Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-02@03:39:50 GMT

جوانان را در برگزاری مراسم نکوداشت مفاخر مشارکت دهیم

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۸۰۸۱۶

جوانان را در برگزاری مراسم نکوداشت مفاخر مشارکت دهیم

قزوین-جامعه شناس و تاریخ نگار کشور گفت: در برگزاری مراسم نکوداشت مفاخر کشور میتوان ضمن بهره گیری از روشهای مدرن در ارائه مقاله و سخنرانی وتصویری کردن آن از مشارکت جوانان استفاده بیشتری کرد.

ناصر تکمیل همایون استاد پژوهشکده تاریخ در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص اهمیت برگزاری همایش بزرگان علم و ادب در قزوین اظهارداشت: نسل جوان و قزوینی ها باید بدانند شخصیت هایی دارند که نه تنها استانی و ملی که جهانی است و خود را دست کم نگیرند و به آن افتخار کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: حمدالله مستوفی به عنوان یک مورخ باید آنگونه که هست از نظر جغرافیایی، ادبی، تاریخی، علمی و واقعی به مردم بخوبی شناسانده شود.

این جامعه ‌شناس و تاریخ ‌نگار ایرانی  یادآورشد: موجودیت هر منطقه به فرهنگ همان منطقه مربوط است و فقط به لحاظ اقتصادی، طبیعی و تاریخی نباید مورد توجه باشد بلکه لازم است بدانیم شخصیت های یک منطقه هم موجب افتخار است.

سخنرانی ها غنی نبود

این جامعه شناس و تاریخ نگار ایرانی در خصوص کیفیت همایش حمدالله مستوفی بیان کرد: سخنرانی ها زیاد غنی نبود و گاهی اشتباه در بیان هم داشتند که شاید به علت عجله در سخنرانی بود اما به نظر می رسید برخی مطالعه لازم را نداشتند و این ایراد دیده می شد.

وی اضافه کرد: در مجموع همایش نکوداشت حمدالله مستوفی در قزوین بسیار عالی بود و باید از برگزاری آن استقبال کرد تا تداوم یابد و بزرگان به فراموشی سپرده نشوند.

الگوهایی که از مفاخر می توان گرفت

استاد تکمیل همایون در پاسخ به این سوال که از شخصیت هایی چون مستوفی چه الگوهایی می توانیم بگیریم اظهارداشت: باید ابتدا شهرمان را بشناسیم، مردم شهر و شخصیت ها را بشناسیم و از جغرافیا و تاریخ و ظرفیت های موجود برای توسعه استفاده کنیم.

استاد پژوهشکده تاریخ پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی گفت: در کتابهای فرانسوی، انگلیسی و آلمانی کمترین کتابی یافت می شود که در مورد ایران نوشته شده و نامی ار حمدالله مستوفی در آن نباشد لذا باید اینها را بگوییم و به آن افتخار کنیم.
 

تکمیل همایون در ادامه یک پیشنهاد هم داد و گفت: باید در برگزاری همایش های علمی و تاریخی و ادبی تلاش شود نسل جوان را دخیل کنیم و مشارکت دهیم و سمینارهای جوان پسند برگزار کنیم لذا بهتر است کار را به آنها بسپاریم.

وی تصریح کرد: باید نحوه ارائه مقاله و سخنرانی هم مدرن شود، شاید شنیدن یک سخنرانی نیم ساعته برای برخی خسته کننده باشد به همین دلیل توصیه می شود دنبال روشهای مدرن باشیم و اگر سخنرانی پیش بینی می شود همراه با عکس و فیلم باشد تا تاثیر بیشتری داشته و جذاب شود.

حمدالله مستوفی، جغرافی‌دان، مورخ، شاعر و نویسنده ایرانی قرن هشتم است که از وی سه اثر باقیست: تاریخ گزیده که خلاصه تاریخ عالم، تاریخ عمومی، تاریخ اسلام و تاریخ ایران تا زمان نویسنده است.

نزهت القلوب: این کتاب در جغرافیا و در سال ۷۴۰ ه. ق نگارش آن به پایان رسیده ‌است که این کتاب را از اولین دانشنامه های فارسی به حساب آورده‌اند.

ظفرنامه: منظومه ظفرنامه در هفتاد و پنج هزار بیت به وزن شاهنامه که در سال ۷۳۵ ه. ق به پایان رسید.

حمدالله مستوفی متولد سال ۶۸۰ و وفات وی در سال ۷۵۰ ه. ق اتفاق افتاده ‌و مزارش در محله ملک‌ آباد قزوین باقی است.

آرامگاه او در شهر قزوین، خیابان طالقانی، خیابان ملک‌آباد سابق، کوچه مستوفی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۰ بهمن ۱۳۱۸ با شمارهٔ ثبت ۳۳۲ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است و از  اماکن مورد احترام اهالی این شهر به حساب می‌آید.

منبع: مهر

کلیدواژه: ارشاد قزوین مراسم بزرگداشت ناصر تکمیل همایون مجله ایران مهر بوشهر کرمانشاه گرگان شهرکرد بارش باران خرم آباد شیراز خطبه های نماز جمعه ارتش جمهوری اسلامی ایران بیرجند بارش برف کهگیلویه و بویراحمد یاسوج سانحه تصادف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۸۰۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگداشت روز خلیج فارس و رونمایی از ارج نامه محمدباقر وثوقی

به گزارش خبرنگار مهر، نشست "بزرگداشت روز خلیج فارس و رونمایی از ارج نامه دکتر محمدباقر وثوقی" روز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ به همت گروه تاریخ و باستان شناسی خانه اندیشمندان علوم انسانی و با همکاری گروه تاریخ دانشگاه تهران و انجمن ایرانی تاریخ، در سالن فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی با حضور اساتید دانشگاه و بزرگان تاریخ و جغرافیا برگزار شد.

پیشنهاد روز ملی خلیج فارس
منصور صفت گل از اساتید دانشگاه و سخنران این مراسم گفت: روز ملی خلیج فارس، به پیشنهاد محمدباقر وثوقی وارد تقویم ایران شده است. ما این افتخار را داشتیم که برای اولین بار رشته مطالعات خلیج فارس را بنیانگذاری کنیم که موسس آن وثوقی بود. او سهم بزرگی در زمینه مطالعات خلیج فارس مبتنی بر منابع ایرانی دارد. برای بنده افتخار بزرگی است که مجال پیدا کردم پیرامون شایستگی ها و فضایل علمی محمدباقر وثوقی و همچنین روز ملی خلیج فارس سخن بگویم. او فرزند شایسته لارستان بزرگ و فرزانه ای ایران مدار است. هر جا نامی از تحقیقات خلیج فارس می آید، نام وثوقی می درخشد و این برای ما افتخار است.

تجلیل از دانشمند پر آوازه و نستوه در حوزه مطالعات خلیج فارس
شهرام یوسفی فرد سخنران دیگر این مراسم اظهار داشت: خرسندیم که در مراسمی که با روز خلیج فارس تقارن دارد، از یک دانشمند پر آوازه و نستوه در حوزه مطالعات خلیج فارس تجلیل می شود. هماهنگی برای به سرانجام رساندن این ارج نامه، هم کاری بسیار شیرین بود و هم دشوار. موفق شدیم مجموعه مقالاتی را آماده کنیم و با هر استادی هم که صحبت شد، با خوشرویی دعوت را پذیرفت. از تمام افراد و نهادهایی که برای برپایی این مراسم زحمت کشیدند از جمله خانه اندیشمندان علوم انسانی، انجمن ایرانی تاریخ، گروه تاریخ دانشگاه تهران و نگارستان اندیشه تشکر می کنم. از خداوند متعال خواستارم که طراوت های ذهنی محمدباقر وثوقی همچنان جوشان باشد.

آشنایی بیشتر با زادگاه
عبدالمجید ارفعی بیان کرد: احساس خوشبختی می کنم که به این جلسه دعوت شده ام. آشنایی من و محمدباقر وثوقی به سال ها پیش بر می گردد. او کارهایی را در دانشگاه به من ارجاع می داد. من با خواندن مقاله های او با زادگاه خودم بیشتر آشنا شدم. استادی چنین بزرگ، کارهای عظیمی کرده است.

قرائت پیام عبدالرسول خیراندیش توسط احمد مسجد جامعی
احمد مسجدجامعی، پیام عبدالرسول خیراندیش استاد دانشگاه شیراز را قرائت کرد. در بخشی از این پیام آمده بود: اگرچه خلیج فارس ۹۰ درصد صادرات و واردات کشور ما را در بر می گیرد اما باید سودمندی و قابلیت های فرهنگی این خلیج را هم در نظر داشت. تمام پیروان ادیان شناخته شده در این دریا رفت و آمد داشته اند اما اسلام در آنجا سکنی گزید. این خلیج، مهم ترین محل صید مروارید جهان بوده است. محمدباقر وثوقی و همراهانش در دانشگاه، کارهای ارزنده ای در مورد خلیج فارس انجام داده اند.

شناخت خاندان های عربی حوزه خلیج فارس

حمید احمدی سخنران دیگر این نشست گفت: محمدباقر وثوقی کسی است که تمام آثار و نوشته هایش در معرفی خلیج فارس است. من کتاب های او را به دانشجویان علوم سیاسی معرفی می کنم. کتاب هایی که او در مورد محل ولادت خود نوشته، استثنائی است. کارهایی که در مورد جان فشانی اقوام ایرانی انجام داده، فوق العاده است. فکر نمی کنم که به جز وثوقی، پژوهشگری پیدا شود که این همه روی خلیج فارس کار کرده باشد. او در آثار اخیرش پا را فراتر از مرزها برده و در حوزه شرق شناسی کار کرده است. وی شناخت زیادی از خاندان های عربی حوزه خلیج فارس دارد. ایران دوستی او همیشه قابل ستایش است. در دانشگاه، هم به لحاظ علمی و هم اخلاقی، سرآمد است.

تحقیق برای عظمت ایران

رسول جعفریان از اساتید دانشگاه، اظهار داشت: من هرچه از خلیج فارس می دانم، از همنشینی با محمدباقر وثوقی بوده است. خوشبختانه این توفیق را دارم که کارها و مقالات او را دنبال کنم. شهرت دارد که در سال ۱۹۶۴ اتحادیه عرب مصوب کرده است که دیگر عرب زبانان حق ندارند از کلمه خلیج فارس استفاده کنند. البته گفته می شود اولین بار یک انگلیسی که یک زمانی مشاور امیر بحرین بوده، پیشنهاد داده است که اسم خلیج فارس به نام جعلی تغییر پیدا کند. محمدباقر وثوقی کسی است که کلمه ای اضافی در مطالبش دیده نمی شود. برای من توفیق و افتخار بوده است که از او درس گرفته ام و از روش و منش او آموخته ام. او با عشق برای عظمت ایران تحقیق کرده است. او یک استاد بین المللی است و تمام ویژگی های یک استاد نمونه را با هم دارد.

۳۰ سال تحقیق در حوزه هایی که کمتر کار شده
هوشنگ خسروبیگی به نمایندگی از انجمن تاریخ، ابراز داشت: سابقه دوستی و ارادت بنده به محمدباقر وثوقی حدود ۳۰ سال پیش است. ۳۰ سال پیش مسئول روابط عمومی دانشگاه پیام نور بودم. به سبب وظیفه، اخبار و اطلاعات را در حوزه دانشگاه دریافت می کردم. آن موقع گزارشات متعددی از یکی از مدیران در استان فارس می آمد که با عشق و علاقه خاصی کار می کرد. خیلی مشتاق بودم این مدیر را ببینم و بالاخره محمدباقر وثوقی را دیدم و متوجه شدم از نظر رشته هم با هم نزدیک هستیم. منش اخلاقی، توان مدیریتی، تلاش و پیگیری های او ستودنی است. شوق و انگیزه خدمت به کشور در چشمان او مشهود است. اگر او به حوزه تاریخ محلی لارستان ورود نمی کرد، شاید این خلأ پابرجا می ماند. ما در ایران در حوزه تاریخ شرق آسیا آثار زیادی را نمی بینیم اما در این حوزه جایگاه وثوقی می درخشد. او به دنبال حوزه هایی است که کمتر کار شده و سخت می شود به سراغشان رفت.از خانه اندیشمندان علوم انسانی، انتشارات نگارستان اندیشه و دانشگاه تهران برای برپایی این مراسم تشکر می کنم. به جا بود که این مراسم نکوداشت خیلی زودتر برپا می شد.

پژوهشگری فروتن

در پایان مراسم محمدباقر وثوقی گفت: بسیار سپاسگزارم و زبانم یاری نمی کند که بگویم چه در قلبم می گذرم. تمام قد از همه شما تشکر می کنم و تعظیم می نمایم.


کد خبر 6094032 طاهره تهرانی

دیگر خبرها

  • برگزاری آیین نکوداشت هفته کارگر در شرکت فولاد اکسین/ تجلیل از کارگران نمونه
  • کارگرانی که در روز کارگر هم تریبونی نداشتند!
  • برگزاری مراسم سوگواری شهادت امام صادق(ع) در هیات عشاق الحسین
  • بزرگداشت روز خلیج فارس و رونمایی از ارج نامه محمدباقر وثوقی
  • وزیر ورزش به تغییر نام استقلال واکنش نشان داد
  • اخبار ورزشی دوازدهم اردیبهشت استان قزوین
  • پیکان جوانان در قزوین خاموش کرد!
  • آئین گرامیداشت شهید «محسن حسین نیا» در زورخانه کن برگزار شد
  • نواختن زنگ سپاس معلم در مدارس قزوین 
  • مراسم نکوداشت اکبر زنجان‌پور با حضور استادش