Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-04-27@14:53:25 GMT

تعرفه واردات نخ ابریشم به 26 درصد افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۰۵۵۵۸

تعرفه واردات نخ ابریشم به 26 درصد افزایش یافت

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، وضع تعرفه 150 و 200 درصدی برای واردات پیله و نخ ابریشم در سالهای 79 تا 80 سبب رونق صنعت نوغانداری در کشور شد اما در دهه 80 تا سال 91 با کاهش این تعرفه ها به پنج تا 10 درصد، شاهد افول صنعت نوغانداری و ورود بی رویه نخ ابریشم به کشور بودیم.
در دولت تدبیر و امید مرکز توسعه نوغانداری کشور از سال 93 به عنوان متولی نوغانداری در زیرمجموعه تولیدات دامی وزارت جهادکشاورزی ایجاد شد که علاوه بر نقش ستادی با اقدامات اجرایی از طریق سازمان جهاد کشاورزی استان ها و مشارکت مردمی در تولید نوغان و نخ ابریشم تاثیر خوبی در بهبود این صنعت در کشور داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با هدف حمایت از تولید داخل، در سال 95 تعرفه واردات نخ ابریشم 9 درصد و در سال ۹۶ به ۱۵ درصد افزایش یافت و واردات پیله ابریشم پنج درصد بود که این روند رو به افزایش تعرفه ها در سال 97 نیز استمرار یافته و تعرفه واردات نخ ابریشم به 26 درصد رسیده است.
«علی اصغر داداش پور» روز دوشنبه درباره سیاست های دولت در حمایت از صنعت تولید نخ ابریشم در کشور اظهار داشت: در سالهای گذشته کاهش تعرفه نخ ابریشم مشکلاتی را به ویژه در زمینه صنعت نوغانداری و ابریشم سنتی و صنعتی ایجاد کرد به طوری که غیر فعال بودن چهار کارخانه ابریشم کشی در گیلان و خراسان و دو سوم کارگاه های سنتی ابریشم کشی در کشور موجب شد تا در نرخ تعرفه گذاری این محصولات تجدیدنظر شود.
داداش پور با بیان اینکه تعیین تعرفه مناسب پیله و نخ ابریشم یکی از عوامل موثر بر فرآیند احیا و توسعه نوغانداری و حمایت از تولید داخل محسوب می شود، اظهار داشت: با ثابت بودن تعرفه واردات پیله ابریشم، اقبال تجار و واردکنندگان از واردات نخ ابریشم به واردات پیله ابریشم در راستای فعال شدن کارخانجات صنعتی و کارگاه های سنتی ابریشم کشی تغییر یابد.
رئیس مرکز نوغانداری کشور با بیان اینکه پیله خشک ابریشم از چین و ازبکستان وارد می شود، گفت: واردات پیله ابریشم توسط تجار به جای نخ ابریشم می تواند موجب حرکت و پویایی صنایع ابریشم و کارگاه های سنتی ابریشم شود.
وی تصریح کرد: اکنون بالغ بر 18 هزار خانوار نوغاندار با فرایند دریافت تخم نوغان، پرورش کرم ابریشم تا تولید کرم ابریشم در کشور فعالند و فرایند عمل آوری و فرآوری آن به نخ به حوزه صنعت، معدن و تجارت و میراث فرهنگی برمی گردد.
داداش پور در ادامه اظهار داشت: ما به دنبال افزایش همگرایی هستیم تا با کمک صنایع ابریشم کشی بتوانیم در کنار تولید نخ، تولید حریر، شال و روسری هم داشته باشیم که اکنون به شکل محدود در استان خراسان انجام می شود.
 
** رشد 110 درصد نرخ خرید تضمینی پیله تر ابریشم طی 6 سال
رئیس مرکز نوغانداری کشور گفت: در مقایسه سالهای 92 تا 96 قیمت خرید پیله تر ابریشم از 8300 تومان به 18 هزار و 100 تومان در بازار افزایش یافته است که یک رشد 110 درصدی را طی مدت 6 سال نشان می دهد.
داداش پور اظهار داشت: اقدام دولت در خرید تضمینی پیله تر ابریشم سبب شد بخش خصوصی اقبال بیشتری به این بخش نشان بدهد و تمام پیله های تولیدی به صورت نقدی و بیش از نرخ خرید تضمینی خریداری شود که این امر نیز بیانگر کیفی بودن تولید پیله تر ابریشم در داخل کشور است.
وی از دیگر اقدامات حمایتی دولت از صنعت نوغانداری کشور را تولید داخلی نهال توت و توزیع رایگان آن دانست و افزود: سال گذشته بیش از 330 هزار اصله نهال توت تولید و در 19 استان کشور توزیع شد؛ بر این باوریم که هرجایی که درخت توت باشد می توانیم با کنترل دما و رطوبت تولید و پرورش کرم ابریشم را داشته باشیم.
رئیس مرکز نوغانداری کشور ادامه داد: صنعت نوغانداری و تولید پیله تر ابریشم به عنوان یکی از مشاغل جانبی و خرد در کنار سایر مشاغل کشاورزی در اغلب مناطق کشور قابل انجام است زیرا در طول سالهای اخیر تعداد جعبه هایی که خانوارها پوشش می دهند، زیر 2 جعبه است.
وی اضافه کرد: هدف ما علاوه بر اشتغالزایی تولید دو مدل نخ برای چله کشی و بافت و خواب فرش است که کارگاه های صنعتی ابریشم محصولشان برای چله کشی و کارگاه های سنتی تولیداتش برای بافت یا خواب فرش بکارگرفته می شود تا بخشی از نیازهای مرکز ملی فرش را تامین کنیم.
 
**زنجیره صنعت ابریشم تکمیل شود
رئیس مرکز نوغانداری کشور گفت: از وزارت صنعت معدن و تجارت و سازمان میراث فرهنگی انتظار داریم تا همپای وزارت جهادکشاورزی در تکمیل زنجیره ابریشم و فعال شدن حوزه های کاری کمک و مساعدت کنند تا در سالی که رهبر معظم انقلاب «حمایت از کالای ایرانی» نامیده اند، تولید این محصول در مناطق مختلف کشور پیگیری شود.
تولید پیله کرم ابریشم در ایران سابقه طولانی دارد، بنابراین مرکز نوغانداری کشور برنامه احیای نوغانداری، احیای توتستان های موجود و ایجاد توتستان های جدید را به عنوان تنها منبع غذایی کرم ابریشم در دستور کار دارد.
این مرکز به دنبال اعمال مکانیسم های حمایتی برای اعتمادسازی مردم به صنعت نوغانداری کشور است تا نهاده های مورد نیاز این بخش از جمله نهال توت اصلاح شده و تخم نوغان به شکل یارانه ای تولید و با حداقل قیمت در اختیار تولیدکنندگان قرار گیرد.
اکنون 50 درصد پیله تر ابریشم در استان گیلان و بقیه در 18 استان دیگر کشور تولید می شود.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۰۵۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش غیر منطقی تعرفه برق با شعار سال هم‌ خوانی ندارد

به گزارش خبرنگار مهر، تیمور پورحیدری پیش از ظهر پنجشنبه در جلسه شورای گفت و گوی بخش خصوصی با دولت با اشاره به مقوله تعیین سقف ارزی اظهار کرد: بسیاری از واحدهای صنعتی موجود که نیازمند منابع ارزی برای خرید مواد اولیه به ویژه افزایش میزان تولید در اجرای طرح توسعه هستند با چالش جدی روبرو خواهند بود.

وی با بیان اینکه واحدهای جدیدالاحداث چون سابقه فعالیت ارزی نداشتند دچار چالش می‌شوند، افزود: در این زمینه وزارت صمت با پیگیری‌های مستمر و الزام به ثبت برنامه تولید از سوی واحدهای صنعتی تمرکز خود را بر امین ارز بخش تولید و بازرگانان مربوط به شرکت‌های تولیدی قرار داده است.

مدیر کل صنعت معدن و تجارت گیلان با تشریح صف دریافت ارز در بانک مرکزی که طولانی بوده و تا دو ماه طول می‌کشد، اضافه کرد: برای تأمین سرمایه در گردش با توجه به نوسانات قیمتی نیازمند تسهیلات مناسب با زمان بازپرداخت بیش از ۲ سال هستیم.

وی افزود: شنیده‌ها حاکی از این است که سود تسهیلات بانکی به ۳۱ تا ۳۹ درصد در حال افزایش هست و بانک‌ها از هم اکنون به صورت غیررسمی به مشتریان اعلام می‌کنند که می‌توانیم تسهیلات بدهیم.

پور حیدری با تاکید بر اینکه بیش از ۱۴۰ طرح صنعتی نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد به بالا منتظر تسهیلات مناسب بانکی هستند که طرح خود را تکمیل و به بهره برداری و اشتغال برسانند، گفت: ابلاغ تسهیلات جدید به صورت فوری می‌تواند کارگشا باشد و برای تحقق اهداف شعار سال کمک کند.

مدیر کل صنعت معدن و تجارت گیلان با ابراز تأسف از اینکه تولید و صنعت گیلان در ابتدای سال؛ دچار سانحه برق گرفتگی شدید شد، افزود: افزایش غیر منطقی و غیر کارشناسانه تعرفه برق آن هم بیش از ۹۰۰ درصد، با شعار سال همخوانی ندارد و کارخانجات را با چالش اساسی مواجه می‌کند.

وی با تشریح وضعیت کارخانه‌ها در پی افزایش تعرفه‌ها ادامه داد: کارخانه آردی که ۳۸ میلیون ماهانه هزینه برق پرداخت می‌کرد اکنون باید ۴۸۰ میلیون پرداخت کند در غیر این صورت برق قطع می‌شود، بنابراین طبعاً آرد گران و مصرف نهایی نان و کلوچه و کیک و صنایع وابسته آن نیز گران عرضه می‌شود.

پورحیدری اضافه کرد: علیرغم چالش قطع و زمان بندی مصرف برق صنایع در ایام گرم پیش روی سال، افزایش تعرفه تحت عنوان ترانزیت، نیز مزید بر علت قطع برق در فصل گرما است که واقعاً برای جامعه بزرگ صنعتی ما رنج آور شده است.

مدیر کل صنعت معدن و تجارت گیلان با بیان اینکه مشکل کمبود اراضی صنعتی به ویژه در مرکز استان هم یک چالش حل نشده است، تصریح کرد: امور اراضی و منابع طبیعی استان باید نقاط و زون هایی را برای ایجاد شهرک‌های صنعتی جدید اعلام کنند.

پورحیدری بر ضرورت تخصیص تسهیلات جدید به کسب و کارهای خرد و تولیدی صنفی اشاره کرد که تاکنون این اتفاق نیفتاده است، افزود: بیش از ۱۷ هزار واحد تولیدی صنفی در حاشیه و داخل شهر استان به صورت کارگاهی مشغول فعالیت هستند ولی مسیر اعطای تسهیلاتی برایشان مشخص نشده و در قالب کارگروه رونق تولید دیده نشده‌اند.

وی افزود: موضوع تأمین زمین مناسب برای احداث یک میدان میوه و تره بار مطلوب با قابلیت‌های همچون پارکینگ، بازارچه خرده فروشی، فروشگاه‌های بزرگ توزیع کننده اقلام اساسی، انبار، سردخانه علی رغم مصوبه تنظیم بازار و تشکیل یک جلسه در حوزه معاونت امور عمرانی ابتر مانده است، که عمده مشکل موجود تأمین زمین مناسب برای احداث این زیرساخت مهم بازرگانی است.

کد خبر 6088401

دیگر خبرها

  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی: فقط ۱۰ درصد پزشکان از شغل خود راضی هستند
  • فراز و فرود نوغانداری در گیلان /تجارت پر سودی که از رونق افتاد
  • هزینه ساخت مسکن چند درصد افزایش یافته است؟
  • کمبودی در توزیع لاستیک خودرو‌های سواری نداریم
  • واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • ساخت ۱۰ تلمبار مشارکتی نوغانداری در خراسان شمالی
  • واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟
  • افزایش غیر منطقی تعرفه برق با شعار سال هم‌ خوانی ندارد