Web Analytics Made Easy - Statcounter

یاسوج- طرح پایلوت ملی حفاظت مشارکتی در منطقه "سیلاب و کلوار" کهگیلویه و بویراحمد اجرایی و افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در رابطه با گام اول اجرای طرح پایلوت حفاظت مشارکتی در منطقه سیلاب و کلوار گفت: با اجرای این طرح، میزان تخریب و قطع درخت به حداقل رسیده است و در این سه سالی که از اجرای طرح می‌گذرد، ۶۰درصد پرونده های تخلف مربوط به تخریب منابع طبیعی در این منطقه کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسعود منصور با اشاره به گام دوم اثرات این طرح گفت: با اجرای این طرح، مردم به کمک منابع طبیعی آمده و در مواردی از قبیل مقابله با آفات جنگلی، انجام کاشت نهال، کاشت گیاهان دارویی، پیشگیری و مهار آتش سوزی عرصه‌ها فعالیت می کنند.

منصور به تامین سوخت روستاییان جنگل نشین و حاشیه جنگل اشاره کرد و بیان داشت: اساسا تامین سوخت قسمتی از وظایف سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری نیست، اما ما دو کار به صورت درازمدت و کوتاه مدت انجام می‌دهیم.

وی افزود: ما لیست روستاهای درون جنگل و یا درحاشیه جنگل وفاقد سوخت را تهیه و دراختیار وزارت نفت قرار داده ایم که رئیس جمهور دستور دادند این روستاها در اولویت گازرسانی قرار گیرند.

منصور تصریح کرد: همچنین به شکل کوتاه مدت استفاده از انرژی خورشیدی را جهت حفظ وتوسعه منابع طبیعی در اختیار مردم قرار داده ایم.

منصور ابراز داشت: حدود ۶۰۰ هزار خانوار روستایی در کشور وجود دارد که ناچارند برای تامین سوخت از بوته ها و درختان جنگلی استفاده ‌کنند.

معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: استفاده از انرژیهای پاک که ما در اختیار مردم این منطقه قرار داده ایم و هزینه ای برایشان ندارد، به صورت میان مدت موجب کاهش قطع درختان شده و تا زمانی که وزارت نفت بتواند گازرسانی به روستاها را انجام دهد از این ظرفیت ها استفاده مناسبی می شود.

منصور با اشاره به اجرای برنامه های چند سال اخیر در سطح کشور، خاطرنشان کرد: در سه سال اخیر در سطح کشور شش هزار خانوار را از  آبگرمکن‌های خورشیدی بهره‌مند کردیم و درسالهای آینده نیز این کار ادامه خواهد یافت.

منصور ابراز داشت: در سه سال اخیر و تا پایان سال ۹۶، بالغ بر ۲۰ میلیون از عرصه‌های منابع طبیعی را به همین شکل حفاظت مشارکتی کرده‌ایم و براساس ارزیابیهای انجام شده دراین مناطق، معدل ۱۰ شاخص عوامل تخریب، به میزان ۷۳.۲ درصد کاهش پیدا کرد.

در ادامه مدیرکل آموزش، ترویج و مشارکتهای مردمی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در خصوص مشارکت مردم در حفاظت واحیا جنگلها و مراتع گفت: در سیاستهای راهبردی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری، مشارکت مردم به عنوان یک اصل پذیرفته شده است.

وحید جعفریان افزود: هیچ اقدامی در این زمینه به سرانجام نخواهد رسید، مگر اینکه با همسویی و مشارکت موثر مردم محقق شود.

جعفریان با اشاره به مشارکت مردم در منطقه سیلاب و کلوار  استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: ما امروز شاهد اجرای شعار هفته منابع طبیعی سال گذشته (منابع طبیعی با مردم برای مردم) هستیم که نمونه و مصداق عینی آن را در اجرای این پروژه حفاظت مشارکتی می‌بینیم.

جعفریان گفت: رویکردهای نوین منابع طبیعی به ما می‌گوید که باید نیازهای اولیه جوامع بهره بردار را به درستی شناسایی کنیم و باید بتوانیم جایگزینهای مناسب بهره برداریهای مازاد برمنابع طبیعی را تعریف کنیم.

وی با تاکید بر اجرای این طرح در استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: استفاده از انرژی خورشیدی با مدیریت قاطع و جامعی که در این استان در قالب پروژه حفاظت مشارکتی انجام شده است، به عنوان جایگزینی برای بهره‌برداری مخرب از منابع طبیعی جهت تامین سوخت، مفید و موثر واقع شده است.  

وی افزود: با طرح حفاظت مشارکتی همراه با طرح مدیریت جامع حوزه های آبخیز، می‌توانیم مدیریت پایدار جنگلها، ‌مراتع، حوزه های آبخیز و بیابانهای کشور را انجام دهیم.

منبع: مهر

کلیدواژه: منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد یاسوج مجله ایران مهر بوشهر کرمانشاه گرگان شهرکرد بارش باران شیراز خرم آباد هفته هنر انقلاب اسلامی سال حمایت از کالای ایرانی ارتش جمهوری اسلامی ایران کهگیلویه و بویراحمد بیرجند گردشگری یاسوج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۴۰۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احداث بزرگترین پارک نوری موضوعی کشور در مجتمع گردشگری صفه اصفهان

مدیرعامل شرکت توسعه مجتمع‌های سیاحتی، فرهنگی و ورزشی سپاهان شهرداری اصفهان گفت: بزرگترین پارک نوری موضوعی کشور در کوه صفه با عنوان طرح تفریحی و گردشگری کوهِ نورِ صفه احداث شده است و در ساعت فعالیت آن بیش از ۲ هزار نفر به این مجموعه مراجعه می‌کنند.

سعید ساکت با اشاره به اجرای طرح تفریحی و گردشگری نخستین پارک نوری موضوعی کوهِ نورِ صفه افزود: این طرح در مساحتی با بیش از  ۴۴۰۰ مترمربع از اوایل بهمن ۱۴۰۲ آغاز و در هفته نخست فروردین ۱۴۰۳ به‌طور غیررسمی به بهره‌برداری رسید.

او با بیان اینکه بیش از ۴۰ المان نوری موضوعی در این مجموعه مستقر شده ، گفت: برای اجرای این طرح بیش از ۲۹ هزار نفرساعت اقدام فنی، تخصصی و عمرانی انجام شده است.

ساکت  هدف از اجرای این طرح  را ارتقای خدمات گردشگری در مجتمع گردشگری صفه دانست و گفت: احترام به محیط طبیعی صفه با انتقال پارکینگ و حذف تردد‌های آلاینده، ارتقای آرامش در محیط طبیعی صفه، حذف فضا‌های بی‌دفاع شهری و ارتقا به محیط امن و خانوادگی، توجه به الگوی تعامل اجتماعی با محور خانواده، افزایش ضریب آشنایی کودکان با موضوعات طبیعی و حیات وحش، ایجاد ارتباط مؤثر موضوعی در اجرای المان‌های نوری مطابق با فضای محیطی و طبیعی کوه صفه، اجرای نماد گردشگری جدید بدون انجام عملیات‌های عمرانی سنگین با هدف دوستی با طبیعت از دیگر اهداف این طرح است.

او ادامه داد: این طرح، بزرگترین پارک نور موضوعی کشور بوده و طراحی آن به شکلی انجام شده است که میزان استفاده از انرژی در آن به حداقل ممکن رسیده و بالاترین بازدهی را داشته باشد.

ساکت  با بیان اینکه چهار برنامه استفاده از منابع الکتریکی برای این مجموعه در نظر گرفته شده گفت: با توجه به اینکه میزان مصرف برق این مجموعه از مصرف بعضی فروشگاه‌های داخل شهر هم کمتر است، اما برای تأمین برق آن، فرایند نصب پنل‌های خورشیدی به‌منظور ایجاد نیروگاه داخلی ۵۰ کیلوواتی آغاز شده ، همچنین از ظرفیت ژنراتور تخصصی مجموعه در نیز مواقع استفاده در پیک مصرف بهره خواهیم برد، ضمن اینکه استفاده از برق شهری در مواقع غیر پیک و کمک از ظرفیت توربین بادی نیز این مجموعه را در ردیف بخش‌هایی قرار می‌دهد که به محیط زیست احترام ویژه می‌گذارد.

ساکت با اشاره به اینکه این طرح با مشارکت بخش خصوصی فعال شده ، تاکید کرد: در ساعت فعالیت کوه نور صفه بیش از ۲ هزار نفر به این مجموعه مراجعه می‌کنند و ایجاد ظرفیت گردشگری و حضور شهروندان زمینه کاهش مصرف برق خانگی و توجیه‌پذیر کردن این طرح را همراه دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • لزوم نظارت مستمر بر اجرای مناسب پروژه‌های مشارکتی در شهر اصفهان
  • رفع تصرف بیش از ۲ هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از دو هزار هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی در آذربایجان‌غربی
  • رفع تصرف بیش از ۲۱۰۰ هکتار اراضی ملی و منابع طبیعی، در سال ۱۴۰۲ با ورود دستگاه قضایی آذربایجان غربی
  • شکسته شدن بند خاکی در روستای بیجورد بردسکن بر اثر سیلاب
  • آغاز به کار شورا‌های همیار طبیعت خراسان رضوی
  • مستقر شدن بالگرد در لرستان برای جلوگیری از آتش‌سوزی احتمالی ضروری است
  • احداث بزرگترین پارک نوری موضوعی کشور در مجتمع گردشگری صفه اصفهان
  • لزوم اجرای وعده صادق اقتصادی در کشور
  • کرفس کوهی، دارویی نهفته در دل طبیعت؛ گنجی که به تاراج می‌رود