Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «رکنا»
2024-05-07@23:09:05 GMT

از سلول های خورشیدی می توان انرژی استخراج کرد

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۵۴۰۶۱

از سلول های خورشیدی می توان انرژی استخراج کرد

رکنا: محققان بر این باورند که با کمک از سلول های خورشیدی می توانند انرژی بیشتری تولید کنند.

پژوهشگران انگلیسی ادعا می‌کنند می‌توان با تغییر شکل برخی از مواد نیمه‌رسانا، انرژی بیشتری از سلول‌های خورشیدی استخراج کرد.

به گزارش  فیز، فیزیکدانان "دانشگاه واریک" (University of Warwick) در انگلستان، پژوهش جدیدی چاپ کرده‌اند که نشان می‌دهد شاید با تغییر شکل هر یک از کریستال‌های نیمه‌رسانای سلول‌های "فتوولتاییک" (PV)، بتوان انرژی بیشتری از سلول‌های خورشیدی استخراج کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فتوولتاییک، یکی از انواع سامانه‌های تولید برق از انرژی خورشیدی است. در این روش، با به‌کارگیری سلول‌های خورشیدی، تولید مستقیم الکتریسیته از تابش خورشید امکان‌پذیر می‌شود.

نویسندگان این مقاله که "اثر فلکسو فتوولتائیک" (Flexo-Photovoltaic Effect) نام دارد، "مارین الکس" (Marin Alexe)، "مینگ‌مین یانگ" (Ming-Min Yang) و "دونگ جیک کیم" (Dong Jik Kim) از اساتید بخش فیزیک دانشگاه واریک هستند.

پژوهشگران این دانشگاه، محدودیت‌های فیزیکی طراحی کنونی سلول‌های خورشیدی را که محدودیت مطلقی در بهره‌وری خود دارند، بررسی کردند.

بیشتر سلول‌های خورشیدی، از دو لایه تشکیل شده‌اند که مرز ایجاد آنها، اتصال بین دو نوع نیمه‌رسانا، نیمه‌رسانای غیرذاتی، حامل‌های مثبت بار (سوراخ‌هایی که با الکترون پر می‌شوند) و نیمه‌رسانای غیرذاتی با حامل‌های منفی بار (الکترون‌ها) است.

هنگام جذب نور، اتصال میان دو نیمه‌رسانا، یک میدان داخلی را در خلاف جهت نگه می‌دارد و در سرتاسر اتصال، جریان و ولتاژی را تولید می‌کند. بدون چنین اتصالی، برداشت انرژی صورت نمی‌گیرد و حامل‌ها به سادگی و با سرعت برای از بین بردن هر بار الکتریکی، دوباره ترکیب می شوند.

این اتصال میان نیمه‌رساناها، برای جذب نیرو از سلول خورشیدی، یک موضوع اساسی است؛ اما با محدودیت کارایی، سروکار دارد. متاسفانه، این مواد که به خاطر واکنش به اثرات فتوولتائیک، مشهور هستند، کارایی کمی در تولید انرژی دارند و هرگز، در سیستم‌های عملی تولید انرژی مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.

گروه پژوهشی دانشگاه واریک تصمیم گرفت برای این که به چنین نیمه‌رساناهایی، شکل راس‌های رسانا بدهد، از ابزارهای میکروسکوپی نیروی اتمی استفاده کند و کریستال‌هایی از جنس " تیتانات استرانسیوم" (SrTiO3)، " تیتانیوم دی اکسید" (TiO2) و "سیلیکون" (Si) استخراج کند.آنها دریافتند که ممکن است هر سه ماده، با این روش، تغییر شکل دهند و در حقیقت، اثر فتوولتائیک زیادی پیدا کنند.

پروفسور "الکس" در این باره گفت: گسترش محدوده این مواد، مزایایی دارد. این روش برای شکل دادن به هر نوع اتصال، ضروری نیست. می‌توان هر نیمه‌رسانایی با جذب نور بهتر را برای سلول‌های خورشیدی انتخاب و بر حد ترمودینامیکی نهایی بهره‌وری تبدیل قدرت، غلبه کرد. اگر این روش در آینده، کارایی داشته باشد، ارزش تجاری بزرگی برای تولیدکنندگان سلول‌های خورشیدی و انرژی به همراه دارد.این پژوهش در مجله " Science" به چاپ رسید.

منبع: رکنا

کلیدواژه: سقوط هواپیما سلامت مهم ترین های 24 ساعت سقوط جت شخصی در ایران انرژی نیمه رسانا مشهور تولید مقاله اتصالی سلول های خورشیدی عکس جوان دختر دادگاه وحشیانه تجاوز به دختر فیلم حوادث تهران ایران تجاوز گروهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۵۴۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کسب رتبه ۱۳ تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در جهان

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، احسان عارفیان دبیر ستاد توسعه فناوری‌های پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی با اشاره به اینکه ایران در جایگاه سیزدهم تولید علم سلول بنیادی در دنیا قرار گرفته است، گفت: همچنین شاهد هستیم که ایران در منطقه نیز رتبه اول را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به اینکه در برنامه جامع راهبردی ۱۰ ساله ستاد، چند هدف کلان تعریف شده که دسترسی ایران به رتبه ۱۰ تولید دانش سلول بنیادی یکی از اصلی‌ترین این اهداف بوده است گفت: در همین راستا، با تلاش‌ها و برنامه‌ریزی‌های انجام شده، ایران تاکنون توانسته رتبه ۱۳ تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در جهان را به خود اختصاص دهد و باید این جایگاه را تا پایان سال ۱۴۰۴ به رتبه ۱۰ ارتقا دهد.

به گفته او، با توجه به اینکه ایران در جایگاه سیزدهم تولید دانش در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی قرار گرفته اما در منطقه خاورمیانه و شرق مدیترانه رتبه نخست را دارد و بالاتر از ترکیه و رژیم اشغالگر قدس قرار گرفته است.

وی، مشارکت بخش‌های غیر دولتی، استقلال و خودکفایی در انواع بانک‌های سلولی، تولید ثروت ملی و خوداتکایی در قابلیت تولید را از دیگر اهداف اصلی ستاد توسعه فناوری‌های پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی برشمرد و خاطر نشان کرد: در بررسی‌های آماری مشخص شده که تولید دانش ایران در حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی با رشد ۷۰ درصدی از سال ۲۰۲۰ نیز همراه بوده است.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری در پایان سخنان خود با اشاره به اینکه حوزه سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در مقایسه با بسیاری از حوزه‌های علم و فناوری در کشور بسیار جوان است، تصریح کرد: با این وجود، ایران توانسته است جایگاه خوبی را در میان سایر کشورهای دنیا و خاورمیانه کسب کند و با توجه به پیشرفت‌های حوزه سلول‌های بنیادی توسط محققان داخلی، ایران جز پیشتازان این حوزه است. ‌

کد خبر 6099347

دیگر خبرها

  • اجرای ۵۵۰ هزار سامانه خورشیدی در کشور هدف گذاری شده است
  • کسب رتبه ۱۳ تولید علم سلول‌های بنیادی و پزشکی بازساختی در جهان
  • آماده‌باش چین برای شراره‌های خورشیدی
  • برای استخراج‌کنندگان غیرمجاز رمزارز جرایم سنگینی تا بیش از ۱۰۰ برابر نرخ انرژی در نظر گرفته شده
  • افزایش چشمگیر ظرفیت انرژی خورشیدی در بریتانیا
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی مردم فارس از تولید انرژی خورشیدی
  • برخورد دو شراره خورشیدی قوی به زمین
  • متخلفان استخراج غیرمجاز رمز ارز ١٠٠ برابر نرخ انرژی جریمه می شوند
  • پرداخت ١٠٠ برابر نرخ انرژی، جریمه استخراج غیرمجاز رمز ارز