Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@04:04:32 GMT

بازی های بومی و محلی حلقه مفقوده دردنیای کودکان

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۱۸۵۴۳

بازی های بومی و محلی حلقه مفقوده دردنیای کودکان

بروجرد - ایرنا - بازی های بومی و محلی بخشی از فرهنگ، آداب و رسوم مردمان هردیاراست که امروزه به مرور زمان و با گسترش تکنولوژی بی سرو صدا به فراموشی سپرده شده اند.

به گزارش ایرنا بهترین بازی کودکان دهه 60 و 70 گروهی و دسته جمعی بود و در پس هر کوچه صدای شور و قهقهه کودکانه به دور از دغدغه شنیده می شد و با قهر و آشتی های روزانه همراه بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


انجام بازی های محلی در زمان های گذشته با اعضای خانواده و فامیل به خصوص در شب نشینی ها حال و هوای دیگری داشت.
امروز فضای مجازی و اینترنت جایگزین شور و هیجان کودکان و نوجوانان شده و نتیجه جمع شدن فامیل و دوستان در کنار هم، رد و بدل کردن فیلم و عکس و یا پیام هایی است که بدون هیاهو انجام می دهند.
بازی کردن یک فعالیت های لذت بخش هر کودک است که در گذشته با کمترین و ارزان ترین وسایل بازی شادترین بازی را انجام می دادند و هیجان کودکانه با دویدن به دنبال یک توپ خالی می شد.
شاید شنیدن نام بازی هایی مانند هفت سنگ، دال پران، وسطی، یه قُل دو قُل و چندین بازی دیگر برای کودکان امروز غریبه باشد و البته در طول این سالها رغبتی برای احیای این بازی های بومی محلی وجود نداشته و این بازیها فراموش شده اند.
سالها پیش با ورود بازی های رایانه ای و انواع بازی های مختلف در گوشی و تبلت کودکان از تحرک، شور، شادابی، بازی های گروهی دور شدند و دچار هیجانی مصنوعی هستند که تنها بی تحرکی، چاقی و تنبلی را به دنبال دارد.
کودکان امروز تنها به دنبال جایی بی سر و صدا هستند تا بتوانند بازی تبلت را مرحله به مرحله پیش برده و پیروز شوند، این کودکان شاید هیچگاه طعم آن همه شادی و نشاط کودکانه را درک نکرده و در حسرت بازی های جمعی و گروهی هستند.
حالا سالهاست که با رشد زندگی در آپارتمان ها بازی های محلی هم فراموش شده در حالی که می توان با برگزاری جشنواره های بومی و محلی گامی در جهت احیای آنها برداشت.
رئیس هیات ورزشی بازی های بومی روستایی و عشایری بروجرد در این باره گفت: در هر شهری بازی های محلی متناسب با فرهنگ همان شهر است اما در سال های اخیر بسیاری از این بازیها فراموش شده اند.
احمدرضا محمدی اضافه کرد: بازی های دال پران، هفت سنگ، وسطی، طناب کشی با دید محلی از جمله بازی های بومی است که با برگزاری جشنواره ها می توان این بازی های را احیا و به نسل های جدید و کودکان و نوجوانان امروز معرفی کرد.
وی گفت: برگزاری جشنواره بازی های بومی محلی نیازمند اعتبارات لازم است اما تاکنون در این راستا اعتباری در نظر گرفته نشده است.
محمدی بیان کرد: سال گذشته جشنواره بازی های بومی محلی در برخی از روستاهای شهرستان بروجرد برگزار شد ولی نیاز است که این جشنواره به صورت گسترده تر برگزار شود.
گرچه بسیاری از بازی های محلی امروزه رنگ و بویی ندارند اما این بازی ها هم بخشی از فرهنگ شهر و خطه ما هستند که احیای آنها و معرفی به فرزندانمان لازم است.
7190/7273

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرهنگي بازي هاي محلي بروجرد ايرنا ورزش هاي بومي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۱۸۵۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره فیلم کودک معرفی شدند

با حکم محمد خزاعی معاون وزیر و رییس سازمان سینمایی کشور، ۱۲ تن از مدیران و فعالان فرهنگی هنری و سینماگر کودک و نوجوان به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره بین المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان اصفهان معرفی شدند.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، مجید زین العابدین، علی قاسم زاده، کمال حیدری، یوسف افشارنیا، سید مهدی سیدین، فرزانه کلاهدوزان، اصغر فارسی، وحید نیکخواه آزاد، پوران درخشنده، وحید ملتجی، احمد مقیمی و علی صالحی، به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک منصوب و معرفی شدند. 
محمد خزاعی در حکم انتصاب اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان، با تاکید بر این نکته که برگزاری جشنواره این رویداد فرصتی ارزشمند برای توجه به نقش مهم آثار مهم کودکان و نوجوانان است، برنامه‌ریزی، سیاستگذاری و تصمیمات اثر بخش در زمینه رشد سرمایه انسانی دغدغه‌مند، تقویت فکر و ایده‌های نو، تکامل چرخه تولید و اکران، تشویق و معرفی استعدادهای جوان و جهش تولید با مشارکت فیلمسازان در سینمای راهبردی کودک و نوجوان را از اعضای شورای مذکور خواستار شده است. 
سی و ششمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان، به دبیری مجید زین العابدین در اصفهان برگزار می شود.

دیگر خبرها

  • برگزاری نخستین جشنواره فرهنگی، ورزشی بومی -محلی در دانشگاه آزاد بجنورد
  • جشنواره‌ هنر‌های نمایشی کودکان و نوجوانان در همدان
  • برگزاری جشنواره بازی‌های بومی محلی در میبد
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • معرفی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک
  • اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • غذاهای محلی ریشه در آداب‌و رسوم جامعه دارد
  • جشنواره دست سازه ها در بجنورد
  • دانشگاه‌ها برای احیای سنت‌های محلی گام بردارند
  • برگزاری جشنواره بازی‌های محلی و بومی در روستای گورزانگ به مناسبت روز ملی خلیج فارس + تصاویر