Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارگاه‌های ابریشم کشی شهرستان تربت حیدریه در بخش بایگ ظرفیت بالایی برای اشتغال زایی دارند. ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۵ استانها خراسان رضوی نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهدمقدس، استان خراسان‌رضوی از دیرباز به‌دلیل جاذبه‌های متعدد گردشگری و همچنین صنایع‌دستی متعدد، شهره خاص و عام بوده و معمولاً زائران و مسافرانی که به این استان سفر می‌کنند، دست خالی باز نمی‌گردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر صنایع دستی خاص و ویژه این استان، برخی از شهرستان‌های استان در برخی حوزه‌ها بسیار خبره هستند؛ برای مثال شهرستان تربت حیدریه و به ویژه بخش بایگ این شهرستان دارای کارگاه‌های متعدد ابریشم‌کشی است که نماد و نمونه‌ای از تکیه و تاکید بر صنایع و تولیدات داخلی است و در صورت حمایت بیشتر می‌تواند زمینه اشتغالزایی فراوانی را ایجاد کند.

علی محمدی؛ رئیس اداره میراث فرهنگی تربت‌حیدریه در این زمینه می‌گوید: بخش بایگ تربت حیدریه و روستای "بسک" این منطقه، مرکز تولید ابریشم‌کشی استان و کشور است.

کاهش تعداد کارگاه‌های ابریشم‌کشی

وی ادامه می‌دهد: بالغ بر 1300 کارگاه در حوزه ابریشم‌کشی فعال بوده‌اند اما اکنون این تعداد، به 400 کارگاه فعال کاهش پیدا کرده و دلیل این کاهش نیز این بوده که عمدتاً حمایتی از اینها صورت نگرفته و از سوی دیگر، کمبود پیله نیز در سال‌های اخیر برای فعالان این عرصه دردسرساز بوده است.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تربت‌حیدریه با اشاره به اینکه در هر کارگاه ابریشم‌کشی، حداقل 2 نفر اشتغال دارند تصریح کرد: اگر 1300 کارگاه ابریشم‌کشی ما فعال باشد، 2600 نفر مشغول به‌کار می‌شوند. تا قبل از تولید پیله جهاد کشاورزی و صنعت نوغانداری به این حوزه ورود دارند و بعد از تولید پیله، مسئولیت با حوزه صنایع‌دستی است و وظیفه ساماندهی با ماست.

ساماندهی کارگاه‌ها

محمدی بیان کرد: برای اینکه درآمد بیشتری داشته باشیم، اکنون ابریشم به‌صورت خام تولید و به استان‌های مجاور صادر می‌شود؛ کارگاه‌های تولید ابریشم‌بافی را به هنرمندان منطقه واگذار کرده‌ایم تا از این طریق، زنجیره تولید تا لحظه عرضه در منطقه وجود داشته باشد و در بحث سوغات نیز عایدی مناسبی برای هنرمندان ما رخ دهد و حوله و پارچه بافته شده از این طریق را به مسافران عرضه کنند و سود اصلی نیز در این قضیه است.

کمبود پیله

وی با اشاره به مهمترین مشکلات فعالان عرصه ابریشم‌کشی تصریح کرد: کمبود پیله مهمترین معضل است؛ تولید پیله ضمانت 6 ماهه کارگاه‌های ابریشم بافی را دارد و معتقدیم در این حوزه باید حمایت بیشتری صورت بگیرد.

رئیس اداره میراث‌فرهنگی شهرستان تربت‌حیدریه با اشاره به اینکه برنامه آتی ما بحث ایجاد موزه ابریشم است تاکید کرد: امیدواریم به این بهانه گردشگران را به حضور در منطقه ترغیب بیشتری کنیم و از طریق تورهای گردشگری درآمدزایی کنیم تا این صنعت معرفی و درآمدی برای مردم منطقه داشته باشد.

محمدی عنوان کرد: تاکنون حدود 400 نفر از هنرمندان را بیمه کرده‌ایم و امیدواریم بتوانیم سایر هنرمندان‌مان را نیز بیمه کنیم زیرا جزو مشاغل سخت و زیان‌آور است. فعالان این عرصه، از نزدیک سحر کار را شروع می‌کنند و تا ظهر فعالیت‌شان ادامه دارد.

وی ادامه داد: باید حمایت مالی و بیمه‌ای از هنرمندان این عرصه صورت بگیرد تا هنرمند بداند آینده‌ای دارد؛ نکته دیگر بحث تامین پیله است که به نظر دولت باید وارد شده و این مهم را تامین کند. در حال حاضر، واسطه‌ها در بازار پیله و ابریشم بسیار زیاد است و باید برای این مهم نیز تمهیدی فراهم شود.

رئیس اداره میراث فرهنگی تربت حیدریه خاطرنشان کرد: کار دیگر ما این است که فن پیله‌کشی و ابریشم‌کشی ثبت آثار ملی شود و درصدد هستیم بایگ و روستای "بسک" به عنوان شهر ملی در حوزه ابریشم‌کشی تعریف شود که این خود مقدمه ثبت جهانی این رشته است و سازمان مرکزی پرونده آن را آماده کرده است.

انتهای پیام/ ز

R41347/P41362/S6,1188/CT16

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۷۰۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واژگونی تانکر حمل سوخت در محور شادمهر به مهنه

به گزارش قدس خراسان به نقل از روابط عمومی اورژانس تربت حیدریه، محمد جواد امیری اظهار کرد: بر اساس گزارش EOC دانشگاه، کارشناسان مرکز ارتباطات و هدایت عملیات پس از تریاژ تلفنی و کسب اطلاعات لازم، بلافاصله پایگاه اورژانس مهنه را به محل حادثه اعزام می‌کنند.

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه ادامه داد: این حادثه در محور شادمهر به مهنه رخ داده که با توجه به آتش‌سوزی و مسدود شدن جاده برای ساعاتی، امدادگران هلال‌احمر و عوامل آتش‌نشانی نیز توسط اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه به محل فوریت فراخوان شدند.

وی با تشریح وضعیت آسیب دیدگان اظهار کرد: این تصادف یک نفر آسیب دیده مَرد را به همراه داشته است که بعد از انجام اقدامات بالینی توسط کارشناسان فوریت‌های پزشکی به بیمارستان آموزشی درمانی امام حسین (ع) منتقل شد.

دیگر خبرها

  • ویزیت رایگان ۷۴ سالمند ساکن در سرای سالمندان تربت حیدریه
  • ساخت ۱۰ تلمبار مشارکتی نوغانداری در خراسان شمالی
  • کشف ۵۰ تن رب غیر مجاز در تربت حیدریه
  • واژگونی تانکر حمل سوخت در محور شادمهر به مهنه
  • ۳۹ سالگی دانشگاه آزاد در زعفرانی‌ترین شهر جهان
  • افزایش موارد حیوان‌ گزیدگی در تربت حیدریه
  • بررسی مشکلات صنایع شهرستان ساوه در سه سطح
  • برگزاری دوره آموزشی آشنایی بیماری‌های کرم ابریشم ویژه نوغانداران بخش بایگ شهرستان تربت حیدریه
  • اجاره نشین بودن ۶۰ درصد واحدهای صنفی تربت حیدریه
  • اطفاء حریق یک واحد صنفی در تربت حیدریه