Web Analytics Made Easy - Statcounter

محقق دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات در قالب پژوهشی به واکاوی اهداف و توانمندسازهای مشارکت در زیست‌بوم پلتفرم از دیدگاه نوآوران طرف عرضه در صنعت نرم‌افزار پرداخت.

مریم یارمحمدی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا با بیان اینکه نوآوری مبتنی بر پلتفرم فناورانه رویکردی است که در سال‌های اخیر توجه بسیاری از سازمان‌ها را به خود جلب کرده است، گفت: «در صنعت نرم‌افزار، اپل با پلتفرم iOS و گوگل با پلتفرم اندروید توانسته‌اند به خوبی از مزایای رویکرد پلتفرمی بهره‌مند شوند و سهم بالایی را در اقتصادهای جهانی به خود اختصاص دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

وی افزود: «بر اساس این رویکرد، هسته اصلی و مشترکی بین مجموعه‌ای از محصولات یا خدمات توسعه داده می‌شود و امکان ارائه مجموعه گسترده‌ای از محصولات و خدمات برای نوآوران خارج از سازمان یا شرکت‌های مکمل فراهم می‌آید؛ به این ترتیب، بر خلاف رویکرد سنتی و یک طرفه، سازمان بر محدودیت‌های فنی و دانشی خود غلبه کرده و زیست‌بومی را شکل می‌دهد که در آن به عنوان مالک پلتفرم می‌تواند از فرصت پراکندگی دانش میان نوآوران و شرکت‌های مختلف بهره‌مند شود.»

یارمحمدی با بیان اینکه در ایران نیز در چند سال اخیر، بویژه در صنعت بانکداری برای افزایش سرعت پاسخگویی به نیازهای در حال رشد مشتریان و کاهش اختلاف سطح نیازمندی‌های مشتری و خدمات بانکی، استفاده از رویکرد پلتفرمی نسبتاً چشم‌گیر بوده است، خاطرنشان کرد: «بر این اساس تاکنون بیش از بیست شرکت در زیست بوم نوآوری بانک‌های مختلف مشارکت داشته‌ و برنامه‌های مکمل متنوعی را در حوزه پولی و مالی ارائه کرده‌اند.»

محقق دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات مشارکت نوآوران مکمل در زیست بوم پلتفرم را دارای ارزشی دوسویه هم برای آن‌ها و هم برای مالک پلتفرم دانست و گفت: «افزایش فروش و عرضه اولیه عمومی از جمله پیامدهای مثبت این مشارکت برای نوآوران مکمل است. همچنین صرفه‌جویی در هزینه‌های ثابت، کاهش سرمایه‌گذاری در محصولات یا خدمات متنوع، افزایش پتانسیل بازار و افزایش پنج برابری تولید در میزان توسعه محصولات یا خدمات جدید، برخی از مزایای مشارکت نوآوران مکمل برای مالک پلتفرم بشمار می‌روند.»

یارمحمدی با بیان اینکه علیرغم نقش برجسته نوآوران مکمل در تحقق تفکر پلتفرمی و بقای زیست بوم پلتفرم، تمرکز تحقیقات کنونی اغلب بر دیدگاه طرف تقاضا یا مالک پلتفرم برای کاوش راهبردهای مختلف آن‌ها برای بازکردن پلتفرم و حاکمیت آن است، تصریح کرد: «در این بین، دیدگاه توسعه‌دهندگان طرف عرضه نسبت به مشارکت در زیست بوم پلتفرم و توانمندسازهای آن به ندرت مورد بررسی قرار گرفته است.»

وی با بیان اینکه پژوهش حاضر به دنبال واکاوی اهداف و توانمندسازهای نوآوری شرکت‌های مکمل کوچک مبتنی بر پلتفرم‌های اندروید و iOS در صنعت نرم‌افزار کشور است، اظهار کرد: «به طورکلی، این مطالعه قصد دارد تا با بررسی دیدگاه نوآوران طرف عرضه در ایران چرایی مشارکت نوآوران مکمل در زیست بوم نوآوری مبتنی بر پلتفرم را یافته و توانمندسازهایی که در دستیابی به اهداف از نوآوران مکمل پشتیبانی میکنند را نیز بررسی کند.»

این محقق با توجه به اینکه در این پژوهش با رویکردی کیفی به بررسی داده‌های حاصل از مصاحبه‌های نیمه ساختار یافته، منابع ثانویه منتشرشده در وب‌سایت‌ها و دیدگاه ۲۶ شرکت کوچک پرداخته شده است، بیان کرد: «نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد شرکتهای مکمل در ایران از مشارکت در نوآوری مبتنی بر پلتفرم، علاوه بر دسترسی به مشتریان و پاسخگویی به تقاضای آنها، به دنبال افزایش اعتبار، توسعه گستره کسب‌وکار، تمرکز بر نوآوری و صرفه‌جویی در هزینه‌ها در ارائه محصولات مکمل هستند. در این بین، مهمترین توانمندسازهای نوآوری این شرکت‌ها در مقوله‌های رهبری پلتفرم، اشتراک‌گذاری منابع، بلوغ شرکای تجاری و سرمایه‌گذاران، و شایستگی قوانین و مقررات جای می‌گیرند.»

وی با بیان اینکه هریک از مقوله‌های ارائه شده نمایانگر مفاهیمی جزئی‌تر هستند، علاقه‌مندان را به مطالعه جزئیات بیشتر یافته‌ها در متن مقاله دعوت کرد.

این پژوهش در قالب مقاله با عنوان «واکاوی اهداف و توانمندسازهای مشارکت در زیستبوم پلتفرم از دیدگاه نوآوران طرف عرضه در صنعت نرمافزار: شرکت‌های کوچک مستقر در تهران» ارائه شده که بخشی از رساله دکتری مریم یارمحمدی به راهنمایی دکتر مهران رضوی استاد دانشگاه تهران و مشاوره دکتر محمود البرزی عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات بوده است.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۶۴۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا

جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، اخیراً مصوبه‌ای را امضا و تبدیل به قانون کرد که فعالیت تیک‌تاک در این کشور را در صورت عدم واگذاری آن از سوی شرکت بایت‌دنس، ممنوع می‌کند.

قانون جدید به بایت‌دنس، شرکت مادر تیک‌تاک، ۲۷۰ روز مهلت می‌دهد تا مالکیت و دارایی‌های تیک‌تاک در ایالات متحده را واگذار کند. شو زی چو، مدیرعامل این پلتفرم اجتماعی در واکنش به این قانون گفت: «مطمئن باشید که ما جایی نمی‌رویم. حقایق و قانون اساسی به نفع ما هستند و انتظار داریم که دوباره پیروز شویم.»

قانون امضا شده از سوی بایدن تا روز ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵، یک روز پیش از پایان دوره او، به این شرکت فرصت می‌دهد که برای فروش تیک‌تاک اقدام کند؛ اما اگر تشخیص داده شود که بایت‌دنس در حال طی فرایند اجرای این قانون است، مهلت مذکور می‌تواند تا سه ماه تمدید گردد.

این در حالی است که دادگاه ایالات متحده پیش‌تر و در سال ۲۰۲۰، تصمیم ترامپ برای ممنوعیت تیک‌تاک و وی چت را رد و ملغی کرد.

کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید در این خصوص گفت: «ما نمی‌خواهیم شاهد ممنوعیت این پلتفرم باشیم. مسئله مالکیت دولت چین است.»

چو با تأکید بر اینکه تیک‌تاک همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهد و محدودیت‌ها را به چالش می‌کشد، گفت: «اشتباه نکنید این یک ممنوعیت برای تیک‌تاک است.»

اکنون بسیاری از کارشناسان این پرسش را مطرح می‌کنند که در صورت تلاش بایت‌دنس برای واگذاری تیک‌تاک، آیا خریدار بالقوه منابع مالی لازم برای خرید این پلتفرم را دارد و آیا چین و سازمان‌های دولتی ایالات متحده فروش آن را تأیید می‌کنند؟

بر اساس برآورد‌های صورت گرفته، تیک‌تاک قصد دارد، این مصوبه را با استناد به متمم اول قانون اساسی آمریکا به چالش بکشد و انتظار می‌رود که کاربران این برنامه نیز مجدداً اقدامات قانونی را علیه تصمیم دولت به کار گیرند.

اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا اعلام کرد: «ممنوعیت یا الزام واگذاری تیک‌تاک یک سابقه جهانی نگران‌کننده برای کنترل بیش از حد دولت بر پلتفرم‌های اجتماعی ایجاد می‌کند.»

دلیل این اقدام قانون‌گذاران ایالات متحده نگرانی گسترده از دسترسی چین به داده‌های آمریکایی‌ها و نظارت بر آن اعلام شده است. نبرد چهار ساله بر سر تیک‌تاک جبهه مهمی در جنگ بر سر اینترنت و فناوری بین واشنگتن و پکن محسوب می‌شود. از سوی دیگر، هفته گذشته نیز اپل اعلام کرد که چین به دلیل نگرانی‌های امنیت ملی خواستار حذف واتس‌اپ و پلتفرم‌های متا از اپ استور این شرکت در چین شده است.

منبع: زاویه

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • عزم تیک‌تاک برای مقابله با فشار دولت آمریکا
  • فراهم کردن زمینه تحصیل و ازدواج از مهم‌ترین اهداف کمیته است
  • حضور پارک فناوری و نوآوری نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • حضور پارک فناوری و نوآوی نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • گامی نو در صنعت راهسازی/توسعه فناوری‌های قیر و آسفالت با مشارکت دانش‌بنیان‌ها
  • فرصت طلایی «مشارکت مردم» در توسعه طلای سیاه
  • تولید نوشت‌افزار ایرانی با کاغذ ایرانی
  • فضای کار اشتراکی در زیست‌بوم فناوری و نوآوری چیست؟
  • افتتاح دو خانه محیط زیست جدید در تهران
  • رونمایی از کوچک‌ترین مدل هوش مصنوعی مایکروسافت