Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-23@16:27:39 GMT

تعیین قطعی جنسیت جنین با استفاده از روش‌های ژنتیکی

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۰۳۱۴۶

تعیین قطعی جنسیت جنین با استفاده از روش‌های ژنتیکی

مدیر فنی آزمایشگاه ژنتیک پزشکی مرکز درمان ناباروری شیراز گفت: تعیین قطعی جنسیت جنین، با استفاده از روش‌های ژنتیکی (PGD) امکانپذیر است.

رضا پژومند در گفت وگو با ایسنا با بیان اینکه علاقه به تعیین جنسیت جنین تاریخچه طولانی دارد و به روش‌های مختلف از جمله روش‌های سنتی، دارویی، گیاهی و روش‌های شست و شوی رحم، تغییر اسیدی و بازی محیط رحم، شست و شوی اسپرم و همچنین تنظیم زمان مقاربت انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: برخی از این روش‌ها بی‌تاثیر و برخی تنها در بهترین حالت ۱۰ درصد شانس انتخاب جنسیت را افزایش می‌دهد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این زمینه تنها روشی که می‌تواند به طور قطع تعیین کننده جنسیت جنین قبل از انتقال به رحم باشد، روش تشخیص ژنتیکی قبل از لانه‌گزینی در رحم (PGD) است که باید بدانیم که با این روش می‌توان وضعیت جنین را از لحاظ بیماری‌های ژنتیکی نیز تعیین کرد .

مدیربخش ژنتیک و سولوژی آزمایشگاه اداره کل پزشکی قانونی فارس تصریح کرد: به عنوان مثال زوج ناقل بیماری تالاسمی (مینور) با استفاده از این روش پیشرفته ژنتیکی می‌توانند صاحب فرزند سالم شوند ؛ این مهم بدون انجام روش پی‌جی‌دی (PGD) به احتمال ۲۵ درصد جنین تالاسمی ماژور خواهد شد.

پژومند با تاکید بر اینکه انجام این روش هیچ خطری برای جنین به همراه ندارد، اضافه کرد: طی چهار سال گذشته تاکنون در مرکز درمان ناباروری شیراز بیش از ۵۰۰ فرزند با جنسیت مورد نظر والدین متولد شده است، این در حالی است که با استفاده از روش PGD در این مرکز علاوه بر تعیین جنسیت از تولد فرزندان مبتلا به چندین بیماری کروموزومی نیز جلوگیری می‌شود.

وی با بیان اینکه با استفاده از روش ژنتیکی پی‌جی‌دی (PGD) می‌توان از تولد فرزند مبتلا به بیماری‌های ژنتیکی شناخته شده جلوگیری کرد، گفت: امروزه برای جلوگیری از تولد بسیاری از بیماری‌های ژنتیکی مانند هموفیلی، برخی عقب افتادگی‌های ذهنی، بیماری‌های متابولیک و تالاسمی می‌توان از این روش استفاده کرد.

این عضو سازمان نظام پزشکی شیراز با تشریح بیشتر در خصوص کاربرد این روش علمی افزود: به زبان ساده روش PGD انقلابی در کاربرد ژنتیک و کمک به زوجین جهت فرزند آوری سالم ایجاد کرده است، زیرا بدون استفاده از این روش دانش ژنتیک فقط جهت تشخیص بیماری‌ها در فرزند و جنین موثر است.

پژومند تصریح کرد: با روش پی‌جی‌دی (PGD) می‌توان جنین ۳ تا ۵ روزه که توسط لقاح آزمایشگاهی، ایجاد شده را مورد بررسی قرار داد و تنها جنین‌های سالم را به بدن مادر انتقال داد و از این روش کاربردی می‌توان در امر انتخاب جنسیت نیز بهره گرفت .

وی در پاسخ به اینکه آیا استفاده از این روش برای انتخاب جنسیت اخلاقی است، اظهار کرد: ممکن است عده‌ای انتخاب جنسیت را امری غیر ضروری و در مواردی غیر اخلاقی بدانند در پاسخ به این موارد باید در ابتدا به فرهنگ یک جامعه نگریست و عنوان کرد آیا با انجام ندادن آن می‌توان از انجام انتخاب جنسیت در جامعه جلوگیری کرد.

مدیر بخش ژنتیک پزشکی قانونی استان فارس شیراز بیان کرد: تجربیاتم به عنوان یک متخصص ژنتیک نشان می‌دهد که در بعضی از موارد انتخاب جنسیت به یک موضوع مهم در خانواده‌ها تبدیل می‌شود به گونه‌ای که خانواده در خطر از هم پاشیدگی قرار می‌گیرد یا در بعضی از موارد سبب تولد فرزندان متعدد بدون در نظر گرفتن شرایط زندگی زوجین می‌شود.

وی افزود: از طرفی با توجه به آمار سقط‌های غیر قانونی نشان می‌دهد که در برخی موارد جنین با جنسیت غیر دلخواه توسط افراد غیر متخصص سقط می‌شود که علاوه بر مشکلات قانونی و شرعی می‌تواند مشکلات پزشکی از ناباروری تا مرگ را در مادر سبب شود.

پژومند بیان کرد: این مرکز افتخار دارد که به عنوان اولین مرکز درمان ناباروری جنوب کشور در سال ۹۵ با استفاده از این روش ژنتیکی اولین فرزند سالم از پدر و مادر ناقل بیماری تالاسمی، به دنیا آمده است و پس از آن از این روش برای تولد فرزند سالم از مادر و پدر ناقل چندین بیماری ژنتیکی دیگر نیز بهره گرفته است.

مدیربخش ژنتیک پزشکی قانونی فارس با بیان اینکه جذاب‌ترین مورد استفاده از روش PGD در درمان بیمارانی با بیماری‌های خونی و ایمنی است که امروزه با پیوند مغز استخوان درمان می‌شوند، بیان کرد: فرض بگیریم که فرزندی در خانواده با بیماری تالاسمی وجود دارد برای درمان این فرد می‌توان از طریق لقاح آزمایشگاهی چندین جنین از والدین این فرزند، ایجاد کرد و در بین آن‌ها جنین سالمی را که از لحاظ بافتی با فرزند بیمار سازگار است را متولد کرد و از بند ناف نوزاد متولد شده برای درمان فرزند بیمار استفاده کرد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۰۳۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح شد

مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران «افتتاح بانک ذخایر دریایی ایران و دومین نشست هم‌اندیشی یاوران حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی» را با محوریت مشارکت مردمی در حفظ تنوع زیستی دریایی (خلیج فارس) برگزار می‌کند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، به مناسبت گرامیداشت روز ملی خلیج فارس و در راستای تحقق فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظله العالی) درباره تحقق شعار جهش تولید با مشارکت مردم، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران وابسته به جهاددانشگاهی با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، ستاد توسعه زیست فناوری کشور و استانداری هرمزگان «افتتاح بانک ذخایر دریایی ایران و دومین نشست هم‌اندیشی یاوران حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی» را با محوریت مشارکت مردمی در حفظ تنوع زیستی دریایی (خلیج فارس) برگزار می‌کند.

دکترحسین شاهسوارانی؛ سرپرست مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران گفت: ایران با توجه به موقعیت جغرافیایی از ذخایر دریایی بسیار غنی برخوردار است. در این میان آب‌های خلیج فارس پناهگاه موجودات دریایی به‌ویژه آبزیان کوچک و مکانی آرام برای گونه‌های مختلف است که از هزاران سال پیش تا امروز به زندگی خود ادامه داده‌اند.

افزایش امیدها برای نجات میش‌مرغ/ انجام مطالعات تعیین توالی ژنتیکی در دانشگاه تربیت مدرس

شاهسوارانی افزود: خلیج فارس با وجود تمامی مشکلات محیطی و اقلیمی که بر آن حاکم است از تنوع زیستی بالایی برخوردار است. به‌گونه‌ای که حدود 907 گونه در قالب 157 خانواده در آن وجود دارد که تعداد زیادی از آن‌ها بهره‌برداری اقتصادی دارند. و این عامل باعث شده است تا خلیج فارس از نظر تنوع زیستی جزو مناطق کم‌نظیر معرفی شود.

وی بیان کرد: حفظ و احیاء ذخایر ژنتیکی به عنوان راهبرد توسعه پایدار برای تأمین نیازهای کنونی بشر از اواسط قرن بیستم به صورت جدی مورد توجه قرار گرفت. کشور ایران با توجه به دارا بودن تنوع اقلیمی و اکوسیستم‌های آبی متنوع همچون آب شیرین، آب‌های لب شور، شور و خیلی شور از تنوع زیستی گسترده‌ای برخوردار است و از لحاظ ذخایر ژنتیکی به عنوان یکی از متنوع‌ترین و غنی‌ترین کشورهای جهان شناخته شده است.

شاهسوارانی اظهار کرد: در حال حاضر با توجه به تخریب زیستگاه‌های آبزیان از طریق تخلیه زباله‌ها و پساب‌ها در رودخانه‌ها و دریاها، استفاده بیش از حد از آفت‌کش‌ها، و سایر عوامل ناشی از توسعه شهری و فعالیت‌های صنعتی و زیست‌محیطی، حذف تدریجی تنوع ژنتیکی در اکوسیستم‌های طبیعی و جایگزینی آن با سیستم‌های پرورشی، متأسفانه بسیاری از این ذخایر ارزشمند را در معرض نابودی و انقراض قرار داده است.

سرپرست مرکز همچنین بیان کرد: حفاظت از تمامی ذخایر ژنتیکی و زیستی کشور نیازمند توجه و همکاری همه دستگاه‌ها، ارگان‌ها، انجمن‌های مردم‌نهاد به عنوان ثروت بی‌بدیل و ودیعه الهی است و مشارکت مردمی را می‌طلبد. لذا با توجه به این که امسال نیز از سوی رهبر معظم انقلاب به شعار "جهش تولید با مشارکت مردمی" مزین شده است، مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با توجه به یکی از رسالت‌های خود که حفاظت از ذخایر ژنتیکی و زیستی بومی کشور است، برای پاسداشت روز ملی خلیج فارس که امتداد هویت تاریخی و تمدن دیرپای ایران زمین است، دومین نشست هم‌اندیشی یاوران حفظ ذخایر ژنتیکی و زیستی را با تأکید و محوریت قرار دادن مشارکت مردمی در حفظ ذخایر دریایی برگزار می‌کند. به یمن این روز و با هدف کمک به حفاظت ذخایر دریایی کشور، بانک ذخایر دریایی ایران نیز افتتاح خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تأثیر عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران
  • بانک ذخایر دریایی ایران افتتاح شد
  • نقش عجیب جنسیت پزشک بر درمان بیماران
  • تبعیض جنسیتی در دانشگاه‌های دانمارک/ ۳۷ درصد دانشجویان دکتری دختر تجربه تحقیر کلامی دارند
  • ارتباط جنسیت و بحران خواب
  • برخورداری برخی متقاضیان با فرم ج قرمز از زمین رایگان
  • فرم ج و اهدای زمین به متقاضیان جوانی جمعیت
  • پهلوانان نمی‌میرند!
  • کتابی‌درباره استدلال‌های اخلاقی «غذاهای اصلاح شده ژنتیکی»
  • جایگاه جنسیت در الگوی سوم؛ ذیل انسانیت یا فوق انسانیت؟