Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-03@15:28:39 GMT

70 درصد زباله‌ها ما قابلیت تبدیل به کمپوست را دارد

تاریخ انتشار: ۳۱ فروردین ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۵۵۹۲۰

70 درصد زباله‌ها ما قابلیت تبدیل به کمپوست را دارد

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با بیان اینکه 70 درصد زباله‌های ما قابلیت تبدیل به کمپوست را دارد، گفت: 25 درصد نیز قابلیت بازیافت را دارد و به نوعی این یک کالای اقتصادی است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، کیومرث کلانتری، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در حاشیه برنامه پاکسازی پارک ملی سرخه حصار و حاشیه رودخانه جاجرود در آستانه گرامیداشت هفته زمین پاک، گفت: برنامه پاکسازی امروز مراسم نمادینی بود با هدف اینکه به همه شهروندان اعلام کنیم که ما تنها یک زمین داریم و باید در حفظ و آبادانی آن تلاش مضاعف کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در قرآن کریم آیات متعددی مربوط به موضوع زمین و مسائل مرتبط با آن آمده است، افزود: ریختن زباله در طبیعت به لحاظ شرعی و اخلاقی پسندیده نبوده و جلوه‌های طبیعت تنها بدون زباله مشهود و زیبا است.

کلانتری همچنین ادامه داد: جامعه مصرف کننده و دور ریز، جامعه مطلوبی نیست و از این منظر هیچ چیز دور ریختنی نیست حتی اگر بخواهیم مصرف کننده باشیم حق نداریم زباله و پسماند خود را در طبیعت رها کنیم.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به اینکه بسیاری از زباله‌هایی که دور ریخته می‌شود قابلیت تجزیه در طبیعت را ندارد، افزود: 70 درصد زباله‌های ما قابلیت تبدیل به کمپوست و 25 درصد نیز قابلیت بازیافت را دارد و به نوعی این یک کالای اقتصادی است و در تمام دنیا به زباله، طلای کثیف اطلاق می‌شود.

وی تصریح کرد: اینکه شعار امسال هفته گرامیداشت زمین پاک «نه به کیسه‌های پلاستیکی» انتخاب شده می‌تواند نوید بخش این موضوع باشد که همه مردم، شهروندان، مصرف کنندگان و تولید کنندگان و همچنین مسئولان به اینکه پلاستیک یکی از معضلات آلودگی محیط زیست است توجه و دقت بیشتری کنند.

کلانتری در بخشی از سخنان خود با اشاره به اینکه تهران با 3 چالش عمده زیست محیطی آلودگی هوا، پسماند و پساب مواجه است، اظهار کرد: همه ما مسئولیم و حفظ محیط زیست یک شعار ملی است و سازمان حفاظت محیط زیست تنها دبیرخانه حفظ و صیانت از محیط زیست بوده و آحاد مردم در حفظ محیط زیست وظیفه شرعی و قانونی دارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: براساس قانون در بحث پسماندها حدود 21 دستگاه وظیفه دارند و در حوزه مدیریت پسماندها و تفکیک زباله از مبدا ضعف‌ها و کاستی‌های جدی وجود دارد.

وی با تقدیر از شرکت کنندگان در مراسم پاکسازی نمادین امروز بیان کرد: استان تهران دارای 81 تشکل مردم نهاد زیست محیطی خود جوش و حساس نسبت به طبیعت و محیط زیست بوده که همواره نسبت به موضوعات زیست محیطی دغدغه داشته و یار و یاور دستگاه محیط زیست هستند.

کلانتری در پایان از همه شهروندان خواست تا هنگام ورود به طبیعت، گردشگری و تفرج، زباله‌های خود را در طبیعت رها نکنند.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۵۵۹۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است

علی سلاجقه، در پنجاهمین جلسه کارگروه ملی مدیریت پسماند که با حضور نمایندگان دستگاه‌های عضو در این کارگروه برگزار شد، بیان کرد: آیندگان از ما در خصوص آتش زدن سرمایه‌ها خرده خواهند گرفت و باید با تفکیک زباله از مبدا به سمت کاهش زباله سوزی حرکت کنیم. لازم است همه ما مکلف باشیم در کنار برنامه‌های زودگذر و کوتاه مدت برنامه دراز مدت اصلی ما تفکیک زباله از مبدا باشد که در صورت فرهنگ سازی اثر ماندگاری هم برای کشور دارد.

وی ضمن تبریک روز معلم، افزود: گزارش‌های ارائه شده از سوی استان‌های ایلام و گیلان امیدوار کننده است و این استان‌ها می‌توانند الگوی مطلوبی برای کشور باشند. همچنین سایر استان‌ها هم باید از ظرفیت مسئولیت‌های اجتماعی استفاده لازم را ببرند تا مردم با روحیه‌ای شاد توانایی مشارکت در تمام زیرساخت‌ها را داشته باشند.

معاون رئیس جمهور ادامه داد: گزارش‌ها نشان دهنده این است که دولت به صورت اصولی و میدانی به این حوزه ورود پیدا کرده و در حوزه اقتصاد و محیط زیست یکی از میثاق‌های ملی دولت کنترل تراز آلاینده محیط زیستی و حرکت آن به سمت شیب منفی است.

سلاجقه در خصوص لزوم استفاده از فناوری‌های نوین در بحث مدیریت پسماند، گفت: ما در حوزه فنی، اقتصادی، محیط‌زیستی و پیوست‌های فرهنگی از ظرفیت‌های دانش بنیان کشور در تمام سطوح حمایت و استفاده می‌کنیم و از آنجا که ظرفیت و توانایی جوان‌ها در تمام زمینه‌ها نمایانگر است انتظار می‌رود وارد میدان شده و در صورت نبود یک فناوری به تعقیب، بررسی و ایجاد آن بپردازند.

وی با اشاره به معذوریت و محدودیت‌های موجود در کشور یادآور شد: لازم است با تدبیر در خصوص مؤلفه‌های موجود در حوزه محیط زیست و اقتصاد با انتخاب بهترین گزینه به انجام کار پرداخته شود تا با انجام تکلیف برای کشور پاسخگوی مردم باشیم.

منبع: مهر

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست

دیگر خبرها

  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند
  • جمع آوری ۹۰ تن پسماند و نخاله ساختمانی در پویش مسیر سبز ایران پاک
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است
  • ۹۰ تُن پسماند و نخاله ساختمانی در استان مرکزی جمع‌آوری شد
  • رویکرد اصلی ما تفکیک زباله از مبدا است
  • ساماندهی ۹۰ تن نخاله ساختمانی با اجرای یک پویش در استان مرکزی
  • حدود ۵۰ درصد تالاب هامون آب‌گیری شد
  • طالبان حق‌آبه هیرمند را رهاسازی کرد | ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری شد
  • باید از برگزاری تورهایی که مسئولیتی در قبال حفاظت از طبیعت ندارند، جلوگیری شود