Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@23:43:15 GMT

درگیری های مرزی اسلام آباد - کابل مانع عادی سازی روابط شد

تاریخ انتشار: ۳۰ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۴۸۷۶۴

درگیری های مرزی اسلام آباد - کابل مانع عادی سازی روابط شد

اسلام آباد - ایرنا - تحلیل گر مسائل سیاسی افغانستان با اشاره به کشته شدن پنج سرباز پاکستانی در درگیری های اخیر با نظامیان افغان در مرزهای مشترک گفت: این حادثه بر تلاش های مسئولان بلند پایه دو کشور در عادی سازی روابط تاثیر منفی گذاشت.

«رحیم الله یوسف زئی» روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در اسلام آباد با تاکید بر حل اختلافات مرزی افغانستان و پاکستان گفت: مقامات بلند پایه دو کشور برای عادی سازی روابط اول باید اختلافات مرزی را حل و فصل کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: پس از اینکه مرزبانان پاکستانی در آتشباری نظامیان افغان کشته شدند، جو سنگینی در محافل سیاسی و نظامی این کشور دیده می شود .
یوسف زئی در ادامه گفت: هنوز تلفات نظامیان و غیر نظامین در خاک افغانستان مشخص نیست، ولی مقامات کابل ادعا می کنند که این درگیری ها پس از اینکه نظامیان پاکستان وارد خاک افغانستان شدند آغاز شد، در حالی که دولت پاکستان ادعاهای مقامات افغان را رد می کند.
کارشناس امور افغانستان با بیان اینکه درگیری های مرزی دو کشور به امری معمول تبدیل شده است، ادامه داد: پاکستان برای جلوگیری ا زتردد تروریست ها و عناصر شرور می خواهد مرزهای مشترک را با استفاده از سیم خاردار و دیگر تدابیر امنیتی حصارکشی کند اما دولت افغانستان با هر نوع ایجاد موانع در مرزها به شدت مخالفت می کند.
یوسف زئی با بیان تداوم سایه تنش در روابط میان اسلام آباد و کابل گفت: بی اعتمادی بر روابط دو کشور سایه افکنده است به گونه ای که تاکنون تلاش ها از سوی دو طرف برای توسعه روابط بی اثر بوده است.
وی خاطرنشان کرد: مشکل اصلی ایجاد تنش در روابط دو کشور، قبول نداشتن مرزهای بین المللی از سوی دولت افغانستان است، با این حال اختلافاتی در برخی نواحی مرزی بین دو کشور وجود دارد که با گفت و گو قابل حل شدن است.
به گزارش ایرنا پس از حادثه مرزی اخیر پاکستان و افغانستان در بیانیه روابط عمومی ارتش پاکستان آمده بود: زمانی که سپاه مرزی و مرزبانان پاکستان در حال کشیدن حصار سیم خاردار در منطقه صفر مرزی در نزدیکی منطقه قبیله ای کروم بودند ناگهان از سوی نظامیان افغان مورد حمله قرار گرفتند .
این درگیری ها در مرزهای مشترک زمانی صورت می گیرد که اخیرا شاهد «خاقان عباسی» نخست وزیر پاکستان با سفر به کابل با اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان دیدار کرد.
در این دیدار دو طرف برای توسعه روابط به توافقاتی دست یافتند.
آساق**6125*شبس*1613*

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي پاكستان و افغانستان درگيري مرزي رحيم الله يوسف زيي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۴۸۷۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای ارتقای راه‌های سیستان و بلوچستان نیاز است

مدیرکل راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان گفت: ارتقای تمام محورهای این استان به بزرگ‌راه نیازمند حداقل حدود ۳۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از سیستان و بلوچستان و به نقل از روابط عمومی اداره‌کل راه و شهرسازی استان، عطاالله اکبری با بیان اینکه ارتقای تمام محورهای این استان به بزرگراه نیازمند حداقل حدود ۳۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار است، اظهار کرد: طول کلی کریدورهای اصلی استان یک هزار و ۵۵۸ کیلومتر است که تاکنون در این مسیرها ۶۲۸ کیلومتر بزرگراه احداث و همچنین در حال حاضر عملیات ساخت ۴۹۸ کیلومتر باند دوم نیز در حال انجام است.

وی با اشاره به اهمیت بزرگراه در توسعه این استان گفت: هم‌مرزی این استان با کشورهای پاکستان و افغانستان در شرق از یک سو و دسترسی به آب‌های آزاد دریای عمان در جنوب از سوی دیگر بهره‌مندی از منطقه آزاد تجاری - صنعتی چابهار، منطقه ویژه اقتصادی سیستان و بازارچه‌های مرزی در طول نوار مرزی راه را برای نقش‌آفرینی استان در تجارت، ترانزیت خارجی و مبادلات مرزی فراهم می‌سازد اما راه‌های این خطه به‌ویژه محور چابهار- میلک در تراز این میزان ترانزیت نیست و برای تسهیل در تجارت توسعه شبکه بزرگراهی استان حائز اهمیت است.

مدیرکل راه و شهرسازی استان سیستان و بلوچستان بیان کرد: بهبود وضعیت راه‌های ارتباطی در سیستان و بلوچستان تضمین کننده اقتصاد این منطقه است، زیرا باعث تسریع حمل‌ونقل جاده‌ای و ارتباط تجاری- ترانزیتی مثبت با کشورهای همسایه به ویژه افغانستان و پاکستان می‌شود.

کد خبر 751630

دیگر خبرها

  • چالش های عربستان و آمریکا برای انعقاد پیمان امنیتی
  • طالبان: مانعی برای اجرای پروژه تاپی در افغانستان وجود ندارد
  • نقش توسعه مسیر ترانزیتی ریمدان در رقابت گوادر-چابهار چیست؟
  • طالبان: خانه تجارت قزاقستان گامی در توسعه روابط تجاری است
  • ۳۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای ارتقای راه‌های سیستان و بلوچستان نیاز است
  • نه وزیر خارجه پاکستان به امر و نهی آمریکا درباره روابط با ایران
  • درگیری مرزی بین قرقیزستان و تاجیکستان
  • پاکستان: دیکته خارجی را درباره پروژه مشترک گازی با ایران نمی‌پذیریم
  • آیا عادی سازی روابط ریاض و تل آویو قریب الوقوع است؟
  • تمدید اقامت دوماهه پناهجویان افغانستانی در پاکستان