Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-29@22:55:34 GMT

روزنه های نفس کشیدن خودروسازان مسدود نشود

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۸۳۶۹۹

روزنه های نفس کشیدن خودروسازان مسدود نشود

ساعت24-قیمت تمام شده تولیدات صنعتی از چند قلم عمده هزینه تاثیر می پذیرد . هزینه تامین منابع مالی از بازار اعتبارات ، نرخ رشد دستمزدها و برای برخی اقلام ، نرخ تبدیل ارز های معتبر به پول ملی از مهمترین اقلام هزینه به حساب می آیند.

نرخ های مالیاتی ، نرخ حمل ونقل و نرخ تامین خدمات زیر بنایی مثل سوخت و حمل و نقل نیز از دیگر اقلام هزینه هستند که قیمت تمام شده کالاهای صنعتی را تحت تاثیر قرار می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مجموعه عوامل هزینه ای تولید صنعتی در ایران از زمستان پارسال تا امروز که دوم اردیبهشت است هرکدام به نسبت های گوناگون نسبت به پارسال افزایش یافته است. نرخ مزدها براساس تصمیم دولت در 1397 نسبت به 1396 رشدی برابر با 20 درصد را تجربه می کند . این نرخ رشد مزدها شاید برای کارگران حتی کمتراز میزاننی باشد که خواستار آن بوده اند  اما برای بنگاههای صنعتی رقم بالایی  است.درحالی که انتظار می رفت نرخ مزدها برابر با نرخ تورم رسمی یعنی 10  در صد باشد اما  دولت به همراه نمایندگان نهادهای کارگریافزایش 20 درصدی را تحمیل کردند که  دو برار نرخ تورم رسمی است . از سوی دیگر با توجه به سیاست جدید دولت در ایجاد تعادل بازار پول و بازار ارز در زمستان پارسال، بانک مرکزی به طوررسمی نرخ سپرده بانکی سالانه را از 15 در صد به 20 درصد افزایش داد.

این افزایش 33درصدی نرخ سپرده بانکی بدون تردید در نرخ تسهیلات بانکی بازتاب مستقیم خواهد داشت . به عبارت دیگرقیمت تامین منابع مالی برای تولید صنعتی با این دستور دولت 33 درصد افزایش را تجربه خواهد کرد. از سوی دیگر پرش بلند نرخ ارزهای معتبر به ریال ایران در نیمه دوم فروردین1397 که به طور مثال نرخ هردلار را به حدود 6هزار تومان رساند نیز برای تولید صنعتی به ویژه  تولیدکالاهایی که ارزبری دارند افزایش هزینه شدید بوده و هست. با توجه به تجربه اقتصاد ایران که نرخ همه کالاها و خدمات با تاخیری کوتاه مدت با افزایش نرخ تبدیل ارز سازگار می شوند اکنون هزینه حمل و نقل ، هزینه های سایر خدمات زیربنایی مثل ارتباطات و سوخت نیز افزایش خواهند یافت. بدیهی است این افزایش قیمت تمام شده تولید صنعتی از جمله خودرو باید از محل افزایش اقتصادی و منطقی قیمت فروش جبران شود تا نقطه تعادل جدی در دخل و خرج بنگاههای صنعتی به دست آید. در این شرایط برخی دستورهای عجیب از جمله د ستور عجیب تثبیت قیمت انواع کالاهای صنعتی  به درخواست واجبار دولت برای بهار امسال به نظر می رسد تهدیدی مستقیم برای تولید صنعتی ایران  از جمله خودرو است. برخی باورهای تند نسبت به خودروسازی در ایران که شوربختانه از سوی گروههایی که نسبت به دخل و خرج این صنعت آشنایی ندارند نیز مزید برعلت شده و صنعت خودروسازی زیر فشار قراردارد. با توجه به نقش وسهم بالای صنعت خودروسازی دررشد بخش صنعت و حتی رشد تولید ناخالص داخلی در همین سالهای اخیر که راه را برای دور شدن ازرشد منفی تولید  ناخالص داخلی هموارکرد و با توجه به سهم بالای مجموعه صنعت خودروسازی در اشتغال کل ایران  به طور مستقیم وغیر مستقیم به نظر می رسد باید در سیاست دستوری تثبیت قیمت خودرو تجدید نظر اساسی شود. مگر خودروسازان به گنج قارون وصل هستند که بتوانند چند ماه از سال را بازیان احتمالی  فعالیت کنند و تازه از این صنعت انتظار داشته باشیم با رقبای نیرومند و بزرگ نیز دست و پنجه نرم کند. آیا هیوندایی کره جنوبی شرایط  تورم 10 درصدی ، نرخ بهره بانکی حدود 25 درصدی و افزایش مزد 20 در صدی با دیگران رقابت می کند و تازه دولت دستورمی دهد اجازه افزایش قیمت ندارید چون دولت می خواهد محبوب باشد. به نظر می رسد وزیر صنعت معدن و تجارت به عنوان نماینده تولیدصنعتی باید از دولت درخواست کند شرایط برای بزرگترین صنعت ایران بدتر از این نشود. خودروسازان و سایر تولید کنندگان صنعتی نباید به هر بهانه ای جریمه شوند.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۸۳۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۱۰ هزار واحد صنعتی به چرخه تولید بازگشتند

ایسنا/مازندران معاون امور حقوقی و مجلس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: با تلاش و تسهیلگری دولت سیزدهم بیش از ۱۰ هزار واحد صنعتی به چرخه تولید بازگشتند.

حجت الاسلام صحبت الله رحمانی امروز، ۸ اردیبهشت در سی و پنجمین جشنواره امتنان از نخبگان جامعه، کار و تولید مازندران در ساری با عنوان اینکه دولت سیزدهم، دولت صادق و عمل است، اظهار کرد: با مجموع اقدامات تاثیرگذار دولت سیزدهم، نرخ بیکاری در کشور از ۹.۲ دهم درصد اکنون به کمتر از هفت درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه در این دولت اقدامات مطلوبی نیز در راستای رفاه بیش از پیش جامعه کارگری انجام شده است، افزود: منویات رهبر معظم انقلاب در امر تولید باید سرلوحه و اولویت کاری مردم و مسئولان قرار گیرد.

رحمانی با اشاره به نام‌گذاری امسال از سوی رهبر فرزانه انقلاب با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم» تصریح کرد: تحقق منویات رهبری نیازمند اتحاد و همدلی مردم و مسئولان و استفاده بهینه از امکانات و ظرفیت‌های موجود است.

معاون امور حقوقی و مجلس وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان کرد: همسو با تحقق منویات رهبری، بانک‌های عامل به ویژه بانک‌های خصوصی نیز باید منابع خود را به سمت رونق تولید سوق دهند.

حجت الاسلام رحمانی با اشاره به جایگاه والای کارگران در دین مبین اسلام و نظام اسلامی، گفت: جامعه کارگری همانند گذشته پای نظام اسلامی ایستاده‌اند و از هیچ تلاش و کوششی برای به حرکت درآوردن چرخ‌های اقتصاد کشور دریغ نمی‌کنند.

معاون وزیر تعاون در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه نظام اسلامی هم اکنون در جنگ اقتصادی با دشمنان است، اعلام کرد: دشمنان برای ضربه زدن به این انقلاب و نظام با بسیج تمام امکانات و ظرفیت‌های موجود، جنگ سخت اقتصادی را علیه نظام اسلامی راه اندازی کردند.

حجت الاسلام رحمانی افزود: همه باید به این باور برسند که کشورمان در جنگ نابرابر اقتصادی است و باید همه با هم منسجم شویم در این صورت می‌توانیم در برابر توطئه‌های سازمان یافته بدخواهان نظام اسلامی به پیروزی برسیم.

وی با عنوان اینکه در جنگ تحمیلی با مشارکت مردم به پیروزی رسیدیم، گفت: اکنون در این جنگ نوین دشمن، امور اقتصادی باید به مردم واگذار شود.

دولت سیزدهم پیگیر رفع مشکلات کارگری و تسهیل در تولید است

استاندار مازندران با بیان اینکه در دولت سیزدهم اقدامات قابل توجهی در راستای بهبود وضعیت معیشت کارگران صورت گرفته است، گفت: دولت مردمی سیزدهم بدنبال  رفع مشکلات جامعه کارگری و تسهیل‌گری در تولید است.

یوسف نوری نیز با بیان اینکه بی‌شک با رفع مشکلات کارگران و تسهیل‌گری در تولید که دولت سیزدهم مصمم به انجام آن است و افق روشنی برای نظام اسلامی ترسیم خواهد شد، اظهار کرد: دولت سیزدهم با افزایش حقوق و مستمری، گام موثری را در راستای بهبود وضع معیشتی جامعه کارگری برداشته است.

وی افزود: جامعه کارگری هم اکنون از مزایای طرح طبقه‌بندی مشاغل بی‌بهره است؛ این مشکل باید با اهتمام بیشتر مسئولان و دولتمردان رفع شود.

نماینده عالی دولت در مازندران با اشاره به شعار سال با عنوان «جهش تولید با مشارکت مردم»، اعلام  کرد: باید از تمام امکانات و ظرفیت‌های موجود در راستای تحقق منویات معظم رهبری به خوبی استفاده شود.

نوری توضیح داد: نرخ بیکاری در کشور با کمتر از هفت درصد در اختیار مازندران است که این مهم در راستای همگرایی، وحدت و اتحاد مردم و مسئولان این خطه امکان پذیر شد.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه کارگران در خط مقدم تولید و عامل مهم برای توسعه و پیشرفت هستند، افزود: در نظام اسلامی کارگران از شان و منزلت والایی برخوردار هستند.

استاندار مازندران از کار به عنوان عمل صالح نام برد و بیان کرد: پیامبر اکرم حضرت محمد(ص) بر دستان پینه بسته کارگران بوسه می‌زدند و این افتخار بزرگی برای جامعه کارگری است.

این مسئول با بیان اینکه ظرفیت‌های نخبگانی زیادی در مازندران وجود دارد باید برای توسعه استان از این ظرفیت استفاده شود، خاطرنشان کرد: در استانی که از ظرفیت بالایی برخوردار است، زیبنده نظام اسلامی نیست که بیکار داشته باشد.

وضعیت مسکن در استان مازندران خوب نیست

علی بابایی کارنامی نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی نیز ناامنی شغلی را از دغدغه‌های مهم کارگران دانست و اظهار کرد: کارگران مازندران نسبت به کاری که انجام می‌دهند مزد ناچیزی دریافت می‌کنند؛ نسبت دریافت مزد درآمد کارگر نسبت به تمام استان‌های دیگر کمتر است.

وی با اشاره به اینکه کارگران یکی از شاخص‌های توسعه پایدار در جامعه هستند، افزود: مسکن کارگران از دیگر دغدغه جامعه کارگری است، وضعیت مسکن در استان مازندران خوب نیست و در جامعه کارگری سخت‌تر است.

بابایی کارنامی تصریح کرد: استان مازندران علاوه بر کشاورزی از صنعت خرد برخوردار است که کارگران در آن نقش‌آفرین هستند.

وی یادآور شد: در فراکسیون کارگری مجلس تلاش می‌کنیم تا بخشی از مشکلات جامعه کارگری و بازنشستگان را مرتفع کنیم.

در پایان این آیین از ۲۰ نفر از نخبگان جامعه کار و تولید مازندران با اهدای هدایایی تجلیل شد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • اسفند ماه «مرغ حذفی» بیشترین افزایش قیمت را داشت
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • انواع ورق صنعتی مهم کدام‌اند؟ چه کاربردی دارند؟
  • تعرفه معاینه فنی تنها یک سوم از هزینه این خدمات را پوشش می‌دهد
  • بیش از ۱۰ هزار واحد صنعتی به چرخه تولید بازگشتند
  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • تعیین تکلیف چای سنواتی باید مدبرانه‌ باشد
  • منع بکارگیری مشمولان غایب در واحد‌های صنعتی، معدنی و صنفی
  • بازدید هیئت هرمزگانی از نمایشگاه صنعت پلاستیک چین