Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - اردبيل - ايرنا - نماينده مردم شهرستان اردبيل، نير، نمين و سرعين در مجلس شوراي اسلامي با اشاره اهميت و ضرورت حفاظت از عرصه هاي طبيعي از پيگيري حق آبه هاي اين استان در رودخانه هاي ارس و قزل اوزن خبر داد.

به گزارش ايرنا ، صديف بدري سه شنبه در نشستي با مديرکل حفاظت محيط زيست استان اردبيل افزود: اجحاف در حق آبه هاي استان بايد جبران شود چرا که از گذشته هاي دور دشت مغان بعنوان قطب کشاورزي کشور شناخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي اظهار کرد: موضوع آلودگي رود ارس نيز حائز اهميت است و کنترل و نظارت و پايش آلودگي اين رودخانه از پساب‌ هاي صنعتي و کشاورزي يکي از موضوعات مهمي است که بايد پيگيري هاي لازم در اين زمينه صورت بگيرد.
وي همچنين نظارت بيشتر بر استفاده از کودهاي شيميايي و آفت کش هاي استاندارد در محصولات کشاورزي تاکيد کرد.
سخنگوي کميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي گفت: با بروز و تشديد معضلات زيست محيطي، روش هاي مختلفي در کنار فرهنگ سازي و آگاه ‌سازي شهروندان براي مقابله با تهديدات زيست محيطي به کار گرفته شده که استفاده و بکار گيري تکنولوژي هاي جديد و فن آوري ها در حوزه هاي گردشگري و کشاورزي و ساير عرصه ها از جمله صنايع ضروري است.
مديرکل حفاظت محيط زيست استان اردبيل نيز با اشاره به اقدامات اداره کل حفاظت محيط زيست استان در صيانت و حفاظت از مناطق طبيعي استان گفت: برنامه عملي مديريت گونه ‌هاي حيات وحش شاخص استان از جمله خرس قهوه‌ اي و غاز پيشاني سفيد کوچک در شوراي برنامه ريزي استان سال گذشته به تصويب رسيد.
محمد خداپرست بر تداوم حفاظت از گونه هاي در معرض تهديد بعنوان امور اولويت دار حفاظت محيط زيست استان تاکيد کرد.
وي افزود: از جمله طرح مهم و در دست اجرايي استان در حوزه محيط زيست طبيعي طرح مديريت جامع درياچه نئور مي باشد که رها سازي 17 هزار اردک ماهي در درياچه نئور با هدف مبارزه با ماهي مهاجم کاراس و احياي اکوسيستم طبيعي انجام شده و اميدواريم با اقدامات صورت گرفته شاهد احياي مجدد درياچه نئور باشيم.
وي گفت: طرح مديريت منطقه حفاظت شده آق داغ و اثر طبيعي ملي سبلان و افزايش سطح مناطق شکار ممنوع استان به 314 هزا رو 773 هکتار معادل 7.17 درصد مساحت استان از جمله برنامه ‌هاي مهم اجرا شده ديگر در حوزه محيط زيست طبيعي استان است.
وي نصب سيستم آنلاين بر روي رودخانه مرزي ارس و کارخانه سيمان اردبيل براي پايش آلاينده‌هاي زيست محيطي، ساماندهي و بي خطرسازي زباله‌ هاي پزشکي بخش خصوصي و انجام مکان يابي اصولي براي شهرهاي فاقد مکان دفن پسماند را از جمله اقدامات و برنامه هاي حفاظت محيط زيست استان در حوزه محيط زيست انساني برشمرد.
وي افزود: براي پايش کيفي آب رودخانه ارس علاوه بر سيسم پايش آنلاين قبلي سنسور اندازه گيري پرامتر COD بر روي رودخانه ارس نصب و راه اندازي شد.
6018/6016
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۱۹۸۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری از مشاهده یک نفر پلنگ برای دومین بار در منطقه حفاظت شده سبزکوه خبر داد.

سعید یوسف‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در چهارمحال وبختیاری با اشاره به مشاهده یک نفر پلنگ در منطقه سبزکوه، اظهار کرد: مأمور یگان حفاظت محیط‌زیست استان حین گشت و کنترل در منطقه حفاظت‌شده سبزکوه موفق به ثبت تصویر یک قلاده پلنگ ایرانی شد.

وی افزود: این تصاویر توسط محیط‌بان ملک‌آرا خلیل طهماسبی در منطقه حفاظت شده سبزکوه ضبط شده است و دومین ثبت پلنگ در منطقه حفاظت شده سبزکوه و اولین ثبت در سال‌جاری است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به اینکه پلنگ ایرانی، گونه در خطر انقراض جهانی است، افزود: گونه پلنگ در رأس اکولوژیک قرار دارد و حفاظت از آن به معنای حفاظت از کل زیستگاه است.

یوسف‌پور تصریح کرد: در حال حاضر ۴۳۲ گونه جانوری در مناطق حفاظت شده استان ثبت شده است که از این تعداد، ۴۶ گونه از مجموع پستانداران به شمار می‌روند.

وی اضافه کرد: از مجموع گونه‌های در معرض خطر نیز تاکنون چهارگونه شامل بالابان، کرکس مصری، اردک سر سفید و پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری به ثبت رسیده است.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست چهارمحال‌وبختیاری با اشاره به منطقه حفاظت شده سبزکوه، تاکید کرد: منطقه حفاظت‌شده سبزکوه با مساحت بیش از ۵۱ هزار هکتار، زیستگاهی ارزشمند با تنوع زیستی غنی و منحصر به فرد در چهارمحال‌وبختیاری است که در ۱۵۰ کیلومتری مرکز استان و ۳۰ کیلومتری شهر لردگان و در شهرستان‌های کیار و بروجن قرار گرفته است.

یوسف‌پور گفت: زیست‌بوم ویژه، تنوع گیاهی، وجود دره‌های عمیق و جنگل‌های بلوط و کوه‌های زاگرس، بهترین شرایط را برای زیست گونه‌های جانوری مانند پلنگ، کل و بز وحشی، خرس قهوه‌ای و دیگر جانداران در این محدوده تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست فراهم کرده است.

وی خاطرنشان کرد: در چهارمحال‌وبختیاری یک اثر طبیعی ملی، یک پارک ملی، یک پناهگاه حیات‌وحش و شش منطقه حفاظت‌شده وجود دارد که در مجموع حدود ۱۵ درصد مساحت این استان را در برمی‌گیرند.

پیش از این نیز، حضور پلنگ ایرانی در مناطق حفاظت شده چهارمحال‌وبختیاری توسط محمدرضا احمدی مسئول منطقه حفاظت شده سبزکوه در سال‌جاری ثبت شده است و پیش‌بینی می‌شود حضور پلنگ در دیگر مناطق حفاظت شده استان نیز به ثبت برسد.

کد خبر 751110

دیگر خبرها

  • استقرار ۱۸ تیم اطفای حریق در مناطق حفاظت شده کرمانشاه
  • مشاهده پلنگ در منطقه سبزکوه چهارمحال‌وبختیاری
  • افزون بر پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال آزادسازی شد
  • راه‌اندازی مرکز پرورش ماهیان خاوری در رودخانه قزل اوزن
  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • ادامه تورهای گردشگری‌ طبیعی به محیط زیست آسیب می‌رساند
  • آزادسازی پنج هزار متر مربع از اراضی ملی در خلخال
  • دستگیری متخلف شکار و صید در شهرستان میناب
  • تحویل یک قطعه بوتیمار به محیط زیست
  • متخلفان صید ماهی در تور محیط بانان لرستان