Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-04-30@09:56:50 GMT

راه‌های پیشگیری شپش سر

تاریخ انتشار: ۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۱۶۵۹۵

راه‌های پیشگیری شپش سر

شپش سر اغلب بین کودکان ۶ تا ۱۱ سال پدیدار می‌شود، اما بدین معنا نیست که بزرگتر‌ها آن را نمی‌گیرند. اما بسیار مهم است که بدانید چطور سر خود یا فرزندتان را برای وجود شپش چک کنید.

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، شپش‌ها حشرات بسیار ریزی هستند که از بدن انسان تغذیه می‌کنند. این حشرات لابه لای موی سر پنهان شده و از فردی به فرد دیگر منتقل می‌گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شپش موی سر بیشتر در کودکان دیده می‌شود و به راحتی قابل درمان است. به نقل از بانوی شهر روش درمان شپش سر را آموزش می‌دهیم، اما پیش از آن با علائم شپش سر آشنا شوید.

معمول‌ترین علامت وجود شپش سر خارش است. حرکت و تغذیه شپش‌ها در سر باعث ایجاد آلرژی و خارش می‌شود.

احساس سنگینی در سر

سوزشی که در اثر خارش سر ایجاد می‌شود

مشکلات هنگام خوابیدن

لکه‌های قرمز روی سر، گردن یا شانه‌ها

نمایان شدن سفیدی‌های کوچک در میان مو که نشان از تخمگذاری شپش دارد

شپش سر اغلب بین کودکان ۶ تا ۱۱ سال پدیدار می‌شود، اما بدین معنا نیست که بزرگتر‌ها آن را نمی‌گیرند. اما بسیار مهم است که بدانید چطور سر خود یا فرزندتان را برای وجود شپش چک کنید. همانطور که گفته شد خارش سر اولین نشانه وجود شپش سر است، اما خارش سر همیشه نشانه وجود شپش نیست بلکه گاهی ممکن است در اثر شوره سر، اگزما یا حساسیت به شامپوی خاصی ایجاد شده باشد؛ بنابراین باید بدانید که چطور شپش را در سر جستجو کنید.

ابتدا موی سر را خیس کنید. این کار سرعت شپش‌ها را کم می‌کند و راحت‌تر می‌توانید آن‌ها را پیدا کنید. از یک شانه دندانه دار استفاده کنید و مو‌های فرزندتان را قسمت کنید سپس با نور کافی کف سر او را ببینید. اگر فرزند شما در سرش شپش داشته باشد، متوجه حشرات بسیار ریز قهوه‌ای رنگ در سر او می‌شوید. این را بدانید که با شانه زدن نمی‌توانید همه شپش‌ها را از سر خارج کنید و می‌بایست راه‌های دیگری را برای از بین بردن شپش موی سر امتحان کنید.

اگر شپش در خانه وجود داشت چه کنیم؟

شپش‌هذا بدون وجود میزبان فقط به مدت ۲۴ ساعت زنده می‌مانند بنابراین اگر شپش به وسایل خانه منتقل شده باشد به راحتی از بین می‌رود. اگر موی سرفرزندتان دارای شپش بود، علاوه بر درمان وی، توصیه می‌شود خانه را نیز ایزوله کنید تا چیزی در فضای خانه برای انتقال به افراد دیگر باقی نماند. روبالشی ها، لباس ها، حوله‌ها و هر آنچه توسط شخص مبتلا به شپش استفاده می‌شد را با آب داغ بشویید و با حرارت خشک کنید. همچنین شانه‌ای که توسط شخص استفاده می‌شد نیز باید ضدعفونی شود. کف اتاق‌ها و حتی روی مبل‌ها به راحتی با جاروبرقی زدن تمیز می‌شوند، اما برای اطمینان تا زمانی که فرد کاملا از شر شپش رها نشده است روی مبل‌ها را پلاستیک بکشید و وسایل تخت وی را هر روز بشویید.

روش‌های درمان شپش موی سر

شامپو‌های مخصوص درمان شپش موی سر وجود دارد که از داروخانه‌های معتبر قابل تهیه است. برای اطمینان توصیه می‌شود به پزشک مراجعه کنید تا روش‌های درمانی سریع‌تر برای از بین بردن شپش سر به شما پیشنهاد کند.

چند روش خانگی برای از بین بردن شپش سر وجود دارد.

۱) موهایتان را چرب کنید

چرب شدن مو باعث می‌شود سرعت شپش‌ها کم شده و نتوانند رشد کنند؛ بنابراین می‌توانید با استفاده از موادی که به موی سر چربی بیشتری وارد می‌کنند رشد شپش موی سر را کم کنید. موادی نظیر کره، مایونز یا روغن نارگیل می‌توانند گزینه‌های خوبی برای چرب کردن موی سر باشند.

۲) مو‌ها را خیس شانه بزنید

از شانه‌های دندانه دار برای شانه زدن مو استفاده کنید که بتوانید به راحتی وجود شپش را در موی سر متوجه شوید. با این کار می‌توانید متوجه شوید چه زمانی از شر شپش‌ها خلاص شده اید. مو‌ها را خیس کرده و شانه بزنید. این کار را هر روز انجام دهید تا موقعی که دیگر شپش در سر وجود نداشته باشد.

۳) از سرکه استفاده کنید

برخی از افراد معتقدند سرکه باعث می‌شود شپش نتواند لابه لای موی سر تخمگذاری کند. سر را با سرکه رقیق شده با آب بشویید و آبکشی کنید.

راه‌های پیشگیری شپش سر

شپش سر از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود و اغلب بین کودکان و در مهدکودک‌ها رواج دارد و هنگام بازی با ارتباط نزدیک اسرایت کند.

این نکات را به فرزندان گوشزد کنید و یاد دهید که این وسایل را با دیگران به اشتراک نگذارند: شانه، مسواک، کلاه، شال گردن و بالش.

اگر کودک به مدرسه یا کودکستان می‌رود، برای اطمینان هر سه یا چهار روز مو‌های آن‌ها را چک کرده و اگر اثری از وجود شپش در موهایش بود آن را برطرف کرده و از انتقال به دیگران نیز جلوگیری کنید.

منبع:فردا

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۱۶۵۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتباه‌ترین تصور برای کسانی که به خودکشی فکر می‌کنند | این فیلم را حتما ببینید

به گزارش همشهری آنلاین، زمستان سال گذشته حمید پیروی، نایب رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران از روند افزایشی خودکشی در کشور خبر داد و این که در ۱۴۰۱ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، ۷.۴ نفر اقدام به خودکشی و فوت کرده‌اند. به گفته این او عوامل مختلفی هم در میل، تصمیم و اقدام به خودکشی افراد دخیل بوده؛ از مسائل اقتصادی گرفته تا اختلالات روانشناختی، اما مطالعات نشان می‌دهد که حدود ۶۰ درصد از کسانی که خودکشی کردند، هنگام اقدام به خودکشی، افسردگی داشتند.

روانشناسان می‌گویند ایده‌ خودکشی می‌تواند زمانی شکل بگیرد که فرد احساس کند دیگر قادر به کنار آمدن با یک وضعیت طاقت‌فرسا نیست. این مسئله می‌تواند از مشکلات مالی، مرگ یکی از عزیزان، پایان یک رابطه یا ابتلا به یک بیماری صعب‌العلاج ناشی شود. همچنین اختلالات و بیماری‌های روحی مانند افسردگی، اختلال دو قطبی یا سوء مصرف الکل هم می‌تواند منجر به شکل‌گیری افکار خودکشی شوند. آنها تاکید می‌کنند اگر افکار خودکشی دارید و برای آن برنامه ریزی کرده‌اید، پیش از هر اقدامی با یک یا چند نفر از نزدیکان یا دوستانتان صحبت کنید و اگر کسی را نداشتید با یک روانشناس یا مرکز درمانی در ارتباط باشید.

توصیه جدی آنها این است که اگر در اطراف‌تان کسانی هستند که افکار خودکشی را بیان می‌کنند با همدلی به او گوش دهید و با ایجاد حس دلگرمی او را تشویق به کنید که با یک فرد متخصص در ارتباط باشد.

جردن پیترسون، روان‌شناس بالینی، نویسنده و منتقد فرهنگی اهل کانادا در گفت‌وگویی که درباره توصیه به افرادی که قصد خودکشی دارند، به نکات جالبی در این باره اشاره کرده که در ادامه می‌توانید آن را ببینید.

پیترسون در بخشی از صحبت‌هایش در این فیلم یک توصیه عجیب برای کسانی که به خودکشی فکر می‌کنند کرده است، این که اگر افسرده هستید و فکر می‌کنید با نبودتان به دیگر لطف می‌کنید، در حقیقت چنین نیست و واقعیت ندارد. در اطرافتان کسانی را دارید که شما را دوست دارند و اگر شما جان خودتان را بگیرید، به احتمال زیاد هیچ وقت آدم سابق نخواهند شد. آنها تا آخر عمر خودشان را شکجه می‌دهند و همیشه به این فکر می‌کنند که اگر کاری انجام داده‌ بودند، عزیزشان از دست نمی‌رفت. شما افسرده هستید و فکر می‌کنید با گرفتن جانتان به آنها لطف می‌کنید. در حالی که چنین نیست و به همین دلیل در اکثر جوامع خودکشی جرم محسوب می شود چون پیامدهای فاجعه‌باری بر جای می‌گذارد.

این در حالی است که نایب رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران هم پیشتر در این باره گفته «با هر مرگ ناشی از خودکشی در میان بازماندگان و کسانی که در معرض خبر خودکشی قرار می‌گیرند، ۱۳۵ تا ۱۸۰ نفر تحت تاثیر مشکلات روانشناختی قرار می‌گیرند. برخی از کسانی هم که اطلاعات خودکشی دیگران به آنها می‌رسد، ممکن است در معرض خودکشی تقلیدی قرار بگیرند.»

بیشتر بخوانید

جزئیات تازه در پرونده مرگ بازیگر معروف جزئیات مهم از فوت دکتر پرستو بخشی ؛ قتل، خودکشی یا...؟ خودکشی با روح آدم چه می کند؟ ۵ گام مهم برای مداخله در خودکشی

این در حالی است که مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران هم ۵ توصیه‌ را برای مواجهه با افراد دارای افکار خودکشی ارائه داده است.

۱. به دنبال نشانه‌های خودکشی باشید. از جمله این نشانه‌ها صحبت کردن یا تحقیق درباره مرگ، احساس ناامیدی، اضطراب، افسردگی و عدم تحمل است.

۲. همدلی کنید و حرف‌های آنها را بشنوید. فرد را قضاوت نکنید. با دلسوزی گوش دهید و به احساسات آنها ارج نهید.

۳. به صورت مستقیم درباره خودکشی سوال بپرسید. به نحوی سوال بپرسید که پاسخی صادقانه به شما بدهد. از هر علامتی که متوجه شده‌اید به عنوان بخشی از سوال استفاده کنید. روراست باشید. پرسیدن درباره خودکشی باعث خودکشی نمی‌شود.

۴. خطر را دور کنید. حذف دسترسی به اقلام مورد استفاده برای خودکشی یک رویکرد مبتنی بر شواهد برای جلوگیری از خودکشی است. اگر پاسخ مثبت به خودکشی داده‌اند، از آنها بپرسید: «آیا برنامه‌ای دارید؟ آیا به آن وسایل دسترسی دارید؟» دسترسی به داروها، طناب، چاقو و... را محدود و منع کنید.

۵. همراه با فرد مورد نظر با اورژانس اجتماعی برای پیشگیری از خودکشی تماس بگیرید. اگر فرد حاضر به دور کردن لوازم و ایمن شدن نیست، او را تنها نگذارید و تا حضور اورژانس در کنار او باشید.

کد خبر 847880 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها بهداشت روانی سلامت خبر مهم خودکشی

دیگر خبرها

  • توصیه پلیس در خصوص پیشگیری از سرقت احشام
  • دستگیری زورگیر موتورسوار با شلیک تیر + فیلم
  • چند روش ساده برای تقویت مو
  • فعال کردن گشت پیشگیری از غرق شدگی در استان ایلام
  • دستگاه قضایی آخرین ملجأ و پناهگاه مردم است
  • اشتباه‌ترین تصور برای کسانی که به خودکشی فکر می‌کنند | این فیلم را حتما ببینید
  • کاهش ۵۰ درصدی نقاط حادثه‌خیز استان خوزستان
  • اعلام عوامل کاهش سرقت در کرمان
  • پیشگیری از بیماری‌های احتمالی بعد از سیل چابهار
  • ببینید | تدابیر پیشگیری از خواب آلودگی بهاری