Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@10:25:09 GMT

برای حفظ حریم‌ خصوصی چه کنیم؟

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۱۷۶۱۰

این روزها که همه اطلاعات در دنیای مجازی در هم تنیده شده و باید برای انجام کارهای ضروری و غیرضروری خود اعم از کارهای بانکی، ارسال پیام و غیره از اینترنت، اپلیکیشن و حساب‌های کاربری متعدد خود در فضای مجازی استفاده کنیم، آگاهی از اینکه چگونه از اطلاعات شخصی و حریم خصوصی خود محافظت کنیم و امنیت سایبری حساب‌های کاربری خود را افزایش دهیم، به کاربران کمک به سزایی خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ناطقان: به نقل از سایت investopedia، بسیاری از متخصصان و کارشناسان فناوری و اطلاعات که در حوزه امنیت سایبری فعالیت می‌کنند، بر این باورند که موارد زیر می‌تواند نقش پررنگی در افزایش امنیت سایبری دستگاههای مورد استفاده کاربران ایفا کند. این گزارش به مرور و بررسی مختصری بر مجموعه اقداماتی که باید در راستای افزایش امنیت و محافظت از حریم شخصی خود انجام شود، می‌پردازد.
۱. عدم استفاده از اینترنت بی‌سیم وای فای رایگان همگانی
یکی از خدمات شهری رایگان که در شهرهای بزرگ جهان وجود دارد، ارائه سرویس اینترنت همگانی، رایگان و باز است که به عقیده بسیاری از منتقدان، از مهم‌ترین راه‌های نفوذ هکرها و دسترسی مجرمان سایبری به اطلاعات شخصی ذخیره شده در رایانه و گوشی هوشمند کاربران به شمار می‌آید. بهترین راهکاری که همواره پیشنهاد می‌شود، آن است که تنها به شبکه‌های اینترنت بی‌سیم وای فای معتبر در خانه و سرکار خود متصل شوید و یا در صورت لزوم، از اینترنت دیتای تلفن همراه استفاده کنید.


۲. استفاده از گذرواژه‌های امن
یکی دیگر از بهترین راه‌ها برای افزایش امنیت حساب‌های کاربری متعدد در فضای مجازی همواره انتخاب یک گذرواژه و رمز عبور ایمن است که تا حد زیادی راه را برای نفوذ هکرها دشوار می کند.
متخصصان امنیت سایبری به کاربران پیشنهاد می‌کنند که از کلمات قابل حدس زدن همچون نام، نام خانوادگی، سال و تاریخ تولد، نام همسر و غیره اکیدا خودداری کنند و در صورتی که می‌خواهند از این کلمات، عبارات و اعداد استفاده کنند، باید در میان آن از حروف اختصاری و نشانه‌گذاری استفاده کنند.


۳. استفاده از سیستم ورود دو مرحله‌ای
برخی از اپلیکیشن‌ها، شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها از سیستم ورود دو مرحله‌ای (Two-step Verification) بهره‌مند هستند که کاربران بهتر است به منظور افزایش امنیت سایبری حساب کاربری خود از آن استفاده کنند.


۴. استفاده از درگاه‌های امن برای پرداخت و انتقال پول
کاربران باید به منظور حفاظت از اطلاعات شخصی و مالی خود از درگاه‌های ایمنی که بانک‌ها و سایت‌های انتقال پول برای کاربرانشان تعبیه کرده‌اند، استفاده کنند.


۵. توجه به امن بودن وب سایت موردنظر
گوگل در مرورگر اینترنتی گوگل کروم برای آنکه به کاربرانش درباره امنیت وب سایت موردنظرشان اطمینان بدهد، در ابتدای آدرس وب سایت از عبارت Https با پسوند S (حرف نخست کلمه secure) استفاده می‌کند و درصورتی که وب سایت از نظر گوگل امن و معتبر نباشد، از این کلمه در ابتدای عبارت Http استفاده نمی‌کند. بدون شک، توجه به این کلمات و عبارات در ابتدای آدرس وب سایت مربوطه می‌تواند تا حد زیادی شما را از ورود به سایت‌های نامعتبر و جعلی دور کند.


۶. بررسی زودهنگام اطلاعات مالی و حساب‌های بانکی خود
یکی از کارهایی که موجب می‌شود کاربران خیلی زود از سرقت اطلاعات مالی و حساب‌های بانکی خود مطلع شوند و درصورت لزوم اقدامات لازم را برای جلوگیری از اتفاق‌های بدتر، انجام دهند، آن است که زود به زود فهرستی از پرداخت‌ها، انتقال‌های پولی و برداشت‌های مالی از حساب و کارت‌های اعتباری خود تهیه کنند و درصورت وجود هرگونه برداشت یا واریز مشکوک، به بانک مربوطه مراجعه کرده و اقدام به سوزاندن کارت اعتباری یا بازرسی دقیق حساب از سوی بانک کنند.


۷. عدم تحویل اطلاعات شخصی به افراد ناشناس
بنابر اعلام پلیس جهانی، بسیاری از کلاهبرداری‌ها با اجازه خود کاربر قربانی صورت می‌پذیرد، بدین صورت که افراد ناشناس و هکرها با تماس گرفتن یا ایمیل زدن به قربانیان،  از آن‌ها به دلایلی گذرواژه حساب‌های کاربری یا کارت‌های اعتباری‌شان را دریافت می‌کنند و اطلاعات شخصی آن‌ها را به سرقت می‌برند.


۸. پرهیز از دانلود و نصب اپلیکیشن‌های ناشناس و نامعتبر
بسیاری از بدافزارهای خطرناک تحت پوشش اپلیکیشن‌های متعددی که در وب سایت‌ها و فروشگاه‌های آنلاین همچون پلی استور و اپ استور وجود دارند، به دستگاه الکترونیکی، رایانه و گوشی هوشمند کاربران نفوذ می‌یابند و برای هکرها امکان دسترسی به اطلاعات شخصی آنها را فراهم می آورند.


۹. باز نکردن لینک‌های ناشناس و تبلیغات وب سایت‌های نامعتبر
بسیاری از هکرها از احتمال کلیک کردن و باز کردن لینک و تبلیغات آلوده به بدافزار توسط کاربران سوءاستفاده می‌کنند تا به اطلاعات مورد نظر آن‌ها دسترسی یابند.


به گفته بسیاری از متخصصان فعال در حوزه امنیت سایبری، در صورتی که کاربران موارد فوق را رعایت کنند، تا حد بسیار زیادی از نفوذ هکرها و مجرمان سایبری و همچنین افشای اطلاعات خصوصی شات در فضای مجازی جلوگیری خواهند کرد.
منبع: ایسنا برچسب ها: حریم‌ خصوصی ، وای فای رایگان ، گذرواژه‌های امن

منبع: ناطقان

کلیدواژه: حریم خصوصی وای فای رایگان گذرواژه های امن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۱۷۶۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌مندی ۵۸۰ خانوار روستایی خراسان جنوبی از اینترنت پرسرعت

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خراسان جنوبی از راه‌اندازی ۶ سایت اینترنت پرسرعت همراه در اتان خبر داد و گفت: با راه‌اندازی این سایت‌ها، ۵۸۰ خانوار روستایی از اینترنت پرسرعت بهره‌مند شدند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، مصطفی بهی با اعلام این خبر اظهار داشت: از ابتدای اردیبهشت تاکنون با راه‌اندازی 6 سایت دیگر توسعه شبکه ملی اطلاعات 6 روستای استان از خدمات مبتنی بر این شبکه و اینترنت پرسرعت همراه بهره‌مند شدند.

وی گفت: از این تعداد، 4 سایت جدید در روستا‌های جمز و مرغوب شهرستان طبس، حیدرآباد شهرستان نهبندان و سهک شهرستان درمیان احداث و راه‌اندازی شده و این روستا‌ها را از پوشش تلفن و اینترنت پرسرعت همراه بهره‌مند کرده است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان خراسان جنوبی افزود: همچنین با ارتقا تکنولوژی 2 سایت دیگر تلفن همراه، روستا‌های نوغاب شهرستان سربیشه و کلاته بالا (شهرک قدس) شهرستان قائنات، از پوشش اینترنت پرسرعت همراه بهره‌مند شدند.

بهی، با بیان اینکه  این سایت‌ها با اعتباری بالغ بر 236 میلیارد ریال از محل منابع طرح توسعه ارتباطات روستایی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات راه‌اندازی شده اظهار داشت: با راه‌اندازی این سایت‌ها، خدمات مبتنی بر شبکه ملی اطلاعات و اینترنت پرسرعت همراه، در دسترس بیش از 850 خانوار روستایی استان قرار گرفته است.

انتهای پیام/252/

دیگر خبرها

  • ایمن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان/ چگونه امنیت پیام‌رسان‌ها را بالا ببریم؟
  • بهره‌مندی ۵۸۰ خانوار روستایی خراسان جنوبی از اینترنت پرسرعت
  • جواب بده ۱۰۰ میلیون برنده شو؛ کلاهبرداری جدید
  • خالی کردن حساب با پرسیدن فقط یک سوال
  • تولد گوزن زرد ایرانی در خرم‌آباد/ کشت و صنعت بزرگترین سایت خصوصی تکثیر و پرورش کشور
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران موجب رشد پایدار اقتصاد دیجیتال است
  • جریمه 200 میلیون دلاری بزر‌گترین اپراتور بی‌سیم آمریکا به دلیل فروش اطلاعات کاربران
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟
  • رقیبی تازه برای گوگل؛ موتور جستجو ChatGPT احتمالاً این هفته معرفی می‌شود