Web Analytics Made Easy - Statcounter

عده ای افراد ناشناس با هدف اکتشاف معدن در حال تخریب منطقه تاریخی قمچقای بیجار هستند که مسئولان هر چه سریعتر باید جلوی تجاوز به میراث فرهنگی این دیار را بگیرند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بیجار بام ایران ، قلعه تاریخی قمچقای به مساحت ٥۰۰۰ متر مربع در ٥ کیلومتری غرب روستای قمچقای و ٦۰ کیلومتری شمال شرق بیجار مشرف به دره های عمیق و رودهای زیبایی است که ارتفاع این دره ها در قسمت هایی از آن به بیش از ۲۰۰ متر می رسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قلعه تاریخی قمچقای که نماد قدمت دیار بیجار گروس است از جاذبه های دیدنی و شگفت انگیز هزاره سوم قبل از میلاد مسیح می باشد که در عهد مادها ،پارتها وساسانیان به عنوان پناهگاه استراتژیک از آن مورد استفاده بوده است.

یکی از زیبای های طبیعت که اهمیت روستای تاریخی قمچقای را دو چندان کرده است وجود منطقه حفاظت شده در این منطقه است.

منطقه حفاظت شده قنچقای به عنوان مهم ترین زیستگاه طبیعی استان کردستان و نگین سبز بام ایران با وسعتی بالغ بر 2300 هکتار در 18 کیلومتری شمال بیجار در اراضی صلوات آباد واقع شده است.

این منطقه به دلیل قرار گرفتن در میان سلسله ارتفاعات و تحت تاثیر جریان های رطوبتی،از ریزش های جوی مناسبی برخوردار بوده و تعداد زیادی چشمه های دائمی و فصلی در آن دیده می شود.

منطقه حفاظت شده از لحاظ حیات وحش غنی بوده و توده های مختلف پستانداران ، پرندگان،خزندگان و انواع ماهی در این منطقه وجود دارد.

مهم ترین حیوانات موجود در این منطقه می توان به وجود قوچ،میش ارمنی،آهو،خرس قهوه ای،گراز،گربه ای وحشی و انواع پرندگان را نام برد.

عده ای افراد ناشناس با هدف اکتشاف معدن در بخش کرانی اقدام به تخریب منطقه تاریخی قمچقای نموده اند که موجب نگرانی مردم بیجار شده است.

آثار تاریخی و فرهنگی هر دیاری نشان هویت و اصالت آن منطقه است که مسئولان برای حفاظت از آن باید اهتمام بیشتری داشته باشند.

هر چنداین غارتگری و تخریب آثار ارزشمند تاریخی و باستانی اولین بار نیست که در شهرستان تاریخی بیجار اتفاق افتاده است، اما اگر مسئولان سریعا اقدام نکنند تا چند صباحی دیگر چیزی از هویت و اصالت این شهرستان باقی نمی ماند.

با توجه به گفته شاهدان عینی چون تخریب منطقه تاریخی قمچقای توسط این افراد ناشناس در سطح بسیار گسترده است و با توجه به فصل زاد و ولد قوچ و میش های ارمنی حتی یک ثانیه سر و صدای ماشین های معدنی میتواند باعث کوچ همیشگی حیات وحش و کاهش تولید مثل آنها شود، این حیوانات اگر احساس خطر کنند حتما مهاجرت خواهند کرد و آن موقع برای اقدام عاجل دیر است.

فعالین فضای مجازی شهرستان بیجار با توجه به پیگیری های که از شب گذشته آغاز کرده اند منتظر اقدام سریع مسئولان شهرستان برای جلوگیری از تخریب بیشتر این منطقه تاریخی هستند و در غیر اینصورت با اتحاد و همدلی خودشان با حضور در منطقه اجازه نخواهند داد فرد یا سازمانی به آثار تاریخی این شهرستان را به یغما ببرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۴۶۸۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد

محمد اسلامی گفت: در پاسخ به کسانی که می‌گویند میراث فرهنگی باعث خشک شدن درختان روستای تاریخی گیسک شده، باید بگویم که این یک ادعای گمراه‌کننده از سوی افرادی بود که آب این روستا را قبلا برای مصارف در اراضی دیگر انتقال داده بودند.

وی افزود: ما پیگیر موضوع برای بازگشت آب به روستا و زنده شدن محیط سبز و زیبای روستا هستیم و به هیچ عنوان اجازه انتقال باقیمانده آب را حتی به نزدیک‌ترین اراضی مجاور هم نمی‌دهیم.

رئیس میراث فرهنگی شهرستان زرند با اشاره به تغییر مسیر آب روستا که اخیرا رخ داده، گفت: پس از گزارش مردمی، بلافاصله به روستای تاریخی گیسک رفتیم و با مشاهده جاری شدن آب در جوی وسط روستا که از بالاترین قسمت ساخت و ساز تا استخر محوطه جنب بود، خیلی خوشحال شدم، چون یکی از زیباترین حالات در این روستای گردشگری _تاریخی، جاری بودن آب در این جویبار است.

وی اظهار کرد:، اما مطلع شدیم قصد احتمالی کشاورزان انتقال این آب از طریق لوله به مناطق دیگر است لذا به اطلاع تمام دوستداران میراث فرهنگی خصوصا علاقمندان به روستای تاریخی گیسک می‌رسانم که حفظ بافت تاریخی و منظر فرهنگی و طبیعی روستا از وظایف میراث است و اجازه تغییر در ماهیت فیزیکی چه در بخش ساختمان‌ها چه در بخش محیط و کشاورزی را نخواهد داد.

اسلامی تاکید کرد: طبق قانون، زمانی که یک اثر به ثبت ملی می‌رسد هرچند هیچ تغییری در مالکیت آن بنا اتفاق نخواهد افتاد، اما تغییر در شکل و محتوای آن اثر و نیز عرصه و حرایم آن غیرقانونی خواهد بود و عامل یا عوامل دخیل در هر اتفاقی تحت پیگرد قانونی قرار خواهد گرفت.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان زرند افزود: به استناد قانون، تخریب بنا‌های تاریخی مجازات‌های بسیار سختی به همراه دارد و بعضا از آن بعنوان جرمی همسان با جرم‌های امنیتی یاد می‌شود.

 روستای گیسک شهرستان زرند بر اثر زمین‌لرزه سال ۱۳۵۶ ویران شد و بازماندگان زلزله با کمک دولت وقت در یک کیلومتری روستای ویران شده، خانه‌هایی بنا کردند (نام روستای جدید شهرک طالقانی است).

قرار گرفتن روستا در دامنه کوه و معماری طبقاتی آن، خانه‌های سرخ رنگ، وجود تالار‌ها و بازارچه‌های زیرزمینی، عدم آواربرداری موجب شد این روستا به اکوموزه تبدیل شود. 

میراث فرهنگی این روستای ویران شده را ثبت و به سایت گردشگری تبدیل کرده است.

روستای گیسک بزرگترین روستای خالی از سکنه ایران است و یکی از جاذبه‌های دیدنی در شمال کرمان است.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • تحویل ۹ شی تاریخی به میراث‌فرهنگی هرمزگان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر
  • ۳۴ باند حفاری اموال تاریخی در آذربایجان‌غربی منهدم شد
  • ضرورت بازنگری در حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • احصاء سرخط‌های عملیاتی برنامه ساماندهی قلعه ضحاک
  • ضرورت بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج
  • بیجار از نبود هتل مناسب رنج می‌برد/ لزوم توسعه زیرساخت‌های فرهنگی
  • متلاشی شدن باند حفاران غیرمجاز حریم قلعه سه هزار ساله در ارومیه
  • مافیای «بافت تاریخی» به زمین می‌خورد؟