Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-25@06:42:47 GMT

ضد عفونی آبشخورها و منابع آبی حیات وحش

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۳۴۶۵۱

ضد عفونی آبشخورها و منابع آبی حیات وحش

به گزارش گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد؛ مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: با شروع فصل چرا و ورود دام‌های اهلی عشایر به استان، طرح پاکسازی و ضد عفونی بیش از ۱۵۰ آبشخور و منبع آبی در مناطق حفاظت شده استان آغاز شد.

شهرام احمدی افزود: این طرح به منظور کاهش بیماری‌های واگیردار و جلوگیری از انتقال بیماری بین دام‌های اهلی و وحشی، با همکاری اداره کل دامپزشکی انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: در مرحله نخست این طرح، منابع آبی در پارک ملی و منطقه حفاظت شده تنگ صیاد، پاکسازی و ضدعفونی شد.

احمدی، انجام این اقدام پیش از ورود دام‌های اهلی به مناطق حفاظت شده را در جلوگیری از انتقال بیماری بین دام‌ها موثر دانست و اضافه کرد: در همین راستا تمام دام‌های اهلی موجود در مناطق حفاظت شده، طبق روال سالیان گذشته واکسینه خواهد شد.

به گفته وی؛ از چهار سال گذشته تا کنون، سالانه دو نوبت آبشخور‌های حیات وحش و منابع آبی مناطق حفاظت شده چهارمحال و بختیاری ضد عفونی می‌شود و تا کنون هیچ گونه گزارشی مبنی بر بروز بیماری‌های واگیردار در حیات وحش استان دریافت نشده است.

استان چهارمحال و بختیاری هم اکنون دارای یک پارک ملی (تنگ صیاد)، یک اثر طبیعی ملی، پنج منطقه حفاظت شده شامل تنگ صیاد، شیدا، قیصری، سبزکوه و هلن به مساحت ۱۵۵ هزار و ۸۴۴ هکتار، ۲ منطقه شکار ممنوع چغاخور و خدا آفرین به مساحت ۵۱ هزار و ۷۲۴ هکتار و همچنین تالاب‌های چغاخور، گندمان و سولگان، به عنوان زیستگاه حیات وحش و مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست می‌باشد.

انتهای پیام/ز

ضد عفونی آبشخور‌ها و منابع آبی در مناطق حفاظت شده

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محیط زیست حیات وحش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۳۴۶۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ممنوعیت چیدن لاله واژگون

انشاءالله کولانی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با بیان اینکه لاله واژگون جزو گونه‌های گیاهی در معرض انقراض است، گفت : اگرچه لاله واژگون هنوز در منابع طبیعی کرمانشاه فراوانی دارد، اما اگر به عنوان یک ذخیره‌گاه ژنی حفاظت نشود، در معرض انقراض قرار خواهد رفت.

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه با بیان اینکه برای حفاظت از لاله واژگون محدوده رویشگاهی این گونه‌های کمیاب را در استان قُرُق اعلام کرده‎‌ایم، گفت: اجازه چرای دام را در محدوده رویشگاهی لاله‌های واژگون نمی‌دهیم و از گردشگران هم انتظار داریم هنگام حضور در طبیعت هوای این گونه‌های کمیاب را داشته باشند و به هیچ عنوان لاله واژگون نچینند.

وی تصریح کرد: مردم باید خودشان از این سرمایه طبیعی حفاظت کنند و مانع انقراض این گونه گیاهی شوند. مسوولین نیز باید اهتمام جدی برای حفاظت از این گونه گیاهی داشته باشند.

کولانی با اشاره به ممنوعیت چیدن لاله واژگون، گفت: با توجه به کمیاب بودن این گل‌ها چیدن آن ممنوع است و با سودجویانی که اقدام به چیدن لاله واژگون کنند، برخورد قانونی می‌شود.

وی با بیان اینکه مردم می‌توانند چیدن گل‌های لاله واژگون در عرصه‌های منابع طبیعی را با شماره ۱۵۰۴ به منابع طبیعی گزارش بدهند، ادامه داد: یگان حفاظت این اداره با افرادی که اقدام به چیدن گل‌های لاله واژگون کنند، برخورد قانونی خواهد کرد.

کولانی با اشاره به کوتاه بودن عمر لاله واژگون، گفت: این گل بیشتر از یک هفته دوام نمی‌آورد، لذا چیدن آن به هیچ عنوان به گردشگران توصیه نمی‌شود. بهترین کار این است که طبیعت گردان بجای چیدن این گل‌های کمیاب فقط با آنها عکس یادگاری بگیرند. 

کولانی با بیان اینکه ارتفاعات امروله در شهرستان صحنه و ارتفاعات شهرستان دالاهو اصلی‌ترین رویشگاه‌های لاله‌های واژگون در استان کرمانشاه هستند، گفت:در دیگر ارتفاعات استان هم کم و بیش لاله واژگون می‌روید.

وی یادآور شد: در استان کرمانشاه دو گونه قرمز و سفید لاله‌های واژگون را داریم که فراوانی گونه قرمز بیشتر است.

کولانی با بیان اینکه اردیبهشت ماه فصل گل دهی لاله‌های واژگون است، گفت: از اواسط این ماه شاهد خودنمایی لاله‌های واژگون در منابع طبیعی استان هستیم .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • هپاتیت و مننژیت در حال شیوع در میان فلسطینیان است
  • غذا دادن دستی به حیوانات پرسه زن، مصداق حیوان آزاری است
  • شناسایی بیماری‌های عفونی با نانوکامپوزیت آراسته به طلا
  • چرا چشم‌های سگ همیشه غمگین است؟
  • ثبت تصویر ۴ راس مرال در جنگل‌های هیرکانی گیلان + فیلم
  • ۸۰ درصد درختان کاج سمنان بیمارند
  • تقدیر حفاظت محیط زیست اشنویه از دانش آموز حافظ حیات وحش
  • ماجرای دیده شدن چند شغال در پارک لویزان چیست؟
  • ممنوعیت چیدن لاله واژگون
  • جذابیت تالاب میقان پس از بارندگی‌های بهاری