Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-04@00:53:54 GMT

ظرفیت بی بدیل میاندوآب در تولید و صادرات نهال

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۷۵۲۳۴

ظرفیت بی بدیل میاندوآب در تولید و صادرات نهال

به گزارش ایرنا ظرفیت های مرزی این استان اینبار در خدمت بخش کشاورزی قرار گرفته و به صادرات بیش از یک میلیون دلاری نهال میاندوآب به کشورهای همسایه انجامیده است.
وجود نهالستان های متعدد با ظرفیت تولید چشمگیر در میاندوآب موجب شده است تا صادرات نهال های سیب، هلو، آلبالو، زردآلو، گیلاس، بادام، شلیل و غیره به یکی از مزیت های اقتصادی این شهرستان تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نهال کار نمونه میاندوآبی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به دشواری های نهال کاری اشاره کرد و گفت: 2.5 سال برای کاشت و پرورش نهال زمان نیاز است تا نهال کار بتواند محصول خود را به بازار عرضه کند.
به گفته 'نصرالله قاسمی' در هر هکتار 50 تا 60 هزار نهال میوه قابل کاشت و پرورش است و به علت سختی کار و بالا بودن هزینه اکنون در 2 هکتار نهال کاری می کند.
وی افزود: حدود پنج میلیارد ریال برای نهال کاری در 2 هکتار هزینه شده و 15 نوع نهال میوه مثل نهال گردو، آلو، گیلاس و هلو کاشته می شود.
قاسمی ادامه داد: هر اصله نهال به طور متوسط 50 تا 60 هزار ریال به فروش می رسد اما سالانه پنج درصد تولیدات به فروش نمی رسد و چاره ای جز سوزاندن آنها نداریم.
وی گفت: نهال های میوه با کاشت بذر به عمل می آید و قیمت بذرهای آن از 6 میلیون ریال تا 20 هزار ریال متفاوت است.
وی با بیان اینکه خطرپذیری نهال کاری بالاست، اظهار کرد: کمبود بارندگی، گران بودن بذر، بالا بودن هزینه ها فشاری است که سالانه به نهال کار وارد می شود اما با تحمل شرایط صادرات نیز انجام می شود.
قاسمی مراحل نهال کاری در نهالستان ها را وجین کاری، بیل کاری، کوددهی و آبدهی اعلام کرد و افزود: در مرحله کاشت که از ماه دوم پائیز آغاز می شود، آبیاری نیاز است اما در 45 روز اول، نهال ها نیازی به آب ندارد.
وی گفت: در 2 هکتار نهالستان 10 نفر به صورت ثابت مشغول بکار هستند و 20 نفر هم به صورت غیرمستقیم اشتغال دارند.
نهال کار دیگر میاندوآبی نیز گفت: در 15 هکتار نهالستان زیرپوشش خود 500 هزار اصله نهال مثمر و غیرمثمر شامل، صنوبر، سنجد، اقاقیا، چنار، گردو، سیب، هلو، شلیل و غیره تولید می کنم.
'عین الله قاسمی' اظهار کرد: از این تعداد 100 هزار اصله نهال با اندازه 2 متر به بالا هر اصله 45 هزار ریال به عراق صادر شده و نهال های دیگر به استان های اردبیل، اصفهان، البرز و شهر دماوند ارسال می شود.
قاسمی گفت: هر 15 روز یکبار آبیاری نهال ها ضرورت دارد اما امسال برای کاهش مصرف آب در آبدهی نهال ها از آبیاری قطره ای استفاده می کنیم.
به گفته مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب سالانه به طور متوسط در 100 هکتار از اراضی این شهرستان نهال کاشت شده و بیش از 10 میلیون اصله نهال از 127 نهالستان این شهرستان تولید می شود.
علی دیانتی با تاکید بر اینکه حدود یک میلیون و 500 هزار اصله نهال میوه از این شهرستان به کشورهای همسایه صادر می شود، افزود: ارزش این صادرات بیش از یک میلیون و 200 هزار دلار بوده است.
وی گفت: سال گذشته بیش از 10 میلیون اصله نهال با بیش از 15 نوع شامل انواع میوه های هسته دار نظیر هلو، آلو، زردآلو، آلبالو، گیلاس و نهال میوه های دانه دار مانند سیب، گلابی، به، گردو ، بادام و انگور در این شهرستان تولید شد.
وی با اشاره به اینکه به طور متوسط در هر هکتار 12 نفر در زمینه کاشت نهال مشغول به فعالیت هستند، بیان کرد: سالانه بیش از یکهزار و 500 نفر در زمینه تهیه و توزیع نهال در این شهرستان فعالیت می کنند.
مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب اظهار کرد: نهال های تولید شده در این شهرستان به استان ها و نقاط مختلف کشور و کشورهای همسایه مانند عراق، افغانستان و پاکستان صادر می شود.
به گفته وی در میاندوآب کلینیک هایی متشکل از کارشناسان، کار بررسی سلامت و نظارت بر تولید نهال ها را بر عهده دارد.
به گزارش ایرنا در سال زراعی گذشته 935 هزار تن محصول کشاورزی در این شهرستان تولید شد که 17 درصد محصولات تولیدی آذربایجان غربی را شامل می شود‌ و از این حیث شهرستان مقام دوم استانی را دارد.
شهرستان میاندوآب با بیش از 277 هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی واقع است.
9871/3093/3072
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 آذربایجان غربی بخش کشاورزی جهاد کشاورزی دلار کشاورزی موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۷۵۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید محسن موسوی عصر سه شنبه در دیدار با سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دهلران اظهار کرد: با توجه به گرمسیری بودن این شهرستان مرزی، باید کاشت نهال متناسب با آب و هوای آن مورد تاکید جدی قرار گیرد.

وی گفت: یکی از طرح‌های خوبی که در این دولت مردمی آغاز شده، پویش کاشت یک میلیارد درخت بود که این طرح که از فرمایشات مقام معظم رهبری نیز است لذا برای تحقیق این مهم باید به صورت عملیاتی در دستور کار منابع طبیعی قرار بگیرد.

وی به جذب اعتبارات در حوزه های مختلف منابع طبیعی با توجه به وسعت شهرستان اشاره کرد و بیان کرد: ایجاد سازه های آبخیزداری و پخش سیلاب و از همه مهمتر کاشت نهال در عرصه های بیابانی و کانون های گرد و غبار از موضوعات مهمی است که باید به آن توجه قرار بگیرد هرچند در سالهای گذشته نیز اقدامات خوبی در حوزه های یاد شده صورت گرفته است.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دهلران گفت: حفاظت و حراست از عرصه های ملی از موضوعات مهم و سازمانی است که همواره مورد توجه همکاران ما در منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان بوده است.

جلیل فرهادی تصریح کرد: شهرستان دهلران دارای یک نهالستان گرمسیری و ۲ نهالستان سردسیری است ودر راستای برنامه دولت مبنی بر کاشت یک میلیار درخت و توجه و تحقق به منویات مقام معظم رهبری پویش‌های مختلف کاشت درخت با حضور مسئولان، سازمان‌های مردم نهاد و اقشار مختلف مردم در سطح شهرستان اجرا کرده است.

وی با اشاره به اینکه دهلران از مناطق سیل خیز است، افزود: با توجه به مطالعات حوزه‌های آبخیز و آبریز بخش‌های موسیان، مرکزی، میمه و زرین آباد و دشت‌های برتش، بیات در بالادست اراضی کشاورزی، اقدامات مهم و موثری در ایجاد سازه‌های خاکی انجام شده و کار های آبخیزداری در شهرستان همچنان تداوم دارد.

سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان دهلران گفت: باتوجه به فرارسیدن فصل گرما در شهرستان و برداشت محصولات کشاورزی منابع طبیعی شهرستان برای جلوگیری از حریق های احتمالی تیم های واکنش سریع تشکیل داده است.

فرهادی ادامه داد: باتوجه به اینکه وسعت شهرستان دهلران زیاد است انتظار می رود همه دستگاه های دولتی و غیر دولتی، دهیاران و شورا ها و اقشار مختلف مردم به عنوان همیار طبیعت کارکنان منابع طبیعی را یاری کنند.

کد خبر 6093778

دیگر خبرها

  • میامی نیازمند ایجاد کارخانه‌های فرآوری/ مسئولان به فکر باشند
  • جوانه زدن ۷۵ درصد محصول باغات دیم زمین‌های شیب دار شهرستان اردل
  • تولید ۲۵۰ میلیون اصله نهال در کشور
  • افزایش ظرفیت تولید آب شهرستان فردیس
  • نهال‌کاری در ۵۰ هکتار از اراضی تفرجگاه عینالی تبریز
  • ظرفیت تولید آب شهرستان فردیس افزایش می‌یابد
  • برگزاری جلسه بررسی طرح آمایش سرزمین شهرستان میاندوآب
  • پایانه صادرات آبزی پروری مازندران هنوز کامل نشده است
  • کاشت نهال متناسب با آب و هوای شهرستان دهلران باشد
  • ضرورت بروزرسانی تجهیزات منابع طبیعی