Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس «مرکز تحقیقات زیست محیطی آب‌های آزاد ایران» دانشگاه آزاد اسلامی واحد چابهار با اشاره به تلاش این مرکز برای پیگیری تبادلات تحقیقاتی و اجرایی با کشورهای همسایه به‌ویژه هند و عمان، گفت: نقش‌آفرینی در توسعه پایدار سواحل مکران در افق 1404 از اهداف اصلی است.

محمود سینایی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری آنا اظهار کرد: «فرآیند تشکیل مرکز تحقیقات زیست محیطی آب‌های آزاد ایران واحد چابهار از اواخر سال 93 و ابتدای سال 94 آغاز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مرکز اواخر سال 94 با اخذ مجوز از سوی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی راه‌اندازی شد. البته پیش از راه‌اندازی این مرکز و اخذ مجوز، تحقیقات محیط زیستی، اجرای طرح‌های برون دانشگاهی، ارائه خدمات مشاوره‌ای در حوزه محیط زیست به سازمان‌ها و ارگان‌ها در واحد چابهار ارائه می‌شد اما با تشکیل این مرکز همه این فعالیت‌ها شکل منسجمی یافت.»

سینایی افزود: «مرکز تحقیقات چابهار در سال‌های اخیر در حوزه‌های پژوهشی، تحقیقاتی، آموزشی و خدماتی ورود داشته است. از مهمترین طرح‌هایی که در این مدت انجام شده می‌توان احیا و بازسازی زیستگاه‌های لاک پشت دریایی در سواحل استان سیستان و بلوچستان را نام برد که کارفرمای این طرح، معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست بوده است.»

وی گفت: «طرح مطالعات پیوست سلامت مجتمع پتروشیمی مکران که کارفرمای آن نیز خود مجتمع پتروشیمی مکران بود از پروه‌های مهم این مرکز تحقیقات در سال‌های گذشته محسوب می‌شود؛ البته در کنار اینها برگزاری کارگاه‌های آموزشی که یکی از نمونه‌های آن، کارگاه‌های آموزشی تخصصی در زمینه محیط زیست برای کارکنان مناطق آزاد بود نیز قابل بیان است.»

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در پاسخ به پرسش آنــا درباره برنامه‌ها و اولویت‌های سال 97 مرکز تحقیقات علوم زیست محیطی آب‌های آزاد ایران واحد چابهار خاطرنشان کرد: «در برنامه ششم توسعه نگاه ویژه‌ای از سوی مقام معظم رهبری به سواحل مکران شده و توسعه این سواحل با حضور پتروشیمی، فولاد، توسعه ارتباطات و بنادر و حضور نیروی دریایی ارتش در نظر گرفته شده است.»

در برنامه ششم توسعه نگاه ویژه‌ای از سوی مقام معظم رهبری به سواحل مکران شده و واحد چابهار می‌خواهد در این مسیر نقش‌آفرینی کند

رئیس مرکز تحقیقات زیست محیطی آب‌های آزاد ایران واحد چابهار ادامه داد: «بنابراین در افق 1404 توسعه مکران بسیار برجسته است. این مهم نیاز به توسعه پایدار دارد؛ یعنی توسعه‌ای که همگام با صیانت از محیط زیست و حفظ اکوسیستم باشد که با توجه به ساحلی بودن منطقه، توجه به این وپژگی‌ها حائز اهمیت است.»

استاد واحد چابهار اظهار کرد: «مرکز تحقیقات واحد چابهار برای اینکه در این شرایط نقش آفرین و اثرگذار باشد، به دنبال تعریف و اجرای طرح‌های مسأله محور و نیازمحور و ارتباط با صنایع موجود در منطقه است. رویکرد ما شناخت نیازهای تحقیقاتی صنایع است تا بتوان با بومی‌گرایی و استفاده از نیروهای محلی و منطقه‌ای به سمت رفع این نیازها برویم؛ در همین زمینه در حال انعقاد تفاهم‌نامه‌ با محیط زیست و پتروشیمی و مناطق آزاد هستیم.»

سینایی بیان کرد: «برنامه اصلی سال 97 تبادلات علمی محیط زیستی با نهادهای داخلی و خارجی است. با توجه به موقعیت استراتژیک و ژئوپولتیک چابهار برنامه‌هایی با کشورهای همسایه بویژه پاکستان و عمان در دست بررسی است تا بتوان با نمایندگان محیط زیستی این کشورها ارتباط برقرار کرد و پروژه‌های بین‌المللی را اجرا کرد. زیرا بخشی از نیازهای چابهار از طریق داخل کشور قابل پیگیری است، اما بخشی از آن نیاز به ارتباطات بین‌المللی دارد.»

وی ادامه داد: «برای مثال کشور هند سرمایه‌گذاری گسترده‌ای در چابهار و بویژه در بخش راه‌آهن و توسعه بنادر در دست اجرا دارد و ما به دنبال این هستیم تا به کمک معاونت بین‌الملل دانشگاه آزاد اسلامی دبیرخانه مشترک زیست محیطی با محوریت چابهار را تشکیل دهیم تا هم بتوانیم مراودات علمی داشته باشیم و از علم سایر کشورها استفاده کنیم و هم نیازهای منطقه را برطرف کنیم.»

با توجه به سرمایه‌گذاری گسترده‌ هند در چابهار به دنبال تشکیل دبیرخانه مشترک زیست محیطی با محوریت چابهار هستیم

رئیس مرکز تحقیقات واحد چابهار با توجه به نامگذاری سال 97 به عنوان حمایت از کالای ایرانی، گفت: «اکنون دو مشکل وجود دارد؛ یکی ورود کالاهای خارجی و دومی استفاده بی حد و حصر از منابع داخلی؛ مرکز تحقیقات واحد چابهار هم می‌تواند به معرفی منابع تجدیدپذیر بپردازد و از سوی دیگر به آموزش روش استفاده صحیح از منابع توجه کند؛ در همین زمینه برنامه گسترده‌ای برای مدیریت پسماندها داریم؛ متأسفانه کشور ما با وجود عدم توسعه یافتگی صنعتی در زمینه تولید گازهای گلخانه‌ای در جایگاه هفتم قرار دارد. پس باید مصرف گرایی را کاهش داد.»

این کارشناس و متخصص بیولوژی دریا افزود: «در حال انعقاد تفاهم‌نامه با یکی از مراکز تحقیقاتی در بخش گیاهان دارویی و علوم دریایی هستیم تا از منابع تجدیدپذیر دریا که می‌تواند استفاده دارویی و بهداشتی داشته باشد، استفاده کنیم.»

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۱۹۵۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهم‌نامه علمی پژوهشی دانشگاه آزاد و دادگستری شاهرود

عسل عظیمیان، رئیس مرکز تحقیقات حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا از امضای تفاهم‌نامه علمی پژوهشی بین این واحد دانشگاهی و دادگستری شهرستان شاهرود خبر داد‌، اظهار کرد: هدف از انعقاد این تفاهم‌نامه تقویت و توسعه همکاری این مرکز و دادگستری شاهرود در زمینه به‌کارگیری دانش فنی و فناوری روزآمد در اجرای طرح‌های پژوهشی مطالعاتی، توسعه‌ای، کاربردی، مشاوره‌ای و آموزشی در موضوعات مرتبط با نیاز‌های طرفین و استفاده از توانمندی‌های تخصصی و نیروی انسانی و اطلاع‌رسانی با استفاده از همه امکانات طرفین است.

وی افزود: همکاری در انجام پروژه‌های تحقیقاتی با رعایت ضوابط و دستورالعمل‌های تحقیقاتی قوه قضائیه، تمرکز بر پیشگیری از وقوع جرم و کاهش تعداد پرونده‌های وارد شده به دادگاه‌ها، ایجاد زمینه‌های مناسب برای بهره‌گیری از توانمندی‌ها و خدمات پژوهشی طرفین، برگزاری جلسات، دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی با توجه به نیاز طرفین از دیگر مفاد همکاری‌های طرفین است.

رئیس مرکز تحقیقات حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود دیگر مفاد این تفاهم‌نامه را پیش‌بینی مرکز تحقیقات حقوقی به مصابه دفتر ارتباطی دادگستری شهرستان شاهرود در دانشگاه به‌منظور تسهیل ارتباط با استادان، دانشجویان و پژوهشگران دانشگاه با همکاری و مساعدت کارکنان واحد پژوهش و فناوری دانشگاه و یا کارکنان باشگاه پژوهشگران جوان مستقر در دانشگاه در راستای ارتقای کمی و کیفی پژوهش‌ها و همکاری‌های پژوهشی عنوان کرد.

عظیمیان بیان کرد: برگزاری نشست‌های علمی مشترک برای انتقال تجربیات و نیاز‌های دادگستری شهرستان به دانشگاه و برعکس و نیز ارائه برنامه توسعه فناوری و مشاوره علمی و پژوهشی برای طرح‌های مطالعاتی و تحقیقاتی دادگستری شهرستان شاهرود حسب مورد ازجمله مفادی است که مورد توافق طرفین قرار گرفت.

وی گفت: با توجه به رسالت و جایگاه دانشگاه و فراهم بودن امکان دسترسی به به‌روزترین فناوری و دانش‌های فنی، دانشگاه تلاش می‌کند فناوری‌های مورد نیاز دادگستری را از طریق هماهنگی و همکاری‌های دوجانبه در اختیار آن دستگاه قرار دهد.

رئیس مرکز تحقیقات حقوقی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شاهرود یکی از اهداف مهم را معرفی و ارائه طرح‌ها و اختراعات مرتبط با دانشجویان در مقاطع مختلف به‌منظور استفاده و برخورداری از حمایت‌ها و تشویق‌های مادی و معنوی دادگستری شهرستان شاهرود دانست و مطرح کرد: برنامه‌ریزی و برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی و نشست‌های مشترک به‌منظور افزایش بهره‌وری، کارایی و اثربخشی کارکنان حوزه قضایی شهرستان شاهرود در مقاطع مختلف یکی از اقسام مهم تفاهم‌نامه مذکور است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توسعه همکاریهای دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی و موسسه آموزشی- تحقیقاتی صنایع دفاعی
  • برگزاری دوره‌های آموزشی کشاورزی تخصصی در استان مرکزی
  • ایران و هند تفاهم‌نامه توسعه همکاری در حوزه سلامت امضا کردند
  • برداشت سه تُن گل محمدی ارگانیک از مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد مرکز زواره
  • برداشت ۳ تُن گل محمدی ارگانیک از مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد زواره
  • دانشگاه آزاد دامغان جنبه‌های علمی و فرهنگی شاخصی دارد
  • امضای تفاهم‌نامه علمی پژوهشی دانشگاه آزاد و دادگستری شاهرود
  • نقش آفرینی مراکز نوآوری در حفظ و ترویج قانون جهش تولید دانش‌بنیان
  • ۳۱ پروژه تحقیقاتی در مرکز پردیس آموزش و تحقیقات کشاورزی بروجرد در حال اجرا است
  • رسیدگی به امور سرمایه‌گذاران از اولویت‌های کاری منطقه آزاد چابهار