Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-04-30@01:33:25 GMT

زلزله‌های ۹۶ ادامه می‌یابد؟

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۰۰۱۳۴

زلزله‌های ۹۶ ادامه می‌یابد؟

ساعت24 - معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ضمن ارائه تحلیلی درباره دلایل آسیب ساختمان‌های مسکن مهر سرپل‌ذهاب در زلزله ۲۱ آبان سال ۹۶ کرمانشاه، از افزایش ۶۰ درصدی حرکت پوسته زمین در کل فلات ایران در سال گذشته خبر داد.

معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ضمن ارائه تحلیلی درباره دلایل آسیب ساختمان‌های مسکن مهر سرپل‌ذهاب در زلزله ۲۱ آبان سال ۹۶ کرمانشاه، از افزایش ۶۰ درصدی حرکت پوسته زمین در کل فلات ایران در سال گذشته خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد شکرچی‌زاده رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اعلام کرد: بر اساس اطلاعاتی که مرکز لرزه‌نگاری کشور، موسسه ژئوفیزیک و دستگاه‌های شتاب‌نگار مرکز ارائه کرده‌اند در طول سال گذشته، ۶۰ درصد حرکت پوسته زمین در کل فلات ایران به‌طور متوسط افزایش پیدا کرد که پیش‌بینی می‌شود این رخداد، ادامه یابد. به هر صورت این لرزش‌ها ممکن است به دلیل انتقال تنش بین حوزه‌ای تا ماه‌ها ادامه یابد و باید راهکارهای مناسبی برای جلوگیری از خسارات احتمالی ناشی از زلزله داشته باشیم. وی ادامه داد: زلزله‌های سال ۹۶ کشور همچون زلزله سرپل ذهاب کرمانشاه نشان داد که اگر زلزله به ویژه در مراکز پرجمعیت شهری اتفاق بیفتد همه دستگاه‌های اجرایی را درگیر می‌کند و تمامی دستگاه‌های اجرایی باید در این زمینه آمادگی داشته باشند.

شکرچی‌زاده تصریح کرد: در موضوع مدیریت ریسک ما همواره ۳ پارامتر کاهش ریسک موجود را از طریق مقاوم‌سازی ساختمان‌ها به ویژه در بافت‌های ناکارآمد، انتقال ریسک از طریق بیمه و جلوگیری از ایجاد ریسک جدید مورد توجه قرار می‌دهیم و با انجام این سه کار، آنچه از ریسک باقی می‌ماند، مدیریت بحران نام دارد. بنابراین اگر قبل از وقوع حوادثی همچون زلزله این سه ملاحظه درنظر گرفته شده باشد، ضریب ریسک کاهش می‌یابد. وی ادامه داد: وقتی مدیریت بحران داشته باشیم، مشکلات ما به مراتب کمتر خواهد بود. به همین دلیل در کشورهای توسعه یافته همچون ژاپن چون این سه اقدام را به خوبی مدیریت کرده‌اند، اغلب بعد از وقوع زلزله‌هایی با بزرگای بیش از هفت ریشتر با مشکلات کمی روبه رو هستند؛ چون ریسک زیادی باقی نمانده است.

وی درباره مقاوم‌سازی ساختمان‌ها خاطرنشان کرد: در پارامتر کاهش ریسک با مقاوم‌سازی ساختمان‌ها در بافت‌های ناکارآمد، تهیه دستورالعمل‌هایی که بتواند ریسک خطرات ناشی از زلزله و آتش را کاهش دهد در دستور کار است و این مهم به ویژه پس از حوادث فروریزش ساختمان پلاسکو در سال ۹۵ و زلزله‌های سال ۹۶ در دستور کار مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی قرار گرفت. دستورالعمل‌هایی در این راستا در دست تهیه است که در آینده از سوی مرکز و ستاد وزارتخانه برای ادارات کل راه و شهرسازی استان‌های کشور، ارسال خواهد شد. رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ادامه داد: باید از ساختمان‌های موجود و ابنیه فنی که داریم در حد اقتضا و متناسب با امکانات و بودجه محافظت کنیم. باید تمهیداتی بیندیشیم تا این سازه‌ها در مقابل زلزله‌های محتمل مقاوم شوند که در این راستا، مقاوم‌سازی در بافت‌های ناکارآمد باید مورد توجه قرار گیرند. وی تاکید کرد: آنچه ما باید در بافت‌های ناکارآمد مورد توجه قرار دهیم این است که مقوله زلزله را به‌صورت جدی در نظر بگیریم و از کنار آن نگذریم.

رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی موضوع دوم کاهش ریسک را انتقال ریسک از طریق بیمه و موضوع سوم را جلوگیری از ایجاد ریسک جدید عنوان کرد و گفت: یکی از ابعاد مهم پیمان سندای (راهبرد بین‌المللی برای کاهش خطر بلایا) که ایران در سال ۲۰۱۴ آن را امضا کرد، این است که دولت‌ها اجازه ایجاد ریسک جدید را در مقابل خطر بلایایی همچون زلزله ندارند؛ این موضوع در معنای ساده بدان معناست که در مورد ساختمان‌های جدید باید تلاش شود تا رعایت مقررات ملی ساختمان به‌عمل‌ آید و آیین‌نامه ۲۸۰۰ به‌طور کامل رعایت شود. در این زمینه نیز همه ما مکلف به رعایت مقررات ملی ساختمان و آیین نامه ۲۸۰۰ هستیم.

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۰۰۱۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک مرکزی:۹۱ درصد از متقاضیان مسکن قرارداد امضا کردند

بانک مرکزی در خصوص وضعیت تسهیلات پرداختی بانکها در طرح نهضت ملی مسکن به تسنیم اعلام کرد: از تعداد ۸۶۹،۳۵۳ نفر واجدین شرایط اخذ تسهیلات مذکور، تعداد ۷۹۳،۷۳۲ نفر (حدود ۹۱ درصد از متقاضیان واجد شرایط) موفق به انعقاد قرارداد شده‌اند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، آمارهای جدید از وضعیت مشارکت بانک‌ها در طرح نهضت ملی مسکن نشان میدهد که از بین 26 بانک، عملکرد 18 بانک در این بخش کماکان صفر است.

عملکرد بانک‌های اقتصاد نوین، ایران‌زمین، گردگشری، مؤسسه ملل، کارآفرین، شهر، سینا، سامان، پست ایران، پاسارگاد، پارسیان، آینده، رفاه کارگران، توسعه تعاون، دی، کشاورزی، خاورمیانه و سرمایه در مشارکت نهضت ملی مسکن به‌روایت تازه‌ترین آمار بانک مرکزی صفر بوده است.

سهم 18 بانک در تأمین مالی نهضت ملی مسکن، همچنان صفر + جدول

 

بانک‌های مسکن، سپه، ملی، تجارت، ملت، صادرات، صنعت و معدن و توسعه صادرات تنها بانک‌هایی بودند که در تاریخ منتهی به 31 فروردین ماه امسال جمعاً 657.596 میلیارد ریال تسهیلات در نهضت ملی مسکن پرداخت کرده‌اند.

بانک مرکزی در پاسخ به پیگیری خبرنگار تسنیم درباره وضعیت مشارکت بانک ها در قانون جهش تولید مسکن اعلام کرد:‌ پس از ابلاغ قانون جهش تولید مسکن مصوب مجلس شورای اسلامی مورخ 30‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/6‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏‏/1400، سقف فردی و سهمیه بانکی تسهیلات موضوع قانون مزبور برای سال‌های اول، دوم و سوم اجرای قانون، به ترتیب به مبالغ کلی 3.600، 4.580 و 6.059  هزار میلیارد ریال و دستورالعمل اجرایی مربوطه به شبکه بانکی کشور ابلاغ شد.

حسب مصوبات شورای پول و اعتبار مورخ 19‏‏‏‏‏/2‏‏‏‏‏/1402، سقف فردی تسهیلات پروژه‌های حمایتی مسکن موضوع ماده قانونی یادشده در تمامی شهرهای کشور به صورت یکسان، معادل 5.500 میلیون ریال تعیین و به بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی ابلاغ شد. ضمناً در راستای حمایت بیشتر از متقاضیان تسهیلات مزبور سقف یادشده به پروژه‌های نیمه‌تمام حمایتی مسکن که زمین آن توسط وزارت راه و شهرسازی تأمین و به متقاضی عرضه شده و تاریخ انعقاد قرارداد مشارکت مدنی آنها قبل از ابلاغیه مربوط به افزایش سقف موصوف بوده و به پروژه‌های خود مالک با پیشرفت 65 درصد و بالاتر که تا پایان سال 1402 تکمیل و به فروش اقساطی می‌رسند با معرفی وزارت راه و شهرسازی، تعمیم یافت.شورای پول و اعتبار، در جلسه مورخ 09‏‏‏‏‏‏‏‏‏/08‏‏‏‏‏‏‏‏‏/1402 به‌منظور حمایت از طرح نهضت ملی مسکن و با هدف تقویت رشد و افزایش ساخت مسکن، در راستای کاهش مبلغ اقساط تسهیلات مزبور برای متقاضیان مشمول نرخ سود تسهیلات پروه‌های حمایتی مسکن موضوع ماده (4) قانون جهش تولید مسکن برای 500 هزار واحد مسکونی که زمین آن توسط وزارت راه و شهرسازی تأمین و به متقاضیان فاقد مسکن عرضه می‌شود را 18 درصد تعیین نمود.با عنایت به تبصره (2) ذیل ماده (4) قانون جهش تولید مسکن مبنی بر اعطای تسهیلات موضوع این ماده به طرح‌های معرفی شده توسط وزارت راه و شهرسازی، بدیهی است تعهد شبکه بانکی در قبال متقاضیانی می‌باشد که واجد شرایط اخذ تسهیلات مزبور بوده و توسط سامانه وزارت راه و شهرسازی، به بانک عامل معرفی شده باشند. در این راستا و درصورت معرفی متقاضی از طریق سامانه، بانک‌های عامل موظف‌اند نسبت به اعطای تسهیلات مزبور در چارچوب منابع و مصارف بانک اقدام ‌نمایند.علیرغم محدودیت منابع بانکی، حسب آمار اخذ شده از سامانه طرح‌های جامع حمایتی مسکن وزارت راه و شهرسازی تا تاریخ 09‏‏/02‏‏/1403 تعداد 1.330.795 نفر متقاضی جهت اخذ تسهیلات مزبور به بانک‌های عامل مراجعه نموده‌اند که از این تعداد، 461.442 نفر (در حدود 35 درصد) بنا به دلایل درج شده در سامانه مذکور از جمله نداشتن مدارک موردنیاز، نداشتن وثایق قابل‌قبول، وجود معارض در زمین ملکی، نداشتن پروانه ساختمانی، عدم امکان تأمین سهم آورده متقاضی و....، فاقد شرایط لازم جهت اخذ تسهیلات موصوف می‌باشند.

براین اساس، حسب آمار اعلامی در سامانه مربوطه وزارت راه و شهرسازی، از تعداد 869،353 نفر واجدین شرایط اخذ تسهیلات مذکور، تعداد 793،732 نفر (در حدود 91 درصد از متقاضیان واجد شرایط) موفق به انعقاد قرارداد به مبلغ 4‏‏‏‏‏‏/266 هزار میلیارد تومان شده‌اند.‏‏

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی:۹۱ درصد از متقاضیان مسکن قرارداد امضا کردند
  • تحویل نه هزار واحد مسکونی تا پایان سال
  • شتاب مطلوب طرح نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی
  • رفع مشکلات مدیریت بحران کرمانشاه در گرو ۴ همت اعتبار
  • پیامک اقساط نجومی برای متقاضیان نهضت ملی مسکن
  • همکاری‌ های ایران و کوبا در حوزه حمل‌ ونقل توسعه می‌یابد
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • برای خانه‌دار شدن افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی برنامه داریم
  • بازدید میدانی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از بنا‌های آسیب دیده زلزله ۹۶
  • شناسایی و اجرای بیش از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان فرصت سرمایه‌گذاری در سازمان ملی زمین و مسکن