Web Analytics Made Easy - Statcounter

«سید رضا صدرالحسینی»، کارشناس و تحلیلگر ارشد مسائل غرب آسیا در گفت‌وگو با (تنا)، در خصوص طرح آمریکا برای جایگزین کردن نیروهای سعودی و اماراتی به جای نظامیان آمریکایی در سوریه، با اشاره به اینکه واشنگتن بهره‌برداری از نیروهای ارتجاع عربی را نشانه حضور خود در منطقه می‌داند، بیان داشت: نقاط عطفی در روند تحولات بحران سوریه وجود دارد که حمله ائتلاف آمریکا، فرانسه و انگلیس به این سرزمین یکی از این نقاط عطف در طی هفته‌های اخیر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حقیقت آمریکایی‌ها بعد از شکست‌های متعددی که در دو میدان سیاسی و نظامی از مردم، نظام سیاسی و ارتش سوریه خورده بودند، مجبور شدند برای تداوم عمر تروریست‌ها مستقیماً وارد عمل شوند.
وی با توجه به شرایطی که رئیس¬جمهور آمریکا برخلاف سیاست اعلامی خود در سوریه دست به اقدام نظامی زد، گفت: واشنگتن با هم‌پیمان کردن برخی از کشورهای اروپایی به طور مستقیم به حمایت از تروریست‌ها پرداخت و مناطقی از سوریه را مورد حمله قرار داد. ترامپ شعارهایی در مورد خروج آمریکا از سوریه داده بود، اما او در شرایطی قرار گرفت که مجبور بود با همه توان حمایت پنهان خود را به حمایت آشکار تبدیل کند.
تحلیلگر ارشد مسائل غرب آسیا با تأکید بر فقدان استراتژی مشخص واشنگتن در قبال سوریه اشاره داشت: آمریکا حمایت خود را از گروه‌های تروریستی در قالب حملات نظامی نشان داد؛ اما با توجه به وعده‌های انتخاباتی که داده بود، پس از این حمله اعلام کرد واشنگتن در سوریه نخواهد ماند و از این کشور خارج خواهد شد.
وی در پاسخ به پرسش «آیا دونالد ترامپ با تصمیم به خروج نیروهای آمریکایی از سوریه به دنبال تأمین منافع واشنگتن با استفاده از تاکتیک‌های دیگر است؟» بیان داشت: پاسخ این سؤال را این چنین می‌توان داد که آمریکایی‌ها اعلام کرده‌اند دیگر امکان پرداخت هزینه‌های حضور در سوریه را ندارند و این هزینه‌ها را باید هم‌پیمانان منطقه‌ای آن‌ها ازجمله عربستان بپردازند.
صدرالحسینی با اشاره به برنامه واشنگتن برای بهره‌برداری از نیروهای برخی از کشورهای عربی به عنوان جایگزینی برای نیروهای آمریکایی تأکید داشت: هزینه آمریکایی‌ها در ماه‌های اخیر برای حضور در منطقه از طریق عربستان و پرداخت‌های کلان سعودی‌ها تأمین شده بود؛ اما این اتفاق از جهت نیروی انسانی قرار شده است که بعد از حمله اخیر رخ دهد. آمریکایی‌ها برای تأمین منافع خود هم از سرمایه‌های مادی و هم از نیروی انسانی کشورهای وابسته به آن‌ها در منطقه بهره می‌برند.
وی با توجه به وابستگی ارتجاع عربی منطقه به واشنگتن و سوءاستفاده آمریکا از منابع مادی و انسانی این کشورها برای تأمین منافع خود گفت: آمریکایی‌ها برای انجام برنامه خود راهبردی را در دستور کار دارند و آن اختلاف‌افکنی در بین ملت‌ها در این منطقه است. این موضوع به این مفهوم است که به دنبال جذب نیروهای کشورهای هم‌پیمان خود ازجمله امارات، عربستان، بحرین، سودان، مصر و غیره برای استقرار در پایگاه‌های آمریکایی در سوریه هستند. آن‌ها این امر را به عنوان نشانه حضور خود در منطقه انجام می‌دهند.
تحلیلگر ارشد مسائل غرب آسیا با تأکید بر تبعات طرحی که آمریکایی‌ها برای تداوم نفوذ و دخالت خود در منطقه دنبال می‌کنند، اشاره داشت: به نظر می‌رسد اختلافات بین اقوام و مذاهب مختلف در منطقه به دنبال این برنامه افزایش می‌یابد و تنفر ملت‌ها از دولت‌های مرتجع و وابسته به غرب نیز افزایش خواهد یافت. این موضوع موجب گسترش خطر جنگ‌های داخلی نیز خواهد شد.
وی با اشاره به دست برتر مقاومت و ارتش سوریه در قبال گروه¬های تروریستی و ناکامی طرح‌های واشنگتن برای تداوم نفوذ خود در این کشور تأکید داشت: سوریه همان‌گونه که توانست با یک ائتلاف تروریستی بین‌المللی مقابله کند و در طول هفت سال گذشته کشور خود را با حمایت مقاومت از لوث تروریست‌ها پاک سازد، این عزم و اراده در نظام سیاسی و ارتش سوریه وجود دارد که با پشتیبانی مردم این کشور و مقاومت به پاک‌سازی و نابودی کامل تروریست‌های باقی¬مانده اقدام کند.

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۲۳۹۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی

به نظر می رسد آمریکا بعد از مشاهده ناتوانی ارتش رژیم صهیونیستی در دفاع از خودش در مقابل حمله پهپادی و موشکی وعده صادق ایران به دنبال این است تا دولت های منطقه از جمله کشورهای جنوب خلیج فارس را به سپردفاعی برای رژیم صهیونیستی تبدیل نماید. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در جدیدترین موضع گیری ضد ایرانی‌اش عملیات وعده صادق را نشان‌دهنده تهدید فزاینده ایران دانست و بر ضرورت همکاری کشورهای عرب خلیج فارس با آمریکا در زمینه "دفاع یکپارچه" تاکید کرد.

وزیر خارجه آمریکا در ادامه با اشاره به لزوم اتحاد و همکاری در میان کشورهای منطقه بر این امر اشاره داشت که طی هفته‌های آتی با کشور شورای همکاری در خصوص یکپارچه‌سازی دفاع هوایی و موشکی و تقویت امنیت دریایی گفتگو خواهد کرد.

بلینکن طی ماه‌های اخیر هفت بار به غرب آسیا سفر کرده اما سفر اخیرش به ریاض تحت عنوان شرکت در داووس صحرا اولین سفرش به خاورمیانه پس از وعده صادق است. وی در نشست مشورت‌های استراتژیک شورای همکاری خلیج فارس با آمریکا در ریاض که همزمان با نشست داووس برگزار می‌شد، این اظهارات را مطرح کرد که در واقع بیانگر چشم انداز آمریکا برای آینده منطقه غرب آسیا و خلیج فارس بود.

آنچه می توان از اظهارات بلینکن برداشت نمود، این است که کشورهای متحد آمریکا باید برای دوره پسا وعده صادق آماده شوند و در برهه جدید باید کشورهای منطقه باهم متحد شوند. البته پوشیده نیست که منظور وزیر امور خارجه آمریکا از کشورهای منطقه، رژیم صهیونیستی است و وی از کشورهای خلیج فارس می‌خواهد به روند عادی سازی روابط با تل آویو ملحق شوند.

در واقع آمریکا بعد از مشاهده ناتوانی ارتش رژیم صهیونیستی در دفاع از خودش به دنبال این است تا کشورهای منطقه از جمله کشورهای جنوب خلیج فارس را به سپردفاعی برای رژیم صهیونیستی تبدیل نماید. این درحالی است که کشورهای منطقه بجز اردن در شب عملیات وعده صادق حاضر به درگیر شدن با موشک‌ها و پهپادهای ایرانی نشدند؛ چراکه می دانستند که اولا جمهوری اسلامی به دنبال تنش نیست و بعد از حمله به ساختمان کنسولگری اش در دمشق وادار به واکنش در مقابل تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی شده است. ثانیا حساب کشورهای مسلمان منطقه از رژیم اسرائیل که به طور مستمر در حال اقدام علیه امنیت ملی ایران می باشد، متفاوت است.

به نظر می‌رسد در وضعیت کنونی که رژیم صهیونیستی در نتیجه سیاست‌های توسعه طلبانه به یکباره با خشم فلسطینی‌ها مواجه شده، آمریکا وارد عمل شده تا کشورهای عرب خلیج فارس را تبدیل به سپر بلای اسرائیل نماید و این امر را تحت عنوان " اتحاد و یکپارچگی کشورهای منطقه" نام نهاده است.

در واقع آمریکا به تعبیری درحال احیای ایده ناتوی عربی است که در دوره ترامپ هم دنبال می شد که تلاش داشت کشورهای شورای همکاری را همراه با مصر، اردن و رژیم صهیونیستی در اتحادیه سیاسی، نظامی و امنیتی سازماندهی کند تا از این رهگذر زمینه کاهش حضور در منطقه غرب آسیا را فراهم کند و تمرکز بیشتری بر حضور در دریای چین داشته باشد.

پول انتخابات و جنگ؛ اهداف واقعی‌تر سفر بلینکن به منطقه‌رسانه صهیونیست هدف اصلی سفر بلینکن به ریاض را فاش کرد

تفاوت تلاش‌های دوره ترامپ در دوره جدید منطقه در این است که در آن زمان کشورهای شورای همکاری با استناد به تصویر ببر کاغذی از اسرائیل، این رژیم را به عنوان قدرتی توازن بخش در منطقه مدنظر داشتند، اما اکنون شرایط متفاوت است. در واقع کشورهای عربی در چهارچوب طرح آمریکایی باید عصاکش رژیم صهیونیستی شوند و همین مسئله سبب تغییر در ساختار محاسبه هزینه و فایده همسویی با رژیم صهیونیستی علیه ایران به ویژه پس از عملیات وعده صادق است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح بلینکن برای احیای ناتوی عربی
  • افزایش پنج هکتاری سطح بهره برداری بوستان بزرگ شهر
  • حمله جنگنده‌های آمریکایی و انگلیسی به مناطقی در یمن
  • افزایش پنج هکتاری سطح بهره‌برداری بوستان بزرگ شهر در یزد
  • موضع آمریکا درباره دادگاه لاهه، نشانه رویکرد دوگانه واشنگتن است
  • «سندرم ویتنام» در غزه تکرار می‌شود؟
  • شهربازی نوستالژی قمی‌ها در یک قدمی بهره‌برداری
  • رفع تصرف ۲ هکتار از رودخانه‌های استان یزد
  • چین معافیت تعرفه‌ای واردات محصولات آمریکایی را تمدید می‌کند
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت