Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴-مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: صنعت پلاستیک در زیرمجموعه صنعت پتروشیمی به عنوان صنعتی بسیار آب‌بر قرار می‌گیرد و از مراحل نخست استخراج نفت و گاز به عنوان خوراک اصلی صنعت پتروشیمی تا تولید پلاستیک‌های مورد استفاده عموم، سیکل بزرگ مصرف آب را شاهد هستیم و از این رو می‌توان صنعت پلاستیک را صنعتی آب‌بر دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی مریدی با اشاره به شعار ملی روز زمین پاک «نه به کیسه‌های پلاستیکی» و گلایه از مغفول ماندن موضوع مهم پسماند در ایران گفت: مضاف بر تمام آسیب‌های مدیریت ناصحیح پسماند به ویژه پسماندهای پلاستیکی و الکترونیک، با توجه به شرایط کنونی کشور در حوزه آب و تشدید شرایط خشکسالی همچنین آب بر بودن صنعت پلاستیک، کاهش مصرف کیسه‌ها و تولیدات پلاستیکی، کمک موثری به مدیریت آب در کشور نیز خواهد بود.

وی اشاره‌ای هم به میزان میانگین مصرف آب برای تولید و بازیافت کیسه‌های پلاستیکی کرد و اظهار داشت: صنعت پلاستیک در زیرمجموعه صنعت پتروشیمی به عنوان صنعتی بسیار آب بر قرار می گیرد و از مراحل نخست استخراج نفت و گاز به عنوان خوراک اصلی صنعت پتروشیمی تا تولید پلاستیک های مورد استفاده عموم، سیکل بزرگ مصرف آب را شاهد هستیم.

مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست درخصوص اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به پیگیری‌های صورت گرفته برای کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در دوره دولت یازدهم و تهیه آئین‌‌نامه‌ای در همین زمان جهت ارائه و تصویب در هیات وزیران، تصریح کرد: روند مذاکره با وزارت صنعت، معدن و تجارت برای تصویب این آئین‌نامه ادامه دارد اما به دلایل متعدد، مقاومت‌هایی از سوی تولید کنندگان وجود دارد.

مریدی درخصوص دلایل مقاومت تولیدکنندگان در برابر اجرایی شدن طرح پیشنهادی کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در کشور خاطرنشان کرد: تاثیرپذیری درآمد واحدهای تولیدی از کاهش یا ممنوعیت استفاده از کیسه‌های پلاستیکی همچنین شرایط پیچیده اقتصادی، اجتماعی و اشتغال در کشور از مهم‌ترین دلایل این مقاومت‌ها است اما باید توجه داشته باشیم که رشد اقتصادی سبز و حفظ و ارتقای سلامت و بهداشت جامعه از مبانی اصلی توسعه پایدار است و نادیده گرفتن محیط زیست در برنامه‌های اقتصادی و اشتغال پیامدهای مثبتی نخواهد داشت.

وی اضافه کرد: به منظور استمرار و علاقه‌مندی به کسب موفقیت حداکثری در اجرای طرح، تلاش می‌کنیم تا موضوع به‌صورت تعاملی و با رضایت تولیدکنندگان اجرایی شود.

مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: از جمله مباحث مورد تاکید در طرح پیشنهادی برای کاهش مصرف کیسه‌های پلاستیکی در کشور می‌توان به دریافت هزینه برای هر کیسه پلاستیکی، منطبق با رویکرد جهانی در این حوزه، آموزش و ارتقای فرهنگ عمومی برای کاهش و عدم مصرف کیسه‌های پلاستیکی همچنین استفاده از کیسه‌های قابل بازیافت، پارچه‌ای یا رجوع به سنت‌‌‌های اصیل ملی همچون استفاده از زنبیل‌های حصیری اشاره کرد.

مریدی با یادآوری این موضوع که پلاستیک ماده‌ای تقریبا غیر قابل تجزیه یا با عمر طولانی در طبیعت است، ابراز داشت: پلاستیک مخاطرات زیست محیطی گسترده‌ای به‌ویژه در دریاها و اقیانوس‌ها ایجاد می‌کند و معمولا پلاستیک‌ها به‌صورت ذرات ریز یا درشت توسط آبزیان و پرندگان خورده می‌شوند که در این صورت یا در بدنشان رسوب می‌کند یا باعث خفگی آن‌ها می‌شوند.

وی درخصوص آمار میزان مصرف کیسه‌های پلاستیکی، فاصله میانگین سرانه مصرف کیسه‌های پلاستیکی در سطح ملی با میانگین جهانی، جایگاه و رتبه جهانی، ایران در مصرف کیسه‌های پلاستیکی، بیان کرد: به دلیل عدم شفافیت حسابداری در این حوزه، آمار مشخص و دقیقی وجود ندارد.

مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: بخشی از کیسه پلاستیکی عرضه شده در کشور از محل بازیافت و بخشی دیگر از محل تولید است اما میزان دقیقی از سهم هر کدام از این بخش‌‌‌ها یا حتی میزان بازیافت پلاستیک در کشور وجود ندارد و همین فقدان آماری یکی از چالش‌های اصلی در حوزه ساماندهی به مصرف کیسه‌‌‌‌‌‌های پلاستیکی در کشور است حتی آمار شفافی از میزان صادرات و تولیدات کیسه‌های پلاستیکی در کشور وجود ندارد که بر اساس آن بتوان به میزان دقیق کیسه‌های پلاستیکی مصرفی در کشور دست پیدا کرد.

مریدی تفاوت فرهنگ مصرف کیسه های پلاستیکی را یکی از علل بالاتر بودن نسبی نرخ مصرف کیسه‌‌‌های پلاستیکی در ایران نسبت به کشورهای توسعه یافته دانست و عنوان کرد: اقدام مستمر، موثر و مدیریت‌‌‌شده‌‌‌ای هم در حوزه فرهنگ‌‌‌‌سازی کاهش مصرف کیسه‌‌‌های پلاستیکی در کشور صورت نگرفته است و تقریبا چالش بی‌زباله که در سال ۱۳۹۶ به همت معاونت آموزش و پژوهش وقت سازمان حفاظت محیط زیست رقم خورد و بخش مهمی از جامعه را با خود همراه کرد، نخستین اقدام فرهنگی وسیع و غیرمناسبتی در این حوزه بود.

وی نقاط گردشگرپذیر ایران همچون استان‌‌‌های شمالی را از جمله نقاطی برشمرد که بیشترین مصرف کیسه‌‌‌های پلاستیکی و در نتیجه بیشترین آسیب‌‌ها در این حوزه را متحمل می‌‌‌شوند.

مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست از فعالان و سمن‌های حوزه محیط زیست خواست تا با توجه به اهمیت موضوع پسماند به ویژه پسماند پلاستیکی و الکترونیک، همچنین چالش‌های کنونی کشور در این حوزه، به صورت جدی و تخصصی در این حوزه اقدام و برنامه ریزی داشته باشند.

منبع: رویداد24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۹۵۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب

در حالی که استفاده از روش‌های ازن‌زنی برای تصفیه آب کارایی پایینی دارند و سبب هدررفت حجم عظیمی از گاز ازن می‌شوند، استفاده از سامانه‌های نانو حباب، کاهش مصرف ازن تا ۶۰ درصد و عدم نیاز به خطوط انتقال ازن را در پی دارد.

به گزارش ایسنا، پس از استفاده از فناوری نانوحباب ازن توسط یکی از شرکت‌های فناور در تصفیه‌خانه‌ آب ساوه، سوالاتی پیرامون اهمیت نانوحباب ازن در تصفیه آب مطرح شد و همچنین جایگزینی کلر با نانوحباب ازن در جامعه علمی و دانشگاهی بیشتر مورد توجه قرار گرفت. 

به نقل از ستاد نانو معمولا در تصفیه فاضلاب نیاز به استفاده از ترکیبات ضدعفونی‌کننده و گندزدا است و کلر یکی از رایج‌ترین مواد برای گندزایی در تاسیسات تصفیه آب و فاضلاب است. با این حال گزینه‌ دیگری یعنی ازن وجود دارد.

مطالعه‌ای در سال ۱۹۷۰ نشان داد که کلر با مواد آلی واکنش می‌دهد و محصولات جانبی ضدعفونی(DBPs) ایجاد کند که می‌توانند بر سلامت عمومی و زندگی آبزیان منطقه تأثیر منفی بگذارند. همچنین فاضلاب شهری حاوی کلر، در صورت ورود به آب‌ دریاچه‌ها و رودخانه‌ها منجر به کشتن ماهی‌ها می‌شود. از این رو آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا "ازن" را به عنوان فناوری ضد عفونی جایگزین معرفی کرد؛ چرا که معتقد است ضد عفونی آب کلید جلوگیری از گسترش بیماری در مصرف‌کنندگان و همچنین کاهش آلودگی محیط زیست است.

تفاوت‌های ازن و کلر به این شرح است:

۱) ازن در تصفیه آب بیش از ۳۰۰۰ برابر سریع‌تر از کلر عمل می‌کند.

۲) بر خلاف کلر، ازن هیچ محصول جانبی مضری در آب باقی نمی‌گذارد، ازن در صورت عدم استفاده به سرعت به اکسیژن خالص تبدیل می‌شود.

۳) تصفیه آب با کلر اثرات شیمیایی طولانی مدت بر جای می‌گذارد و بر محیط زیست نیز تاثیرات منفی دارد. در حالی که در مورد اُزن اینطور نیست.

۴) ازن قوی‌ترین و سریع‌ترین، ضدعفونی‌کننده و اکسیدکننده تجاری موجود برای تصفیه آب است. کپک، و اکثر آلاینده‌های آلی و معدنی به سادگی با ازن از بین می‌روند.

۵) ازن در دوزهای مناسب می‌تواند تمام پاتوژن‌های منتقل‌شوند از طریق آب را حذف کند، در حالی که کلر نمی‌تواند چنین اثربخشی داشته باشد.

۶) ازن در محل تولید می‌شود و نیازی به ذخیره‌سازی ندارد.

۷) هیچ‌گاه شاهد غلظت بیش از حد ازن استفاده نشده در آب نیستیم، وقتی ازن بیش از دوز مورد نظر در آب وارد شود، مقدار ازن استفاده نشده از آب خارج می‌شود و دوباره به اکسیژن باز تبدیل می‌شود.

۸) ازن بدون طعم و بوی نامطبوع شیمیایی می‌تواند به طور قابل توجهی سطوح مواد شیمیایی خطرناک مانند کلر و محصولات جانبی آن را کاهش دهد.

۹) ازن حل شده در آب باعث تحریک پوست، بینی یا گوش نشده و خشکی پوست را به دنبال ندارد.

۱۰) اثربخشی ازن را می‌توان با یک ORP متر ساده اندازه‌گیری کرد.

۱۱) ازن کمتر از کلر موجود در آب خورنده است.

روش‌های مرسوم ازن‌ زنی که معمولا متکی به اجکتور و دیفیوزر هستند، کارایی پایینی دارند و سبب هدررفت حجم عظیمی از گاز ازن می‌شوند. این درحالی است که فناوری‌نانوحباب می‌تواند مانع از این هدر رفت شده و همچنین اثربخشی ازن را در تصفیه آب افزایش دهد. از مهم‌ترین مزایای استفاده از سامانه‌های نانو ازن می‌توان به کاهش مصرف ازن تا ۶۰ درصد، عدم نیاز به خطوط انتقال ازن و دیفیوزر، عدم نیاز به مخازن ازن‌زنی، عدم نیاز به تخریب‌کننده ازن و در نتیجه کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری تا ۵۰ درصد اشاره کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • (ویدئو) قانون کاهش تولید کیسه‌های پلاستیکی
  • برنامه دولت انگلیس برای مقابله با تغییرات اقلیمی غیرقانونی اعلام شد
  • چالش‌های زیست‌محیطی در توسعه هوش مصنوعی
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب و تجزیه می‌کند
  • ساخت پلاستیک زنده‌ای که خود را تخریب می‌کند
  • مجوز زیست محیطی بهره‌برداری از معدن آلبلاغ صادر شد
  • مطالبات اراضی شهری شهرداری پرداخت شود
  • داستان «غذا‌های پلاستیکی» در شبکه مستند
  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب
  • احترام به HSE رویکرد احترام به کارکنان و شهروندان است/هدف برنامه ۱۴۱۰ مباحث زیست‌محیطی است