Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌یک پژوهشگر و کارشناس تاریخ آب و آبیاری گفت: فروچاله‌های ایجادشده در دشت میناب بسیار نگران کننده است و در آینده‌ای نزدیک امکان تخلیه روستاهای این دشت را به همراه تبعات اجتماعی آن به دنبال خواهد داشت.

‌محمد برشان در گفت وگو با ایسنا، ‌با بررسی نشست زمین در این دشت، گفت: پدیده لوله زایی یکی از تبعات خالی شدن سفره‌های آب زیرزمینی در میناب به شمار می رود که با زدن چاه‌های عمیق در این شهرستان به وجود آمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناس تاریخ آب و آبیاری، عنوان کرد: در سال های 65 تا67 که مسئول امور عمومی سد میناب بودم با حضور در افتتاح کانال‌های آبرسان، اولین قبض‌های آب کشاورزی را صادر کردم.

برشان افزود: منطقه چلوگاومیشی که اکنون در آن حضور داریم در آن دوران از سرسبزترین و پرآب ترین مناطق این شهرستان بود که اکنون با برداشت بی رویه از آب‌های زیرزمینی به دشتی پر از فروچاله تبدیل شده است.

وی تصریح کرد: در گذشته مردم از روش آبیاری سطحی استفاده می‌کردند و به معنای واقعی برداشت از چاه‌های عمیق زیرزمینی معنایی نداشت.

عضو مرکز بین المللی قنات و سازه‌های تاریخی آبی گفت: فروچاله‌های ایجادشده در دشت میناب بسیار نگران کننده است و در آینده‌ای نزدیک امکان تخلیه روستاهای این دشت را به دنبال خواهد داشت.

وی تاکید کرد: نشست های بسیاری را در دشت های مختلف ایران مشاهده کردام اما هیچکدام به وسعت و بحران ایجاد شده در دشت میناب نبوده است.

کارشناس تاریخ آب، بروز خشکسالی ها در این منطقه را از سال 80 نام برد و تصریح کرد:  تنها راه برون رفت و جلوگیری از پیشرفت فروچاله‌ها در این شهرستان تغذیه مصنوعی دشت میناب است.

برشان با بیان اینکه تخلیه آب‌های زیرزمینی در هیچ زمانی به سود نبوده است، خاطرنشان کرد: مهاجرت بسیار بزرگی در میناب در پیش است و این مهاجرت مطمئنا تبعات اجتماعی بسیار بدی را به دنبال خواهد شد.

به گزارش ایسنا، روستاهای گورزانگ، محمودی، باغگُلان، تم بلوچان، نصیرایی، تالار، تمبانو، چلو گاومیشی، تم بساط، تم گوهر، کناران، میرآباد، کلو، کلیبی، سرباران و کلنتان ازجمله روستاهایی هستند که فرو چاله‌ها مشکلاتی را برای مردم آن‌ها ایجاد کرده‌اند و مسئولان امر علاوه بر اینکه باید به فکر چاره‌ای برای جلوگیری از نابودی دشت‌های میناب باشند باید خطراتی را که مردم روستاها را تهدید می‌کند، برطرف کنند.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۰۸۱۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واقعیت فرونشست زمین در دریاچه مهارلو از دریچه دوربین مهر؛

دریافت 15 MB

به گزارش خبرنگار مهر، چند روز اخیر فیلمی در فضای مجازی در حال انتشار است که در آن فردی با اشاره به چاله و گودالی عظیم که در حال بلعیدن آب است ادعا می‌کند به علت برداشت بی رویه آب‌های زیرمینی، دریاچه مهارلو در حال فرونشست است و آب‌ها را در دل خود فرو می‌برد.

خبرنگار مهر به این دلیل که فیلم مربوطه فاقد زمان مشخصی است به محدوده مورد نظر رفت تا از صحت و سقم این خبر مطلع شود.

با وجود پیگیری‌های تیم اعزامی مهر، اثری از مشاهدات موجود در فیلم یافت نشد و به نظر می‌رسد این فیلم مربوط به گذشته باشد اما فروچاله‌هایی مشابه این فیلم که در آن حجم اندکی آب در حال ورود به گودال و فروچاله‌هایی است در اطراف روستای گشنکان (بهاران) بین سروستان و کفترک و در محدوده دریاچه مهارلو مشاهده شد.

بررسی‌های اولیه نشان می‌دهد این فروچاله و گودال‌هایی از این دست در اطراف مهارلو از گذشته تا به امروز وجود داشته اما منشأ دقیق آنها مشخص نیست و نیازمند بررسی کارشناسی سازمان‌ها و نهادهای ذیربط به ویژه محیط زیست و سازمان آب منطقه‌ای است.

پیگیری خبرنگار مهر تا حصول واقعیت امر همچنان ادامه دارد.

دریاچه نمک یا مهارلو که به نام دریاچه صورتی نیز مشهور است در ۲۰ کیلومتری جنوب شرق شیراز و بین این کلان‌شهر و سروستان قرار دارد.

کد خبر 6097373

دیگر خبرها

  • واقعیت فرونشست زمین در دریاچه مهارلو از دریچه دوربین مهر؛
  • آمریکا دیگر مقصد آرمانی محققان نیست/ تغییر الگوی مهاجرتی دانشمندان
  • افشاگری رشیدی کوچی از تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس آینده به جریان پایداری و  امام صادقی‌ها
  • روستای "سویرو" بانه شهری برای لک‌لک‌ها
  • اسرائیل برنامه‌ حمله به رفح را به آمریکا گزارش داد
  • (تصاویر) گزارش رسانه خارجی از قنات‌های تاریخی یزد
  • بازگشایی محورهای مواصلاتی روستاهای بخش کن
  • دسته عزای رئیس مذهب تشیع در شهر میناب
  • طرح ملی آبرسانی به شهر تفرش در آینده ای نزدیک بهره برداری می‌شود
  • حضور ۱۷ تیم باشگاهی اردبیل در جشنواره مینی والیبال