Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-05@15:55:25 GMT

نمایشگاه کتاب با آثار داستانی محمدرضا سرشار

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۸۳۱۹۶

نمایشگاه کتاب با آثار داستانی محمدرضا سرشار

خبرگزاری شبستان:پنج اثر «محمدرضا سرشار» برای گروه سنی کودک و نوجوان که با طرح جلد جدید توسط سوره مهر باز نشر شده‌اند، در نمایشگاه کتاب در معرض خرید دوستداران کتاب قرار خواهد گرفت.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری سوره مهر، «دُم پیشی»، «ببارد باران، نبارد باران»، «خروسک و پادشاه»، «کشاورز پیر و خرس قهوه‌ای»، و « تنبیه کاری» عناوین پنج اثر محمدرضا سرشار هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

سرشار درباره این آثار گفت : این آثار بغیر از « تنبیه کاری» که برای گروه سنی «ج» است عمدتا برای گروه سنی الف و ب نوشته شده است. در واقع این پنج اثر مناسب سه مقطع سنی زیر دبستان (خردسال)، سالهای اول دبستان و سالهای آخر دبستان است.

 

 وی درباره قطع یکسان کتاب‌ها گفت: این آثار همگی در قطع خشتی هستند، در واقع  قطع خشتی اندازه‌های مختلفی دارد که از زمان دهه 40 بوسیله کانون پروش بعنوان یک قطع مرسوم برای کتاب‌های کودک و نوجوان وارد بازار نشر این گروه سنی شد که  برای هر سه مقطع مختلف(خردسال، کودک و نوجوان) به کار می رفت منتها با اندازه‌های مختلف.

 

 سرشار ادامه داد: مثلا برای بچه‌ها زیر دبستان بهتر است خشتی بزرگ باشد، زیرا بچه‌ها تا حدود ده سالگی کره چشمشان کامل نمی‌شود بنابراین نیاز هست که کتاب‌های که برای آنها تهیه می شود قطع بزرگتری داشته باشد تا تصاویر و حروف متن بزرگ‌تر باشند، حروف نگاری و تصویر نگاری در طراحی کتاب کودک مهم است.همچنین باید گفت در تصاویر هر چه سنین پایین‌تر باشد معمولا رنگ‌ها ی شارپ، تخت و پررنگ به کار می‌رود که این روند وقتی به گروه سنی (ج) که می‌رسد سایه روشن هم وارد نقاشی‌های کودکان می شود، اگر این‌ موارد رعایت شود قطع خیلی مهم نیست.

 

 سرشار درباره باز نشر آثارش و استقبال کودکان فعلی از آن گفت: ادبیات داستانی شاخه‌های مختلفی دارد، یک دسته از داستان‌ها هستند که همیشه جزو علایق نخستینه سنین پایین بودند مثلا داستان‌های حیوانات. از زمان قبل از اسلام (کلیله و دمنه) یا افسانه‌های حیوانی تا زمان امروزی همیشه جزو پُرخواننده‌ترین انواع داستان برای بچه‌ها بوده است، الان هم در قالب پویا نمایی‌ها خیلی‌ها قهرمانان، قهرمانان حیوانی انتخاب می‌شوند. این داستان‌ها همچنان جزو خواندنی‌های کودکان هستند.

 

 این نویسنده و منتقد ادبی همچنان در توضیح یکی از آثارش  گفت: (تنبیه‌کاری) یکی دیگر از این داستان‌ها برای گروه سنی (ج) است که فرازی از زندگی امام موسی کاظم(ع) است. این داستان به زبان رایج امروز و با ساختار کنونی نوشته شده است یعنی آن فراز تاریخی برای بچه‌ها، امروزی و قابل استفاده شده است. خود مضامین دینی زندگی پیامبران ، امامان و قصه‌های قرآنی مضامین همیشگی هستند که همواره جزوخوانندنی‌های مهمِ کودکان بوده و هم اکنون نیز باید باشد؛ مهم این است که بتوان این آثار را به زبان قابل فهم امروزی به تناسب سن مخاطب بازگویی کرد، که اهتمام من برای نگارش بر اصول مذکور بوده است.

 

 سرشار درباره تجاربش از داستان‌نویس کودک و نوجوان اظهار داشت: بیشتر آثارم، خصوصا کارهای اولیه‌ام برای نوجوانان بوده است ولی آن کارهای که برای کودکان است مثله «خروسک و پادشاه» زمانی که ناشر قبلی منتشر می‌کرد تا صد هزار تیراژ رسید که بعدا بنا به دلایلی ناشر گذشته چاپش را ادامه نداد. یا اثر «ببارد باران،نبارد باران» بالای پنجاه هزار نسخه توسط ناشر پیشین منتشر شده است که این‌ها نشان می‌دهد که در این زمینه‌ها کارهایم ناموفق نبوده است.

 

 وی ادامه داد: کار کودکان یک اصولی دارد، کار کودکان یک بخشی از آن علم است یعنی ما وقتی می‌گویم ادبیات کودکان و نوجوانان یعنی می‌گوییم هنر بعلاوه علم. بخش دوم آن روانشناسی کودکان و نوجوانان است اگر فردی به صورت تجربی یا به صورت مطالعاتی بتواند با این گروه سنی نزدیک شود و قالبهای این سنین را بشناسد می‌تواند موفق باشد.

 

  سرشار در پایان خاطر نشان کرد: در این داستان‌ها از دو شگرد خاص استفاده کردم که متداوله بوده، یکی از این موارد کلام آهنگین و موزون است. من به یاد دارم که دهه هفتاد (خروسک پادشاه) یا(گنجشکک‌ و پنبه دانه)که آن هم قرار است بازنشر شود، بعضی بچه‌های آشنایان می گفتند که این‌ها راحفظ کردیم، با اینکه برای آن گروه سنی حجمش زیاد بود. یکی دیگر از این موضوعات هم تکرار است. قالبی وجود دارد مناسبه سنین زیر دبستان سالهای الف و ب که به آن می‌گویند:  افسانه‌های توام با تکرار؛ که این‌ها یک موضوعی شروع می‌شود بعد یک ترجیع بند دارد بعد از هر رویداد آن ترجیع بند تکرار شده، یک بند به آن اضافه می شود. این‌ها از قدیم الایام ابداعات توده مردم است که جزو جذاب‌ترین افسانه‌های سنین کودکی است که من هم از این شگرد در این چند کار بهره برده‌ام.

پایان پیام/37

منبع: شبستان

کلیدواژه: سپاه پاسداران دولت سبک زندگی اسلامی قرآن کریم حمایت از کالای ایرانی حسن روحانی نماز جمعه اردبیل ارتش خبرگزاری شبستان آثار داستانی محمدرضا سرشار گروه سنی کودک و نوجوان سوره مهر کلیدواژگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۸۳۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نقشی از شخصیت‌های قصه‌های ایرانی بر روی پوستر نمایشگاه کتاب

 شاپور حاتمی طراح پوستر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، درباره چگونگی شکل‌گیری ایده آن بیان کرد: این پوستر برداشتی است از قصه‌های مادربزرگ‌ها که بعد‌ها مادران برای فرزندان خود تعریف کردند و کم‌کم این قصه‌ها وارد دنیای کودکان شدند و کانون پرورش فکری نیز در امر تبدیل این قصه‌ها به کتاب، سرآمد ناشران کودک و نوجوان شد.

او ادامه داد: شخصیت‌هایی که در این پوستر به نمایش درآمده‌اند و در کنار مادربزرگ قصه‌گو قرار گرفته‌اند برگرفته شده از قصه‌هایی، چون «بزک زنگوله پا»، «روباه و زاغ» و «شاهنامه» که قصه‌ای کاملا حماسی و کلاسیک دارد، است. سعی کردیم شخصیت‌ها جان‌دار باشند و قابل لمس تا برای بچه‌ها شخصیت‌ها به درستی شکل بگیرند. در انتخاب رنگ نیز تلاش‌مان بر این بود تا از رنگ‌های گرم استفاده کنیم که به فضا و حال و هوای کودک و نوجوان نزدیک‌تر است.

این طراح درباره چرایی انتخاب این شخصیت‌های داستانی گفت: قصه و روایت این شخصیت‌ها را تقریبا همه بچه‌ها می‌دانند و شنیده‌اند. اگر به سراغ شخصیت‌های دیگر می‌رفتیم این امکان وجود داشت که همه بچه‌ها با قصه آنها آشنایی نداشته باشند ولی درصد بالایی از کودکان به واسطه کتاب‌های درسی و قصه، شخصیت مادربزرگ قصه‌گو - که مهمانان ناخوانده را به خانه خود دعوت می‌کند - یا قصه شنگول و منگول و حبه انگور را می‌شناسند. شاهنامه نیز در انواع و گونه‌های مختلف درباره قصه‌هایش روایت داریم. در واقع به سراغ قصه‌هایی رفتیم که نیاز به رمزگشایی نداشته باشد و بچه‌ها کاملا بتوانند با آنها همزاد پنداری و با آن ارتباط برقرارکنند.

حاتمی همچنین درباره نقش و حضور کانون پرورش فکری در این پوستر نیز توضیح داد: کانون در این سال‌ها نقش مهمی در ترویج کتاب و قصه‌گویی ایفا کرده است. در واقع این کانون بود که شروع کرد قصه‌ها را به صورت کتاب و متن منتشر کردن و در دسترس بچه‌ها قرار داد، به همین دلیل نیز ما در پوستر کانون از مادربزرگ و شخصیت‌های قصه‌ها استفاده کردیم.

او در ادامه اظهار کرد: از نظر نوع تکنیک تصویرسازی، اما تلاش کردیم به دنیای نوجوانان نزدیک شویم و حتی این را در نظر گرفتیم تا سادگی هم وجود داشته باشد و بچه‌ها بتوانند ماکت این شخصیت‌ها را در قالب کاردستی در ایام برگزاری نمایشگاه بسازند.

سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می‌شود و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این نمایشگاه با آثار خود حضور دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ادبیات

دیگر خبرها

  • تمدید مهلت ثبت‌نام و ارسال آثار به دو جشنواره ملی کتاب دانشجویی و پایان‌نامه سال
  • پرفروش‌های داستانی حوزه مقاومت در نمایشگاه
  • کسب رتبه برتر در جشنواره ملی شعر دوست من کتاب
  • چاپ کتاب تصویری «همه‌ش مال جوجه باشه!» برای کودکان
  • نقشی از شخصیت‌های قصه‌های ایرانی بر روی پوستر نمایشگاه کتاب
  • «احوال و آثار محمد دبیر سیاقی» به نمایشگاه کتاب خواهد آمد
  • فراخوان جشنواره «راویان غدیر» در استان قزوین
  • استقبال کودکان و نوجوانان از آثار مرتبط با امام جعفر صادق (ع)
  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند
  • برگزاری کارگاه آموزشی داستان نویسی برای کودکان در رشت