Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «وانا»
2024-05-01@00:38:36 GMT

افت سطح آب‌های زیرزمینی

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۴۶۶۹۷

به گزارش وانانیوز، 

 محمد استوان درباره کشاورزی در سال‌های گذشته گفت: بخش اعظمی از کشاورزان بی‌سواد هستند اما این بی سوادی خللی در کار آنان ایجاد نمی‌کند. مسئله اصلی آب است. از سالیان قبل شاید هزار سال پیش کشاورزان بر اساس آشنایی با منطقه و نیاز خود، چاه عمیق و قنات می‌زدند و آب را منتقل می‌کردند.

وی افزود: اگر دنیا رو به صنعتی شدن پیش نمی‌رفت همین منوال می‌توانست ادامه داشته باشد اما با افزایش جمعیت و نیازها، انسان برای تامین آذوقه و پوشاک که تولید همه آن‌ها به آب بر می گردد، مجبور شد هزینه‌های زیادی صرف و از آب بیش از اندازه بهرهبرداری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این هزینه‌ها ناشی از بحران تصمیم‌گیری و انباشت ناکارآمدی در صنعت آب بوده است. ضمن اینکه ارکان تصمیم گیری درباره آب زیاد شد. این تعدد تصمیم‌گیران به جامعه کشاورزی و مناطق روستایی نیز کشیده شد و ساختار فکری کشاورز را برهم زد. لازم است بعد از این مدت دوباره به کشاورز اجازه دهیم خود برای زمین خود فکری کند.

این کارشناسی ارشد آب های زیرزمینی اضافه کرد: در سال‌های ۵۱ و ۵۲ ،  ۴۷ هزار حلقه چاه در کشور وجود داشت. این تعداد در سال ۹۴ و ۹۵ به ۸۰۰ هزار رسید. جمعیت دو برابر شده است بنابراین تعداد چاه ها نیز باید دو برابر می شد اما تعداد آنها بیشتر شده است. این وضعیت نشان می‌دهد که تعداد چاه‌ها به‌صورت تصاعدی افزایش یافته و همین امر باعث تخلیه و برداشت بیش از اندازه آب‌های زیرزمینی شده است. چشمه و قنات برای تخلیه طبیعی آبخوان‌ها مناسب بود و باعث ایجاد تعادل در آب‌های زیرزمینی می‌شد اما با اقداماتی که امروز انجام می‌شود آبخوان‌ها به یک آبکش تبدیل شده‌اند.

استوان در ادامه اظهارکرد: در سال ۹۴ و ۹۵ چهل و پنج میلیارد مکعب از آب آبخوان‌ها برداشت شده که همین موضوع باعث افت یک متری آب‌های زیرزمینی شده است.

وی در پایان گفت: مالکیت آب‌های زیرزمینی در اختیار دولت نیست. ضمن اینکه درباره تخصیص الگوی کشت به طور کامل نمی‌توان دخالتی داشت زیرا زمین‌ها در مالکیت کشاورزان است و آنها به راحتی زیر بار حرف مسئولان نمی‌روند. بی‌توجه به این موضوعات باعث شور شدن ذخایر آب شده است البته حرکت هایی از سوی وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو در حال انجام است تا بتوانند کشاورزان را راهنمایی کنند.

انتهای پیام

منبع: وانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت vananews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «وانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۴۶۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خریدبیش از ۷۷۰ هزار تن گندم ‌از کشاورزان استان خوزستان

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان از خرید بیش از ۷۷۰ هزار تن گندم ‌از کشاورزان استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اهواز، امید جهان‌نژادیان با اشاره اینکه فصل خرید تضمینی گندم استان از 20 فروردین‌ماه سال جاری آغاز شد، اظهار داشت: عملیات خرید محصول گندم از شهرستان هندیجان آغاز شد و تا به امروز بیش از 770 هزار تن گندم از کشاورزان خوزستانی خریداری و از این میزان تاکنون بیش از 500 هزار تن گندم به سیلوهای استاندارد منتقل شده است.

وی با بیان اینکه عملیات برداشت و خرید در اکثر شهرهای خوزستان در حال انجام است، افزود: در حال حاضر در پیک خرید گندم استان قرار داریم و روزانه بیش از 60 هزار تن گندم از کشاورزان استان خریداری می‌شود.

مدیرکل غله و خدمات بازرگانی خوزستان با اشاره به آمادگی کامل اداره کل غله و خدمات بازرگانی خوزستان جهت خرید محصول گندمکاران و فعالیت 103 مرکز خرید در استان، عنوان کرد: سیلوهای ذخیره‌سازی استاندارد به صورت 24 ساعته آماده هستند تا گندم را دریافت کنند.

جهان‌نژادیان یادآور شد: در سال زراعی قبلی در خوزستان بیش از یک میلیون و 720 هزار تن گندم به صورت تضمینی از کشاورزان استان خریداری شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار هواشناسی برای کشاورزان فارس
  • بیش از ۷۷۰ هزار تن گندم در خوزستان خریداری شد
  • خرید بیش از ۷۷۰ هزار تن گندم در خوزستان+فیلم
  • صندوق بیمه کشاورزان و روستاییان ۳ میلیون بیمه‌شده دارد
  • صندوق بیمه کشاورزان و روستاییان ۳ میلیون نفر بیمه شده دارد
  • خریدبیش از ۷۷۰ هزار تن گندم ‌از کشاورزان استان خوزستان
  • نمایش نوزده نقشه قدیمی خلیج فارس در شهر کاریز کیش
  • تلف شدن ۲۰ راس گوسفند
  • سند بسیار مهم درباره سفره‌های آب زیرزمینی؛ چرا همه سکوت کرده‌اند؟!
  • بیش از ۱۸ هزار تن کلزا در شوش و کرخه برداشت شد