Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-01@08:44:02 GMT

افزایش ۱۵ درصدی تخصیص اعتبار دریاچه ارومیه

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۱۹۹۴۸۷

افزایش ۱۵ درصدی تخصیص اعتبار دریاچه ارومیه

شهر > محیط زیست ایران - همشهری آنلاین:
مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه گفت: تخصیص اعتبار از ماده ۱۰ و ۱۲ بودجه‌های اضطراری به ستاد احیای دریاچه ارومیه در سال ۱۳۹۶ نسبت به سال مالی گذشته، ۱۵ درصد رشد داشته است.

به گزارش ايرنا، مسعود تجریشی روز یکشنبه گفت: با دولت به تفاهم رسیدیم که از ماده 10 و 12 مبلغ 820 میلیارد تومان به ستاد احیای دریاچه ارومیه اختصاص دهد که از این میزان 360 میلیارد تومان یعنی 44 درصد آن تخصیص داده شد که نسبت به سال مالی گذشته که حدود 30 درصد اختصاص یافته بود، رشد حدود 15 درصدی را نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی اظهار کرد: علاوه بر اعتبارات ماده 10 و 12، مبلغی نیز در اختیار دستگاه‌های اجرایی قرار می گیرد تا برخی پروژه‌های مرتبط در راستای احیای دریاچه را انجام دهند؛ این مبلغ حدود 200 تا 300 میلیارد تومان است که مثلا برای پروژه‌های آبیاری تحت فشار یا ساماندهی پروژه‌های آب و فاضلاب هزینه می‌شود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تلاش می‌کنیم تا از طریق سازمان‌های بین‌المللی، بانک‌ها و بخش‌های مختلف کشور کمبود اعتبار را جبران کنیم.

تجریشی درباره جذب فاینانس اظهار کرد: در گذشته با هر مجموعه‌ای که در زمینه فاینانس صحبت می‌کردیم از ما درخواست مصوبه می‌کردند که بر این اساس با پیشنهاد ستاد احیای دریاچه ارومیه، دولت با مصوبه استفاده از فاینانس خارجی موافقت کرد؛ بنابر این این مصوبه به ما در دریافت اینگونه منابع مالی کمک خواهد کرد.

وی افزود: در این راستا سه کشور ترکیه، کره و ایتالیا برای همکاری در اجرای پروژه‌های تصفیه‌خانه‌های فاضلاب استان‌های آذربایجان شرقی و غربی و انتقال آب آنها به دریاچه ارومیه یک خط اعتباری باز کرده بودند؛ البته تلاش بر این است که ابتدا از منابع داخلی استفاده کنیم و در صورت عدم امکان در این زمینه از فاینانس خارجی بهره ببریم.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: 13 تصفیه‌خانه در استان‌های آذربایجان شرقی و غربی وجود دارد و ظرفیتی که از آنها روی کاغذ آمده است نزدیک به 350 میلیون مترمکعب است که وزارت نیرو در راستای مصوبه‌ای که داشت، اعلام کرد بخشی از پساب این تصفیه‌خانه‌ها را برای تعادل بخشی منابع آبی زیرزمینی نیاز دارد.

وی افزود: تعادل بخشی به این معنا است که با تغذیه این آب‌ها به منابع زیرزمینی، مانع پایین‌تر رفتن آب موجود در آنها و جلوگیری از فرونشست زمین شویم.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه اظهار کرد: به وزارت نیرو گفتیم در جاهایی می‌توانند با این آب آبخوان‌های خود را تغذیه کنند که آب برگشتی به رودخانه‌های منتهی به دریاچه ارومیه وارد شود؛ اما اگر امکان ورود آن به این رودخانه‌ها وجود ندارد، حداقل تا احیای دریاچه این کار امکان ندارد و باید آب مستقیم به سمت دریاچه هدایت شود.

وی افزود: اکنون وزارت نیرو گفته است که ظرفیت این تصفیه‌خانه‌ها 350 میلیون مترمکعب نیست بلکه 295 میلیون مترمکعب است؛ بر این اساس درخواست کردیم که جلسه مشترکی برای نهایی شدن این اعداد داشته باشیم تا تکلیف تخصیص آب حوضه مشخص و نهایی شود.

تجریشی درباره کمک‌های داخلی برای اجرای پروژه‌های تصفیه‌خانه احیای دریاچه ارومیه گفت: اکنون یکی از کمیته‌های کاری ستاد احیای دریاچه ارومیه در حال شناسایی ظرفیت‌های داخل کشور مانند بانک‌ها است؛ به عنوان مثال یکی از بانک‌های داخلی اعلام کرده که حاضر است در این زمینه یک خط اعتباری اختصاص دهد و در این راستا مکاتباتی انجام شده است.

وی افزود: همچنین قرار است برای چگونگی استفاده از منابع مالی صندوق توسعه ملی، جلسات مشترکی برگزار شود زیرا رویکرد ما تا حد امکان استفاده از منابع داخلی است اما تلاش می‌کنیم اگر منابع خارجی اختصاص یافت، مجوز و مدارک لازم را برای استفاده از آن داشته باشیم که اخذ مصوبه استفاده از فاینانس در این راستا است.

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و تلفیق کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه تاکید کرد: بر این اساس کارگروه تامین منابع مالی ستاد احیای دریاچه ارومیه فعال‌تر شده است؛ بنابر این انتظار داریم بتوانیم ابتدا بخش داخلی را برای تامین مالی فعال کنیم و اگر خارجی‌ها هم اعلام کردند، بتوانیم با این مصوبه جذب اعتبار داشته باشیم؛ به طورکلی فعالیت خود را در سال 1397 برای تامین منابع مالی داخلی و خارجی بیشتر خواهیم کرد.

وی گفت: از آنجا که اجرای پروژه‌های بزرگ تصفیه فاضلاب به اعتبارات زیادی نیاز دارد، استفاده از منابع خارجی معقول‌تر است؛ به عنوان مثال یک خط انتقال تصفیه‌خانه تبریز به دریاچه ارومیه بیش از 90 میلیارد تومان هزینه دارد، در حالی که اگر بخواهیم این میزان پول را از کل اعتبار برای این کار که حدود 140 میلیارد تومان است، هزینه کنیم دیگر مبلغی برای اجرای کارهای دیگر پروژه باقی نمی‌ماند؛ بنابر این برای پروژه‌های بزرگ از منابع خارجی استقبال می‌کنیم.

تجریشی خاطر نشان کرد: از 360 میلیارد تومانی که برای استان‌های همجوار دریاچه ارومیه اختصاص یافته است، سهم آذربایجان شرقی 140 میلیارد تومان بود و مبلغ مد نظر ما مثلا برای فاضلاب شهر تبریز حدود 40 میلیارد تومان بود که در نهایت 35 میلیارد تومان از آن پرداخت شد؛ بنابر این با وجود این که 86 درصد پول مورد نظر پرداخت شده، اما هنوز پروژه تکمیل نشده است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: به طورکلی، برای اینگونه پروژه‌ها تامین منابع مالی خارجی مناسب‌ترین روش است تا سریع‌تر پروژه به اتمام برسد.

در همین زمینه: سیب و چغندرقند؛ مانع بزرگ احیای دریاچه ارومیه ۱/۲ میلیارد مترمکعب آب دریاچه ارومیه تبخیر می‌شود دریاچه ارومیه قابل احیاست وسعت دریاچه ارومیه طی یکسال ۲۲ کیلومترمربع کم شد برآورد سطح پهنه‌های آبی با ماهواره مقایسه وضعیت خشک شدن دو دریاچه نمک و ارومیه

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۱۹۹۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه گفت: هم‌اکنون تراز دریاچه ارومیه به ۱۲۷۰.۵۳ متر و وسعت آن ۱۷۹۰ کیلومترمربع و به حجم ۲.۳۴ میلیارد مترمکعب رسیده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی و به نقل از وزرات نیرو، احمد قندهاری درباره مهم‌ترین اقدام‌های مدیریت حوضه آبریز دریاچه ارومیه اظهار کرد: با وجود وضعیت نامساعد بارش‌ها در حوضه آبریز ارومیه در شش ماه نخست سال، حدود ۲۰۰ میلیون مترمکعب از سدهای حوضه آبریز، رهاسازی و جریان آب به‌سوی دریاچه ارومیه و تالاب‌های اقماری آن روان شد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه افزود: در ادامه باتوجه به وضعیت مناسب‌تر بارش‌های بهاری جریان رهاسازی از سدهای حوضه و کانال انتقال آب به دریاچه افزایش قابل‌توجه پیدا کرده است، به‌طوری‌که تا پایان فروردین بالغ بر ۵۸۰ میلیون مترمکعب آب رهاسازی و انتقال آب انجام گرفت.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس برنامه‌های در دست انجام، رهاسازی آب از سدهای حوضه به‌خصوص سدهای بوکان و مهاباد همچنان ادامه دارد، در صورت مساعد بودن شرایط، این اقدام تا پایان نیمه اول اردیبهشت ادامه پیدا خواهد کرد.

به گفته قندهاری، همه این فعالیت‌ها سبب شد که هم‌اکنون تراز دریاچه ارومیه به رقم ۱۲۷۰.۵۳ متر، به وسعت ۱۷۹۰ کیلومترمربع و به حجم ۲.۳۴ میلیارد مترمکعب برسد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه ادامه داد: تأمین نیاز زیست‌محیطی تالاب‌های اقماری نیز به بیش از ۸۰ میلیون مترمکعب (۱۵ میلیون مترمکعب بیشتر از برنامه) محقق شد.

وی افزود: چندین سال است که دریاچه ارومیه در کانون توجه گروه‌های مختلف مردم، فعالان محیط‌زیست و سازمان‌های مردم‌نهاد قرار گرفته است.

این مقام مسئول گفت: از دیرباز وزارت نیرو به‌عنوان متولی تأمین نیاز زیست‌محیطی دریاچه ارومیه، اقدام‌های کنترلی برای جلوگیری از کم‌آبی این دریاچه تعریف و دست یاری به‌سوی کنشگران و ذی‌مدخلان موضوع دراز کرده است.

وی افزود: اگرچه طرح‌ها و برنامه‌های بسیاری برای نیل به این هدف تعریف و اجرا شده است، اما تا رسیدن به چشم‌انداز تعریف شده، اقدام‌های بسیاری باید انجام داد که نیازمند همکاری طیف وسیعی از آحاد جامعه و دولت به‌خصوص کشاورزان منطقه و وزارتخانه جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط‌زیست و سازمان برنامه‌وبودجه با وزارت نیرو است تا فرایند تعریف شده که با ترمیم و بهسازی آغاز می‌شود، به احیای دریاچه ارومیه منجر شود.

قندهاری خاطرنشان کرد: پس از اجرای عملیات موفق سد و تونل انتقال آب به دریاچه در دولت سیزدهم و جاری‌شدن آب به‌سوی دریاچه ارومیه، به همراه عملیات رهاسازی آب سدهای حوضه و آبگیری نشدن نهرهای زراعی در فصل غیرکشت، بخش قابل‌توجهی از پیکره دریاچه ارومیه از خشکی خارج و پر آب شد.

سرپرست حوضه آبریز دریاچه ارومیه خاطرنشان کرد: سال آبی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه با کم‌بارشی آغاز شد و بارش‌ها چندان قابل‌توجه نبود، این موضوع سبب شد برنامه منابع و مصارف و تأمین نیاز زیست‌محیطی دریاچه ارومیه تحت شرایط بارش بدبینانه تنظیم شود.

قندهاری افزود: به‌هرحال با سپری‌شدن پاییز و شروع زمستان به‌خصوص در بهمن سال ۱۴۰۲، بارش‌های مناسبی در حوضه آبریز دریاچه ارومیه به وقوع پیوست و این مهم موجب شد که تا پایان فروردین ۱۴۰۳ به‌اندازه کل بارش سال آبی گذشته، این حوضه از رحمت خداوند منتفع شود.

کد خبر 748757

دیگر خبرها

  • دلشوره دریاچه ارومیه ادامه دارد/ وعده‌ها محقق می‌شود؟
  • تخصیص ۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار به ایمن‌سازی نقاط حادثه‌خیز
  • پیشرفت ۶۳ درصدی کتابخانه مرکزی کرمانشاه
  • تصاویر| تفریح در بخش پرآب دریاچه ارومیه
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر عبور کرد
  • آب‌گیری دریاچه ارومیه در ایام گرم و کم بارش ادامه پیدا کند
  • تراز دریاچه ارومیه از مرز ۱۲۷۰ متر بالاتر رفت
  • فیلم| حال خوش مردم در جوار دریاچه ارومیه
  • وضعیت دریاچه ارومیه برخلاف خوش‌بینی‌ها بحرانی است!
  • آخرین وضعیت دریاچه ارومیه