Web Analytics Made Easy - Statcounter

بغداد- ایرنا - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در چهارمین و پنجمین روز سفر به عراق در بازدید از چند مرکز فرهنگی در شهرهای نجف اشرف و بغداد بر ضرورت افزایش تبادلات فرهنگی میان ایران و عراق تاکید کرد.

به گزارش ایرنا، 'سیدعباس صالحی' پس از بازدید از مراکز، با اشاره به وجود مشترکات تاریخی، تمدنی و فرهنگی فراوان میان دو ملت ایران و عراق و همکاری های گسترده و خوب کنونی، زمینه را برای تقویت هر چه بیشتر روابط و تبادلات فرهنگی فراهم دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وزیر ارشاد روز جمعه در پایان سفر پنج روزه خود به عراق از 'شارع (خیابان) المتنبی' بعنوان بازار فرهنگی بغداد و تعدادی از مراکز فرهنگی دیگر در این منطقه دیدن کرد و از نزدیک با فعالیت های آن آشنا شد.
از جمله این مراکز مجموعه فرهنگی تاریخی مشهور 'القشله' و همچنین مرکز فرهنگی 'البغدادی' و کتابفروشی های مردمی در حاشیه خیابان های منطقه بود.
مجموعه فرهنگی 'القشله'در قلب پایتخت عراق مرکز اجرای انواع برنامه های فرهنگی، تبادلات فرهنگی و بازار تولیدات و کالاهای فرهنگی است.
این مجموعه روزهای جمعه محل گردهمایی هنرمندان عراقی و هزاران نفر از شهروندان این کشور است و همچنین مرکزی برای عرضه آخرین محصولات و تولیدات فرهنگی توسط هنرمندان می باشد.
در گردهمایی های روزهای جمعه هنرمندان در این مراکز تعدادی از شعرا و برخی مسئولین عراقی حضور می یابند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از مرکز فرهنگی ایران وابسته به رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در بغداد بازدید کرد.
وی در این مرکز ضمن گفتگو با مسوولان و دست اندرکاران مرکز از نزدیک با فعالیت های متنوع آن آشنا شد.
در مرکز فرهنگی ایران که در سال ۱۳۹۴ در بغداد تاسیس شده است، دوره ها و کارگاه های آموزشی مختلف در انواع رشته های هنری برای هنرجویان و علاقمندان عراقی و با حضور اساتید ایرانی برگزار می‌شود.
این برنامه‌ها در سالهای گذشته به شدت مورد استقبال هنرجویان و علاقمندان به هنر در کشور عراق قرار گرفته است
برگزاری دوره های آموزش زبان فارسی به علاقمندان عراقی از دیگر فعالیت‌های این مرکز می باشد.
طی سال‌های فعالیت این مرکز تاکنون دهها دوره آموزش زبان فارسی با شرکت صدها نفر از شهروندان عراقی برگزار شده است.
به گزارش ایرنا، سید عباس صالحی همچنین روز چهارشنبه در سفر به نجف اشرف از بیت حضرت امام خمینی (ع) و نیز کتابخانه علامه شیخ محمد باقر شریف قرشی از علمای بزرگ نجف در این شهر بازدید کرد.
سید عباس صالحی با حضور در بیت امام راحل در شهر نجف اشرف با حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی اکبر محتشمی پور نماینده موسسه نشر آثار امام خمینی (ره) در نجف اشرف دیدار و گفتگو کرد.
وزیر ارشاد همچنین از قسمت های مختلف بیت امام و نیز کتابخانه و مدرسه علمیه امام خمینی در جوار آن بازدید کرد و در جریان فعالیت های این مراکز قرار گرفت.
سید عباس صالحی در جریان سفر یک روزه به نجف اشرف، همچنین با حضور درکتابخانه علامه شیخ محمد باقر شریف قرشی از علمای بزرگ نجف در این شهر با شیخ مهدی شریف قرشی مدیر کتابخانه دیدار و گفتگو و از بخش های مختلف این کتابخانه دیدن کرد.
شیخ مهدی شریف قریشی در این دیدار ضمن تقدیر از همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در بغداد به علاقمندی ویژه علامه قریشی به جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.
وی با اشاره به علاقمندی عمیق ملت ایران به اهل بیت (ع) گفت: علامه قرشی ملت ایران را هدیه خداوند به اهل بیت عصمت و طهارت در قبال ظلم های تاریخی که در حقشان صورت گرفت می‌دانست.
در این دیدار دو طرف بر همکاری در زمینه نشر و ترویج معارف صحیح و مقابله فکری با افکار الحادی و انحرافی به ویژه در میان جوانان تاکید کردند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه از بخش‌های مختلف کتابخانه علامه قرشی بازدید کرد و از نزدیک با فعالیت های علمی و دینی متنوع این عالم دینی آشنا شد.
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد جمهوری اسلامی ایران عصر روز دوشنبه در سفری پنج روزه وارد بغداد پایتخت عراق شد.
صالحی را در این سفر چندتن از معاونان وی همراهی می کردند.
دیدار با فعالان و نخبگان فرهنگی و هنری عراق و زیارت حرمین امامین جوادین (ع)، از جمله برنامه های صالحی در نخستین روز از سفرش به این کشور بود.
نشست دو هیات فرهنگی ایران و عراق و بررسی زمینه های کنونی و جدید همکاری های فرهنگی، بازدید از موزه هنرهای معاصر وزارت فرهنگ عراق، دیدار با رییس شبکه العراقیه و دیدارهای جداگانه با همام حمودی رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق و سید عمار حکیم رئیس جریان حکمت ملی این کشور از دیگر برنامه های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دومین روز بود.
صالحی در روز سوم سفر خود (چهارشنبه) بطور جداگانه با روسای فقه شیعی و سنی عراق و نیز نوری مالکی معاون رئیس جمهوری عراق دیدار و گفتگو کرد.
چهارمین روز سفر به حضور در نجف اشرف اختصاص یافت که طی آن وزیر ارشاد پس از زیارت حرم مطهر امام علی (ع) با آیات عظام اسحاق فیاض، سید محمد سعید حکیم و بشیر نجفی از مراجع تقلید عراق دیدار و گفتگو کرد.
وی عصر پنجشنبه با سفر به کربلای معلا پس از زیارت حرم مطهر امام حسین (ع)، با آیت الله سید محمدتقی مدرسی از مراجع تقلید در کربلا و شیخ عبدالمهدی کربلایی دبیرکل تولیت آستان مقدس حسینی و امام جمعه کربلا دیدار و گفتگو کرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی روز جمعه به بغداد بازگشت و پس از بازدید کردن از چند مرکز فرهنگی در این شهر بغداد را به مقصد تهران ترک کرد.
صالحی در راستای اعلام برنامه و رویکردهای خود در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تاکید بر تقویت دیپلماسی فرهنگی، نخستین سفر خارجی خود را در مقام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، به عراق رقم زد.
خاورم**380**

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي ايران عراق سفر صالحي متنبي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۶۰۰۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید وزیر فرهنگ از مراحل آماده سازی نمایشگاه کتاب تهران

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آن، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح امروز شانزدهم اردیبهشت در بازدید از آماده سازی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان اینکه حتما باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه کتاب باشد تا مردم احساس شور و نشاط فرهنگی داشته باشند، گفت: نمایشگاه کتاب تهران باید یک اتفاق فرهنگی بزرگ و با خاطره مثبت و متعالی باشد تا توانمندی حوزه فرهنگی برای حل مسائل نمایان شود.

افزایش دو برابری کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران

در ابتدا، علی رمضانی قائم مقام و سخنگوی نمایشگاه گزارشی از روند آماده‌سازی نمایشگاه ارائه کرد و گفت: سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران امسال در ۱۵۰ هزار متر مربع فضای مصلی امام خمینی (ره) گسترده است و ۲۷۰۰ ناشر و ۳۶۰ کتابفروشی در آن مشارکت دارند؛ مشارکت کتابفروشان در بخش مجازی نمایشگاه نسبت به سال گذشته دوبرابری است.

قائم مقام نمایشگاه از شروع بارگذاری آثار ناشران بخش مجازی در سایت این رویداد خبرداد و افزود: کار نمایشگاه در بخش مجازی یک روز پیش از بخش فیزیکی آغاز خواهد شد. هماهنگی با شرکت پست و بانک ملی به عنوان کلان دستگاه‌های همکار نمایشگاه به‌خوبی پیش رفته است و فرماندهی انتظامی کشور همانند سال‌های گذشته عهده‌دار نظم و امنیت نمایشگاه است.

او با بیان اینکه ۵۰ مهمان خارجی به دعوت نمایشگاه کتاب تهران در این رویداد حاضر خواهند شد، گفت: ناشران و اهالی اندیشه و قلم از ۲۵ کشور در بخش بین‌الملل نمایشگاه فعالیت موثر و فعال خواهند داشت. پیرنگ اصلی نمایشگاه کتاب امسال موضوع فلسطین است و دانشجویان فلسطینی برای اولین‌بار در نمایشگاه به صورت مستقیم با مردم به گفتگو می‌پردازند و خودشان به شبهات مردم پاسخ می‌دهند.

در ادامه ناصر کنعانی، مریم‌سادات ظهوریان، مهدی رمضانی، نادر قدیانی، فتح‌الله فروغی، ابراهیم کریمی، مهدی فقیهی نژاد و اسماعیل جانعلی‌پور به عنوان اعضای شورای سیاست‌گذاری سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به طرح پیشنهاداتی پرداختند.

نمایشگاه کتاب تهران چهره واقعی مردم ایران است

یاسر احمدوند رئیس سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بیان اینکه علیرغم تمام تلاش‌ها خودمان را بدهکار شان فرهنگی مردم ایران می‌دانیم و برای ارتقا سطح کمی و کیفی نمایشگاه کار می‌کنیم، عنوان کرد: حمایت و پیگیری‌های مجدانه و دلسوزانه همراه با نکته‌سنجی وزیر محترم موجب قوت و توسعه نمایشگاه خواهد شد.

او نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران را چهره واقعی مردم ایران دانست و افزود: نمایشگاه کتاب تهران میزبان تمام سلایق، اقوام، مذاهب و ادیان و تفکر‌ها است و ما وظیفه داریم این سرمایه بزرگ اجتماعی و ملی را در چشم جهان به نمایش بگذاریم.

نمایشگاه کتاب صفحه پرشوری از دوره رونق فرهنگ است

سپس، اسماعیلی از شورای سیاست‌گذاری نمایشگاه کتاب تهران بخاطر اهتمام و همت در پیگیری مسائل این رویداد مهم فرهنگی قدردانی کرد و با بیان اینکه در آستانه افتتاح نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اوضاع وفق مراد و وفق اهداف ترسیم شده پیش رفته است، گفت: نمایشگاه کتاب در دوره سی و پنجم یک دوره کم‌نظیر را به لحاظ آمار و ارقام و کمیت و کیفیت را برای اصحاب فرهنگ و ادب کشورمان ایجاد خواهند کرد.

او با تاکید براینکه تمهیدات و پشتیبانی لازم از نمایشگاه کتاب تهران درحال انجام است، اشاره کرد: نمایشگاه کتاب تهران متعلق به جریان فرهنگ و ادب کشور است و وظیفه ما نهایتاً حمایت و تسهیل‌گری از این فرایند است. کشورمان به‌لحاظ حوزه فرهنگی قابل مقایسه با بسیاری از جوامع و کشور‌های جهان نیست. تقریباً در وزارت فرهنگ روزی بدون برگزاری رویداد‌های فرهنگی نداریم و روزانه میزبان برگزاری جشنواره‌های متعدد شهرستانی، استانی، منطقه‌ای و ملی هستیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نمایشگاه کتاب را صحنه پرشوری از دوره رونق و شکوفایی حوزه فرهنگ دانست و ادامه داد: در طول یک سال گذشته برای برگزاری این نمایشگاه تلاش کردیم بخش مهمی از نیاز‌ها را مورد توجه قرار دهیم و ضمن اذعان به ضعف‌های موجود، اما تلاش شد وضعیت را به صورتی قابل اتکا و افتخار تغییر دهیم.

اسماعیلی از آماده‌سازی کارخانه جدید کاغذ برای تامین نیاز‌های کشور در زمینه کتاب‌های درسی خبر داد و افزود: در مضوع تامین کاغذ و کتاب‌های درسی در آستانه تکمیل و افتتاح کارخانه جدید کاغذ هستیم که به‌زودی به بهره‌برداری خواهد رسید و ظرفیت کاغذ تحریر به ۱۳۰ هزار تن خواهد رسید.

او نشر کودک و نوجوان را مسئله مهم و کلیدی دانست و با تاکید براینکه در این زمینه آماده حمایت از ناشران و مخاطبان خواهیم بود، گفت: نکته مهم چند ماموریت ویژه است که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید داشتند؛ بحث ترجمه آثار فاخر فارسی به زبان‌های خارجی با استفاده از کسانی است که تسلط به زبان اصلی دارند. خوشبختانه برنامه ویژه‌ای برای این موضوع تدارک دیده شده که حمایت می‌کنیم. امسال تلاش شد بتوانیم فضای حمایتی را افزایش دهیم؛ دانشجویان، طلاب و اساتید و اعضای هیات علمی در موضوع حمایتی پوشش داده شدند و در دولت منتظر تامین اعتبار هستیم تا عدد خوبی دیگری را جذب کنیم و آن را به بخش دیگری از جامعه وارد کنیم که هدف ما کارمندان دولت، محصلین دوره دوم دبیرستان است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بر لزوم گسترش شبکه کتابفروشان تاکید کرد و گفت: ابلاغ خوبی در این زمینه از سوی معاون اول رئیس‌جمهور صورت گرفت که کمک کننده است و در جلسه با استانداران بر لزوم اجرایی شدن آن تاکید کردیم. ما در نمایشگاه کتاب تهران به دنبال تغییر حال فرهنگی مردم هستیم و قصد نداریم نمایشگاه صرفا یک رویداد و محل فروش کتاب باشد بلکه باید محل رفت و آمد اصحاب فرهنگ و هنر باشد.

اسماعیلی تاثیرگذاری کمیته فرهنگی نمایشگاه با برگزاری جلسات شعر و مسابقه را مورد تاکید قرار داد و با بیان اینکه حتما باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه کتاب باشد تا مردم احساس شور و نشاط فرهنگی داشته باشند، افزود: نمایشگاه کتاب تهران باید یک اتفاق فرهنگی بزرگ و با خاطره مثبت و متعالی باشد تا توانمندی حوزه فرهنگی برای حل مسائل نمایان شود.

او بازدید رهبر انقلاب از نمایشگاه سال گذشته را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه معظم‌له از روند نمایشگاه ابراز رضایت داشتند که مایه افتخار است، گفت: نظرسنجی مردمی از نمایشگاه کتاب باید روزانه برگزار شود تا بهترین شرایط را در نمایشگاه ایجاد کنیم و برای این کار به بهترین نقد‌ها که اشکالات ما را بگویند، جایزه می‌دهیم تا فضای پذیرش نقد به فرهنگ تبدیل شود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دغدغه مهم مردم در زمینه کتاب را قیمت آن دانست و با تاکید براینکه در این زمینه باید سامانه‌های حمایتی را افزایش داد، گفت: در طراحی صورت گرفته نمایشگاه کتاب تهران در سال ۱۴۰۴ نقطه و قله کمیت و کیفیت و واگذاری امور به بخش‌های مردمی و ناشرین ترسیم شده است که امیدواریم به بهترین شکل محقق شود.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی (ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عبور از نگاه سنتی به رسانه با پدیده‌ دانشجو ـ خبرنگار
  • نشست خبری جشنواره سرود فجر
  • صنعت چاپ در آینده نیازمند تغییر ریل است
  • وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از روند آماده‌سازی نمایشگاه کتاب تهران مطرح کرد؛باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی
  • بازدید وزیر فرهنگ از مراحل آماده سازی نمایشگاه کتاب تهران
  • باید فضای تبلیغی و محیطی تهران در قُرُق نمایشگاه بین‌المللی کتاب باشد
  • حکیم در دیدار معاون وزیر ارشاد: تبادل تجارب فرهنگی، هنری و آرشیوی میان ایران و عراق ضروری است
  • تاکید عمار حکیم بر گسترش همکاری فرهنگی ایران و عراق
  • رایزنی عمار حکیم و معاون رسانه‌ای وزارت ارشاد ایران
  • وزیر فرهنگ درگذشت یکی از بزرگان موسیقی کشور را تسلیت گفت