Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-07@13:10:48 GMT

تدبير صنعت نوغانداري را از پيله درآورد

تاریخ انتشار: ۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۸۲۲۴۶۶۳

تدبير صنعت نوغانداري را از پيله درآورد

خبرگزاري آريا - مشهد - ايرنا - نوغانداري صنعتي سنتي، سودآور و ارزشمند در سرزمين ايران است که از اوايل دهه 80 به علل مختلفي از جمله کاهش قيمت، نداشتن صرفه اقتصادي و بي ثباتي بازار ابريشم به تدريج رنگ باخت، اما تدبير دولت اعتدال نوغانداري را از پيله رهايي داد و اين صنعت را مجددا احيا کرد.

نوغانداري از صنايع سنتي و قديمي در منطقه آسيا و البته ايران است که وضعيت آن در بيش از 2 دهه گذشته با فراز و نشيب هاي فراواني همراه بوده است به طوري که اوج شکوفايي توليد پيله و ابريشم در کشور به سال 1379 برمي گردد و بعد از آن صنعت نوغانداري درگير خواب غفلت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در کنار صنعت نوغانداري، ابريشم بافي به عنوان هنرصنعتي منحصربه فرد و بازارپسند مطرح است و با توليد نخ هاي ابريشمين زمينه ساز توليد دستبافته هاي سنتي و هنري در قالب فرش ها و تابلوفرشهاي دستباف ابريشمي مي شود که در حقيقت همان ارزش افزوده و سودآورترين بخش در مرحله توليد ابريشم است.
سهم ايران از سبد توليد ابريشم دنيا کمتر از يک درصد است و از اين حيث در رتبه هشتم دنيا را دارد؛ البته اين ميزان توليد ابريشم ايران برابر با توليد پيله ابريشم در 12 کشور دنياست اما بي مهري هاي گذشته به اين صنعت بود که نفس هاي نوغانداري را به شماره انداخت؛ اما رونق و احياي دوباره نوغانداري در پنج سال اخير با همت عالي و تدبير ويژه دولت ميسر شد، اقدامي که در دوره هاي گذشته بي سابقه بود.
45 روز کافي است تا تخم هاي کوچک و سياه رنگ نوغان ثمربخش شده و به پيله هاي ارزشمند ابريشم بدل شود و به عنوان فعاليت اقتصادي جانبي در کنار کشاورزي و باغداري در فصل بهار، رونق بخش سفره هزاران خانواده باشد.
اگرچه 20 استان کشور در زمينه صنعت نوغانداري فعاليت دارند اما در اين ميان استان گيلان قطب توليد پيله تر ابريشم و استان خراسان رضوي علاوه بر برخورداري از رتبه دوم توليد پيله تر با توليد 85 درصد نخ ابريشم کشور، پايتخت ابريشم کشي ايران به شمار مي آيد.
هر ساله به جمع هزاران کشاورز و باغدار فعال در اين حرفه، علاقه مندان ديگري به فعاليت در اين حوزه روي مي آورند و دليل آن چيزي نيست جز تدبير دولت و احياي دوباره نوغانداري در کشور و رخ نمايي از چهره اي جديد از صنعت نوغانداري.
*احياي نوغانداري با تدبير و اميد
رئيس مرکز توسعه نوغانداري کشور در اين زمينه به خبرنگار ايرنا اظهار کرد: صنعت نوغانداري عليرغم افولي که در سالهاي 79 تا بعد از 90 تجربه کرد با سماجت و پيگيري وزارت جهاد کشاورزي به سمت رونقي دوباره حرکت کرد.
علي اصغر داداش پور اظهار کرد: نوغانداري به دليل ويژگي هايي از جمله جنبي بودن و تکميلي بودن بخش کشاورزي، در کنار ساير مشاغل مي تواند موجب ايجاد اشتغال و تامين درآمد براي خانوارهاي روستايي و کشاورز شود لذا برخلاف بي مهري هاي 2 دهه گذشته با تلاش دولت در مسير احيا و توسعه قرار گرفت.
وي با اشاره به تلاش براي تشويق مردم براي فعاليت در زمينه نوغانداري، افزود: بي نيازي به سرمايه گذاري فراوان و مزيت نسبي و فرصت انجام اين حرفه در اغلب مناطق کشور در کنار سنتي بودن اين حرفه و قدمت طولاني آن در فرهنگ باستاني ايران از ويژگي هاي خاص اين حرفه است.
وي با اشاره به اقدامات انجام شده در اين زمينه گفت: طي سالهاي 91 تا 96 اتفاقات خوبي در اين صنعت افتاد و افزايش 110 درصدي قيمت تضميمي پيله تر ابريشم يکي از آنهاست که در سايه حمايت دولت تدبير رخ داد.
داداش پور افزود: در طول پنج سال گذشته با وجود قيمت تضميمي پيله ابريشم هيچ وقت خريد تضميني انجام نشد و علت آن هم حضور موثر و همراهي با دولت از سوي بخش خصوصي است به اين صورت که بخش خصوصي با پرداخت قيمت مناسب براي پيله تر فرصت خريد را به دولت نمي دهد.
وي ادامه داد: خريد بيش از قيمت تضميني اعلام شده و پرداخت نقدي بهاي محصول به کشاورزان توسط بخش خصوصي، به عنوان يک مزيت موجب شد در اين زمينه بار مالي براي دولت ايجاد نشود و بخش خصوصي در کنار سياست هاي حمايتي و احياگونه دولت، مسئوليت خريد مناسب توليدات را قبول کند.
وي ادامه داد: توليد نهال توت و توسعه توتستانها در مسير انجام حمايت هاي زيرساختي مربوط به نوغانداري، توزيع نهال توت اصلاح شده در بين مردم به صورت رايگان از 2 سال پيش و افزايش نيافتن قيمت تخم نوغان که از سالهاي پيش هرجعبه 75 هزار ريال عرضه مي شده، از اقدامات حمايتي دولت از نوغانداري است.
رئيس مرکز توسعه نوغانداري بيان کرد: پرداخت 50 درصد حق بيمه نوغانداران توسط دولت، برگزاري دوره هاي آموزشي متعدد و توانمندسازي نوغانداران از ديگر اقدامات حمايتي بوده است.
*افزايش تعرفه نخ ابريشم، حمايت از توليد
دادش پور با اشاره به اينکه مهمترين اقدام حمايتي دولت از صنعت نوغانداري با هدف حمايت از توليد داخلي امسال رقم خورد، ادامه داد: با پيگيري هاي فراوان دولت تعرفه واردات نخ ابريشم امسال از 15به 26 درصد افزايش يافت و در کنار آن تعرفه واردات پيله ثابت ماند تا اقبال تجار ابريشم به واردات پيله به جاي نخ تغيير يابد تا در کنار پيله هاي توليدي داخلي، چرخ صنايع و کارگاههاي سنتي ابريشم کشي نيز مجددا به حرکت درآيد.
وي ادامه داد: با تلاش و حمايت انجام شده خوشبختانه شاهد رونق اميد در اين صنعت هستيم به طوري که هم اکنون 18 هزار خانوار نوغاندار در کشور داريم که دوباره نوغانداري را در کنار ساير مشاغل خود پيشه کرده اند.
رئيس مرکز توسعه نوغانداري کشور گفت: پارسال افزون بر 330 هزار اصله نهال توت در کشور توليد و در 19 استان کشور به صورت رايگان توزيع شده است.
وي با اشاره به اينکه پارسال حدود 29 هزار جعبه تخم نوغان نيز توزيع شده که منجر به توليد بيش از 850 تن پيله تر شده است، افزود: اين ميزان توليد پيله معادل توليد 136 تن نخ ابريشمي است.
داداش پور گفت: امسال نيز به دنبال افزايش توزيع تخم نوغان هستيم و تا کنون 12 هزار جعبه تخم نوغان در کشور توزيع شده است.
وي گفت: بر اساس آمارها افزون بر 14 هزار هکتار توتستان در کشور وجود دارد که براي فضاي سبز، پرورش کرم ابريشم، توليد ميوه توت و ديگر کاربري ها، توليد نهال دارند.
*سود بيشتر در محصول نهايي
داداش پور با بيان اينکه در حوزه صادرات، محصول نهايي ابريشم يعني دستبافته هايي از جمله فرش ابريشمي مورد استقبال و اقبال بيشتري است، افزود: بيش از 95 درصد ابريشم توليدي کشور در حوزه فرش دستباف استفاده مي شود بنابراين فرش ابريشمي از کالاهاي نفيس و ارزشمند صادراتي است که در جهان نيز يگانه، منحصربه فرد و بسيار مورد علاقه است.
وي تاکيد کرد: ارزش افزوده در حوزه توليد ابريشم در محصولات نهايي نهفته است و خام فروشي در اين زمينه به هيچ وجه معنا ندارد.
رئيس مرکز توسعه نوغانداري کشور با بيان اينکه هر جعبه تخم نوغان حدود 9 ميليون ريال درآمد براي خانوار ايجاد مي کند اما وقتي توليد پيله و پرورش کرم ابريشم در مسير ابريشم کشي و تبديل به محصولات نهايي به صورت يک چرخه کامل قرار گيرد، ارزش افزوده و درآمد آن تا چندين برابر افزايش مي يابد.
وي ادامه داد: به همين دليل بر شکل گيري زنجيره ابريشم کشي تاکيد جدي داريم زيرا حرفه نوغانداري براي 45 روز ايجاد اشتغال مي کند اما چرخه ابريشم کشي و قالي بافي در طول سال اشتغال و درآمد دارد.
*خراسان رضوي پايتخت ابريشم کشي
در حالي که بيش از 80 درصد صنعت نوغانداري و توليد پيله ابريشم ايران در شمال کشور است، اما 85 درصد فرآيند ابريشم کشي از توليدات پيله ابريشم در پايتخت ابريشم کشي کشور يعني خراسان رضوي انجام مي شود.
در اين ميان شهر بايگ و روستاي بسک در شهرستان تربت حيدريه مهمترين مناطق هنر صنعت ابريشم کشي در اين استان محسوب مي شوند.
رئيس اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تربت حيدريه به خبرنگار ايرنا اظهار کرد: با فعاليت خستگي ناپذير زنان و مردان در حدود 2 هزار کارگاه ابريشم کشي در شهر بايگ و روستاي بسک، اين شهرستان رتبه نخست کشور را در اين عرصه به نام خود سند زده است.
علي محمدي با اشاره به اينکه توليد اصلي فرآيند نوغانداري، پيله ابريشمي است که از آن الياف ابريشم حاصل مي شود، افزود: از ميان تمامي تارهاي منسوجات، ابريشم به دليل ويژگي خاص خود از جمله سبکي، ‌نرمي، ‌مقاومت در نوسانات گرمايي، رنگ پذيري، ‌جاذب رطوبت بودن، عايق پذيري الکتريکي و به طور کلي لطافت، ظرافت و دوام،‌ جايگاه ويژه و ممتازي دارد.
محمدي گفت: به همين دليل در دنياي منسوجات ابريشم را ملکه منسوجات مي نامند و ابريشم به عنوان ماده اوليه در توليد محصولاتي مانند فرش، پارچه، ‌پيراهن، شال گردن، آويزهاي ديواري و تزئينات داخلي منزل و غيره استفاده مي شود.
وي اظهار کرد: علاوه برآن در ساخت چتر نجات، ‌تودوزي لاستيک، رگهاي مصنوعي، نخ جراحي، مواد عايق الکتريکي و غيره نيز از ابريشم استفاده مي شود.
وي بيان کرد: روزانه در هر کارگاه 2 کيلوگرم نخ ابريشم توليد مي شود و بر همين اساس سالانه بيش از 110هزار کيلوگرم نخ ابريشم در اين شهرستان توليد مي شود.
*رتبه دوم توليد پيله خشک کشور
معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهاد کشاورزي خراسان رضوي با بيان اينکه توليد پيله ابريشم در استان براي 2500 نفر ايجاد اشتغال فصلي دارد، اظهار کرد: انتقال 85 درصد پيله خشک توليدي در کشور به اين استان براي فراوري، عنوان پايتخت ابريشم کشي را شايسته خراسان رضوي کرده است.
جعفر حاجي مجتهد افزود: مرکز توسعه نوغانداري کشور به عنوان زيرمجموعه معاونت بهبود توليدات دامي وزارت جهاد کشاورزي ارديبهشت سال 1393 در رشت فعال شد. 60 درصد پيله ابريشم کشور در گيلان توليد و فعاليت ساير استانها نيز توسط اين استان پشتيباني مي شود.
وي با بيان اينکه فصل توليد پيله ابريشم در نيمه نخست سال و فصول بهار و تابستان است،
وي با اشاره به توزيع 4200 جعبه تخم نوغان بين کارگاه هاي توليد ابريشم استان در سال جاري، افزود:
امسال توزيع 25 هزار اصله درخت توت در استان انجام مي شود که در صورت نياز نوغانداران، امکان افزايش آن تا 40 هزار اصله نيز وجود دارد.
اين مسئول با اشاره به ادامه توزيع تخم نوغان در استان تا زمان اعلام عدم نياز از سوي کارگاه ها، بيان کرد: تا سال 1400 برنامه داريم که ميزان توزيع تخم نوغان را به سالانه هشت هزار جعبه افزايش دهيم.
وي گفت: هم اکنون حدود 2 هزار واحد ابريشم کشي در استان خراسان رضوي در زمينه توليد پيله و نخ ابريشم فعاليت دارند.
وي گفت: انتقال 85 درصد پيله خشک توليدي کشور به اين استان براي فراوري، خراسان رضوي را شايسته عنوان پايتخت ابريشم کشي کشور کرده است.
معاون بهبود توليدات دامي سازمان جهاد کشاورزي خراسان رضوي اظهار کرد: پارسال 106 تن پيله ابريشم با توزيع پنج هزار و 231 جعبه تخم نوغان در بين توليد کنندگان در استان توليد شده بود.
وي در خصوص علت کاهش توزيع جعبه تخم نوغان در مقايسه با پارسال، افزود: تعداد تخم هاي موجود در هر جعبه نسبت به پارسال 25 درصد افزايش دارد بنابراين افزايش توزيع تخم نيز امسال محقق شده است.
*ابريشم بافي کلات، دارنده نشان يونسکو
ابتدا ابريشم بافي در چين رشد و پرورش يافت اما اين هنر در ايران نيز فراگرفته شد و با برخي تغييرات به سمت مطلوبيت بافت و ماندگاري رفته و بومي شد.
ابريشم کشي و توليد پيله ابريشم نيز صنعتي همراه با هنر ابريشم بافي و پيش درآمدي بر آن است. نخهاي ظريف و لطيف ابريشم در دستان هنرمند و توانمند زنان و مردان خطه خراسان به گونه اي به تار و پود بدل مي شود که حاصل آن توليد پارچه هاي لطيف، سبک و مقاوم است که رقيب ندارد.
ابريشم بافت ايران سال 1356 برنده جايزه ظريفترين و زيباترين دستبافته جهان شد زيرا جايزه يونسکو در اين بخش به `صغري کبيري` بانوي ابريشم باف روستاي `زاوين` از توابع شهرستان خراسان رضوي تقديم شد.
پارچه‌هاي ابريشمي با تارهاي طلا و نقره در شوشتر، شيراز، فسا و اصفهان بافته مي ‌شدند. از جمله مراکز ابريشم بافي ايران مناطق راميان، مينودشت و ترکمن صحرا در استان گلستان و روستاي زاوين در شهرستان کلات، راز و جرگلان، مانه و سملقان در خراسان بوده اند.
ابريشم بافي در خراسان در منطقه کلات رونق زيادي دارد و توليدات آن در قالب روميزي، روتختي، روسري ، شال، دستمال و پوشاک عرضه مي شود.
هم اکنون بافت نوعي پارچه ابريشمي در کلات به ويژه در روستاهاي زاوين و لايين مرسوم و متداول است که ويژگي هاي خاصي دارد. اين نوع پارچه به وسيله دستگاه هاي ساده بافندگي توليد مي شود و طرحهايش غالبا هندسي است که به صورت برجسته جلوه مي نمايد. طرز عمل بدين ترتيب است که در حين بافت طبق طرح ذهني، پود پارچه با دست از لابه لاي نخ هاي تار عبور کرده و قسمتهاي اضافي در پشت پارچه مخفي مي ماند.
حاصل اين نوع بافت که شکل تکامل يافته اي از بافت معروف به بافت ناخني است معمولا به مصرف لبه يقه، سرآستين، پاي دامن، جلوي پيراهن و غيره مي رسد ضمن آنکه روسري و سفره و نظاير آن را از به هم دوختن قطعات بافته شده تهيه مي کنند.
طرحهاي رايج در اين نوع پارچه که تار و پود آن از ابريشم طبيعي است شامل طرحهاي اصيل و سنتي منطقه از جمله پرده اي، کج بوته، ساراته، گل ريزه و قشماري است که به صورت ذهني بر متن پارچه و ضمن بافت به وجود مي آيد و به خاطر استفاده از نخهاي ابريشمي رنگين و شاد و زنده نظير زرد، قرمز، سرخابي، سورمه اي و آبي، زيبايي و جلوه خاصي به پارچه مي بخشد.
در مناطق توليدي اين نوع پارچه مرسوم است که دختران هنگام ازدواج تعدادي از محصولات توليدي خود را شامل سفره، پيراهن و روسري به عنوان جهيزيه به خانه داماد مي برند و در روز عروسي زيباترين پيراهن دستباف خويش را بر تن کرده و ضمن رعايت آداب و رسوم رايج، هنر خود را به رخ مي کشند.
7496/5132
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۲۴۶۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت گفت: راهکار رفع ناترازی سوخت در کشور اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور جلوگیری از مصرف بی‌رویه سوخت و حمایت از صنایع پالایشی کوچک و احداث پتروپالایشگاه‌هاست.

به گزارش خبرنگار شانا، ناصر عاشوری در نشست خبری که بعدازظهر امروز (یکشنبه، ۱۶ اردیبهشت) با حضور نمایندگان رسانه‌های خبری در انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت برگزار شد، تصریح کرد: مصرف بیهوده در همه انرژی‌ها از جمله آب، برق و گاز و ... وجود دارد و لازم است که به سرعت با اصلاح ساختار و رویه‌ها، از مصرف بی‌رویه انرژی و ایجاد بحران در این بخش جلوگیری شود.

وی بیان کرد: در بحث ناترازی بنزین و گازوئیل دو نوع تفکر وجود دارد؛ نخست اینکه همچنان افزایش ظرفیت تولید را داشته باشیم، مورد دیگر اینکه تولید کنونی را مدیریت و رویه‌ها را اصلاح کنیم تا مصرف مدیریت شود.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت تأکید کرد: با افزایش ظرفیت تولید مخالف نیستم، اما افزایش ظرفیت تولید با شرکت‌های موجود امکان‌پذیر نیست، تأسیس شرکت‌های بزرگ مادر نیز زمان‌بر است، بنابراین نیاز است با اصلاح ساختار از مصرف بی‌رویه سوخت در کشور جلوگیری کنیم.

عاشوری افزود: اعتقاد داریم که ریشه ناترازی در مصرف است و باید از دنیا الگو بگیریم که مصرف هدفمند باشد و نه رهاشده؛ هدررفت انرژی کشور بسیار بالاست و همین امروز برخی از خودروها در تهران تردد می‌کنند که پیش از انقلاب اسلامی تولید شده‌اند.

وی گفت: به اذعان کارشناسان، هدررفت بنزین کشور در سال بیش از ۲۵ میلیارد دلار است که عدد بسیار بزرگی است؛ بنابراین پالایشگاه‌ها باید به‌دنبال تولید پایدار و با کیفیت استاندارد باشند، در سال‌های اخیر نیز مجموعه مدیران عامل کشور نشان دادند که توانستند بنزین یورو ۴ و ۵ تولید کنند بنابراینهدف و وظیفه ما در صنعت پالایش، تولید سوخت باکیفیت است.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت با اشاره به لزوم رعایت استانداردهای محیط زیستی و جهانی گفت: خوشبختانه توسعه کیفی در این بخش سبب شد که در اردیبهشت امسال، مدیران محیط زیستی کشور از کیفیت سوخت پالایشگاهی قدردانی کنند، این در حالی است که در سال‌های گذشته اخطار می‌دادند و جرایم اعمال می‌کردند.

لزوم حمایت و تقویت صنایع پالایشی کوچک

عاشوری افزود: چنانچه دولت بخواهد تولید را افزایش دهد، باید قانون مجلس شورای اسلامی مبنی بر حمایت از صنایع پایین‌دستی نفت و گاز (با تنفس خوراک دو ساله) را اجرایی کند. با توجه به نامگذاری سال برای حضور مردم در جهش تولید، می‌توانیم حمایت و تقویت پتروپالایشگاه‌ها و پالایشگاه‌های کوچک را در دستور کار قرار دهیم.

وی توجیه اقتصادی، سرمایه کمتر، شناسایی بازارهای هدف تازه با ورود بخش خصوصی، اشتغالزایی، ایجاد ارزش افزوده، ورود دانش فنی به داخل کشور، تضمین خوراک، رقابت با محصولات مشابه خارجی را از جمله مزایای پتروپالایشی‌های کوچک اعلام کرد و گفت: از آن جمله پالایشگاه قشم است که ظرف دو سال سرمایه آن بازگشت؛ بنابراین دولت باید برای حمایت از این پتروپالایشی‌ها با ظرفیت‌های تا ۳۰ هزار بشکه حمایت کند.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت تأکید کرد: در شرایطی که ایران تحریم است، به لحاظ پدافند غیرعامل نیز بهتر است که به‌جای یک پالایشگاه بزرگ، چند پالایشگاه کوچک داشته باشیم.

عاشوری همچنین با اشاره به اختصاص ۴۰ درصد از سود سهام پالایشی در صورت‌های مالی پالایشگاه‌ها به‌منظور اجرای قانون بودجه و حمایت از طرح‌های توسعه‌ای ادامه داد: هزینه‌کرد آن نیز بسته به وضع مالی پالایشگاه‌ها در حال ساخت است.

وی مطالبات پالایشگاه‌ها را بیش از ۲۰۰ همت اعلام کرد و گفت: در این باره پیشنهاداتی از جمله کسر مطالبه‌ها از بدهی‌های مالیاتی (۵۰ همت) به دولت ارائه شده است که امیدواریم با آن موافقت شود.

امضای چند قرارداد تازه بین شرکت‌های پالایشی و دانش‌بنیان‌ها در نمایشگاه امسال

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمای صنعت پالایش نفت همچنین درباره برنامه‌های این انجمن برای حضور در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: انجمن پالایش نفت امسال هم با مشارکت ۱۲ عضو زیرمجموعه خود در بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت نفت با توان مضاعف حضور پررنگی خواهد داشت.

عاشوری افزود: در طول برگزاری نمایشگاه با مذاکره با شرکت‌های داخلی از جمله سازندگان و دانش‌بنیان‌ها، تعدادی قرارداد به امضای مدیران عامل شرکت‌های پالایشی می‌رسد.

وی تأکید کرد: تفاهم‌نامه‌های تازه‌ای نیز با بانک‌ها و مجموعه‌های اقتصادی به امضا خواهیم رساند. همچنین سه پنل تخصصی کارشناسی با عنوان‌های «برنامه‌ریزی برای تولید با کیفیت و جهش تولید»، «تأثیر کاهش منابع مالی در تکمیل پروژه‌ها و استمرار تولید» و «موضوع تهدید کاهش نیروهای انسانی متخصص و فنی» در این نمایشگاه برگزار خواهد شد.

دبیر کل انجمن صنفی کارفرمائثیی صنعت پالایش نفت، خروج نیروی انسانی قابل توجه در صنایع پالایشی را یکی از چالش‌های این صنعت دانست و یادآور شد: متأسفانه خروج نیرو از متخصصان به تکنسین‌ها و نیروهای فنی سرایت کرده است.

دیگر خبرها

  • آغاز مذاکرات صادرات دانش قطعه‌سازی به چهار کشور
  • وقتی از یک پل می توان پول هنگفت درآورد!
  • لزوم تدبیر عراق برای کاهش حوادث رانندگی در ایام اربعین‌حسینی
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • رویداد ملی بازی آرا، کمک به صنعت تولید بازی در کشور
  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • شهرک انرژی در تهران احداث می‌شود