Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@13:18:17 GMT

بیشترین گاز خردل در جنگ تحمیلی علیه ایران استفاده شد

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۵۴۹۳۷

بیشترین گاز خردل در جنگ تحمیلی علیه ایران استفاده شد

تهران - ایرنا - مشاور سم‌شناسی منع سلاح های شیمیایی سازمان بهداشت جهانی گفت: بیشترین استفاده از گاز خردل در سلاح‌ های شیمیایی علیه ایران استفاده شد و باگذشت سه دهه از جنگ تحمیلی هنوز عوارض شیمیایی مشهود است.

به گزارش روز جمعه ایرنا، دکتر مهدی بلایی مود استاد دانشگاه نیوکاسل آلمان و عضو آکادمی علوم جهان و مشاور سم شناسی سازمان بهداشت جهانی در حاشیه اولین کنگره بین المللی پزشکی آکادمیک اظهارداشت: آثار استفاده از گاز خردل در دوران جنگ تحمیلی خصوصا در ریه ، پوست ، چشم و سیستم ایمنی جانبازان مشهود است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: افرادی که بیش از 70درصد دچار این عوارض شده اند نیاز به مراقبت های ویژه ای دارند.
مشاور سم شناسی منع سلاح های شیمیایی سازمان بهداشت جهانی خاطرنشان کرد: عوارض دیررس و درازمدت مسمومیت با گاز خردل بیشتر از دیگر سموم شیمیایی است و ما در سال های اخیر بر جنبه عوارض دیررس گازهای شیمیایی تحقیقاتی انجام دادیم.
دکتر بلایی مود درمورد سخنرانی خود در اولین کنگره بین المللی پزشکی آکادمیک که با همکاری دانشگاه های آکسفورد و کمریج و با شرکت اساتید صاحب نامی از رشته های مختلف غدد داخلی و سم شناسی برگزار شد، اظهارداشت: در این کنگره که به جنبه‌های پزشکی عوامل شیمیایی سلاح های جنگی پرداختم چراکه ایران قربانی سلاح های شیمیایی و جنگی است.
وی یادآور شد: در زمان جنگ تحمیلی متخصص سم شناسی پزشکی در ایران وجود نداشت و ما علاوه بر درمان مجروحین شیمیایی جنگ، آموزش در این رشته را نیز شروع کردند و دوره های کارشناسی ارشد و دکترای سم شناسی را راه اندازی و سپس دوره فلوشیپ بالینی آن را ایجاد کردیم.
وی ادامه داد: مقالات زیادی در خصوص جنبه های پزشکی عوامل سلاح های شیمیایی نگاشتم و همچنین سه کتاب در این زمینه نیز منتشر کرده ام.
بلایی مود تصریح کرد: هم اکنون بیش از 200 نفر سم شناس در مقطع فلوشیپ بالینی و PHD در کشور داریم و همچنین حدود 50 سم شناس بالینی نیز داریم و این رشته ناشناخته کم کم به رشته‌ای شناخته شده تبدیل می شود.
وی گفت: بیشترین مشکلات ما در کشور مربوط به سموم باقی مانده بر روی میوه‌جات و همچنین آلودگی هوا و محیط زیست است ، دایره وسیعی از علم سم‌شناسی وجود دارد که امیدواریم در کشور مورد توجه قرار گیرد و زندگی خالی از سموم داشته باشیم.
وی ادامه داد: بعد از جنگ جهانی اول که عوامل جنگی و شیمیایی در آن به کار رفت، کاربرد وسیعی از عوامل جنگی و شیمیایی تا جنگ تحمیلی عراق علیه ایران نداشتیم که نزدیک 6 سال این حملات شیمایی به کشور ادامه داشت.
دکتر بلایی مود اظهارداشت: ما ضمن درمان مجروحان شیمیایی تحقیقات وسیعی در این زمینه انجام دادیم و از سال 62 به کمک پزشکان و دانشجویان پزشکی و رزیدنت های داخلی تحقیقات پایه ای و بالینی را انجام دادیم.
علمی ** 1201 **1336

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي گاز خردل جنگ تحميلي كنگره پزشكي آكادميك

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۵۴۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت معرفت‌شناسی دقیق از سیره سیاسی امام صادق (ع)


به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز خراسان رضوی، نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی در مراسم شام شهادت رئیس مذهب تشیع امام صادق (علیه‌السلام) و بزرگداشت شهید حجت‌الاسلام‌والمسلمین اصلانی که در محله خلج سیدی برگزار شد با بیان اینکه این محفل، یادگار این شهید بزرگوار است که سالیان متمادی شعائر خاص امام صادق (علیه‌السلام) را در این منطقه گسترش داده است، گفت: الحمدالله به همت شما وارثان پرافتخار این چراغ همچنان روشن و تابنده مانده است و محفل با همان عظمت و اهمیت زمان ایشان امسال نیز برگزار شد.
آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی تمام دانش در حوزه دین‌مداری و معرفت دینی را برگرفته از سیره امام صادق (علیه‌السلام) اعلام کرد و افزود: آنچه از عظمت ایشان برای بهره‌برداری ما در مسیر و خط زندگی می‌تواند یک اسوه و الگوی کامل باشد، سیره سیاسی امام صادق (علیه‌السلام) است.

ایشان با طرح این پرسش که چرا امام زمان (عجل الله تعالی فرجه و شریف) جامعه را در زمان غیبت به فرد مجتهد جامع‌الشرایط سپردند، تصریح کرد: ایشان مجتهد جامع‌الشرایط را انتخاب کردند به این دلیل که او تمام مسائل و مطالبی که در اداره و رهبری یک نظام لازم و ضروری است را از بیانات، رفتار، کردار و سیره زندگانی امام صادق (علیه‌السلام) و ائمه (علیه‌السلام) اجتهاد کرده و مطابق سیره و دستوراتی که آنان فرمودند، جامعه را در عرصه‌های سیاسی نیز مانند سایر عرصه‌های دیگر اداره و رهبری می‌کند.

دیگر خبرها

  • هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی شود
  • بازداشت هشت نفر از عوامل درگیری در آبادان
  • هوش مصنوعی نمی‌تواند جای پزشک را بگیرد
  • هوش مصنوعی یک ابزار کمکی است و جایگزین پزشک نمی‌شود
  • هوش مصنوعی جایگزین پزشک نمی‌شود
  • کاهش تعداد مراجعین ناشی از نزاع به پزشکی قانونی اردبیل
  • اعتراض پوچ و خطرناک علیه ایران/ ژیمناستیک دستمایه تمامیت خواهی و منفعت طلبی سهم خواهان
  • ضرورت معرفت‌شناسی دقیق از سیره سیاسی امام صادق (ع)
  • بندر شهید بهشتی ـ چابهار
  • تروما چهارمین علت مرگ در دنیا