Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-30@10:35:48 GMT

کودتای آمریکا در نظام آموزشی عربستان

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۱۳۴۸۸

کودتای آمریکا در نظام آموزشی عربستان

مدتی است که خبرهایی شگفت‌آور از پروژه‌ی اصلاحات در نظام عربستان در رسانه ­ها دیده می­شود. در میان این سلسله از اصلاحات که عمدتاً با فکر و ایده‌ی شاهزاده‌ی جوان، محمد بن سلمان، در حال اجرا است، خبری در خصوص اصلاحات اساسی در کتب آموزش دینی مدارس عربستان نیز جالب‌توجه است.

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، مدتی است که خبرهایی شگفت‌آور از پروژه‌ی اصلاحات در نظام عربستان در رسانه ­ها دیده می­شود، از بحث حقوق زنان تا آزادی‌های فردی و در بعد سیاست خارجی، حمایت آشکار از اسرائیل.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در میان این سلسله از اصلاحات که عمدتاً با فکر و ایده‌ی شاهزاده‌ی جوان، محمد بن سلمان، در حال اجرا است، خبری در خصوص اصلاحات اساسی در کتب آموزش دینی مدارس عربستان نیز جالب‌توجه است. در این یادداشت اشاره‌ای به برخی از دلایل این تصمیم دولت عربستان خواهد شد.

با رصد اخبار منتشرشده در این موضوع به ارتباط این تصمیم دولت عربستان با نشستی که در یکی از کمیته‌های مجلس آمریکا در همین موضوع برگزار شده ارتباط معناداری دیده می­شود. در وب‌سایت کمیته­ی روابط خارجی مجلس آمریکا گزارشی از یک نشست در مورد وضعیت آموزش دینی در نظام آموزش‌وپرورش عربستان منتشرشده است. طبق این گزارش، جلسه‌ای در تاریخ 19 ژوئیه 2017 / 29 تیرماه 1396 با موضوع بررسی متون درسی عربستان و تأثیرات آن بر افراط‌گرایی در عربستان با حضور نمایندگانی از مرکز آزادی مذهبی موسسه هادسون،[1] بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها[2] و مرکز بین‌المللی مذهب و دموکراسی[3] در کمیته روابط خارجی مجلس آمریکا برگزار شد.[4]

در این جلسه اشاره شد که در حمله 11 سپتامبر حدود هشتاد درصد تروریست‌هایی که در آن شرکت داشتند تبعه عربستان بودند. متون درسی عربستان، دارای محتوای افراط‌گرایانه علیه ادیان و مذاهب دیگر ازجمله یهودیان، مسیحیان، شیعیان و صوفیان است و دانش آموزان را به کشتن آنان تشویق می‌کند. در این جلسه بر لزوم توجه بیشتر وزارت امور خارجه آمریکا به این مسئله به‌عنوان مسئله‌ای امنیتی، تأکید شد و پیشنهاد شده که تا زمانی که عربستان اقدام به حذف محتوای افراط‌گرایانه از متون درسی نکرده، با توقف قراردادهای دفاعی میان آمریکا و عربستان و همچنین محدود کردن اعطای ویزا به مقام‌های سعودی فشار بر آنان افزایش یابد.[5]

پس از حدود ده ماه از برگزاری نشست فوق، دولت عربستان در واکنش به آن جلسه، یک تصمیم جدی در این موضوع گرفت و در روز دوم فروردین 1397 شاهد کودتا و به‌زعم برخی خبرگزاری‌ها زلزله‌ای در برنامه آموزشی عربستان بود.[6] طبق تصمیم دولت عربستان ظرف 10 روز، 35 میلیون کتاب آموزش دینی جدید در مدارس عربستان توزیع شد و اجرای این طرح بر عهده‌ی وزارت آموزش عربستان سعودی با همکاری ارتش و گارد ملی در مدارس این کشور انجام شد و کتاب‌های قدیم درس «پرورش دینی» را از سطح کشور جمع‌آوری نمود. کتاب‌های جدید برعکس روال هشتاد سال گذشته این کشور، دیدگاه‌های اسلامی مسامحه آمیز را با استناد به قرآن کریم جایگزین می‌کند. طبق برنامه جدید آموزش دینی در مدارس، دین اسلام، دین محبت، تسامح و صلح معرفی می‌شود و به آن دسته از آیات قرانی که از آنها خشونت و قتل برداشت می‌شود اشاره نخواهد شد.

به نظر می‌رسد این اقدام بن سلمان و همچنین اقدامات اصلاحات اجتماعی دیگر نظیر بحث حقوق زنان و اعطای آزادی‌های فردی از نوع غربی آن، به‌نوعی اعلام جنگ علیه نظام دینی این کشور و آموزه‌های وهابیت باشد و باید منتظر این باشیم که آیا نظام دینی وهابی عربستان واکنشی در قبال این اصلاحات از خود نشان می‌دهد یا خیر؟ گرچه با توجه به دو نکته بعید است، مخالفت جدی با این اصلاحات را شاهد باشیم.

نکته‌ی اول حس قلدرمآبانه‌ی ولیعهد جوان است که چهره غیر منعطف خود را در همان اوایل ولیعهدی خود با بازداشت بسیاری از شاهزادگان و مقامات سعودی انجام داد.

نکته دوم بحث دنیاطلبی و رفاه‌طلبی است که علمای وهابی عربستانی سخت گرفتار آن شده‌اند و این رفاه و آسایش را بعید است فدای اصلاحات این جوان نو به قدرت رسیده کنند.

پی نوشت:

[1] - Center for Religious Freedom - Hudson Institute

[2] - Foundation for Defense of Democracies

[3] - International Center for Religion and Diplomacy

[4] - متن کامل این جلسه را از این لینک در وب‌سایت کمیته امور خارجی مجلس آمریکا دریافت کنید:

http://docs.house.gov/meetings/FA/FA18/20170719/106289/HHRG-115-FA18-Transcript-20170719.pdf

[5] - Saudi Arabia’s Troubling Educational Curriculum 07.19.2017

www.foreignaffairs.house.gov/hearing/subcommittee-hearing-saudi-arabias-troubling-educational-curriculum/ (accessed 2018/04/09)

[6] - الدیار: زلزال فی برامج التربیة السعودیة واکبر صدمة لدى جیش المطاوع الدینی March 22, 2018 / 2 فروردین 1397 (دسترسی 20/1/1397)

www.addiyar.com/article/1509776-زلزال-فی-برامج-التربیة-السعودیة-واکبر-صدمة-لدى-جیش-المطاوع-الدینی

منبع:‌پژوهشکده بین المللی امام رضا علیه السلام

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۱۳۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با اشاره به تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس، گفت: در تلاشیم تا مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای را تقویت کرده و از این طریق در جهت عدالت آموزشی گام برداریم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کرمانشاه، سلمان محمدی امروز _یکشنبه، نهم اردیبهشت_ در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت مقام معلم در استان با حجت‌الاسلام حبیب‌الله غفوری نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، از تلاش برای اجرای مطلوب سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به عنوان یکی از دغدغه‌های اصلی دستگاه تعلیم و تربیت در استان نام برد و اظهار کرد: پس از گلایه مقام معظم رهبری از اجرایی‌نشدن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در مدارس، نقشه راه این سند تهیه شده و الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مشخص شده است.

وی افزود: از مهر امسال ۵۰ درصد مدارس دولتی و ۵۰ درصد مدارس غیردولتی استان بر مبنای الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، کار تعلیم و تربیت دانش‌آموزان استان را آغاز خواهند کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه کیفیت‌بخشی به مدارس دولتی یکی از مهم‌ترین اولویت‌های مجموعه آموزش و پرورش در استان خواهد بود، گفت: در تلاشیم تا با کیفیت بخشی به مدارس برای تعلیم و تربیت بهتر دانش‌آموزان تلاش کرده و در عین توجه به جنبه‌های تربیتی، در راستای بالا بردن معدل دانش‌آموزان هم برنامه‌ریزی داشته باشیم.

وی سپس با اشاره به تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس، گفت: در تلاشیم تا مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای را تقویت کرده و از این طریق در جهت عدالت آموزشی گام برداریم.

محمدی با بیان اینکه باید دانش‌آموزانی تربیت کنیم که در عین داشتن امید و نشاط مجهز به خردورزی باشند، افزود: امسال اهتمام بیشتری برای تعلیم و تربیت دانش‌آموزان در تراز انقلاب اسلامی داریم.

وی اشاره‌ای هم به استخدامی‌های آموزش و پرورش در استان کرمانشاه داشت و گفت: سال گذشته قریب ۱۵۰۰ نفر پذیرفته شدند و امسال ۱۶۰۰ معلم از طریق آزمون استخدامی پذیرش خواهند شد که البته بگونه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در فرآیند گزینش افرادی جذب شوند که شأن معلمی را داشته باشند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه استان کرمانشاه ۳۷۰ هزار دانش‌آموز دارد، گفت: ۲۶ هزار فرهنگی متولی امر تعلیم و تربیت دانش‌آموزان استان هستند.

کد خبر 748930

دیگر خبرها

  • روی «کیفیت بخشی به نظام آموزشی» و «تقویت مدارس دولتی» تمرکز داریم
  • ۳۶۰۰ معلم در اصفهان استخدام می‌شود/تخلیه ۴۲ مدرسه به دلیل فرونشست
  • غول کنکور در دولت سیزدهم جادو شد/ معلم ستون فقرات نظام آموزشی است
  • معلمان معمار آینده نظام هستند
  • توسعه زیرساخت های آموزشی در استان سمنان/ افتتاح ۱۴ چمن مصنوعی
  • مشق نوشتن دانش‌آموزان چینی زیر سرم/ شکست اصلاحات آموزشی چین برای تکالیف منزل (فیلم)
  • دوره آموزشی مدیران دبیرستان‌های شبانه‌روزی غرب کشور در سنندج
  • تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • شهریه مدارس غیردولتی، شفاف می‌شود؟!