Web Analytics Made Easy - Statcounter

پخش این سریال اما با واکنش های منفی هم روبرو شد که مربوط به نمایش افراطی خشونت و شکنجه برای مخاطب بود. در مقابل نیز عده ای معتقد بودند نمایش واقعی شکنجه ها برای بازتاب درست این رویداد تاریخی لازم است. شاید برای مخاطبی که به تماشای سریال های هالیوودی عادت کرده، نمایش اینچنین صحنه های خشن در یک سریال انگلیسی غیرمعمول باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرویس فرهنگی فردا: برای کسانی که در هفت سال گذشته تماشاگر پر و پاقرص «بازی تاج و تخت» بوده اند، تماشای کیت هرینگتون (جان اسنو) در یک نقش تاریخی دیگر به اندازه کافی می تواند جذاب باشد. دلیلی که باعث شد پخش قسمت اول سریال 3 قسمتی باروت از شبکه BBC بیش از نه میلیون بیننده داشته باشد. کیت هرینگتون اما جدای از نقش آفرینی در این سریال، تهیه کننده آن و مشاور کارگردان نیز بوده که برای طرفداران بازی تاج و تخت نکته حائز اهمیتی محسوب می شود. «باروت» قصه رویدادی تاریخی و مشهور در انگلستان را روایت می کند. توطئه باروت که در نوامبر سال 1605 توسط گروهی از کاتولیک های مذهبی شکل گرفت. گروهی که قصد ترور پادشاه جیمز یکم را در روز بازگشایی مجلس به وسیله انفجار بشکه های باروت در سردابه زیر ساختمان مجلس داشتند.


رابرت کیتسبی که زخم خورده نیروهای امنیتی پادشاه است و از نزدیک شاهد از دست دادن عزیزانش بوده برای نابودی پادشاه گروهی را جمع آوری می کند. او از گای فاکس سرباز انگلیسی که به ارتش اسپانیا پیوسته بود دعوت می کند تا آن ها را در این مبارزه همراهی کند. نقشه آن ها پیش از انجام لو می رود و گای فاکس تحت شکنجه، نام همدستانش را لو می دهد. رابرت کیتسبی به ضرب گلوله کشته می شود و بقیه اعضای گروه نیز در مقابل ساختمان پارلمان اعدام می شوند.


در طول تاریخ همیشه گای فاکس به عنوان مبارز اصلی این رویداد شناخته می شده و همیشه نماد مبارزه علیه پادشاه و حاکمیت بوده است. تصویر ماسک معروفی که این روزها در تمام جهان دیده می شود و محبوبیت زیادی در بین مردم دارد و در بسیاری از اعتراضات مردمی استفاده می شود به چهره «گای فاکس» اشاره دارد.

هرساله نیز در پنجم نوامبر جشنی در بریتانیا به مناسبت خنثی شدن این توطئه برگزار می شود که «شب گای فاکس» نام دارد. در این جشن که همراه با آتش بازی است، عروسک های نمادین گای فاکس سوزانده می شود.


باروت اما نه برای سوزاندن مجدد شورشیان علیه حکومت بلکه در رثای آن ها ساخته شده است. در این سریال نقش اصلی توطئه باروت بر عهده رابرت کیتسبی است تا تطبیق قصه سریال با وقایع تاریخی به درستی انجام بپذیرد.


شخصیت پردازی مناسب و طراحی انگیزه های لازم برای اقدام بر علیه حکومت و پادشاه یکی از مهمترین عوامل موفقیت باروت است. سکانس افتتاحیه بی نظیر فیلم که در آن ماموران امنیتی برای ورود به خانه ای که کیتسبی و خانواده اش به همراه کشیش پیر اقامت دارند تکلیف تماشاچی را با قهرمان، مسئله و وضعیت تراژیک قصه آشنا می کند. کله شق بودن و میل به مبارزه در کیستبی در برابر ماموران امنیتی شاه که برای از بین بردن کاتولیک ها تلاش می کنند ما را با یک جان اسنوی جدید آشنا می کند. مردی که همسرش را از دست داده، پسرش را در فقدان همسرش گناهکار می بیند و اعتقادات مذهبی اش برای اقدام بر علیه حاکمیت بر مشروع بودن مبارزاتش صحه می گذارد. کیتسبی شباهت هایی نیز با قهرمان های وسترن دارد. مردانی تنها که هیچ وابستگی به غیر ندارند. رابرت کیتسبی چیزی برای از دست دادن ندارد و همین باعث می شود تا لحظه ای از اعتقادی که دارد عقب نشینی نکند و پایش نلرزد.


نویسنده در سکانس اول با معرفی ویلیام وید، نقطه مقابل کیتسبی را در روایت دراماتیک «باروت» به درستی معرفی می کند. ماموری که یک لحظه از اجرای وظایفی که برایش تعیین شده عقب نشینی نمی کند و تا پایان برای دستگیری مخالفان پادشاه تلاش می کند. کاراکتر ویلیام وید (با بازی درخشان شان دوولی) یاداور کاراکتر بازرس ژاور در بینوایان است. مردی که مامور اجرای قانون بود و برای اجرای وظایفی که حاکمیت برایش تعیین کرده بود تا آخرین لحظه تلاش کرد. او را باید قهرمان منفی این قصه نامگذاری کرد.


اما کاراکتر منفی قصه بدون شک رابرت سیسیل با بازی تماشایی مارک گایتیس است. بازیگری که در سریال «شرلوک» به محبوبیت و شهرت زیادی رسید و در باروت نیز با اجرای بی نظیر و با گردن کج، توانست به درستی تنفر زیادی از نقش در تماشاچی ایجاد کند.


پخش این سریال اما با واکنش های منفی هم روبرو شد که مربوط به نمایش افراطی خشونت و شکنجه برای مخاطب بود. در مقابل نیز عده ای معتقد بودند نمایش واقعی شکنجه ها برای بازتاب درست این رویداد تاریخی لازم است. شاید برای مخاطبی که به تماشای سریال های هالیوودی عادت کرده، نمایش اینچنین صحنه های خشن در یک سریال انگلیسی غیرمعمول باشد.

اما مهمترین درسی که باید از باروت و سریال هایی نظیر آن یادگرفته شود، مربوط به مدیران فرهنگی رسانه ملی است. اینکه می توان با صرف هزینه هایی نه چندان گزاف، مینی سریال هایی با قسمت های کم (3 یا 6 قسمت) تولید کرد که هم از فیلمنامه خوبی برخوردار باشد و هم جذابیت های لازم برای مخاطب جهانی در آن وجود داشته باشد.


واقعا امکان دارد که روزی پخش قسمت اول یک سریال از رسانه ملی 9 میلیون نفر مخاطب داشته باشد؟

منبع: فردا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۶۱۰۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تبلیغ بین سریال‌ها دردسر ساز شد

معاون تنظیم بازار و توسعه کسب و کار ساترا در خصوص شیوه‌های تبلیغات حوزه نمایش‌خانگی و انتقاد کاربران به رفتار برخی پلتفرم‌ها در پخش تبلیغ‌های چند ثانیه‌ای در هنگام پخش سریال‌ها و برنامه‌ها توضیحاتی داد.

اخیراً برخی کاربران شبکه نمایش‌خانگی با انتقاد از رفتار برخی پلتفرم‌ها و سکوهای نمایش در vodها به خاطر پخش یک تبلیغ چند ثانیه‌ای در هنگام پخش سریال‌ها و برنامه‌های خانگی و اینترنتی انتقاداتی را از پلتفرم‌ها و ساترا به عنوان نهاد ناظر این حوزه مطرح کردند.

چرا که امروز بعضاً دیده می‌شود حجم آگهی‌های تبلیغاتی برخی پلتفرم‌های ایرانی تولیدکننده فیلم و سریال بالاتر رفته است. حتی حامیان مالی در بیلبوردهای نمایش‌داده شده از شخصیت‌های سریال‌ها و برنامه‌ها برای تبلیغات بهره می‌برند و به نوعی استفاده ابزاری می‌کنند. در کنار این در هفته‌های اخیر پلتفرم‌ها از تبلیغات در ابتدای محصولات نمایشی که آن هم مورد انتقاد تماشاگران بود به اضافه کردن آگهی میان برنامه روی آوردند.

این انتقادات خبرگزاری تسنیم را بر آن داشت که موضوع را از سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی یا همان ساترا پیگیری کند.

این پیگیری‌ها به اینجا رسید که نهاد تنظیم‌گر این حوزه دغدغه کافی برای رعایت حقوق کاربران دارد و حتی درگاه پرداخت یکی از سکوهای شبکه نمایش‌خانگی مدتی قبل موقتاً به دلیل عدم رعایت آیین‌نامه تبلیغات نمایش‌خانگی با پیگیری ساترا از مرکز تجارت الکترونیک وزارت صمت مسدود شده است.

محمدحسن خلعتبری معاون تنظیم بازار و توسعه کسب و کار ساترا در خصوص شیوه‌های تبلیغات حوزه نمایش‌خانگی به خبرنگار تسنیم گفت: تبلیغات بخش جدایی ناپذیر از بازار صوت و تصویر فراگیر است. استفاده از مدل درآمدی مبتنی بر تبلیغات در تمامی جهان مرسوم است و رویکردهای استفاده از این مدل به فراخور مدل کسب و کار رسانه متفاوت است.

وی افزود: رویکردهای متفاوت رسانه‌های نمایش‌خانگی در حوزه تبلیغات برای ایجاد مزیّت رقابتی برای رسانه پیش‌بینی شده‌اند و هر رسانه در تلاش است تا ضریب نفوذ بالاتری در میان کاربران داشته باشد.

خلعتبری با اشاره به اینکه در ایران نیز از حوزه تبلیغات به عنوان یکی از اصلی‌ترین مدل‌های درآمدی استفاده می‌شود، خاطرنشان کرد: در زمان تنظیم دستورالعمل ارتباطات تجاری ساترا تلاش شد علاوه بر حفظ حقوق کاربران در زمان استفاده از سرویس‌ها، به کسب و کار رسانه‌ها نیز توجه شود. بدین منظور منعی برای تبلیغات در رسانه‌های اشتراک‌محور دیده نشد. این روال در رسانه‌های دنیا نیز مرسوم بوده برخی رسانه‌ها علی‌رغم دریافت اشتراک از کاربر، به کاربر تبلیغ نشان می‌دهند. آنچه که در دستورالعمل ارتباطات تجاری ساترا منع شده است تبلیغات در سرویس‌های پریمیوم بوده که برای آن سرویس‌ها نیز تعریف درنظر گرفته شده است. سرویس‌های پریمیوم اشتراک‌محورند اما همه سرویس‌های اشتراک‌محور سرویس پریمیوم ارائه نمی‌کنند.

معاون تنظیم بازار و توسعه کسب و کار ساترا افزود: هرچند حسب احترام به حقوق کاربران در همان دستورالعمل محدودیتی برای تعداد نمایش تبلیغ، مدت زمان نمایش تبلیغ و قابلیت رد کردن تبلیغ قید شده است، اما متأسفانه در تعداد بسیار محدودی از سکوها (پلتفرم‌ها) این دستورالعمل رعایت نمی‌شود که به خاطر احترام به رعایت حقوق کاربران تمامی موارد یاد شده در کمیته تخلفات ساترا پیگیری خواهد شد و حتی این تخلفات در مواردی منجر به قطع درگاه پرداخت برخی رسانه‌های نمایش‌خانگی نیز شده بود که با تمکین رسانه‌های یاد شده از قانون و رفع تخلف، این مورد نیز مرتفع شد. لذا از کاربران محترم نیز تقاضا می‌شود موانع نقض حقوق کاربران را به سامانه ساپرا گزارش کنند.

وی تأکید کرد: علاوه بر تعدد نمایش تبلیغ متأسفانه شاهد چالش‌های جدّی‌تری در حوزه تبلیغات در سکوهای صوت و تصویر فراگیر هستیم که یکی از آنها عدم توجه به رده سنی کاربر است. قربانی اصلی این بی‌توجهی نیز کودکان و نوجوانان‌اند که تبلیغاتی برای آنها به نمایش گذاشته می‌شود که تناسبی با سن آنها ندارد.در سامانه ساپرا نیز کاربران شکایت‌های متعددی نیز در این خصوص دارند. تبلیغات گمراه‌کننده از مصداق‌های دیگر چالش در حوزه تبلیغات است.

خلعتبری در خاتمه افزود: ساترا به عنوان نهاد تنظیم‌گر تبلیغات در شبکه نمایش‌خانگی نظارت مستمر بر پخش تبلیغات سکوهای صوت و تصویر فراگیر داشته و در تلاش است ضمن به حداقل رساندن چالش‌های تبلیغات، به بالندگی این فضای به شدت پویا کمک کند.

سایر اخبار (تصاویر) عجیب‌ترین موجودات دریایی جهان؛ از شیطان دریایی تا ماهی خون‌آشام! حقایقی عجیب درباره اژد‌های کومودو؛ از بچه‌داری بدون جفت‌گیری تا شنیدن بوی خون از ۴ کیلومتری! چه کسی لباس را اختراع کرد؛ آیا انسان‌های اولیه همیشه لخت بودند؟ اولین قتل در جهان چگونه اتفاق افتاد؟!

دیگر خبرها

  • تکذیبیه رسانه‌های آلمانی: زیدان در لیست بایرن مونیخ حضور ندارد
  • دانلود سریال گناه فرشته قسمت 18 هجدهم و آخر (دانلود قسمت ۱۸ گناه فرشته) کامل با حجم رایگان
  • دانلود سریال گناه فرشته قسمت ۱۸ هجدهم / قسمت آخر
  • خشم مردم انگلیس از تداوم ارسال سلاح به رژیم صهیونیستی
  • تبلیغ بین سریال‌ها دردسر ساز شد
  • افزایش مخاطبان رسانه ملی
  • روایت متفاوت نورالدین خانزاده از سریال مختارنامه در «نون.خ۵» + فیلم
  • ماجرای فوت بازیگری که ۶ ماه در کما بود
  • دانلود قسمت ۴ سریال اکازیون (قسمت 4 چهارم اکازیون) با ترافیک نیمه رایگان
  • زشت و زیبای سریال افعی تهران | سحر دولتشاهی تراپیست است یا ...؟ |‌ ویدئویی از شروع رابطه عاشقانه سحر دولتشاهی و پیمان معادی در سریال مطرح