Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-04-25@07:17:34 GMT

یکپارچه‌سازی زراعت مهمترین نیاز کشاورزی سمنان است

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۷۳۷۳۲

یکپارچه‌سازی زراعت مهمترین نیاز کشاورزی سمنان است

به گزارش ایرنا، متوسط بارندگی ایران 250 میلی متر به میزان یک سوم متوسط جهان است یعنی ایران در یکی از خشک‌ترین نقاط جهان قرارگرفته است و کاهش امکان استفاده از آب، توسعه اقتصادی و گاهی حیات شهرها را با خطر مواجه کرده است.
بخش کشاورزی در ایران بین 90 تا 92 درصد کل آب تولیدی را مصرف می کند که در کنار بهیه سازی و مدیریت مصرف از طریق تغییر الگوی کشت، استفاده از سامانه های نوین آبیاری، بهینه سازی روش های انتقال آب و کشت ارقام متناسب با شرایط آبی، از یکپارچه‌سازی کشاورزی به ویژه زراعت می توان به عنوان مسیری مهم برای کم شدن مصرف آب نام برد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای سمنان روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : یکی از راهکارهای بهبود مصرف آب بخش کشاورزی بازگشت به روش یکپارچه سازی تولید یا فعالیت کشاورزی به صورت شرکت تعاونی است.
محمدرضا خاموشی خاطرنشان کرد : در این قالب، زمین های کشاورزی یکپارچه کشت، رسیدگی و آبیاری می‌شود و از سوی دیگر کشاورزان علاوه بر درآمد حاصل از کشاورزی در زمین خود، به عنوان سهامدار از شرکت تعاونی سود می برند و در هدف اصلی، مصرف آب در این شکل کشت بهینه می شود.
وی با اشاره به اینکه در کشاورزی یکپارچه از قطعه‌قطعه شدن اراضی جلوگیری می‌شود، یادآور شد: زمانی که کشاورزی به صورت قطعه زمین های جداگانه انجام شود، منافع فردی پیش می آید و امکان مدیریت یکپارچه به ویژه در بهینه سازی مصرف آب شکل نمی گیرد ولی با یکپارچه بودن اهداف کشاورزان، همه برای سود بیشتر مشارکت می کنند.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای سمنان تصریح کرد : تحویل آب برای کشاورزی یکپارچه به صورت شرکت سهامی- زراعی انجام می شود و نمونه این نوع کشاورزی در سال های گذشته در استان انجام می شده و زراعت های مردم با هماهنگی آن ها تجمیع و با مدیریت مناسب کشت و آبیاری می شد، در این روش علاوه بر مدیریت مصرف آب، معیشت مردم نیز بهبود یافت.
خاموشی اضافه کرد : طرح یکپارچه سازی کشاورزی در زمین های زراعی غرب استان سمنان در سال های گذشته اجرا شد و شکوفاترین دوران کشاورزی آن منطقه در دوران فعالیت شرکتهای سهامی- زراعی بوده است.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای سمنان، مدیریت کلان آب های سطحی، توزیع و مناسب سازی تولید را دیگر هدف شرکت آب منطقه ای برای پایدارسازی منابع آبی استان سمنان عنوان و بیان کرد: این طرح به ویژه در حبله رود و در دامغان اجرا شد.
حدود 87 درصد آب تولیدی سالانه استان سمنان در 198 هزار هکتار زمین زراعی و باغ مصرف می شود و این استان سالانه با کمبود 143 میلیون مترمعکبی آب مواجه است.
6103/6026
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی غوطه شرقی ارز دیجیتال استان سمنان بخش کشاورزی درآمد زمین کشاورزی موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی غوطه شرقی ارز دیجیتال امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۷۳۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، بهینه‌سازی و کاهش هزینه‌های مصرف انرژی و حمایت از تولیدکنندگان و سازندگان داخلی را از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ دانست.

به گزارش شانا، مرتضی شاهمیرزایی دیروز (سه‌شنبه، چهارم اردیبهشت‌) در سفر به منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، در جمع مدیران عامل شرکت‌های پتروشیمی مستقر در این منطقه بیان کرد: بسیار خرسندم که امروز شاهد شرایط مطلوب واحدهای تولیدی در هاب ماهشهر هستم. مجتمع‌های این منطقه، پارسال با تکیه بر توان داخل موفق شدند بالاترین مقدار بهره‌وری و تولید را ثبت کنند و این نوید را می‌دهم که حرکت در سال جهش تولید با شتاب بیشتری انجام خواهد شد.

وی یکی از راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳ را کاهش هزینه‌ها و بهینه‌سازی مصرف انرژی برشمرد و یادآور شد: ضروری است که شرکت‌های پتروشیمی، با بهینه‌سازی مصرف انرژی، در حفظ و صیانت از منابع بین‌نسلی نقش‌آفرین باشند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با اشاره به استفاده از همه ظرفیت‌های کشور برای خودکفایی کامل صنعت پتروشیمی افزود: شرکت‌های پتروشیمی باید در صورت تولید تجهیز یا قطعه‌ای در داخل کشور، نیاز خود را از طریق تولیدکنندگان و سازندگان ایرانی تأمین کنند و به‌هیچ‌وجه نباید کالا یا محصول مشابه خارجی وارد شود.

شاهمیرزایی مهم‌ترین برنامه راهبردی صنعت پتروشیمی سال ۱۴۰۳ را رشد ظرفیت‌ها و جهش تولید دانست و گفت: سبد محصولات پتروشیمی باید با برنامه‌ای منسجم‌تر و با هدف تکمیل زنجیره ارزش متنوع شود.

وی ادامه داد: شرکت‌ها و مجتمع‌های پتروشیمی باید قوانین، دستورعمل‌ها و همه رویه‌های موجود در منطقه را رعایت کنند.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی افزود: توجه به مسئولیت‌ اجتماعی با توجه به شرایط موجود اهمیت ویژه‌ای دارد و پتروشیمی‌ها باید به تعهدهای خود پایبند باشند.

شاهمیرزایی تأکید کرد: مجتمع‌های پتروشیمی‌ای که می‌خواهند از ۵درصد تخفیف خوراک بهره‌مند شوند، باید ۴۰درصد از درآمد خود را به توسعه صنعت پتروشیمی تخصیص دهند.

شایان ذکر است که شاهمیرزایی در سفر یک‌روزه به قدیمی‌ترین قطب صنعت پتروشیمی کشور، ضمن بازدید از مجتمع‌های پتروشیمی آبادان، غدیر، فن‌آوران و اسکله‌های صادراتی پایانه‌ها و مخازن، دغدغه شرکت‌های پتروشیمی برای تحقق شعار سال را در نشست تخصصی بررسی کرد.

دیگر خبرها

  • بهینه‌سازی مصرف انرژی، از مهم‌ترین راهبردهای صنعت پتروشیمی در سال ۱۴۰۳
  • مرگ کشاورزی با قطع روزانه برق چاه‌ها در اوج نیاز کشاورزان
  • طرح ملی زراعت چوب در لالی اجرا شد
  • بیشترین قاچاق سوخت در حوزه کشاورزی صورت می‌گیرد
  • اجرای طرح ملی زراعت چوب با مشارکت بنیاد برکت در لالی +فیلم
  • ابرپروژه‌های صنعت گاز برای سرمایه‌گذاری معرفی شدند
  • جورچین صنعت گاز برای ادامه مسیر گاز ایران
  • صدور هشدار نارنجی برای بخش کشاورزی در استان سمنان
  • رییس سازمان انرژی اتمی: نیاز به غنی‌سازی بالاتر داشتیم/ به دنیا هم اعلام کرده‌ایم که محل مصرف ما حوزه سلامت و پزشکی است
  • اولین جلسه کمیته مدیریت مصرف برق توزیع برق استان سمنان برگزار شد