Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@15:26:55 GMT

بیشترین گاز خردل علیه ایران استفاده شده است

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۵۳۲۵۸

بیشترین گاز خردل علیه ایران استفاده شده است

مشاور سم‌شناسی منع سلاح های شیمیایی گفت: بیشترین گاز خردل در سلاح‌های شیمیایی علیه ایران استفاده شده است، به همین دلیل بعد از گذشت سه دهه از جنگ تحمیلی عوارض شیمیایی در مجروحین مشهود است.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر مهدی بلایی مود استاد دانشگاه نیوکاسل آلمان و عضو آکادمی علوم جهان و مشاور سم شناسی سازمان بهداشت جهانی در حاشیه اولین کنگره بین المللی پزشکی آکادمیک، افزود: این همایش با همکاری دانشگاه های آکسفورد و کمریج است و اساتید صاحب نامی از رشته های مختلف غدد داخلی  و سم شناسی در این همایش شرکت کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو سازمان منع سلاح های شیمیایی ادامه داد: سخنرانی من در خصوص جنبه‌های پزشکی عوامل شیمیایی سلاح های جنگی است. کشور ما قربانی عوامل شیمایی  و جنگی است. من در جریان جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، هنگامی که زمزمه استفاده‌ عراق از سلاح های شیمیایی بود به ایران بازگشتم. در آن زمان متخصص سم شناسی پزشکی در ایران نبود و ما علاوه بر درمان مجروحین شیمایی جنگ، آموزش در این رشته را نیز شروع کردیم و دوره های کارشناسی ارشد و PHD سم شناسی را تاسیس و سپس دوره فلوشیپ بالینی آن را ایجاد کردیم.

وی افزود: مقالات زیادی در خصوص جنبه های پزشکی عوامل سلاح های شیمیایی نوشته شده است وهمچنین سه کتاب در این زمینه نیز منتشر کرده ام.

بلایی مود اظهار کرد: اساتید و پزشکان خارجی بسیار به تحقیقاتی که راجع به جنبه های پزشکی عوامل سلاح های شیمیایی انجام شده علاقمند هستند. ما بیشترین تجربه را در خصوص تشخیص و درمان عوارض شیمیایی در کشور داریم.

وی همچنین تصریح کرد: هم اکنون بیش از ۲۰۰ نفر سم شناس در مقطع فلوشیپ بالینی و PHD در کشور داریم و همچنین حدود ۵۰ سم شناس بالینی نیز داریم و این رشته ناشناخته کم کم به رشته‌ای شناخته شده تبدیل می شود.

این استاد دانشگاه علوم و پزشکی مشهد گفت: بیشترین مشکلات ما در کشور، مربوط به سموم باقی مانده بر روی میوه‌جات است و همچنین آلودگی هوا و محیط زیست ، دایره وسیعی از علم سم‌شناسی است که امیدواریم در کشور مورد توجه قرار گیردر  و ما زندگی خالی از سموم داشته باشیم.

وی ادامه داد: ما  بعد از جنگ جهانی اول که عوامل جنگی و شیمایی در آن  به کار رفت کاربرد وسیعی از عوامل جنگی و شیمیایی نداشتیم تا جنگ تحمیلی عراق علیه ایران که متاسفانه غریب به ۶ سال این حملات شیمایی به کشورمان ادامه داشت.

بلایی مود اظهار کرد: ما ضمن کارهای درمان تحقیقات وسیعی در این زمینه انجام دادیم و از سال ۶۲ به کمک پزشکان و دانشجویان پزشکی و رزیدنت های داخل ی  تخقیقات پایه ای و بالینی را انجام دادیم.

وی افزود: در سالهای اخیر تحقیقات ما بر روی عوارض دیررس گازهای شیمایی بوده است. عوارض دیررس و درازمدت مسمومیت با گاز خردل بیشتر از دیگر سموم شیمایی است.

عضو آکادمی علوم جهان گفت: بیشترین استفاده از گاز خردل گوگردی در سلاح‌های شیمیایی علیه ایران استفاده شده است و به همین دلیل هنوز بعد از گذشت سه دهه از جنگ تحمیلی عوارض شیمایی در مجروحین ما مشهود است، خصوصا در ریه ها، پوست، چشم و سیستم ایمنی این افراد، مشاهده می کنیم.

وی افزود: افردای که بیش از ۷۰ درصد دچار این عوارض شده اند نیاز به مراقبت های ویژه دارند.

منبع: مهر

کلیدواژه: سازمان بهداشت جهانی سلاح شیمیایی گاز خردل وزارت بهداشت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران دارو تعرفه های پزشکی سید حسن هاشمی آزمایشگاه علی اصغر پیوندی چشم پزشکی ایرج حریرچی سازمان نظام پرستاری سازمان غذا و دارو تجهیزات پزشکی صلیب سرخ زوال عقل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۵۳۲۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین کنگره ملی ایران شناسی برگزار می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین کنگره ملی ایران شناسی ایران پنجشنبه ۲۰ اردیبهشت توسط انجمن ایران شناسی در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار می‌شود.

ارزیابی مکاتب ایران‌شناسی، زبان‌ها و گویش‌های ایرانی، متون ادب فارسی، جغرافیا و تاریخ ایران، فرهنگ و هویت ایرانی، مطالعات اجتماعی، محیط زیست، باستان‌شناسی، هنر و معماری و ادبیات تطبیقی، محورهای این کنگره خواهد بود.

بیش از ۸۰ مقاله علمی و پژوهشی در این کنگره پذیرفته شده است. مقالات پذیرفته‌شده در این همایش، در موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) و در مرجع دانش سیویلیکا نمایه خواهد شد.

این‌کنگره با حضور محمود جعفری دهقی به عنوان دبیر علمی و محمدعلی عزت زاده به عنوان دبیر اجرایی از ساعت ۹ تا ۱۹ توسط انجمن ایران شناسی برگزار می‌شود.

کد خبر 6096394 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود
  • کنگره در سال آینده بین المللی می‌شود
  • بازداشت هشت نفر از عوامل درگیری در آبادان
  • کشف اتفاقی شهاب‌سنگ در ایران؛ قطعه‌ای زیبا از هسته یک سیاره را ببینید | تصویر
  • کاهش تعداد مراجعین ناشی از نزاع به پزشکی قانونی اردبیل
  • ضرورت معرفت‌شناسی دقیق از سیره سیاسی امام صادق (ع)
  • نخستین کنگره ملی ایران شناسی برگزار می‌شود
  • مرور یک تجاوز شیمیایی
  • درخواست ممنوعیت فروش سلاح به تل آویو در کنگره
  • درخواست نمایندگان کنگره آمریکا برای ممنوعیت فروش سلاح به تل آویو