Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور گفت: در قانون کنونی مالیات بر ارزش افزوده، جرایم سنگینی برای مودیان در نظر گرفته شده که در لایحه اصلاحیه این قانون که به مجلس ارسال شده است، این جریمه ها تعدیل می شود.

«محمد مسیحی» روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهار داشت: دولت لایحه اصلاحیه قانون مالیات بر ارزش افزوده را با کسب نظر فعالان بخش خصوصی، صاحب نظران اقتصادی، تجربه ناشی از اجرای 9 ساله این قانون در ایران و دیگر کشورها اصلاح کرده است که لایحه آن اکنون در کمیسیون اقتصادی مجلس در دست بررسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: این لایحه به گونه ای تدوین شده است که کمترین اصابت را به بخش تولید و امور زیرساختی کشور داشته باشد.
مسیحی، یکی از رویکرد های این لایحه را هدفمندسازی معافیت های مالیاتی و نیز افزایش ضمانت های اجرایی آن با هدف تمکین فروشندگان کالا و خدمات و خریداران به قانون برشمرد.
وی گفت:در قانون کنونی مالیات بر ارزش افزوده، جرایم سنگینی در نظر گرفته شده که در لایحه دولت، آنها تعدیل شده است تا بخشی از مشکلاتی که در حوزه قانونگذاری و اجرا وجود داشت، حل شود.
معاون مالیات بر ارزش افزوده سازمان امور مالیاتی کشور در عین حال یادآور شد: در 2 سال اخیر بازنگری خوبی در بخشنامه ها و دستورالعمل های مرتبط با این نوع مالیات انجام شد که یکی از آنها تسهیل فرآیند استرداد مالیات بر ارزش افزوده و عوارض پرداختی صادرکنندگان بود.
وی درباره زمان بررسی این لایحه در جلسات علنی مجلس نیز گفت: اکنون رسیدگی به این لایحه در کمیسیون های فرعی مجلس به اتمام رسیده و در دستور کار کمیسیون اقتصادی مجلس به عنوان کمیسیون اصلی رسیدگی کننده قرار دارد و انتظار می رود تا 2 ماه آینده مراحل نهایی تصویب را در مجلس پشت سر بگذارد.
مسیحی، درباره نظر نمایندگان برای افزایش چتر معافیت های مالیاتی در حوزه مالیات بر ارزش افزوده اظهار داشت: ما تابع تصمیم های مجلسیم اما به نظر می رسد گسترش معافیت های مالیاتی در این بخش به نفع فعالان اقتصادی نباشد.
وی افزود: معافیت های مالیاتی در بخش ارزش افزده باید محدود باشد زیرا گستردگی این معافیت ها، اجرای آن را مشکل می کند.
وی همچنین از نمایندگان مجلس خواست هرجا معافیت مالیاتی در حوزه ارزش افزوده در نظر می گیرند، اثر درآمدی آن را نیز ببینند تا فشار به بخش های دیگر اقتصادی وارد نشود.
مالیات بر ارزش افزوده «مالیات غیرمستقیمی» است که مصرف‌کننده (خریدار) آن را به همراه بهای خرید کالا یا خدمات می‌پردازد و دریافت‌کننده (فروشنده) موظف است مقدار مالیات دریافتی را به خزانه دولت واریز کند.
در حالی که نرخ مالیات بر ارزش افزوده در ایران 9 درصد محاسبه می شود و در لایحه جدید دولت نیز همین نرخ حفظ شده، متوسط نرخ استاندارد این نوع مالیات در کشورهای عضو اتحادیه اروپا حدود 16 درصد برآورد شده است.
اقتصام*2025** 2023

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد ماليات بر ارزش افزوده مسيحي توليد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۲۰۹۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایان کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ وحید نیک روش افزود: طرح ساماندهی گذر فدک در بافت تاریخی بوشهر نیز بر عهده اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان واگذار شده ولی تاکنون این مهم را به اتمام نرسانده است.   وی بیان کرد: چنانچه اداره کل میراث فرهنگی توان اجرای طرح را ندارد شورا و شهرداری بوشهر آمادگی دارند تا طرح ساماندهی گذر فدک را به اتمام برسانند.   نیک روش ادامه داد: بخش قابل توجهی از اعتبارات مدیریت شهری در بوشهر از محل اعتبارت ارزش افزوده است که در این زمینه از اداره کل مالیاتی استان خواسته شده سهم دقیق استان در این حوزه را مشخص کند.   وی گفت: اعتبارات ارزش افزوده بوشهر همچنان براساس جمعیت ۲۳۰ هزار نفری پرداخت می‌شود و این در حالی است که شهر به مرز ۳۰۰ هزار نفر رسیده است.   نیک روش یادآور شد: در سال گذشته پیش بینی‌ها برای پرداخت هزار میلیارد ریال اعتبارت ارزش افزوده به شهرداری بوشهر بود که از این میزان تنها هفت هزار میلیارد ریال آن محقق شد.   وی ادامه داد: پیش‌بینی شده امسال بین ۱۱ تا ۱۲ هزار اعتبارات ارزش افزوده به شهرداری بوشهر پرداخت شود که براساس روال سابق شاید این میزان نیز محقق نشود.   نیک روش گفت: این اعتبارات مصوب دولت و مجلس شورای اسلامی بوده از این رو انتظار می‌رود حق شهر بوشهر به طور تمام و کمال پرداخت شود.

دیگر خبرها

  • بودجه گروگان بورسی‌ها
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • بودجه گروگان بورسی‌ها/زنگنه:کاهش معافیت‌های مالیاتی بدعت است
  • ارزش افزوده‌ پرداختی به شهرداری‌های لرستان ناچیز است
  • لایحه جدید مالیاتی دولت به نفع تولید و در جهت جذب سرمایه در بخش مولد است؟
  • تمدید ارسال اظهارنامه مالیات ارزش افزوده تا ۱۲ اردیبهشت
  • مشکلات مالیاتی شرکت‌های حمل و نقل بین المللی آذربایجان‌شرقی
  • پایان کف‌سازی و دفع آب‌های سطح ۹۰ درصد بافت تاریخی بوشهر
  • تامین ۹۸ درصد درآمدهای استان سمنان از درآمدهای مالیاتی
  • روش جدید پرداخت مالیات بر ارث از سپرده متوفیان نزد بانک‌ها