Web Analytics Made Easy - Statcounter

رشت- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی گیلان گفت:‌ بارش برف و سرمازدگی بیش از ۲ هزار میلیارد ریال خسارت به محصولات باغی و زراعی کشاورزان گیلانی وارد کرد.

به گزارش قدس آنلاین به نقل از جهاد کشاورزی گیلان، حبیب جهانساز اظهار داشت:‌ در پی بارش برف ۲۶ و ۲۷ فروردین و بروز سرمازدگی خسارت فراوانی به محصولات باغی و زراعی گیلان وارد شد و طبق ارزیابی‌های انجام شده، ارزش ریالی این آسیب‌ها حدود ۲ هزار میلیارد ریال برآورد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان بیان داشت:‌ بر اثر این سرمازدگی که در مناطق وسیعی از استان گیلان اتفاق افتاد به محصولات زراعی و باغی بیش از ۲۶ هزار و ۸۷۵ هکتار از کشاورزان گیلانی آسیب جدی وارد شده است.

جهانساز با اشاره به اینکه این حادثه موجب کاهش تولید محصولات کشاورزان می‌شود عنوان کرد:‌ ارزیابی‌های کارشناسان نشان می‌دهد وقوع این سرمازدگی ۱۱ هزار و ۲۷۱ تن کاهش تولید انواع محصولات زراعی و باغی در گیلان را به‌دنبال دارد.

وی انواع مختلف محصولاتی که دچار آسیب شده‌اند را نیز برشمرد و خاطرنشان کرد:‌ فندق‌،‌ گردو،‌ گل‌گاوزبان و چای از جمله محصولات زراعی و باغی هستند که در اثر بارش برف اخیر و سرمازدگی در گیلان دچار خسارت‌ها و آسیب‌های جدی شده‌اند.

جهانساز با اشاره به تعداد شهرستان‌های خسارت دیده از سرمازدگی اخیر تصریح کرد: ‌باغداران شهرستان‌های رودسر،‌ سیاهکل،‌ املش،‌ رودبار و رضوانشهر از جمله کسانی هستند که سرمازدگی اخیر در گیلان آسیب‌های جدی به محصولات آنان وارد کرده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان عنوان کرد:‌ کارشناسان جهادکشاورزی گیلان همچنان در حال بررسی و ارزیابی خسارت‌های وارده به کشاورزان هستند و احتمال اینکه این میزان خسارت اعلام شده تغییر کند وجود دارد.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۲۳۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار نارنجی به کشاورزان در پی بارش تگرگ/ ۱۶ استان درگیر بارش

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس این هشدار این سامانه بارشی فعالیتش را سه شنبه در استان های ایلام، کرمانشاه، شمال خوزستان و غرب لرستان با رخداد «رگبار شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید، در برخی نقاط گردوخاک و رخداد تگرگ» شروع می کند.

این شرایط چهارشنبه برای استان های «کرمانشاه، ایلام، خوزستان، لرستان، غرب همدان، جنوب مرکزی، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، جنوب و غرب اصفهان، نیمه جنوبی فارس و بوشهر» و پنج شنبه برای «خوزستان، لرستان، نیمه غربی کردستان، کرمانشاه، ایلام، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، بوشهر، فارس، هرمزگان، نیمه غربی کرمان، یزد و جنوب مرکزی» پیش بینی می شود.

از جمله اثرات مخاطره آمیز این سامانه می توان به «لغزندگی جاده‌ها، آبگرفتگی معابر، جاری شدن روان‌آب، سیلابی شدن مسیل‌ها، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، رخداد تگرگ، خسارت به سازه‌های موقت از جمله بنرها، داربست‌ها و تابلوهای تبلیغاتی و اختلال در ناوگان حمل و نقل، در مناطق مستعد خیزش گرد و خاک محلی، در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ و خسارت به محصولات زراعی و باغی» اشاره کرد.

فعالیت سامانه بارشی با حفظ سطح هشدار نارنجی جمعه در استان های «اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، کردستان، زنجان، کرمانشاه، لرستان، ایلام، خوزستان، همدان، مرکزی، اصفهان، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، نیمه غربی سمنان و ارتفاعات و دامنه استانهای البرز و تهران» پیش بینی می شود.

توصیه می شود در زمان فعالیت سامانه بارشی در سفرهای بین شهری احتیاط شود و از هرگونه اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها خودداری شود.

همچنین توصیه می شود از فعالیت‌های کوهنوردی و چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع خودداری شود. علاوه بر این از استحکام سازه‌های موقت و لایروبی کانال‌ها و آب‌روها نیز اطمینان حاصل شود.

با توجه به احتمال رخداد تگرگ، اتخاذ تمهیدات لازم برای جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی، از جمله حمل سریع محصولات قابل برداشت به نواحی امن، محافظت از دپوهای گندم و غلات برداشت شده در برابر بارش از دیگر توصیه ها برای مواجهه مناسب با شرایط جوی پیش رو است.

کد خبر 6093567 زهره آقاجانی

دیگر خبرها

  • تصاویری از خسارت سنگین آتش‌سوزی مهیب شب گذشته در گیلان | هیچ نمانــد!
  • عدم پرداخت خسارت کشاورزان زرندی از سال ۱۴۰۱
  • رئیس اتاق اصناف کشاورزی مشکلات کشاورزان را به معاون وزیر منتقل کرد
  • ۱۶ هزار و ۵۰۰ تن انواع محصولات باغی در خمین تولید شد
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی
  • آمادگی تمامی دستگاه ها برای کمک به  کشاورزان  در بارندگی پیش رو
  • هشدار نارنجی به کشاورزان در پی بارش تگرگ/ ۱۶ استان درگیر بارش
  • امسال آب سد سفیدرود زودتر رهاسازی می‌شود
  • کدام بانوان گیلانی نخستین مدارس دخترانه را تاسیس کردند؟