Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@03:47:05 GMT

ضربان تلگرام در روزهای پس از مهاجرت دولتی‌ها

تاریخ انتشار: ۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۷۸۰۵۹

ضربان تلگرام در روزهای پس از مهاجرت دولتی‌ها

ارتباطات > ارتباطات و فناوری - اشکان خسروپور - خبرنگار:
تلگرام که روزی هر سازمان دولتی و نیمه دولتی روی آن کانال و گروهی داشت، حالا چند وقتی است که به سیبل حملات تبدیل شده و گروهی از لزوم فیلترینگ آن حرف می‌زنند.

براساس یک دستور، حالا کانال‌های اطلاع‌رسانی دستگاه‌های دولتی و سازمانی یکی یکی اسباب‌کشی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمارها و گزارش‌ها اما نشان می‌دهد که در مقطع فعلی تغییری در تعداد کاربران ایرانی تلگرام صورت نگرفته است. نمودارها و آمارهایی که اخیرا آزمایشگاه شبکه‌های اجتماعی دانشگاه تهران منتشر کرده، نشان می‌دهد درصد کانال‌های به‌روزشده و بازدیدهای این پیام‌رسان تفاوت محسوسی با قبل نداشته است.

تکرار تجربه‌های گذشته

در همان زمان که تلگرام برای اولین‌بار در کشور فیلتر شده بود، چند نفر از مسئولان گفتند تعداد کاربران پیام‌رسان‌های داخلی به‌طور قابل‌ملاحظه‌ای بیشتر شده است. در مقابل نیز، کاربران تلگرام بسیار کمتر شده‌اند. در همان زمان، پژوهش‌های مرکزی که روی آمارها و اعداد مربوط به شبکه‌های اجتماعی کار می‌کرد، نشان داد که چنین آماری احتمالا دور از واقعیت است. آزمایشگاه شبکه‌های اجتماعی دانشگاه تهران که از روی آمارهای رسمی و در دسترس تلگرام وضعیت این شبکه را تحلیل می‌کرد، در همان زمان گفت، به جز چند روز اول، ‌آمار بازدیدهای کاربران از کانال‌های تلگرامی کاهش جدی نداشته است.

نمودارها و آمارهایی که اخیرا آزمایشگاه شبکه‌های اجتماعی دانشگاه تهران منتشر کرده، نشان می‌دهد درصد کانال‌های به‌روزشده نسبت به روزهای قبل از مهاجرت برخی کانال‌ها تفاوتی نداشته و همچنان 29درصد این کانال‌ها، به‌طور متوسط روزی 7 تا 8 پست منتشر می‌کنند. آمار بازدیدهای کل کاربران ایرانی در این شبکه نیز فقط در روز پنجشنبه اندکی نسبت به روزهای قبل از آن کاهش داشته اما دوباره و درست یک روز بعد به جای قبلی برگشته است.

ضمن اینکه تعداد کل کانال‌های ایرانی 865هزار عدد است که هر مطلب به‌طور متوسط در طول روزهای عادی 1.2هزار بار دیده می‌شود. هرچند آمار دقیقی از تعداد کانال‌های مهاجرت کرده از تلگرام در دست نیست، اما براساس این اعداد و ارقام تأثیری در کاربران ایرانی تلگرام نداشته است. نمودار روزهای اخیر نشان می‌دهد که بازید کل مطالب کانال‌ها در یک روز حول و حوش ۲میلیون باقی مانده و در روزهای اخیر تغییر چندانی نداشته است.

خودمان انحصار ایجاد کردیم

پوریا استرکی، کارشناس شبکه‌های اجتماعی رویکرد فیلترینگ تلگرام برای مهاجرت کاربران به پیام‌رسان‌های داخلی را یک اشتباه بزرگ دانسته و می‌گوید: «چیزی که برای تلگرام انحصار ایجاد کرد، فیلترینگ بود. ما شبکه‌های اجتماعی پرمخاطب دیگر مثل توییتر، فیسبوک، یوتیوب و... را بند آوردیم و هیچ جایگزینی هم ارائه ندادیم. نتیجه این شد که مردم به یک اپلیکیشن آمدند. اتفاقا انتخاب تلگرام در آن زمان نه‌تنها انحصارطلبانه که کاملا براساس انتخاب مردم بود.

حالا همان مسئولان می‌گویند، تمام راه‌ها را بند می‌آوریم تا مردم پیام‌رسان داخلی را «انتخاب» کنند. اتفاقا به گمان من، اینجا بحث انحصار پیش می‌آید و «حق انتخاب» معنای چندانی ندارد.» راه‌حل استرکی، باز کردن راه بقیه شبکه‌های اجتماعی است که هنوز فیلتر هستند: «اگر توییتر، ‌یوتیوب و... هم باز باشند و در کنار پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی حضور داشته باشند، رقابت و بعد از آن حق انتخاب شکل می‌گیرد. همین باز بودن فضا و چند صدا شدن دنیای مجازی باعث می‌شود، آنچه اسمش را انحصار تلگرام گذاشته‌اند هم از بین برود.»

قافیه را به خارجی‌ها می‌بازیم

بخشی از کانال‌هایی که این روزها از تلگرام کوچ می‌کنند یا دست‌کم حساب‌هایشان را می‌بندند، مربوط به خبرگزاری‌های بزرگ دولتی هستند. این رفتار به گمان پوریا استرکی، بیشتر از آنچه به ضرر مخاطبان، تلگرام یا اصولا هر شبکه اجتماعی دیگری باشد، ‌به ضرر خود خبرگزاری است و در نگاه کلان‌تر، باعث قدرت‌ گرفتن رسانه‌های فارسی‌زبان خارجی می‌شود که در طول همه این سال‌ها توانسته‌اند با ضعف طرف ایرانی، برای خودشان مخاطب جذب کنند.

این کارشناس شبکه‌های اجتماعی به همشهری می‌گوید: «در سال88 وقتی خیلی از شبکه‌های اجتماعی در ایران فیلتر شدند، شبکه‌های فارسی‌زبان خارجی روی استفاده از آنها تمرکز کردند و مخاطبان زیادی هم به‌دست آوردند. این در حالی بود که تریبون عملا از دست داخلی‌ها تا مدت زیادی خارج شده بود و این اصلا به نفع ما نبود. همین اتفاق می‌تواند دوباره رخ بدهد. با این تفاوت که حالا دسترسی به فیلترشکن خیلی بیشتر است و بخواهیم یا نه، تلگرام پرمخاطب است.

وقتی توییتر فیلتر شد، چند هزار مخاطب ایرانی داشت اما تلگرام امروز چندین میلیون مخاطب دارد. خالی گذاشتن این فضای رقابتی برای طرف خارجی قطعا به ضرر ما خواهد بود و صدای آنها را بلندتر می‌کند.» او می‌گوید: «موضوع این است که وقتی مخاطب‌ها روی تلگرام زیاد شدند، مسئولان دولتی، خبرگزاری‌ها و... به این شبکه آمدند. حالا هم حضور آنها از لحاظ منطقی در جایی معنا پیدا می‌کند که تعداد بیشتری از مخاطب‌ها حضور داشته باشند. این در حالی است که به‌نظر می‌رسد این داستان را برعکس متوجه شده باشند. »

در همین زمینه: می‌دانیم نمی‌توان جلوی همه فیلترشکن‌ها را گرفت کدام مسوولان از تلگرام خارج شدند؟ بلاک‌چین | غیرقابل فیلتر شدن تلگرام ممکن است؟ پاسخ کاربران روس به فیلترینگ تلگرام مرکز افتای ریاست جمهوری استفاده از پیام رسان خارجی را ممنوع کرد اسحاق جهانگیری هم با تلگرام خداحافظی کرد

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۷۸۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست

به گزارش خبرگزاری مهر، همایون سامه یح، با بیان اینکه بی‌توجهی به مشکلات پرستاران سلامت کشور را به مخاطره می‌اندازد، گفت: طی چهار سال گذشته کمیسیون بهداشت و درمان مجلس چندین مرتبه جلسات مختلفی با مسئولان مربوطه در خصوص وضعیت معیشت پرستاران و مهاجرت آنها برگزار کرد تا بتواند این مسئله را ریشه‌ای پیگیری کند.

نماینده مردم کلیمیان در مجلس یازدهم با انتقاد از تورم حاکم در جامعه، ادامه داد: امروز تنها پرستاران و کادر درمانی گلایه مند وضعیت نامناسب حقوقی خود نیستند، شرایط اقتصادی به گونه‌ای است که کارمندان، کارگران و سایر گروه‌های شغلی دیگر از کوچک شدن سفره‌های خود ناراضی هستند، امیدواریم تیم اقتصادی دولت اقدامی عاجلی برای حل مشکلات اقتصادی کشور داشته باشند تا حقوق دریافتی عموم جامعه کفاف مخارج زندگی آنها را بدهد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اظهار داشت: زمانی که حقوق کارمند یا کارگری ۱۰ میلیون تومان است و از این مبلغ حدود ۹ میلیون آن برای اجاره بهای منزل استیجاری پرداخت می‌کند، چاره‌ای جز انتخاب شغل دوم و سوم و حتی تخلف را ندارد، همه این گزینه‌ها منجر به ایجاد مشکلات متعدد در طولانی مدت خواهد شد.

وی با بیان اینکه در چند سال اخیر حقوق‌ها متناسب با تورم جامعه نبوده و همین مسئله مشکلات متعددی را در کشور ایجاد کرده است، یادآور شد: با تمام هشدارهایی که در خصوص عدم تناسب حقوق و تورم در جامعه شاهد هستیم امیدواریم دولت و مسئولان اقتصادی راهکار متناسبی برای این مهم داشته باشند.

نجف آبادی با ابزار امیدواری برای برداشته شدن تحریم‌ها خارجی بر علیه ملت ایران که معیشت آنان را تحت تأثیر قرار داده، گفت: بهترین راهکار کاهش مشکلات معیشتی گروه‌های مختلف شغلی افزایش درآمد، رشد صادرات، ورود ارز و رشد نقدینگی است که می‌تواند بسیاری از مسائل و مشکلات عنوان شده را هم پوشانی کند.

نماینده مجلس یازدهم تاکید کرد: بر اساس نیاز کشورهای حوزه خلیج فارس و کشورهای اروپایی به خدمات بهداشتی و درمانی به خصوص پرستاری، منجر به مهاجرت و یا پذیرش پرستاران ما می‌شود که آنان با مهاجرت می‌توانند امکانات و درآمد بسیار بهتری برای خود رقم بزنند.

وی در خصوص تحلیل کمبود پرستار با توجه به روند فعلی در کشور، گفت: در واقع ما چندین مرتبه به سازمان نظام پرستاری مراجعه کرده و در مورد کمبود پرستار نسبت نیاز کشور و سوءاستفاده از پرستاران در بخش خصوصی به دلیل پایین بودن حقوق آنها تذکر داده‌ایم؛ امروز کادر درمان در بخش دولتی و خصوصی تحت فشار هستند.

این نماینده مجلس با انتقاد از افزایش پرستاران بیکار در جامعه، یادآور شد: متأسفانه دولت با مشکل تأمین بودجه برای حقوق پرستاران مواجه است و طبیعتأ زمانی که در بخش دولتی پرستاران ما با این مشکلات مواجه هستند در بخش خصوصی نیز از آنان سوءاستفاده می‌شود.

وی با تاکید بر نبود بودجه برای افزایش حقوق پرستاران، اظهار داشت: دولت، مجلس و نظام پرستاری بر این عقیده هستند که باید حقوق پرستاران افزایش یابد اما زمانی که توان دولت در این حد است چه انتظاری می‌توان داشت.

نجف آبادی در پایان با بیان اینکه مشکلات پرستاران منجر به دلسردی آنان می‌شود و سیستم درمانی کشور را دچار مخاطره می‌کند، خاطرنشان کرد: برخی از پرستاران که شرایط مهاجرت دارند استعفا داده و اقدام به خروج از کشور می‌کنند، اما برخی دیگر که شرایط و توان مهاجرت ندارند و به دلایل مختلف از جمله وابستگی به خانواده، عشق به وطن و یا نداشتن مشکلات مالی در کشور ماندگار می‌شوند، اما چنین شرایطی دلسردی و بی‌انگیزگی را برای آنان رقم می‌زند، بی تردید بی توجهی به مشکلات کادر درمان به ویژه پرستاران منجر به ایجاد مخاطراتی برای سیستم درمانی کشور خواهد شد.

کد خبر 6096101 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟
  • کیش دستوری به پیامک بانکی
  • تاکید پلیس بر‎اخلاق‎ ‎مداری‎کاربران‎ ‎مجازی‎ در‎انتخابات‎
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی؛ مهاجرت پرستاران به بخش خصوصی
  • مهاجرت کادر درمان از بخش دولتی به خصوصی
  • کادر درمان از بیمارستان‌های دولتی به بخش خصوصی مهاجرت می‌کنند
  • فاجعه در بیمارستان‌های دولتی/ مهاجرت کادر درمان به بخش خصوصی
  • این شبکه اجتماعی برای کاربرانش بازی راه‌اندازی کرده است!
  • کوچ پرستاران از بخش دولتی به خصوصی
  • مهاجرت پرستاران از بخش دولتی به خصوصی/ مشکلات پابرجاست