Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رویداد24»
2024-04-28@09:05:24 GMT

تاثیر نوسانات دلار بر مربیان خارجی فوتبال ایران

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۳۲۵۱۲

رویداد۲۴-اگر دلار با نرخ دولتی در اختیار باشگاه‌های ورزشی قرار نگیرد، آیا ماندن کی‌روش، شفر، برانکو، سائلام و دیگر مربیان شاغل در لیگ برتر فوتبال ایران صرفه اقتصادی دارد؟

«زمانی که برانکو به ایران آمد، از باشگاه قبلی خود چیزی حدود ٣٠٠هزار دلار دریافت می‌کرد اما زمانی که نژادفلاح به عنوان مسئول وقت باشگاه با این مربی کروات قرارداد بست، قراردادش در سال حدود ۶٠٠ هزار دلار بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ادامه با روند موفقیت‌های تیم و البته فشار هواداران، طاهری که سکان‌دار وقت باشگاه بود، قراردادی ٧۵٠ هزار دلاری در سال با پروفسور قرمزها منعقد کرد تا ثبات در کادر فنی این تیم، روند موفقیت‌های پرسپولیس را بیشتر کند. تا اینجا همه‌ چیز خوب است؛ چرا که در مقطعی که پرسپولیسی‌ها قرارداد سرمربی و کادر کروات تیم‌شان را تمدید می‌کردند هنوز خبری از دلار ۶ هزار تومانی نبود.

اگر پیش‌بینی‌ها درست از آب در بیاید و این ارز بین‌المللی به مرز ٧ هزار تومان برسد، باشگاه پرسپولیس برای پرداخت دستمزد سرمربی تیمش باید چیزی حدود ۵ میلیارد و ٢۵٠ میلیون تومان پرداخت کند. البته این مبلغ فقط باید در ازای دستمزد سرمربی تیم پرداخت شود و به آن باید دستمزد دستیاران و هزینه اقامت و البته مالیات را هم اضافه کرد. یعنی کادر کروات پرسپولیس نزدیک به ٨ میلیارد تومان طی یک سال برای پرسپولیس آب می‌خورد.

از طرف دیگر وینفرد شفر هم شرایط مشابهی دارد. این مربی آلمانی در روزهایی که قیمت دلار در بازار زیر ۴ هزار تومان بود برای یک نیم‌فصل قرارداد ۶٠٠ هزار دلاری با آبی‌های پایتخت امضا کرد و توانست از نظر فنی شرایط استقلال را دگرگون کند. حالا شفر برای تمدید قراردادش در فصل آینده پیشنهاد یک میلیون دلاری داده که اگر چانه‌زنی مدیران مصمم استقلال برای تمدید را در نظر بگیریم احتمالا تمدید قرارداد این مربی آلمانی با قراردادی ٨٠٠ هزار دلاری خواهد بود. اگر این مبلغ را هم با دلار حدود ٧هزار تومانی حساب کنیم به رقم نجومی ۵ میلیارد و ۶٠٠ میلیون می‌رسیم و البته همانند پرسپولیس باید هزینه دستیاران و اقامت را هم به مبلغ مذکور اضافه کرد.

درباره سائلام، سرمربی تراکتورسازی هم تقریبا همه‌چیز شبیه به شفر و برانکو است. تراکتوری‌ها برای یک نیم‌فصل ۴٠٠ هزار دلار به او دادند و برای فصل بعد قاعدتا این مربی کمتر از ۶٠٠ هزار دلار درخواست نخواهد کرد. البته درباره کی‌روش تقریبا شرایط متفاوت است. مربی پرتغالی که حدود ٧ سالی روی نیمکت تیم ملی فوتبال ایران نشسته، در سال چیزی حدود یک میلیون و ٢٠٠ هزار دلار می‌گیرد و این در حالی است که حاصل حضورش در فوتبال ایران درآمدی ١٧میلیون دلاری برای فدراسیون فوتبال بوده است.

کی‌روش دو بار پیاپی تیم ملی ایران را به جام‌ جهانی برده و فیفا به خاطر این صعود‌ها حدود ١٧ میلیون دلار به فدراسیون فوتبال پرداخت کرده است. به این مبلغ پول حضور بازیکنان در جام‌ جهانی هم که توسط فیفا به باشگاه‌ها پرداخت می‌شود را نیز باید اضافه کرد. در نتیجه می‌بینیم این مربی پرتغالی علاوه بر دستمزد خود، سود مالی خوبی را نصیب فوتبال ایران کرده است. این در حالی است که در باشگاه یک مربی اگر بتواند تیمش را به مراحل پایانی لیگ قهرمانان آسیا برساند، نهایتا ٧٠٠ هزار دلار نصیب باشگاهش می‌کند آن هم در شرایطی که اگر این اتفاق کم نظیر رخ دهد.

در این که این مربیان خارجی با دانش، شرایط فنی تیم‌های لیگ را متحول کردند شکی نیست؛ چرا که نتایج استقلال با آمدن شفر و قهرمانی‌های برانکو با پرسپولیس گواه همه‌ چیز است اما کسب این موفقیت‌ها و پیشرفت‌ها به چه قیمتی خواهد بود؟ این مربیان پول‌های معقولی می‌گیرند اما نوسانات بازار ارز کار را به جایی رسانده که حالا می‌بینیم ماندن این مربیان دیگر صرفه اقتصادی ندارد. شاید اگر باشگاه‌ها هم با کسب نوبت‌های بین‌المللی درآمد قابل توجهی به دست می‌آوردند حضور مربیان خارجی که اتفاقا نتیجه هم می‌گیرند توجیهی اقتصادی داشت اما حالا می‌بینیم حضور این مربیان برای باشگاه‌های ایران هزینه‌های سنگین زیادی را به فوتبال دولتی و ورشکسته ما تحمیل خواهد کرد.»

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۳۲۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

به مایلی‌کهن زنگ زدم و گفتم بیا با هم فالوده بخوریم ! | میانجیگری میان محمد مایلی کهن و امیر قلعه نویی فایده دارد؟

به گزارش همشهری آنلاین،‌ مجید جلالی رییس کمیته توسعه و پیشرفت فدراسیون فوتبال گفت: لیگ امسال فراز و نشیب زیاد داشت و دلیل آن وقفه‌ها بود. برخی بازی‌ها از نظر کیفی خوب است، اما این کیفیت در تمام تیم‌ها نیست و شما برای اولین بار است که می‌بینید فاصله تیم اول جدول با تیم هفتم و هشتم بیست امتیاز است و نشان می‌دهد تیم‌ها فاصله دارند. شما از تیم سوم که رد می‌شوید فاصله را حس می‌کنید. تیم‌ها بین سه تا چهار سطح است. این می‌تواند به دلیل بضاعت مالی آن‌ها باشد. چند تیم می‌توانند بازیکنان با کیفیت بگیرند و بقیه باید با دارایی خود بسازند.

وی در ادامه افزود: اگر دقت کنید وقتی پارسال آقای خمز آمد چقدر تبلیغ شد. یا مورایس. این‌ها مربیان خوبی هستند، ولی اینکه در لیگ ما موفق نمی‌شوند دلیلش این است که مربیان خوب خودمان هم نمی‌توانند روی یک ریتم جلو بروند. مربیان خوبی می‌آیند و یک دوره موفق هستند و بعد مثل بقیه می‌شوند. این به حوزه مربیگری ربطی ندارد. این وسط موضوعات دیگری هست که باید ردیابی کرد.

جلالی گفت: الان درباره قهرمانی حرف زدن مشکل است. یک لغزش و یک اشتباه می‌تواند قهرمان را تعیین کند. فعلا نمی‌توان پیش بینی کرد که چه می‌شود.

عضو ارشد فدراسیون فوتبال درباره آخرین وضعیت سرمربیگری تیم امید اظهار داشت: ما تمام تیم‌های خود گزینه هایم را آماده کردیم و منتظر جلسه هیات رئیسه هستیم که شاید ظرف هفت، هشت روز آینده برگزار شود.

درباره یحیی گل محمدی که گزینه اصلی سرمربیگری تیم امید بود گفت: درباره ایشان هم باید جلسه هیات رئیسه برگزار شود. ایشان جزو گزینه‌ها قرار دارد. درباره موضوع حضور احتمالی آقای گل محمدی در تراکتور هم باید گفت خب هر مربی‌ای در این سطح پیشنهاداتی دارد و ما نباید انتظار داشته باشیم معطل ما شود. ما یک صحبت مثبت داشتیم و همه چیز به جلسه هیات رئیسه برمی گردد.

جلالی در پاسخ به این سوال که برنامه هایش به عنوان رییس بخش توسعه و پیشرفت فدراسیون فوتبال ایران تا چه اندازه پیشرفت داشته است گفت: ما یک برنامه بلند مدت داریم که پیشرفت کرده و تا آخر خرداد ارائه می‌کنیم و تا پایان شهریور مصوب می‌کنیم. یک سری طرح برای لیگ‌های آینده داریم که هنوز وارد مرحله اجرا نشده است.

وی درباره برنامه‌های تیم ملی بزرگسالان نیز اظهار داشت: این در حیطه کاری من نیست. از اول هم قرار شد تیم بزرگسالان فعلا از حیطه بخش ما خارج باشد.

جلالی که از گذشته با محمد مایلی کهن اتباط خوبی داشته است درباره این اظهار نظر وی که گفته است جلالی دیگر با شاه هم فالوده نمی‌خورد گفت: اتفاقا زنگ زدم و با ایشان تلفنی صحبت کردم. گفتم حاجی بیا یک فالوده با هم بخوریم.

وی درباره این موضوع که آیا قصد ندارد میان محمد مایلی کهن و امیر قلعه نویی میانجیگری کند گفت: من قبلا این کار را کرده بودم؛ البته در سال‌های قبل و بین افراد دیگر و خیلی بازخورد خوبی نداشت و سعی می‌کنم ورود نکنم وگرنه دوست دارم این کار بشود منتها اگر فایده‌ای داشته باشد.

کد خبر 847246 منبع: خبرورزشی برچسب‌ها تیم ملی فوتبال ایران محمد مایلی‌ کهن یحیی گل محمدی ویژه ورزشی

دیگر خبرها

  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • وزیر صمت: حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ اولویت به دیپلماسی اقتصادی با هدف ورود به بازار‌های جهانی و فناوری
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • فوتبال اروپا مربی بزرگ کم آورده!
  • به مایلی‌کهن زنگ زدم و گفتم بیا با هم فالوده بخوریم ! | میانجیگری میان محمد مایلی کهن و امیر قلعه نویی فایده دارد؟
  • آقای رئیسی! فقط ٥٠٠ میلیون دلار؟!