Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جماران»
2024-05-03@00:24:03 GMT

تسهیلات اشتغال فراگیر بیکاری دامغان را کاهش می دهد

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۸۴۴۲۹

تسهیلات اشتغال فراگیر بیکاری دامغان را کاهش می دهد

به گزارش ایرنا، ارایه تسهیلات اشتغال فراگیر راهبردی برای ایجاد اشتغال و درآمد است و با ارایه این آن و توسعه مشاغل در بخش های کشاورزی، روستایی و خانگی می توان گامی اساسی برای جلوگیری از مهاجرت، کاهش بیکاری برداشت.
قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل زود بازده در بخش کشاورزی و خانگی با ارایه تسهیلات اشتغال فراگیر در ایران در سال 1390 در مجلس شورای اسلامی تصویب شد تا از طریق ارایه تسهیلات تا سقف یک میلیارد ریال به صورت تسهیلات قرض الحسنه با کارمزد چهار درصد این مشاغل خانگی و کارآفرینی شکل بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در چهار سال گذشته بیش از سه میلیون مجوز فعالیت با ارایه تسهیلات فراگیر در بخش های کشاورزی، خانگی و روستایی در کشور صادر شده است.
در دولت بیش از 10 هزار مورد تسهیلات برای اشتغال فراگیر در استان سمنان پرداخت شد که براساس آمار اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی حدود 15 هزار نفر در بخش های مختلف اقتصادی استان مشغول بکار شدند.
به گفته کارشناسان، آمار بیکاری در دامغان به نسبت شهرستان های دیگر استان نگران کننده است که با ارایه تسهیلات اشتغال فراگیر و ساماندهی تعاونی می توان گام های مثبت برای افزایش اشتغال و رونق کسب وکار برداشت.
فرماندار دامغان روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان این که براساس سرشماری نفوس و مسکن 1395، دامغان 13.9 درصد بیکاران استان سمنان را به خود اختصاص داده است، گفت : اعتبار اشتغال فراگیر در این شهرستان در سال جاری 150 میلیارد ریال است.
علی‌اصغر مجد افزود : سهم اعتبار اشتغال فراگیر استان سمنان از مجموع 200 هزار میلیارد ریال کشور ، یک هزار و 540 میلیارد ریال است که 10 درصد این اعتبار رقمی معادل 150 میلیارد ریال سهم دامغان خواهد بود.
وی خاطرنشان کرد : دستگاه‌های عضو کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری دامغان باید در جذب اعتبارات لازم اشتغال فراگیر و پایدار باید کوشا باشند و در راستای اشتغال و به‌کارگیری بیکاران و توسعه روستاها و شهر گام بردارند.
مجد با اشاره به این که در اجرای طرح ایجاد اشتغال پایدار در مناطق روستایی و عشایری 35 هزار و 84 نفر در این شهرستان زیر پوشش قرار می گیرند، ادامه داد: از این تعداد 13 هزار و 819 نفر را جمعیت شهری و 21 هزار و 265 نفر دیگر را جمعیت روستایی دامغان تشکیل می‌دهند.
فرمانداردامغان ادامه داد : از نظر زیر پوشش قرار گرفتن جمعیت شهرها و جمعیت روستایی در اجرای طرح ایجاد اشتغال پایدار، دامغان 16.70 درصد جمعیت شهری، روستایی و عشایری استان سمنان را در ارایه تسهیلات اشتغال فراگیر به خود اختصاص داده است.
مجد با اشاره به تعهد ایجاد اشتغال دستگاه‌های اجرایی این شهرستان در قالب ارایه تسهیلات رونق تولید، تصریح کرد : سهم این دستگاه‌های اجرایی این شهرستان اشتغالزایی برای یکهزار و 500 نفر است که امیدواریم با تخصیص اعتبار این اقدام مهم در دامغان محقق شود.
وی تصریح کرد : پیش بینی می شود با ارایه تسهیلات اشتغال فراگیر برای بیش از 2 هزار نفر اشتغالزایی شود و ارایه اعتبارات به متقاضیان تا پایان خرداد امسال اجرایی می شود.
مجد ادامه داد : دامغان با بیش از 13.9 درصد بالاترین آمار بیکاری در مقایسه با سایر شهرستان های استان را دارد و اگر برای رفع این چالش اقدام نشود در آینده شاهد افزایش مهاجرت و بزهکاری های اجتماعی در مناطق مختلف دامغان خواهیم بود.
فرماندار دامغان تصریح کرد : دولت تدبیر و امید با ارایه تسهیلات در بحث اشتغال فراگیر و همچپنین توجه مالی به واحدهای صنعتی و تولید درصدد است تا آمار بیکار را حداکثر تا 2 سال آینده از 13 درصد به کمتر از 10 درصد کاهش دهد.
شهرستان دامغان بیش از 90 هزار نفر جمعیت دارد.
6026/7339
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 اداره کل تعاون کار و رفاه اشتغال بیکاری درآمد کشاورزی موسسات مالی و اعتباری تحولات سوریه گفت و گوی ملی ارز دیجیتال ارزش های دهه 60 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۸۴۴۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶۴ نفر تسهیلات مشاغل خانگی در مشهد دریافت کردند

به گزارش قدس خراسان، عباس اخوان اظهار کرد: سازمان صمت یکی از ۴ دستگاهی است که در حوزه مشاغل خانگی اثرگذار است. تعداد خانوار تحت‌پوشش و رسته‌های حوزه صنعت، معدن و تجارت، گستره فعالیتش بسیار زیاد است. جذب اعتباراتی که در استان تخصیص داده می‌شود هم باعث توسعه اشتغال بانوان می‌شود و هم ایجاد اشتغال بانوان را درپی دارد.

به گفته رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، ما در دو حوزه مشاغل خانگی مستقل و مشاغل خانگی پشتیبان فعالیت می‌کنیم. در مشاغل خانگی مستقیم، متقاضی مستقیما به درگاه ملی مجوزها مراجعه می‌کند و مجوزش صادر می‌شود و با مراجعه به سازمان در رسته‌های مختلف شغلی، در لیست متقاضیان دریافت تسهیلات قرار می‌گیرد.

وی تصریح کرد: متأسفانه منابع تخصیصی در حوزه مشاغل خانگی با متقاضیان فاصله زیادی دارد و تناسب ندارد و همین امر منجر به صف انتظار می‌شود و ما در تلاش هستیم این صف انتظار به حداقل برسد.

اخوان یادآور شد: در سال گذشته به ازای هر نفر ۱۵۰ میلیون تومان درنظر گرفته شده و به خاطر اینکه این موضوع را مدیریت کنیم و تعداد متقاضیان بیشتری را پوشش دهیم، به عدد ۷۰ الی ۸۰ تومان تقلیل دادیم که صف‌انتظارمان کوتاه‌تر شود.

رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تأکید کرد: در سال گذشته در مشهد، ۶۴ نفر در حوزه مشاغل مستقل توانستند تسهیلات دریافت کنند. در حوزه پشتیبان هم براساس تعداد اشتغالی که ایجاد کردند، تخصیص تسهیلات به آن‎‌ها داده شده است.

وی با بیان اینکه در حوزه اشتغال استان خوشبختانه در بالاترین سطح قرار داریم، افزود: تسهیلات ۱۴۰۱ حدود  ۳۳۰ میلیارد در حوزه مشاغل مستقل بوده است و در سال ۱۴۰۲ این میزان ۱۷۸ میلیارد ریال بود. همچنین تسهیلات اشتغال ۱۴۰۱ روستایی ۲۷۰ میلیارد ریال و در سال ۱۴۰۲ این میزان ۴۹۰ میلیارد ریال بود. تسهیلات ۱۴۰۱ پشتیبان ۷۸۰ میلیارد ریال و در سال ۱۴۰۲ این میزان ۱۵۲ میلیارد ریال بوده است.

اخوان تأکید کرد: تمامی تسهیلاتی که ما در حوزه معدن و تجارت پرداخت می‌کنیم، صرفا به واحدهای تولیدی و خدمات مرتبط با تولید پرداخت می‌شود که سهم زیادی از این تسهیلات مربوط به خیاطان، پوشاک و بافندگی فرش، به بانوان داده شده است.

رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی یادآور شد: امسال همچنین مقرر شده است در پرداخت تسهیلات به مشاغل اشتغال‌زا اولویت‌بندی داشته باشیم و همچنین تخصیص اعتبارات بیشتری را به بافندگان فرش دستباف که سبقه طولانی‌تری دارند و اشتغال خوبی را ایجاد می‌کند، پرداخت کنیم و هدفمندتر به حوزه اشتغال توجه کنیم.

وی بیان کرد: یکی از اقداماتی که در سال ۱۴۰۳ به جهت شفاف‌سازی فرایندهای پرداخت تسهیلات انجام شد، این بود که افراد را به‌سمت سامانه‌های هوشمند موجود سازمان سوق دادیم تا در رسیدگی پرونده‌ها سرعت عمل ایجاد شود و افراد، نیازی به مراجعه نداشته باشند.

اخوان افزود: در بحث مشاغل خانگی، ۳۱ شهرستان ما بهره‌مند شدند و بیشترین سهم تسهیلات در حوزه پشتیبان با تعداد ۶۱ نفر مربوط به مشهد بوده است. در حوزه مشاغل خانگی مستقل ۶۴ نفر متقاضی داریم که از این ۶۴ نفر فقط دو نفر آقا هستند و بالغ بر ۹۷ درصد از تسهیلات سازمان صمت به عنوان دستگاه اجرایی، به سمت مشاغل خانگی و حوزه بانوان هدایت شده که بیشتر در حوزه پوشاک و قالی‌بافی بوده است. امسال توزیع متوازن را در دستورکار داریم که هم شهرستان‌های استان بی‌نصیب نمانند و هم توزیع عادلانه در رسته‌های شغلی‌مان اتفاق بیفتد.

رئیس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: هنوز اعتبارات ۱۴۰۳ مشخص نشده، ولی پیش‌بینی ما این است که مطابق سنوات گذشته، تا خردادماه دستورالعمل‌های مشاغل خانگی صادر خواهد شد.

منبع: شهرآرا

دیگر خبرها

  • پیگیری اعطای زمین و تسهیلات مسکن در روستاهای دامغان
  • وام اشتغال‌زایی، به نام فقرا به کام اغنیا
  • سال گذشته بیش از ۴۰۰۰۰ فرصت شغلی در سامانه رصد کرمانشاه ثبت شده
  • ثبت ۲۵۸۹ نفر ایجاد اشتغال نوشهر در سامانه رصد
  • ۶۴ نفر تسهیلات مشاغل خانگی در مشهد دریافت کردند
  • عملیاتی شدن ۱۲۳ درصدی تعهد اشتغال استان کرمان در سال گذشته
  • کاهش مقرری بگیران بیمه بیکاری در خراسان شمالی با حمایت از واحدهای تولیدی
  • آبرسانی سپاه به ۲۰۵ روستای کردستان
  • تعطیلی دو روزه، بهره‌وری نیروی کار را افزایش می‌دهد/ثبت ۲۸ هزار فرصت شغلی در سامانه ملی
  • کاهش پرشدگی مهمترین منبع آبی دامغان