Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@03:43:03 GMT

لرستان| سطح آب‌های زیرزمینی کوهدشت ۲۲.۵کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۰۰۵۹۸

لرستان| سطح آب‌های زیرزمینی کوهدشت ۲۲.۵کاهش یافت

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان به کاهش ۲۲.۵ درصدی سطح آب‌های زیرزمینی کوهدشت اشاره کرد و گفت: اگر الگوی کشت در دشت کوهدشت تغییر نکند در آینده شاهد تخلیه کامل آبخوان کوهدشت و بروز پدیده فرونشست زمین خواهیم بود. ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۵ استانها لرستان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کوهدشت، رضا میرزایی شامگاه یکشنبه در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در طی 30 سال گذشته به‌علت اضافه برداشت‌ها و تاثیر سوءخ شکسالی، سطح آب زیرزمینی دشت کوهدشت 22.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

5 متر افت داشته‌ است بنابراین کشاورزان کوهدشتی نباید به دنبال سود مقطعی و کوتاه‌مدت باشند، بلکه باید به دنبال تأمین منافع بلندمدت خود و فرزندانشان بوده و قدر آب را بدانند.

وی با بیان این‌که راه نجات آبخوان دشت کوهدشت پرکردن چاه‌های غیرمجاز، نصب کنتورهای هوشمند برای جلوگیری از اضافه برداشت‌ها و اصلاح الگوی کشت است، افزود: در دشت کوهدشت باید الگوی کشت از محصولات آب‌دوست به کاشت گندم، کلزا و کشت‌های گلخانه‌ای که آب کمتری نیاز دارند، تغییر کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان با بیان این‌که امسال 1670 هکتار چغندرقند در دشت کوهدشت کشت شده، عنوان کرد: اگر الگوی کشت در دشت کوهدشت تغییر نکند در آینده شاهد تخلیه کامل آبخوان کوهدشت و بروز پدیده فرونشست زمین خواهیم بود.

انتهای پیام/ ت

R41450/P1336/S6,72/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۰۰۵۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر شناسایی شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، مهناز ربانی‌ها، استادیار مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور درباره طرح پژوهشی خود با عنوان «بررسی الگوی مهاجرت و گشترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر»توضیح داد: همه‌ساله برداشت از ذخایر میگو در صیدگاه‌های خلیج فارس توسط تعداد زیادی از شناور‌های سنتی و صنعتی انجام می‌شود. یکی از موضوعات مطرح در ارتباط با خصوصیات زیستی میگو‌ها، شناسایی زیستگاه‌ها و میزان ذخایر آن‌هاست. 

وی افزود: با توجه به نقش کلیدی ذخایر میگو از نظر بوم شناختی در اکوسیستم‌های دریایی به‌ویژه آبزیان کف‌زی و تأمین غذای بسیاری از گونه‌های تجاری کف‌زی، برداشت سالیانه از ذخایر این آبزیان و قرار داشتن میگو در شمار آبزیان کوتاه عمر، این موضوع اهمیت پیدا می‌کند که بررسی بهتری توسط محققان در ابعاد زیستی، بوم‌شناسی و ذخایر میگو انجام شود.

این پژوهشگر در ادامه بیان کرد: علاوه بر این، درجه حرارت آب یکی از اساسی‌ترین پارامتر‌های اقیانوس‌شناسی محسوب می‌شود. تغییرات زمانی و مکانی دمای آب، نقش مهمی در زندگی آبزیان دارد. دما نه‌تنها بر رفتار آبزیان اثر می‌گذارد، بلکه بر گردش آب و جریان‌های فراچاهنده نیز اثر می‌گذارد.

ربانی‌ها اشاره کرد: از طرفی، ‎میگو یکی از آبزیان کف‌زی است که بخش اعظم زندگی خود را در کف دریا و لایه‌های آب نزدیک به بستر دریا به سر می‌برد و دمای عمق آب نقش مهمی در رشد و بقای میگو دارد.

وی تصریح کرد: دمای عمق و دمای سطحی آب، دو پارامتر مهم در رشد میگو است؛ لذا در این پژوهش به منظور پهنه‌بندی ذخایر میگو از داده‌های ماهواره‌ای دمای سطحی آب و کلروفیل، استفاده شد.

این پژوهشگرادامه داد: ارتقای سیستم مدیریت و برنامه‌ریزی منابع شیلاتی در آب‌های جنوب کشور و بهینه‌سازی مدیریت ذخایر میگو در خلیج فارس با استفاده از سامانه سنجش از راه دور از جمله اهدافی بود که در این تحقیق دنبال شد. همچنین ما در این طرح پژوهشی به دنبال بررسی الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر با استفاده از اطلاعات ماهواره‌ای و تعمیم آن به آب‌های شمالی خلیج فارس بودیم که خوشبختانه این اهداف محقق شد.

وی در پایان اضافه کرد: نمونه‌برداری میدانی از میگو در این تحقیق، یک مشکل اساسی بود و هزینه‌های زیادی را برای انجام آن متحمل شدم با این حال، این تحقیق به نتیجه رسید و نتایج آن در ژورنال‌های معتبر علمی به چاپ رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حفظ منابع آبی نیازمند ترویج فرهنگ صرفه‌جویی و مسئولیت‌پذیری جمعی است
  • احساس امنیت، پایداری واحدهای اقتصادی را به‌دنبال دارد
  • صاحب‌نظر روس: ایران الگوی مثال‌زدنی پیشرفت برای شرق و غرب است
  • نمایش نوزده نقشه قدیمی خلیج فارس در شهر کاریز کیش
  • الگوی مهاجرت و گسترش گله‌های میگو در آب‌های استان بوشهر شناسایی شد
  • سند بسیار مهم درباره سفره‌های آب زیرزمینی؛ چرا همه سکوت کرده‌اند؟!
  • مادران ۴ فرزندی الگوی عینی برای خانواده‌ها
  • بوکایو ساکا: کریستیانو رونالدو الگوی من و بسیاری از بازیکنان دنیای فوتبال است
  • گلستان با ۸۸ درصد تحقق الگوی کشت جزو استان‌های پیش ‌رو است
  • رفتارهای غیرمنطقی انسان الگوی جدید هوش مصنوعی شد