Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-05-01@09:51:38 GMT

بزرگداشت سعدي در دهلي نو

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۶۸۱۲۱

‍‍‍‍‍‍

 به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما از دهلي نو؛ مراسم بزرگداشت شيخ اجل سعدي شيرازي، با حضور اساتيد و دانشجويان هندي و ايراني در مرکز تحقيقات زبان فارسي رايزني فرهنگي ايران در دهلي نو برگزار شد.  سخنرانان درباره آثار سعدي و مضامين اخلاقي ، عرفاني و تربيتي که در مهمترين آثار او گلستان و بوستان سخنراني کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

پروفسور «شريف حسين قاسمي» استاد بازنشسته دانشگاه دهلي گفت: سعدي معروفترين شاعر ايراني در هند است و در هند هر کس بخواهد زبان فارسي را بياموزد بايد گلستان سعدي را ياد بگيرد و بخواند.

دکتر «احسان الله شکراللهي» رييس مرکز تحقيقات زبان فارسي رايزني فرهنگي ايران در دهلي نو از نفوذ سعدي در شبه قاره مي گويد: زبان سعدي زبان معيار است و زبان فعلي ما از کلام و زبان سعدي شيرازي الگوبرداري شده است. وي با اشاره به اينکه زبان فارسي نزديک به يکهزار سال در قلمرو شبه قاره حضور داشته است ، گفت: در اين مدت هيچ متن فارسي به اندازه آثار سعدي در اين منطقه تاثير نداشته است .وي افزود: گلستان سعدي نخستين متن آموزشي زبان فارسي در شبه قاره بوده است و همچنان در اين منطقه از محبوبيت زيادي برخوردار است .

پروفسور «فاطمه بلقيس حسيني» استاد بازنشسته زبان فارسي دانشگاه دهلي که از 8 سالگي همزمان با يادگيري زبان فارسي ، گلستان سعدي را خوانده است درباره او چنين مي گويد: سعدي قرآن را در سينه داشته و تاثيرگذاري کلام او به علت تاثيرپذيري از قرآن کريم است.وي گفت: سعدي شاعري بزرگ ، مصلح اجتماعي ، عارف و رندي بشردوست بوده است که بشردوستي او سبب شده نام سعدي براي هميشه جاودان و زنده باشد.

سعدي به روايتي در سال 606 هجري قمري متولد شد در نظاميه بغداد درس خواند و بعد از مدتي به شيراز زادگاه خود برگشت و تا پايان عمر سال 690 در آنجا ماند. از سال 1381 در ايران اول ارديبهشت روز آغاز نگارش کتاب گستان به نام روز سعدي نامگذاري شده است.

 باصداها:
1- دکتر شريف حسين قاسمي استاد بازنشسته دانشگاه دهلي
2- دکتر احسان الله شکراللهي رييس مرکز تحقيقات زبان فراسي ايران
3- دکتر فاطمه بلقيس حسيني بازنشسته زبان فارسي دانشگاه دهلي

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۶۸۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را در خراسان رضوی گزارش دهند

محمد حسین زاده مدیرکل فرخنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: در کنار جغرافیای سرزمین کهن ایران به عنوان مؤلفه میراث ملموس کشور و دین مبین اسلام در حیطه میراث معنوی، زبان و ادب پارسی به عنوان مهمترین دارایی به جا مانده از پیشینیان و یگانه رشته پیوند دهنده اقوام ایرانی مطرح است.

وی با اشاره به اهمیت راهبردی زبان وحدت بخش پارسی و لزوم پاسداشت آن در برابر هجوم رقبا و اقتضائات دنیای مدرن امروز ادامه داد: بحران هویت ملی و زبان پارسی را می‌توان به سادگی در ادبیات نسل جدید مشاهده و عمق آسیب به این مؤلفه هویتی - فرهنگی را درک کرد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی گفت: در روند دهشتناکی که در تغییرات نامحسوس دستوری آرام آرام پیش می‌رود، بیم آن است که در آینده‌ای نزدیک، نسل‌های جدید در فهم و خوانش متون زیبای فارسی و اشعار بلند شاعران وزین ایرانی مشکل مفاهمه پیدا کنند.

حسین زاده افزود: استفاده بی رویه از واژه‌های غیر فارسی، به گسست فرهنگی میان ما و فرهنگ غنی ایرانی اسلامی به ویژه در حوزه ادبیات منجر می‌شود لذا با توجه به همه این تفاسیر و بنا بر وظایف ذاتی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در مسیر پاسداشت از حریم زبان و ادبیات پارسی از عموم هم استانی‌های گرانقدر دعوت می‌کنم تا برای حفظ شأن این سرمایه ملی و میراث گرانبها و وجوب رعایت قوانین مربوط به صیانت از زبان پارسی در صورت مشاهده اسامی و یا خط بیگانه بر سر در محل کسب اصناف و مجتمع‌های تجاری و یا واحد‌های مسکونی با ارسال تصویر و گزارش ما را در پاسداشت زبان و خط فارسی یاری دهند.

وی اضافه کرد: راه‌های ارتباطی از بستر‌های مختلف برای دریافت گزارش‌های مردمی شامل شناسه در پیام رسان ایتا: @pasdasht_zaban_farsiُ سامانه پیامکی: ۵۰۰۰۲۳۸۵۹۴۰۰۱ پست الکترونیکی khrz@farhangmail.ir لینک سایت https://khrz.farhang.gov.ir/fa/zabaneparsi‌ می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را گزارش بدهند
  • مردم تخلفات مربوط به صیانت از زبان پارسی را در خراسان رضوی گزارش دهند
  • ۱۲ حکم رئیس دانشگاه تهران برای بزرگداشت سنت دانشگاهی ایران صادر شد
  • رئیس جهاد دانشگاهی کشور وارد گلستان شد
  • دستاوردسازی خیالی اسرائیل و رسانه‌هایش درباره رامین یکتاپرست
  • توانایی زبان فارسی در گرو این است كه زبان علم باقی بماند
  • مرکز رصد فرهنگی کشور: ۶۵ درصد از مردم در خانه دیوان حافظ دارند
  • تجارت خاموش گلرنگ با «افعی تهران» در شبکه‌های فارسی زبان خارج از کشور +عکس
  • یک درگذشت، خبرهایی از حج و پخش ۳ سریال جدید از تلویزیون
  • رونمایی از آهنگ خلیج‌فارس به ۲ زبان فارسی و عربی در اراک