپلمات‌های ترکیه به رهبری «سوکی سکین آلپای» سرکنسول این کشور در شهر مزارشریف در شمال افغانستان به همراه ده‌ها سرباز ترک و نیروهای پلیس افغان به مدرسه افغان-ترک در این شهر حمله کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس این گزارش، این نیروها همراه با آژانس همکاری و هماهنگی ترکیه (TiKa) و «زکی بودک» هماهنگ کننده آن در مزارشریف تلاش کردند تا بطور غیرقانونی کنترل مدرسه را به دست گیرند.

با این حال، این حمله با مقاومت شدید و واکنش گسترده والدین دانش‌آموزان افغان-ترک مواجه شد.

به گفته شاهدان عینی گروهی از والدین دانش‌آموزان مقابل نیروهای ترکی و افغان مقاومت کردند و فریاد می‌زدند که «اینجا جایی برای دزدها نیست».

صحن و باغچه مدرسه نیز از نیروهای مسلح و خودروهای نظامی پر شده بود.

این مدرسه افغان ترک، توسط نیروهای پلیس و محافظان مسلح دیپلمات‌های ترک محاصره شده بود و آنها تلاش می‌کردند تا مدیریت مدرسه را به سازمان معارف ترکیه منتقل کنند.

حمله به این مدرسه درست یک هفته پس از سفر رسمی «بن علی یلدریم» نخست وزیر ترکیه از کابل صورت گرفت.

براساس گزارش‌ها یکی از اهداف این سفر تضمین انتقال مدارس افغان-ترک به سازمان معارف بود.

اگرچه توافق انتقال مدیریت مدارس افغان-ترک به سازمان معارف در 26 فوریه 2018 صورت گرفت اما تاکنون دولت افغانستان موفق به اجرای آن نشده است.

پیش از این نیز رسانه‌های افغانستان از تلاش یلدریم برای فشار بیشتر به حکومت وحدت ملی برای اجرای این توافق خبر داده بودند.

«محمد یوسف پشتون» رئیس کمیته شورای مدارس افغان-ترک در این باره گفت: آن‌ها به هیچ کشور و یا سازمانی اجازه نخواهند داد تا از حمایت خود از بخش آموزش افغانستان به عنوان دستاویزی برای مداخله در امور داخلی افغانستان استفاده کنند.

وی افزود: بار کج شورای امنیت ملی، وزارت آموزش و پرورش و اقتصاد افغانستان به دستور ریاست جمهوری ترکیه به جایی نمی‌رسد.

پشتون از «اشرف غنی» رئیس جمهور افغانستان نیز خواست تا به این موضوع رسیدگی کند.

«شکور دادرس» دبیر کمیته اولیا و دانش‌آموزان مدارس افغان-ترک نیز با مسئول خواندن ارگ ریاست جمهوری و شورای امنیت افغانستان در این حمله تصریح کرد: وزارت آموزش و پرورش این کشور نیز به دلیل تایید و چشم‌پوشی از این حرکت، مسئول است.

وی افزود: مدارس جزو خاک افغانستان است و حمله به آن نیز مانند حمله به حریم افغانستان محسوب می‌شود.

دادرس ادامه داد که ارگ باید نسبت به این موضوع پاسخگو باشد زیرا دولت ترکیه برای اهداف خود مردم افغانستان را قربانی می‌کند.

«فضل احمد معنوی» رئیس سابق کمیسیون انتخابات افغانستان نیز درباره این حمله گفت: تعجب می‌کنیم که چطور این نیروها دزدانه و بدون اجازه بطور مسلح وارد حریم تعلیم و تربیت می‌شوند.

وی این اقدام را از سوی ترکیه یک تجاوز آشکار دانست.

انتهای پیام/.

ما را در فیسبوک، توییتر و تلگرام دنبال کنید.

R36461/P36446/S8,87,91,94/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۳۰۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تمرد سربازان ارتش اسرائیل؛ نیروهای احتیاط حاضر نیستند به رفح حمله کنند

به گزارش جماران به نقل از الجزیره، شبکه 12 تلویزیون اسرائیل اعلام کرد که 30 سرباز  احتیاط ارتش اسرائیل حاضر نیستند برای حمله به رفح آماده شوند.

این شبکه تلویزیونی گزارش داد که دلیل تمرد این سربازان و مخالفت شان آمادگی جهت حمله به رفح «ناتوانی شان در ادامه جنگ» است.

 در همین حال، بتسلئیل سموترش وزیر دارایی رژیم اسرائیل خطاب به بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم گفت: اگر  حمله به رفح را لغو کردی دولت تو دیگر صلاحیت ادامه دادن ندارد.

 

شهادت بیش از 100هزار نفردرصورت حمله رژیم صهیونیستی به رفح

 

مدیرکل دفتر رسانه ای دولت غزه، هشدار داد که در صورت حمله زمینی رژیم صهیونیستی به رفح در جنوب باریکه غزه که 2 میلیون و 300 هزار فلسطینی در آن ساکنند، شمار شهدا به بیش از 100 هزار نفر خواهد رسید.

اسماعیل ثوابته مدیرکل دفتر رسانه ای دولت غزه، در گفت وگو با شبکه خبری العالم اظهار داشت: ارتش صهیونیستی به نسل کشی و پاک سازی قومی مردم فلسطین ادامه می دهد.

ثوابته ادامه داد: تاکنون در جنگ غزه بیش از 34 هزار فلسطینی به شهادت رسیده، بیش از 77 هزار نفر مجروح و بیش از 5000 فلسطینی از سوی نیروهای دشمن صهیونیستی بازداشت شده اند.

وی خاطر نشان کرد، بیش از 7 هزار فلسطینی زیر آوار هستند و بیش از 370 هزار واحد مسکونی منهدم شده اند همچنین از مجموع 35 بیمارستان در باریکه غزه فعالیت 32 بیمارستان متوقف شده است.

ثوابته با اشاره به نزدیک شدن فصل تابستان، گفت: اهالی غزه به دلیل شیوع بیماری در نتیجه بمباران زیرساخت‌ها و شبکه‌ آب از سوی دشمن صهیونیستی، زندگی سختی را می گذرانند.

به گفته این مسئول فلسطینی، دشمن مانع از ورود 600 هزار تن کمک های بین المللی به غزه شده است.

ثوابته با اشاره به تهدید دشمن صهیونیستی به حمله به رفح که دو میلیون و سیصد هزار فلسطینی در آن ساکنند، هشدار داد که در صورت شروع حمله، تعداد شهدای فلسطینی به بیش از صد هزار نفر افزایش خواهد یافت.

 

دیگر خبرها

  • اعلام آمادگی مجدد راه آهن جهت حمل بار ترانزیتی افغانستان به ترکیه
  • یک میلیون مهاجر افغان از ترس اخراج پنهان شده اند
  • تمرد سربازان ارتش اسرائیل؛ نیروهای احتیاط حاضر نیستند به رفح حمله کنند
  • امتناع افسران و سربازان صهیونیست از دستور آماده شدن برای حمله به رفح
  • شادی فوتسالیست‌های افغان با صادق بوقی
  • خبر خوب برای دانشجویان افغان در ایران
  • ۱۰۰ سامانه خورشیدی در مدارس نصب شده است
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • واکنش ترکیه به حمله وزیرخارجه اسرائیل به اردوغان
  • حمله موشکی حزب‌الله لبنان به سربازان صهیونیست در شمال اراضی اشغالی