Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-28@11:56:27 GMT

قم واتیکان نیست/ این پیشنهاد خطرناک در زمان شاه مطرح شد

تاریخ انتشار: ۲ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۸۹۱۲۱

قم واتیکان نیست/ این پیشنهاد خطرناک در زمان شاه مطرح شد

یکی از مراجع تقلید با بیان اینکه پیشنهاد خطرناک تبدیل قم به کشور نخستین بار در زمان شاه مطرح شد، گفت: قم باید به عنوان مرکز اسلامی و شیعی همیشه آبرومند برای تمام جهان اسلام بماند، چراکه قم مانند واتیکان نیست.

به گزارش ایمنا، آیت‌الله ناصر مکارم‌شیرازی پیش از ظهر امروز در درس خارج فقه خود که در مسجد اعظم برگزار شد، با اشاره به مسئله‌ای با عنوان اینکه «قم واتیکان نیست» اظهار کرد: در دوران شاه زمانی که بحث‌های انقلابی اوج گرفت از سوی دولت به حوزه علمیه پیشنهاد شد که قم به عنوان کشور مستقل مانند واتیکان در اختیار علما و مراجع گذاشته شود و آن را به رسمیت بشناسند تا برای خود مجلس قانون‌گذاری داشته باشد و با پول مستقل نماینده به تمام کشورهای جهان بفرستد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: هدف آنها این بود که مرجعیت و حوزه را به کلی منزوی کنند، بنابراین این پیشنهاد به شدت از سوی علما رد شد.

این مرجع تقلید با اشاره به عواقب عملی شدن این امر گفت: اگر چنین مسئله‌ای صورت می‌گرفت؛ به این مفهوم بود که علما و مراجع حق ندارند درباره ایران نظری بدهند، زیرا دخالت یک کشور بیگانه در امور داخلی ایران است.

وی خاطرنشان کرد: از دیگر نتایجی که می‌توان برای این پیشنهاد اشاره کرد این است که آنها نمی‌توانند از افراد حوزه علمیه کسی را به مجلس بفرستند یا علمای قم در مجلس خبرگان و شورای نگهبان دخالت کنند؛ زیرا یک کشور دیگر دارند. ائمه جمعه و مسؤولان سیاسی، عقیدتی، قضات و اساتید دانشگاه هیچ‌کدام نمی‌توانستند از حوزه علمیه قم انتخاب شوند؛ زیرا از کشور ایران نبودند و کشور مستقلی برای خود داشتند.

آیت‌الله مکارم‌شیرازی عنوان کرد: اگر مردم قم می‌خواستند به تهران، ‌اصفهان و مشهد بروند باید گذرنامه دریافت می‌کردند و مردم قم نمی‌توانستند از آب، برق و گاز سراسری استفاده کنند؛ زیرا یک کشور بیگانه هستند، بنابراین پیشنهاد خطرناکی بود.

ارائه پیشنهاد «کشور شدن قم» را  تنها از سر ناآگاهی می‌دانیم

وی با بیان اینکه متأسفانه زمزمه این سخن از سوی برخی افراد شنیده شده است، گفت: هرگز حمل بر سوءنیت نمی‌کنیم؛ بلکه تنها آن را ناآگاهی می‌دانیم؛ ولی در فضای مجازی به آن دامن زدند.

استاد حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: برخلاف این‌گونه سخنان می‌گوییم مرجعیت به تمام جهان اسلام و شیعه تعلق دارد و می‌تواند مصالح، منافع و خطرات آنها را گوشزد کند.

وی ادامه داد: هنگامی که به ما می‌گفتند چرا در امر بحرین، سوریه و یمن دخالت می‌کنید بیان می‌کردیم مرجعیت مرز خاصی ندارد و مقلدان ما در تمام  این کشورها هستند و ما حق داریم مصالح آنها را تذکر دهیم و در نگرانی‌های آنها نگران باشیم این عقیده کجا و عقیده واتیکان شدن قم کجا.

آیت‌الله مکارم‌شیرازی با بیان اینکه بارها به مسؤولان تذکر داده شده که به قم به عنوان یک شهر معمولی نگاه نکنند؛ زیرا به تمام جهان اسلام تعلق دارد و آبروی آن آبروی جهان تشیع است، گفت: در سال ۱۵ میلیون نفر به زیارت کریمه اهل بیت (س) و مسجد جمکران می‌آیند و حوزه علمیه قم به تمام شهرهای داخل کشور و مناطق زیادی از خارج کشور عالم و مبلغ می‌فرستد.

وی خاطرنشان کرد: قم در جهان اسلام از نظر کیفیت حوزه علمیه قم بی‌نظیر است باید به این امور توجه داشت و امیدواریم این مرکز اسلامی و شیعی همیشه آبرومند برای تمام جهان اسلام بماند نه یک کشور مستقل مانند واتیکان.

منبع: فارس

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۸۹۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲ ژنرال صهیونیست: حمله به رفح خطرناک‌تر از تمام عملیات‌های ارتش در نوار غزه است

۲ ژنرال بازنشسته رژیم صهیونیستی نسبت به طرح این رژیم برای حمله به شهر رفح واقع در جنوب غزه هشدار داده و اعلام کردند جنبش حماس در رفح برای رژیم صهیونیستی کمین استراتژیک قرار خواهد داد و چنین تهاجمی، اهدافش را محقق نمی‌کند و این رژیم را در جهان درگیر خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، «یسرائیل زیو»، فرمانده سابق شعبه عملیات ارتش رژیم صهیونیستی، افسر ذخیره با درجه سرلشکری درخصوص حمله به رفح به رادیو عمومی این رژیم «کان» گفت اگر طرفی وجود نداشته باشد که بتوان این منطقه را پس از عملیات نظامی به آن تحویل داد، چنین عملیاتی بیهوده است.

وی هشدار داد درصد خطر عملیات نظامی در رفح بسیار بالاست، زیرا جنگ در این شهر پرجمعیت بسیار دشوار است و بدون شک حماس در آنجا با ایجاد فاجعه‌ای که رژیم صهیونیستی مسؤول آن خواهد بود، کمین استراتژیک برای ارتش رژیم آماده می‌کند و این را باید به حساسیت مصر و آمریکا افزود. این عملیات نظامی بسیار خطرناک‌تر از تمام عملیات‌های رژیم صهیونیستی در نوار غزه است.

به نقل از وبگاه خبری «عرب۴۸»، زیو افزود در صورت عملیات در رفح، اگر طرفی باشد که بتوان این شهر را به وی تحویل داد، «تیپ‌های حماس برچیده می‌شوند»، اما اگر این عملیات هم مشابه عملیات‌ها در خان یونس و بقیه نوار غزه باشد، صرفا یک خلأ ایجاد می‌شود و بعد هم باید ارتش از آن‌جا عقب‌نشینی کند و در این صورت باز هم حماس بازخواهد گشت تا کنترل رفح را دست بگیرد و در این صورت ارتش عملا به اهدافش نرسیده است.

وی گفت انجام چنین عملیات نظامی صرفا عملکردی سیاسی «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی تحت فشار «بتسلئیل اسموتریچ» وزیر دارایی رژیم صهیونیستی و «ایتامار بن گویر» وزیر امنیت ملی این رژیم و در مخالفت مطلق با «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، «بنی گانتس» عضو ارشد کابینه جنگ این رژیم و نیز دستگاه امنیتی است. نخست وزیر بسیار ضعیف است و بر اساس ملاحظاتی که امنیتی نیست، تحت فشار اسموتریچ و بن گویر عمل می‌کند و تصمیمات به این شکل گرفته می‌شود.

زیو با اشاره به اینکه چه کسی می‌تواند نوار غزه را تحویل بگیرد، گفت: «۲ گزینه وجود دارد، یا حماس یا فتح. زمانی که منطقه را به دست کسی ندهیم، عملاً آن را در دست حماس نگه می‌داریم». فتح در نهایت تشکیلات خودگردان فلسطین است که هر روز با آن عملیات در کرانه باختری مدیریت می‌شود اگرچه آنها خوب نیستند، اما بهتر از حماس هستند و حداقل حمله هفت اکتبر را انجام ندادند.

از سوی دیگر، ژنرال بازنشسته «اسحاق بریک» در مقاله‌ای در روزنامه هاآرتص اشاره کرد که گالانت و «هرتزی هالوی» رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی برای حمله بزرگ به رفح فشار وارد می‌کنند در حالی که ورود ارتش رژیم به رفح نه تنها منجر به فروپاشی حماس نمی‌شود، بلکه تل‌آویو را با کل جهان و کشورهای عربی که با این رژیم صلح‌نامه امضا کرده‌اند، درگیر می‌کند و این توانایی رژیم صهیونیستی را به طور کامل در خلاص شدن از شر شن‌های روان از بین می‌برد.

بریک افزود این مساله در مورد تصمیمات رهبری در حمله به ایران هم صدق می‌کند که این کشور را نیز وارد تقابل مستقیم کرد، بدون اینکه عواقب آن را در نظر بگیرد. اقدامات رهبری رژیم صهیونیستی ممکن است منجر به یک جنگ منطقه‌ای فراگیری شود که این رژیم ابدا امروز برای آن آماده نیست، جنگی که منجر به ویرانی جبهه داخلی خواهد شد، کاملا شبیه به جنگ غزه که خسارات بسیار شدیدی به همراه داشت.

وی ادامه داد تصمیمات گروهی که رهبری رژیم صهیونیستی را برعهده دارد غیرمسؤولانه و خطرناک خود است و به فاجعه‌ای منجر می‌شود که رژیم هرگز شاهد آن نبوده است. رژیم صهیونیستی همزمان به همه جهات - حماس، حزب‌الله و ایران - شلیک می‌کند اما در رسیدن به اهداف حتی اهداف یک جبهه هم موفق نیست. این گروه نه صلاحیت رهبری جنگ را دارد و نه رهبری رژیم صهیونیستی را.

با وجود هشدارها درباره عواقب عملیات نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در رفح که هزاران آواره فلسطینی در آنجا پناه گرفته‌اند، نتانیاهو همچنان بر انجام این عملیات پافشاری می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شرایط ایران با عملیات «وعده صادق» در جهان تغییر یافت
  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • منطق زنان و خانواده انقلاب اسلامی در دنیا اجرا شود
  • برگزاری مراسم تکریم سردار رادان توسط «مدیران مدارس حوزه علمیه»
  • تربیت طلبه، یک کار انبیایی از ناحیه خداوند است
  • ۲ ژنرال صهیونیست: حمله به رفح خطرناک‌تر از تمام عملیات‌های ارتش در نوار غزه است
  • مشکلات جهان اسلام در نتیجه عدم توجه به توصیه های علمای جهان اسلام است/ هدف صهیونیسم بین الملل ایجاد فاصله میان کشورهای اسلامی است
  • طرح نور با رعایت ظرافت ها و مراقبت های لازم استمرار یابد
  • سربازی برای امام زمان (عج)بالاترین توفیق طلاب حوزه‌های علمیه است
  • حمایت قاطع بسیج اساتید حوزه علمیه استان همدان از طرح نور فراجا