Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-05@16:30:05 GMT

تیم بازرسان تسلیحات شیمیایی وارد دوما شد

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۷۱۷۶۱

به گزارش ایسنا، خبرگزاری اسپوتنیک روسیه به نقل از یک منبع امنیتی اعلام کرد که کمیته بازرسان سازمان منع سلاح‌های شیمیایی به ریاست "سامی بارک" تونسی الاصل صبح امروز (شنبه) وارد شهر دومای سوریه شدند تا درباره ادعاهای استفاده ارتش سوریه از سلاح‌های شیمیایی علیه دوما در هفتم آوریل تحقیق کنند.

این منبع افزود، تیم اطلاعات - امنیتی وابسته به تیم بازرسان بین‌المللی صبح روز جمعه وارد دوما شدند و به بازرسی امنیتی منطقه قبل از ورود تیم بازرسان پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

تیم اطلاعات - امنیتی چند روز پیش وارد دوما شدند اما در پی تیراندازی از سوی افرادی ناشناس که منجر به زخمی شدن یک نیروی امنیتی ارتش سوریه شد، فورا دوما را ترک کردند.

در این راستا استفان دی‌میستورا، فرستاده سازمان ملل به سوریه پس از دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در کنفرانسی مطبوعاتی درخواست کرد، گروه بازرسان بین‌المللی سازمان منع سلاح‌های شیمیایی اجازه ورود به شهر دوما در غوطه شرقی را بیابند.

دی‌میستورا گفت: ما می‌خواهیم به بازرسان سازمان منع سلاح‌های شیمیایی اجازه داده شود ماموریت خود را بدون هیچ‌ مانعی انجام دهند، آنها در شهر دوما می‌خواهند ماموریت خود را به شکلی سریع انجام دهند تا پرونده حملات شیمیایی بسته شود و ما به طرح اجرای مناطق کاهش تنش و روند سیاسی بازگردیم، سوریه به یک کانون تنش زده جهانی تبدیل شده است.

جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا نیز در واشنگتن گفت: آمریکا برای برخورد با هر گونه حمله شیمیایی جدیدی که دولت سوریه انجام دهد، آماده است.

ماتیس افزود: حملات اخیر آمریکا به سوریه با حمایتی بین‌المللی انجام شد.

وزیر دفاع آمریکا ادامه داد: به اسد می‌گویم، نباید جامعه جهانی را نادیده بگیری، از اقیانوس آرام تا بروکسل در اروپا و از ریاض تا غرب حمایت کاملی از حملات اخیر علیه مراکز پژوهشی برنامه‌های سلاح‌های ویژه این کشور و سلاح‌های کشتار جمعی وجود دارد، بنابراین به اسد توصیه می‌کنم که موضعگیری جامعه جهانی در این خصوص را نادیده نگیرد، ما برای مقابله با هر مساله‌ای در آینده آماده‌ایم.

همچنین ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه در بیانیه‌ای مطبوعاتی روسیه را به بیان سخنان متناقض درباره وضعیت مربوط به حمله شیمیایی در دوما و کارشکنی در ورود بازرسان به این شهر متهم کرد.

لودریان در این بیانیه ادعا کرد: روسیه وقوع هرگونه حمله شیمیایی را تکذیب می‌کند و سپس می‌گوید، مخالفان این حمله را انجام دادند و پس از آن دوباره اعلام می‌کند که غرب پشت این حمله است و این همان اظهارات متناقض روسیه است.

وزیر خارجه فرانسه افزود: روسیه تلاش می‌کند با اظهارات متناقض در این خصوص شک و تردید ایجاد کند.

رئیس دستگاه دیپلماسی فرانسه در ادامه مدعی شد که پاریس مدارک، شواهد، اسناد و نمونه‌هایی دال بر استفاده دمشق از سلاح‌های شیمیایی در دوما در اختیار دارد.

وی در ادامه ادعا کرد: روسیه مانع از ورود بازرسان سازمان منع سلاح‌های شیمیایی به دوما شده است، این اقدام روسیه و سوریه با هدف از بین بردن مدارک در محل حمله است.

سخنگوی وزارت خارجه آلمان نیز اعلام کرد، اینکه کارشناسان سازمان منع سلاح‌های شیمیایی نتوانستند در بازدید خبرنگاران روس از پایگاه‌هایی در سوریه حضور یابند، سوالات بسیاری را ایجاد کرد.

برخی منابع رسانه‌ای نزدیک به نیروهای دولت سوریه اعلام کردند که تیم بازرسان سازمان منع سلاح‌های شیمیایی روز جمعه با دیدار با برخی ساکنان شهر دوما مخالفت کرد.

یکی از رهبران مخالفان سوری از این مساله استقبال کرده و آن را شروع خوبی برای تیم بازرسان دانست.

وی گفت: مخالفت کارشناسان سازمان منع سلاح‌های شیمیایی با دیدار با تعدادی شاهد عینی که دستگاه امنیتی سوریه آنها را حاضر کرده، آغاز خوبی برای فعالیت حرفه‌ای کمیته تحقیقاتی است زیرا کسانی که اکنون معرفی شده‌اند، آنچه را مسئولان امنیتی سوریه بخواهند می‌گویند.

این منبع در ادامه مدعی شد، نیروهای دولت سوریه و روسیه تلاش کردند نشانه‌های حمله شیمیایی را با اجرای انفجارهای متعدد در همان مکان حمله از بین برده و موقعیت دیگری را برای بازدید بازرسان فراهم کنند.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه فاش کرد، نیروهای دولت سوریه در مناطق آزاد شده در غوطه شرقی کانتینرهای آلمانی حامل کلر که شدیدترین نوع سلاح‌های شیمیایی هستند ونیز بشکه‌های گاز ساخته شده در شهر سالزبری انگلیس را یافته‌اند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۷۱۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی

اندیشکده «شورای آتلانتیک» در گزارشی آورده است ایران به خوبی در راه تبدیل شدن به یک صادرکننده درحال پیشرفت تسلیحات در سطح جهان قرار دارد؛ تهران در سال‌های گذشته، فروش و انتقال پهپادهای خود را به نقاط مختلف جهان از آمریکای جنوبی تا آفریقا به سرعت افزایش داده است و به صورت ویژه کشورهای بیشتری به خرید این قابلیت‌ها از ایران علاقه مند شده اند.

«دنی سیترینوویچ» نویسنده این گزارش معتقد است که منافع اقتصادی ایران در این حوزه مشخص است زیرا تخمین زده می‌شود که هزینه هر پهپاد پرطرفدار شاهد ۱۳۶ بین ۲۰ هزار تا ۴۰ هزار دلار باشد. این موضوع در کنار گزارش‌هایی مبنی بر فروش بیش از ۲ هزار پهپاد ایرانی فقط به روسیه، نشان می‌دهد که تهران میلیون‌ها دلار از این معاملات به دست آورده است.

این تحلیلگر آمریکایی تاکید دارد: با این حال، دستاورد ایران از چنین تحرکاتی، بیشتر از منافع مالی آن است، چرا که این معاملات موقعیت سیاسی جمهوری اسلامی را در کشورها عمیق‌تر می‌کند و وابستگی به تهران و تولیدات آن را ایجاد می‌نماید.

کارشناس این اتاق فکر آمریکایی سپس به مقایسه تولیدات ایران با نمونه‌های مشابه پرداخته و آورده است: در این زمینه، ایران در مقایسه با کشورهایی مانند انگلستان یا آمریکا که توانایی‌های مشابهی را به سراسر جهان صادر می‌کنند، از مزایای قابل توجهی برخوردار است. پهپادها و سایر قابلیت‌های نظامی ایران، مانند موشک‌های کوتاه‌برد فاتح ۱۱۰، ارزان‌تر از رقبای غربی آن هستند. ضمن آنکه هیچ محدودیت سیاسی یا قانونی که مانع فروش این تسلیحات در سراسر جهان شود، برای ایران وجود ندارد. به نظر می‌رسد تهران هم هراسی ندارد که این محصولات به دست طرف‌های خارجی خطرناک بیفتد.

نویسنده با اشاره به کارایی تسلیحات ایرانی تاکید دارد: از همه مهمتر این است که محصولات ایران در میدان جنگ خود را ثابت کرده اند و این موضوع در استفاده روسیه از آنها در جنگ اوکراین یا توسط گروه‌های نزدیک به ایران همچون حزب الله لبنان، انصارالله یمن یا شبه نظامیان شیعه در عراق مشخص شده است.

کارشناس شورای آتلانتیک معتقد است: این شرایط به ایران اجازه فروش قابل توجه تسلیحات به بسیاری از کشورهای جهان به‌ویژه دولت هایی که غرب در زمینه تسلیحات برای آن‌ها محدودیت‌هایی را ایجاد کرده است، فراهم می‌آورد.

در بخش دیگری از گزارش با اشاره به جایگاه پیشین روسیه در بازار تسلیحات جهان، ادعا شده است که روسیه پس از حمله به اوکراین، به دلیل مجموعه‌ای از تحریم‌ها در بازار تسلیحات و تجهیزات نظامی دچار مشکلاتی شد. پس از این تحول ایران در نظر کشورهایی که پیش از این به تجهیزات نظامی روسیه وابسته بودند، به گزینه ای جذاب‌تر تبدیل شد. ضمن آنکه، سرمایه‌گذاری مشترک ایران و روسیه می‌تواند فروش تسلیحات متعارف آنها را افزایش دهد.

نویسنده این گزارش با اشاره به تحولات در دریای سرخ به کاخ سفید توصیه کرده است: دولت آمریکا باید جدی بودن شرایط را درک کند. نادیده گرفتن این روند می‌تواند به وضعیت غیرقابل برگشتی منجر شود که ممکن است ایران را به صادرکننده پیشروی تسلیحات در جهان تبدیل کند.

از دیگر پیشنهادهای این اتاق فکر به دولت بایدن آن است که تحریم‌های اقتصادی و سیاسی را علیه هر کشوری که به دنبال کسب توانایی‌های نظامی ایران است یا سرمایه‌گذاری‌های نظامی مشترک را با تهران انجام می‌دهد، اعمال کند زیرا این اقدام می‌تواند به عنوان یک عامل بازدارنده باشد. همچنین تسهیل کمک نظامی به کشورهای معامله کننده با ایران، از بین بردن جذابیت تسلیحات ایرانی و بی اعتبار کردن توانایی‌های نظامی ایران از دیگر ترفندها علیه تهران بیان شده است.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ضرورت سنجش کیفی روند نظارت بازرسان بر بازار
  • لزوم کیفی سازی نظارت بازرسان بر بازار
  • مخالفت آمریکا با استفاده اوکراین از سلاح‌های آمریکایی در خاک روسیه 
  • چراغ سبز انگلیس برای حمله به خاک روسیه؛ وعده کامرون به زلنسکی!
  • اندیشکده آمریکایی بررسی کرد؛ رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • رشد خیره‌کننده ایران در بازار تسلیحات پیشرفته جهانی
  • نمایش تسلیحات اهدایی آمریکا و ناتو به اوکراین در مسکو
  • واکنش کرملین به اظهارات خطرناک کامرون در مورد حمله به روسیه با سلاح‌های انگلیسی
  • آمریکا در حال کار بر روی یک توافق امنیتی بلندمدت با اوکراین است
  • آمریکا روسیه را به استفاده از «سلاح شیمیایی» در اوکراین متهم کرد