Web Analytics Made Easy - Statcounter

رسانه‌های خبری از ورود ۹۰۰ نظامی آمریکایی به مغرب برای مشارکت در رزمایش شیر آفریقایی ۲۰۱۸ و مخالفت نمایندگان پارلمان لیبی با طرح سازمان ملل خبر دادند. ۲۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۳ بین الملل آفریقا نظرات

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری آناتولی، فرماندهی کل نیروهای مسلح مغرب در بیانیه‌ای از آغاز رزمایش نظامی مشترک با مشارکت ارتش‌های 15 کشور خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مانور، "الأسد الأفریقی 2018" (شیر آفریقایی) نام دارد.

در این بیانیه آمده است: این مانور در نوع خود بزرگترین رزمایش آفریقایی محسوب می‌شود که از روز دوشنبه آغاز شده و تا بیست و نهم ماه جاری میلادی (یکشنبه 9 اردیبهشت) ادامه دارد.

فرماندهی کل نیروهای مسلح مغرب تاکید کرد این رزمایش با مشارکت یگان‌ها و ناظران نظامی از 15 کشور شامل آفریقایی، اروپایی، و آمریکای شمالی در مناطق "اغادیر"، "طانطان"، "تزنیت در جنوب مغرب" و در شهر قنیطره  برگزار می‌شود.

آلمان، کانادا، اسپانیا، فرانسه، انگلیس، یونان، ایتالیا، بورکینافاسو، چاد، مصر، مالی، موریتانی، سنگال، تونس، و آمریکا از جمله کشورهایی هستند که در این رزمایش حضور دارند.

بر اساس بیانیه فرماندهی کل نیروهای مسلح مغرب، این رزمایش شامل رزمایش‌های زمینی، هوایی و همچنین رزمایش‌هایی درباره عملیات مبارزه با گروه‌های تروریستی می‌شود.

آمریکا با 900 نظامی و ناو هواپیمابر" یواس‌اس هری اس. ترومن" در این مانور حضور دارد.

نمایندگان لیبی: نماینده سازمان ملل حق دیکته کردن به پارلمان را ندارد

"یوسف العقوری" عضو مجلس نمایندگان لیبی گفت اظهارات "غسان سلامه" نماینده سازمان ملل در امور لیبی در خصوص چهارمین مرحله انتقالی در کشور، غیرقابل قبول است، زیرا این مرحله فایده‌ای برای لیبی نخواهد داشت.

وی با اشاره به بیانیه 67 نفر از نمایندگان لیبی در خصوص این اظهارات نماینده سازمان ملل گفت: نمایندگانی که این بیانیه را امضا کردند برای برقراری وحدت بین مردم لیبی از طریق قانون اساسی دائمی پس از برگزاری همه پرسی قانون اساسی و فراهم کردن مقدمات برای انتخابات است تلاش می‌کنند.

این نماینده مجلس لیبی گفت چهارمین مرحله انتقالی کشور را وارد هرج و مرجی ادامه‌دار می‌کند و ما نمی‌توانیم با چنین چیزی موافقت کنیم.

وی افزود: نماینده سازمان ملل هیچ نقشی به جز فراهم کردن حمایت از روند سیاسی در لیبی ندارد و او حق ندارد که چیزی بر مجلس دیکته کند.

العقوری تاکید کرد پیش‌نویس قانون اساسی لیبی باید مورد قبول همه مردم کشور باشد و سپس به یک قانون اساسی تبدیل شود.

هلاکت سرکرده گروه تروریستی موسوم به "بیت‌المقدس" در مرکز سیناء

سخنگوی نظامی ارتش مصر در بیانیه‌ای اعلام کرد در ادامه عملیات نظامی نیروهای مسلح این کشور برای به کنترل درآوردن مناطق شمال و مرکز سیناء، "ناصر ابوزقول" سرکرده گروه تروریستی بیت‌المقدس به هلاکت رسید.

ارتش مصر  فوریه گذشته از آغاز عملیات نظامی فراگیر علیه گروه‌های تروریستی در چندین منطقه از جمله شمال و مرکز سیناء خبر داد.

ارتش مصر هدف از این عملیات خود را تسلط بر منافذ خارجی و تضمین تحقق اهداف در راستای پاکسازی مناطق از کانون‌های تروریستی اعلام کرد.

شکایت سودان علیه مصر در شورای امنیت

"ابراهیم غندور" وزیر خارجه سودان امروز چهارشنبه گفت کشورش شکواییه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل به‌دلیل برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری مصر در مثلث حلایب، شلاتین و ابورماد که مورد مناقشه بین دو کشور است، تقدیم کرده است.

وی افزود: ما اخیرا سه شکواییه جداگانه به شورای امنیت تقدیم کرده‌ایم که اولی در اعتراض به ترسیم مرزهای دریایی بین مصر و عربستان بعد از الحاق دو جزیره تیران و صنافیر به مرزهای عربستان است.

وزیر خارجه سودان گفت دومین شکایت از مصر به‌دلیل  ساخت دو بندر صید ماهی در شلاتین و ابورماد و شکایت سوم نیز به برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری مصر در مثلث مرزی حلایب، شلاتین و ابورماد مربوط می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه قضیه حلایب در اولویت سیاست خارجی سودان قرار دارد، اظهار داشت: ما سعی کردیم خویشتنداری کرده و روابط دو کشور را حفظ کنیم.

گفتنی است که تنش بین سودان و مصر اخیرا به‌دلیل اختلافات در سطح منطقه، افزایش یافته است. از سویی روابط بین دو کشور همسایه در پی ساخت سد النهضه شاهد تنش است. قاهره، خارطوم را به حمایت از تاسیس سد النهضه اتیوپی متهم می‌کند و مصر نگران است که این سد سهم منجر به کم شدن سهم آن از آب‌های رود نیل شود.

این در حالی است که سودان نیز مصر را به حمایت از شورشیان سودانی مخالف حکومت عمر البشیر رئیس‌جمهور این کشور متهم می‌کند. 

اختلاف دیگر سودان و مصر بر سر منطقه حلایب و شلاتین است که از زمان استقلال سودان در سال 1956 این منطقه، همچنان مورد منازعه  دو کشور قرار دارد.

انتهای پیام/

R36348/P36355/S8,88/CT10

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۳۵۴۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران


 

به گزارش تابناک، نمایندگان پارلمان اروپا امروز پنج‌شنبه «ششم اردیبهشت ماه»، در قطعنامه‌ای، خواستار تحریم‌های بیشتر علیه ایران شدند.

 پارلمان اروپا در حمایت از مسائل حقوق بشری، قطعنامه‌ای را تصویب کرد که در آن «سیاست گروگان‌گیری از سوی ایران» محکوم شده است.

نمایندگان پارلمان اروپا امروز پنج‌شنبه  «ششم اردیبهشت ماه ۱۴۰۳»، در قطعنامه‌ای، حمله موشکی و پهپادی اخیر ایران به اسرائیل را محکوم کرده و خواستار تحریم‌های بیشتر علیه ایران شدند.

نمایندگان اروپا همچنین با اظهار نگرانی از تشدید اوضاع در منطقه، بر حمایت کامل از امنیت اسرائیل تاکید کردند.

آن‌ها همچنین در این قطعنامه، صرفا به اظهار تاسف در خصوص حمله به بخش کنسولی ایران در دمشق بسنده کردند.

قانون‌گذاران در پارلمان اروپا در این قطعنامه همچنین، درخواست افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا و همچنین تحریم رئیس جمهوری ایران را تکرار کرده‌اند.

در این قطعنامه که با ۵۱۶ رای موافق، چهار رای مخالف و ۲۷ رای ممتنع به تصویب رسید، آنچه «سیاست گروگان‌گیری از سوی ایران» نامیده شده، محکوم شده و از اتحادیه اروپا خواسته شده که یک راهبرد مشترک را برای مقابله با این سیاست ادعایی از طریق تشکیل یک گروه ضربت اتخاذ کند.

در این قطعنامه بر لزوم آزادی بی‌قید و شرط «کامران قادری» و «مسعود مصاحب» نیز تاکید کرده است که خرداد ماه گذشته به دلایل انسان‌دوستانه آزاد شدند.

گفتنی است که تصمیمات پارلمان اروپا پیشنهادی محسوب می‌شود و اتخاذ تصمیم‌ نهایی با شورای اروپاست. شورای اروپا هم در خصوص مواردی نظیر این مورد بر مبنای اجماع و نه اکثریت، تصمیم‌گیری می‌کند. در واقع قطعنامه‌های پارلمان اروپا سندی غیر الزام‌آور است و نمی‌تواند شورای اروپا را ملزم به اجرای آن کند

این در حالی است که طبق منشور ملل متحد، کنوانسیون‌های بین‌المللی به ویژه کنوانسیون روابط دیپلماتیک 1961 وین و کنوانسیون پیشگیری و مجازات جرائم علیه اشخاص مورد حمایت بین‌المللی از جمله ماموران و سازمان‌های بین‌المللی حمله اسرائیل به سفارت ایران محکوم بوده و ایران از لحاظ حقوقی و طبق ماده 51 منشور ملل متحد می‌توانسته پاسخ دهد.

نمایندگان پارلمان اروپا در ادامه، مدعی نقش بی‌ثبات‌کننده‌ ایران در خاورمیانه شدند.

پارلمان اروپا همچنین از تصمیم اتحادیه برای افزایش تحریم‌های فعلی خود علیه ایران، از جمله تحریم عرضه و تولید هواپیماهای بدون سرنشین و موشک‌ استقبال کردند.

در بخشی از این قطعنامه، در خصوص توافق هسته‌ای ایران نیز صحبت شده و بدون توجه به عدم اجرای تعهدات آمریکا و خروج یکجانبه این کشور از برجام و همچنین عدم اجرای تعهدات طرف‌های اروپایی ادعا شده است که ایران به تعهدات پادمان و حقوقی خود در توافق هسته‌ای عمل نمی‌کند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • زاخارووا: در دام ناتو برای محدودکردن توان رزمی روسیه نمی‌افتیم
  • سودان خواهان برگزاری نشست فوری شورای امنیت درباره «تجاوزات امارات» شد
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران
  • مخالفت پارلمان آلمان با پیشنهاد تحریم سپاه پاسداران + جزئیات
  • تصویب قطعنامه پارلمان اروپا علیه ایران
  • استانداردهای دوگانه پارلمان اروپا در قبال تحولات منطقه
  • بررسی تحولات خاورمیانه و شمال‌آفریقا با حضور اعضای بریکس در مسکو
  • تأکید کره شمالی بر حفظ قدرت نظامی خود
  • کره شمالی: اقدامات بیشتری برای حفظ قدرت نظامی خود انجام می‌دهیم
  • روایت رهبر انقلاب از توصیه‌‌ها به ایشان برای پذیرش خواسته‌های آمریکا