Web Analytics Made Easy - Statcounter

تعرفه واردات تایرهای سواری در سال جدید از 32% به 40% و تایرهای باری از 20% به 26% افزایش یافت. این درحالی است که با توجه به واردات رسمی 100 هزار تنی تایر به کشور و حجم بالای قاچاق تایر بر اساس آمار صادرات سایر کشورها به ایران، در بخشی از تایرهای سواری شامل سایزهای 16 به بالا و در بخشی از تایرهای باری، اتوبوسی و کامیونی، تولیدات کشور به هیچ وجه کفاف نیاز بازار را نمی‌دهد و بنابراین افزایش تعرفه، هزینه‌های مصرفی خانواری که مجبور به استفاده از تایرهای وارداتی است را افزایش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پس از آغاز سال جدید، انجمن صنفی تایر به دنبال ممنوعیت واردات تایر در اندازه‌های 13، 14 و 15 به بهانه حمایت از کالای ایرانی است. سوالی که در این بین مطرح می‌شود، این است که اگر بنا بر حمایت از تایرهای ایرانی با ابزار ممنوعیت واردات است، چرا تعرفه تمام تایرهای وارداتی افزایش یافته است، درحالی که بخش قابل ملاحظه‌ای از آن‌ها تولید داخلی ندارند؟

از سوی دیگر تولیدکنندگان تایر در ایران همواره ادعا می‌کنند که تایرهایی با کیفیت مناسب و رقابت‌پذیر با محصولات خارجی روانه بازار مصرف می‌کنند. این درحالی است که در سال گذشته و پیش از نوسان شدید ارزی، قیمت متوسط تایرهای ایرانی و کره‌ای در صورت حذف تعرفه واردات، تقریباً در یک سطح قرار می‌گرفت، درحالی که هیچ شاخص مناسبی برای ارزیابی کیفی تایر در ایران پیاده نمی‌شود.

کشورهایی نظیر کره‌جنوبی و ژاپن طی استانداردهای مشخص، اقدام به نصب برچسب‌های مصرف انرژی و ایمنی بر روی تایرهای خود می‌نمایند.

پیشنهاد می‌شود تایرسازان ایرانی که همواره به دنبال افزایش تعرفه یا ممنوعیت واردات جهت حمایت از تولیدات خود هستند، به سایر ابعاد نام‌گذاری سال جدید در راستای تولید کالاهای با کیفیت بالا نیز احترام بگذارند و با اجرای طرح نصب برچسب بر روی تایر، کیفیت قابل رقابت محصولات خود را به مصرف‌کنندگان نشان دهند.

با توجه به مقیاس نامناسب ظرفیت تولید بسیاری از واحدهای تایرساز کشور، شیوه‌های منسوخ وزارت صنعت، معدن و تجارت جهت توسعه تایرسازی در ایران و حمایت‌های تعرفه‌ای مقطعی بدون داشتن برنامه بلندمدت، آینده مناسبی برای این صنعت در کشور پیش‌بینی نمی‌شود و این حمایت‌های تعرفه‌ای همانند صنعت خودرو تا سال‌ها دوام خواهند داشت، بدون آنکه کیفیت محصولات بهبود قابل ملاحظه‌ای داشته باشد.

محمد اکبری

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۹۸۹۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لوازم‌خانگی ایرانی؛ گران‌تر از برند‌های برتر دنیا

محمدحسین اسلامیان، اظهار داشت: واقعیت این است که ما واردکننده تکنولوژی هستیم و قطعات را با توجه به آن مونتاژ می‌کنیم و جالب اینکه می‌خواهیم همان محصولات را صادر کنیم؛ بنابراین باید ببینیم که کالای مونتاژشده ما در بازار داخلی تا چه میزان مورد استقبال قرار می‌گیرد تا در مرحله بعد انتظار داشته باشیم که کشور‌های خارجی، کالای ما را به سایر برند‌ها ترجیح دهند.

به گزارش دنیای اقتصاد، وی ادامه داد: ما امروز لباسشویی‌ای را که تکنولوژی آن وارداتی است، با کیفیت به‌مراتب پایین‌تری از نمونه اصلی مونتاژ می‌کنیم؛ اما قیمت آن از قیمت جهانی کالای مورد نظر بالاتر است. امروزه قیمت لباسشویی‌ای که بالاترین سطح جهانی را از نظر کیفی دارد و در بسیاری از کشور‌های دنیا از آن استقبال می‌شود، ۲۰۰ دلار است، در حالی که لباسشویی‌های ایرانی با کیفیت به مراتب پایین‌تر، کمتر از ۲۰ میلیون به مردم فروخته نمی‌شود؛ بنابراین تهیه زیرساخت‌ها توسط دولت مساله دوم است و مساله اول این است که چگونه تکنولوژی وارداتی را دوباره صادر می‌کنیم.

اسلامیان افزود: امروز تنها به معدود کشور‌هایی می‌توانیم محصولاتی همچون لباسشویی را صادر کنیم که بعد مسافتی بالایی از کشور اصلی دارند یا مانند لباسشویی دو قلو و کولر آبی صرفه اقتصادی برای ایجاد خط تولید آن‌ها وجود ندارد.

نایب‌رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم‌خانگی، تصریح کرد: مشتری در هر صورت نیاز خود را به صورت واردات غیرقانونی با برند اصلی وارداتی تامین می‌کند؛ اما مسوولان اصرار دارند که به جای این لباسشویی ۱۵ میلیون تومانی که کیفیت بسیار بالایی دارد، در داخل کشور شبیه آن را با ۲۵ میلیون تومان به مردم بفروشند و تازه برای صادرات آن هم برنامه‌ریزی کنند. طبیعی است وقتی در یک کشور، برند ایرانی را با کیفیت پایین‌تر و قیمت دو برابری در کنار برند کره‌ای و آلمانی قرار دهیم، موفق نمی‌شویم.

دیگر خبرها

  • ماما اولین نوازشگر جسم پاک نوزاد است
  • خرید ترازو دیجیتال
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • بیش از ۱۷ هزار سالمند نیازمند، تحت پوشش مراکز نیکوکاری
  • خرید ترموود ایرانی از تولید کننده
  • اعلام جزئیات تعرفه مکالمه و اینترنت برای حجاج ایرانی
  • لوازم‌خانگی ایرانی؛ گران‌تر از برند‌های برتر دنیا
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد
  • تعرفه عضویت در باشگاه انقلاب خبرساز شد
  • افزایش تعرفه‌های امکان ورزشی شهرداری تهران در سال ۱۴۰۳