Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-01@14:13:00 GMT

شبکه عصبی جدید صداها را مانند انسان پردازش می کند

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۸۳۳۹۲

شبکه عصبی جدید صداها را مانند انسان پردازش می کند

تهران – ایرنا - محققان دانشگاه ام آی تی آمریکا (MIT) با استفاده از فناوری یادگیری ماشین شبکه عصبی جدیدی را ساختند که عملکرد انسان را در رابطه با پردازش صوت شبیه سازی می کند.

به گزارش روز یکشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، این شبکه عصبی از چندین لایه پردازش اطلاعات تشکیل شده که توانایی آماده سازی حجم زیادی از اطلاعات را برای انجام تکالیف خاص دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


این تحقیقات نشان می دهد که کورتکس شنوایی انسان مانند کورتکس بینایی دارای یک ساختار سلسله مراتبی است. در چنین ساختاری داده های ملموس وارد یک جریان آماده سازی چند مرحله ای می شوند.
محققان این شبکه عصبی را برای انجام دو تکلیف آموزش دادند که یکی در رابطه با پردازش موسیقی و دیگری پردازش صدای انسان بود. برای پردازش صدای انسان از چند هزار قطعه صدای دو ثانیه ای از صحبت کردن افراد مختلف استفاده شد. در این مرحله، تکلیف سیستم شناسایی واژه ای بود که در وسط قطعه صوتی گفته می شد.
در خصوص پردازش موسیقی تکلیف سیستم، شناسایی سبک قطعات دوثانیه ای موسیقی بود. برای واقعی شدن شرایط آزمایش، هر قطعه موسیقی به همراه نویزی در پس زمینه برای سیستم پخش شد.
محققان پس از آزمایشات متعدد دریافتند مدل آن ها یاد گرفته است که تکالیف خود را دقیقا مانند یک انسان انجام دهد.
این مدل به گونه ای است که می توان واحدهای پردازشی آن را به روش های مختلفی با یکدیگر ادغام کرد و با ایجاد ساختارهای جدید عملکرد آن را تحت تاثیر قرار داد.
به اعتقاد محققان عملکرد این مدل در طول زمان بهتر خواهد شد. در واقع محققان امیدوارند با آموزش عمومات به این مدل بتوانند آن را به گونه ای آماده کنند که بتواند صداهای جدید را نیز به درستی تشخیص دهند.گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Neuron منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي شبكه عصبي پردازش صدا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۸۳۳۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اطلاعات نادرست چت جی پی تی در اتریش دردسرساز شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، این امر احتمالا قوانین حریم خصوصی اتحادیه اروپا را نقض می کند.

چت جی پی تی که در اواخر 2022 میلادی به شکوفایی هوش مصنوعی مولد منجر شد، می تواند مکالمه های انسانی را تقلید و فعالیت هایی مانند خلاصه سازی متون بلند، نوشتن شعر و حتی ارائه ایده هایی برای یک مهمانی با موضوع خاص را انجام دهد.

گروه NOYB اعلام کرد شاکی این پرونده که شخص مشهوری است از چت جی پی تی درباره تولدش سوال کرده و چت بات به جای آنکه به کاربر اعلام کند اطلاعات کافی در این زمینه را ندارد، مرتبا اطلاعات غلط ارائه کرده است. این گروه همچنین اعلام کرد اوپن ای آی درخواست شاکی برای اصلاح یا پاک کردن داده ها را رد و اعلام کرده نمی تواند داده ها را تصحیح کند و همچنین این چت بات هیچ گونه اطلاعاتی درباره داده های پردازش شده، منبع یا دریافت کننده آنها را فاش نکرده است.

در همین راستا NOYB به سازمان حفاظت از داده اتریش شکایت کرده و خواستار تحقیق درباره فرایند پردازش داده اوپن ای آی و اقدامات اتخاذ شده برای تضمین صحت داده های پردازش شده توسط مدل های زبانی بزرگ شرکت شده است.

وکیل این سازمان در بیانیه ای اعلام کرد: واضح است که شرکت ها هم اکنون نمی توانند چت بات هایی مانند چت جی پی تی را به پیروی از قانون اتحادیه اروپا در خصوص پردازش داده های افراد ملزم کنند. اگر سیستم نتواند نتایجی درست و شفاف ارائه کند، نمی توان از آن برای تولید داده درباره افراد استفاده کرد. این فناوری باید از الزامات قانونی پیروی کند.

کد خبر 6092749

دیگر خبرها

  • نسل بشر زودتر از تصور منقرض خواهد شد!
  • نسل بشر زودتر از آنچه تصور می‌شود منقرض خواهد شد!
  • CPU چیست؟ به زبان ساده و نحوه کار
  • تاریخ و ساعت پخش سریال رخنه جایگزین نون خ ۵ از شبکه یک
  • قطعه‌ای مسحور کننده از ویولن‌نوازی استاد نصرالله شیرین آبادی + ویدئو
  • اطلاعات نادرست چت جی پی تی در اتریش دردسرساز شد
  • کار‌هایی که به مغز آسیب می‌رساند
  • میزگرد تخصصی ارزیابی عملکرد رسانه‌ای ایران در عملیات وعده صادق در قم برگزار شد
  • هوش مصنوعی ChatGPT دادگاهی می‌شود!
  • عملکرد هلال احمر در تسکین آلام رنج‌دیدگان قابل تحسین است