Web Analytics Made Easy - Statcounter


با گذشت چند رو از وخامت حال “خلیفه حفتر” فرمانده کل نیروهای مسلح لیبی و انتقال او به یک بیمارستان در فرانسه، کشمکش بین کشورهای عربی و غیر عربی بر سر جانشین او بالا گرفته است.

به گزارش گروه بین‌الملل امتداد نیوز به نقل از پایگاه خبری “العربی الجدید” با گذشت چند رو از وخامت حال خلیفه حفتر فرمانده کل نیروهای مسلح لیبی و انتقال او به یک بیمارستان در فرانسه، برخی منابع پارلمانی از طبرق احتمال دادند وی دچار مرگ مغزی شده باشد، آن هم در شرایطی که کشمکش بین کشورهای عربی و غیر عربی بر سر جانشین او بالا گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیا حفتر به وضعیت طبیعی باز می‌گردد؟

در این میان منابع پارلمانی طبرق فاش کردند، پزشکان حفتر تاکید کردند وی دچار مرگ مغزی شده و اکنون به تجهیزاتی مجهز شده است که فعالیت‌های حیاتی بدن را کنترل می‌کنند و محال است به وضعیت طبیعی بازگردد.

در همین ارتباط گفته می‌شود مغرب نیز اخیرا به تحریک آمریکا وارد خط بحران لیبی شده است تا طرف‌های درگیر را به بهره برداری از نبود حفتر برای تحقق توافق بیشتر سوق دهد. 

رقابت پاریس و ابوظبی بر سر جانشینی حفتر 

منابع مزبور یادآور شدند، مغرب بار دیگر نقش مشابه توافق “صخیرات” را برعهده گرفته است، اما این بار در نظر دارد وضعیت نهاد نظامی را به طور ریشه‌ای نهایی کرده و اختلاف‌ها بر سر آن را پایان بخشد، حال آنکه آمریکا بیش از پیش سرگرم پرونده لیبی است و همزمان با آن اختلاف بین جبهه حامیان حفتر و به عبارت بهتر ابوظبی و پاریس شدت گرفته و هر یک از این طرفین در تلاش برای حمایت از نامزد خود برای جانشینی حفتر هستند.

در این میان رباط تلاش دارد طرف‌هایی را از غرب لیبی و به عبارت بهتر طرابلس وارد صحنه تحولات لیبی کرده تا پست‌های مهمی را در فرماندهی نهاد ارتش بر عهده بگیرند؛ این اقدام در همراهی با نشست‌ها و ملاقات‌هایی است که اخیرا در قاهره صورت گرفت و هدف از آن ادغام گروه‌های مسلح در شرق و غرب لیبی بود تا از این طریق وضعیت چند دستگی در ارتش پایان یابد.

نبود حفتر  فرصتی برای پایان دسته بندی‌های سیاسی و امنیتی 

به نظر می‌رسد نبود حفتر فرصت زیادی در اختیار دست اندرکاران پرونده لیبی قرار می‌دهد تا دسته بندی امنیتی و نیز سیاسی را در این کشور پایان دهند، بر این اساس که حفتر در سال‌های گذشته مانعی در مسیر دستیابی به هر گونه توافق در لیبی به شمار می‌آمد.

منابع پارلمانی همچنین اعلام کردند، حضور حفتر از نظر سیاسی و نظامی پایان یافته و فقط از او یک اسم باقی مانده است و کشورهای دست اندرکار تحولات لیبی به ویژه مصر در تلاش هستند که وضعیت واقعی او اعلام نشود تا در نبود یک نظامی دیکتاتور که با زور سلاح بر شرق لیبی حکومت می‌کرد، هرج و مرج و ناآرامی‌های مسلحانه در این منطقه به وجود نیاید.

به گفته این منابع، تمام تلاش‌های سیاسی موجود در لیبی برای همیشه متوقف شده است و اکنون امیدها به نشستی است که دست اندرکاران داخلی و بین‌المللی تحولات لیبی را گرد هم می‌آورد و به مثابه آغاز تحولات جدیدی در نبود حفتر خوهد بود و احتمال نزدیک شدن عملی بین دو طرف بحران در طبرق و طرابلس را فراهم می‌کند.

در این میان پیش بینی می‌شود نمایندگان طرابلس و پیش از همه “خالد المشری” وابسته به حزب عدالت و سازندگی در برخورد با مجلس نمایندگان کنونی انعطاف بیشتری نشان دهد تا از این طریق امکان توافق هرچه بیشتر بین دو طرف فراهم شود، همانطور که منافع جناح شرق لیبی ایجاب می کند که از فرصت کنونی استفاده کند؛ فرصتی که تا پیش از این به دلیل دسته بندی های سیاسی و نظامی  سخت در معرض تهدید قرار گرفته بود.

تلاش واشنگتن برای توافق بین پاریس و ابوظبی

بنابر اعلام منابع مزبور نمایندگان کشورهای بزرگ و چهره های سرشناس سیاسی در پشت پرده نشست رباط حضور خواهند داشت و علاوه بر این واشنگتن برخی طرف ها از جمله ابوظبی و پاریس را به توافق بر سر یک شخصیت نظامی مورد قبول از سوی تمام طرف های لیبی سوق خواهد داد تا هرج و مرج در دو سطح نظامی و سیاسی در لیبی پایان یابد.

نامزدهای جانشینی حفتر 

“عبدالرزاق الناظوری” رئیس ستاد ارتش از سوی مجلس نمایندگان طبرق یکی از نام‌هایی است که در سطح بین المللی برای جانشینی حفتر مطرح است بر این اساس که درجه نظامی او بالاترین درجه بعد از حفتر است و علاوه بر این از حمایت قبیله‌ای گسترده ای  برخوردار است و از سوی همسر صالح نیز حمایت می‌شود.

همچنین “عبدالسلام الحاسی” یکی دیگر از نامزدها برای جانشینی حفتر است که به بسیاری از کشورهای غربی از جمله فرانسه و آمریکا نزدیک است و علاوه بر این در سازمان ملل شخصیت شناخته شده ای است زیرا رهبری نیروهای حافظ صلح در آفریقا را برعهده داشت و آمریکا نیز درخواست کرد فرماندهی آموزش نیروهای ویژه لیبی را در پایگاهی در غرب طرابلس برعهده بگیرد.

“شعیب الصابر” رئیس اطلاعات نظامی از دیگر افرادی است که نام او برای جانشینی حفتر مطرح است و هر چند در نبردهای حفتر حضوری نداشت اما نامزد قوی قبیله های “العبیدات” است که قوی ترین قبایل شرق لیبی بوده و همسر صالح نیز از همین قبایل است.

انتهای پیام/

true برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۰۰۶۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال بازگشت قیمت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان چقدر است؟

آل اسحاق با بیان این که شوک سیاسی جدید رخ ندهد، احتمال دارد دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد، گفت: برخی با نشان دادن فضای ملتهب ناشی از بحران‌های سیاسی منطقه، نرخ ارز را بالا می‌برند و اقدام به فروش دلار می‌کنند و سپس با آرام شدن فضا اقدام به خرید ارز می‌کنند تا جیب‌های خود را پر کنند.

به گزارش ایسنا، یحیی آل اسحاق، رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با اشاره به این موضوع که نرخ ارز در کشور تحت تاثیر جریان‌های روانی است، گفت: در سایه جریان‌های روانی انتظارات تورمی شکل می‌‎‌گیرد و این انتظارات نیز عاملی برای افزایش تقاضا و نرخ ارز است.

چه کسی از افزایش نرخ دلار سود می‌برد؟

وی افزود: عده‌ای متخصصِ ایجاد جنگ روانی هستند؛ بنابراین مخالفان دولت در حین رخداد تنش‌‎های سیاسی از ابزار جنگ روانی استفاده می‌کنند؛ البته برخی از ذی‌نفعان نیز از بالارفتن نرخ دلار سود می‌برند؛ در نتیجه شرایطی را ایجاد می‌کنند تا مسیر انتظارات مردم را تغییر دهند.

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق اظهار داشت: برخی با نشان دادن فضای ملتهب ناشی از بحران‌های سیاسی منطقه، نرخ ارز را بالا می‌برند و اقدام به فروش دلار می‌کنند و سپس با آرام شدن فضا اقدام به خرید ارز می‌کنند تا جیب‌های خود را پر کنند.

وی افزود: با حمله به کنسولگری ایران در دمشق شوک و تنش سیاسی در کشور ایجاد شد و سوداگران با سواستفاده از این شوک‌ها باعث افزایش نرخ دلار شدند.

نیاز‌ها قانونی کشور در حال تامین است

رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق با بیان اینکه گاهی نرخ ارز به علت تغییر در واقعیت‌های اقتصادی یعنی عرضه و تقاضا افزایش پیدا می‌کند، اظهار داشت: هم‌اکنون از سمت کانال اقتصادی تغییری در قیمت دلار رخ نداده؛ چون تمامی نیاز‌های قانونی کشور با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ و نرخ حدود ۴۰ هزار تومان مرکز مبادله تامین می‌شود، بنابراین التهابات ناشی از تنش‌های سیاسی، تنها عامل افزایش نرخ ارز است.

آل اسحاق با اشاره به این موضوع که شرایط کنونی بازار ارز ناپایدار است، گفت: تحولات بازار ارز به علت رخداد‌های سیاسی است؛ بنابراین زمانی که این فضا آرام شود؛ نرخ ارز به صورت خودکار به محدوده‌های قبلی خود بازمی‌گردد.

وی در پایان تاکید کرد: درصورتی که شوک جدید سیاسی رخ ندهد، شرایط اقتصادی کشور با آرام شدن فضای منطقه و مسائل سیاسی، احتمالا به گونه‌ای رقم می‌خورد که دلار آزاد به دامنه ۵۰ هزار تومان برگردد.

دیگر خبرها

  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • نشست رهبران گروه‌های مقاومت فلسطین در پرتو تحولات پر شتاب میدانی و سیاسی
  • نشست مهم رهبران گروه‌های مقاومت فلسطین در پرتو تحولات پر شتاب میدانی و سیاسی برگزار شد
  • طبقه کارگر به تظاهرات حمایت از فلسطین در دانشگاه‌های آمریکا پیوست
  • تاکسی های برقی وارد شد
  • کاهش حضور آمریکا در آفریقا / حاکمان جدید ساحل آفریقا در پی کاهش روابط سیاسی و نظامی با فرانسه و آمریکا هستند/ نیجر حضور نیروهای آمریکایی را غیرقانونی اعلام کرد +فیلم    
  • هیئتی از مصر وارد اسرائیل شد
  • احتمال بازگشت قیمت دلار به دامنه ۵۰ هزار تومان چقدر است؟
  • تحولات اوکراین|واکنش مسکو به ارسال موشک‌های دوربرد به کی‌یف
  • رضا نصری: احتمال صدور حکم بازداشت نتانیاهو از طرف دادگاه کیفری بین المللی / برای مبارزه با اسرائیل هم که شده از جنجال‌آفرینی بپرهیزید!