Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد > مسکن - برخی کاربران خبرآنلاین معتقدند «افزایش قدرت خرید مسکن فقط با کاهش قیمت و تخلیه حباب کاذب 60 درصدی امکان‌پذیر است.»

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، هر چند اقدامات متعددی به منظور افزایش قدرت خرید مسکن از سوی دولت پیگیری می‌شود که آخرین نمونه آن، افزایش سقف تسهیلات بانکی به 200 میلیون تومان برای زوجین است، اما برخی معتقدند حتی با وجود تصویب این طرح، بالا بودن مبلغ اقساط مانعی بر سر راه استفاده بخش عظیمی از خریداران مسکن از این تسهیلات تلقی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس، این سوال مطرح است که بهترین راه برای افزایش قدرت خرید مسکن مردم چیست؟

 «احمدی» یکی از کاربران در این خصوص در نظرسنجی خبرآنلاین نوشت: «افزایش قدرت خرید مسکن فقط با کاهش قیمت و تخلیه حباب کاذب 60 درصدی امکان‌پذیر است. برای همه مثل روز روشن است که قیمت کنونی مسکن کاذب است و سه تا چهار برابر ارزش واقعی آن است. یعنی قیمت ساخت و زمین را که حساب کنید، می‌بینید که یک‌سوم یا یک‌چهارم این قیمتی که توی بازار عرضه می‌شود، به دست می‌آید، بنابراین دولت نباید هیچ وامی دهد؛ حتی وام‌های قبلی را و مردم هم اصلا نخرند؛ مگر به قیمت تمام شده برای نوساز و قیمت تمام شده منهای استهلاک بنا به نسبت عمر ساختمان. این قضیه عزم ملی می‌خواهد. مردم وقتی به مشاور املاک می‌روند و با قیمت غیرواقعی مواجه می‌شوند، نباید بخرند. آن زمان قول می‌دهم ظرف یک‌ماه آپارتمان 50درصد افت قیمت پیدا کند.

«کاویان» نیز عنوان کرد: «من قدرت خرید مسکن دارم، ولی وقتی می‌بینم یک آپارتمان را 3، 4 برابر می‌خواهند به من بفروشند، نمی‌خرم. چرا باید آپارتمانی را که 100 میلیون بیشتر ارزش ندارد، 300 میلیون بخرم؟ چرا باید برای حباب کاذب 200 میلیون بدهم؟ چرا مردم باید 200 میلیون وام بگیرند و حباب بخرند؟»

«رحمتی» نیز متذکر شد: «با هر نوع وام و افزایش تسهیلات مخالفم. دلیل آن هم این است که یک عده از خدا بی‌خبر آپارتمانی یا ملکی را با هزار دوز و کلک و جوسازی و هیاهو به چندین برابر قیمت‌گذاری می‌کنند و یک مشت آدم ساده‌لوح هم بدون این‌که حساب کنند اصلا ارزش این ملک چقدر است، می‌روند با هزار جون کندن وام می‌گیرند و می‌خرند و با این کار خود قیمت کاذب را تشدید می‌کنند، بنابراین وام و تسهیلات نه‌تنها قدرت خرید را افزایش نمی‌دهد، بلکه کاهش هم می‌دهد. تنها راه‌حل، کمپین نخریدن مسکن گران است که مردم ببینند قیمت اصلی و ارزش واقعی چقدر است و با آن قیمت بخرند.»

کاربر دیگری نوشت: «باید دست دلال رو از نرخ‌گذاری کوتاه کنند. متاسفانه آن دسته مشخص از مشاورین املاک عزیز خوب یاد گرفتند که چطور در بازار آشفتگی ایجاد کنند. همین الان شما یک‌سری به بازار مسکن 50 تا 100 متری در محله متوسط شهر بزنید، متوجه می‌شوید که چطور املاکی‌ها نرخ مسکن را جابه‌جا می‌کنند.»

«مجید» نیز عنوان کرد: «اصولا افزایش قدرت خرید مسکن کاری بسیار اشتباه است، چون باعث افزایش تقاضا و ایجاد تورم می‌شود و به دنبال آن، دوباره قدرت خرید از دست می‌رود و برمی‌گردیم به خانه اول. بنابراین تنها راه برون‌رفت از این باتلاق، کاهش قیمت مسکن به اندازه قدرت خرید فعلی است. مثلا آپارتمان‌هایی با قیمت 50 تا 100 میلیون تومان.»

«رشیدی» نوشت: «قیمت تمام شده زمین برای هر واحد آپارتمان در انبوه‌سازی بسیار اندک است، چون بین همه واحدها سرشکن می‌شود و قیمت ساخت هم به خاطر خرید عمده مصالح و تجهیزات از کارخانه‌ها بسیار ارزان‌تر تمام می‌شود و با یک حساب سرانگشتی می‌توانید حساب کنید که انبوه‌ساز یک آپارتمانی را که به شما 300 میلیون می‌فروشد، برای خودش زیر 100 میلیون تومان تمام شده است. پس نتیجه می‌گیریم قدرت خرید به اندازه قیمت تمام شده هست.»

 

35225

 

 

کلید واژه‌ها : وام و تسهیلات مسکن - بازار مسکن تهران - قیمت مسکن - مسکن -

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: وام و تسهیلات مسکن بازار مسکن تهران قیمت مسکن مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۲۴۹۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا مهدی کرباسیان اظهار کرد: بنا بر اعلام برخی مشاوران املاک با پدیده‌ای جدید در بازار مسکن مواجه شده‌ایم. شایعه شده برخی فروشندگان آپارتمان از خریداران تقاضای دلار، ارز دیجیتال، طلا و غیره می‌کنند. به نظر من یکی از دلایل این موضوع ایجاد سامانه خودنویس است که باعث حذف واسطه شده است. به هر حال زمانی که واسطه، معامله را مدیریت می‌کند مبادلات مالی نیز مدیریت می‌شود اما وقتی خریدار و فروشنده از طریق سامانه خودنویس اقدام به معامله می‌کنند نظارتی وجود ندارد.

وی افزود: بازار خرید و فروش مسکن در رکود به سر می‌برد اما مراجعات مقداری نسبت به فروردین بهتر شده است؛ مراجعاتی که منتج به معامله نمی‌شود و اغلب برای اطلاع از وضعیت اجاره صورت می‌گیرد. هر سال همین‌طور است، معمولا در اردیبهشت و خرداد که تغییرات اقتصادی خود را تا حدودی نشان می‌دهد متقاضیان برای پرس‌وجو می‌آیند. نقل و انتقالات بازار اجاره هم در اردیبهشت و خرداد افزایش می‌یابد.

کرباسیان بیان کرد: قیمت‌های پیشنهادی آپارتمان در تهران نسبت به اسفند حدود ۱۰ درصد تغییر کرده اما به دلیل نبود مشتری، این نرخ‌ها هنوز به قطعیت نرسیده است. یکی از دلایل این کسادی، نوسانات بازار ارز است. کاهش قیمت دلار از محدوده ۶۹ هزار تومان به حدود ۶۱ هزار تومان بازار ملک را به نوعی کساد کرد؛ زیرا معتقدم بازار مسکن، دلاریزه شده و بالا و پایین رفتن قیمت دلار باعث می شود مردم برای خرید و فروش دست نگه دارند.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به تاثیر سامانه خودنویس بر کم‌رونق شدن معاملات مسکن گفت: مسئولان وزارت راه و شهرسازی دائما روی تبلیغات این سامانه مانور می‌دهند و به مردم می گویند بیایید قرارداد خود را مجانی ثبت کنید. در واقع رسما به حذف دفاتر مشاور املاک ورود کرده‌اند و اشتغال جامعه در حال سرکوب شدن است. در هر بازاری، اقتصاد را واسطه می‌چرخاند. جهش تولید نیاز به مشتری دارد. این مشتری از طریق واسطه‌ها می‌آید. موضوع واسطه برای بازار مسکن به عنوان یک بازار پیشرو در اقتصاد، اهمیت مضاعف دارد.

وی اظهار کرد: با ایجاد سامانه خودنویس، اکثر مشاوران املاک به سمت ابطال جواز رفته‌اند. این مساله تبعات منفی برای بازار مسکن و اشتغال کشور دارد. با توجه به پیشران بودن بخش مسکن نیز تبعات منفی برای اقتصاد کلان خواهد داشت که در آینده خود را نشان می‌دهد.

کرباسیان خاطرنشان کرد: برخی افراد می‌گویند دلالان ملک عامل گرانی مسکن هستند. سوال بنده این است آیا افزایش هزینه ساخت نیز به خاطر عملکرد مشاوران املاک است؟ حدود سه سال قبل هزینه ساخت هر متر مربع نهضت ملی مسکن را ۲.۵ میلیون تومان اعلام کردند. در حال حاضر به گفته مسئولان این رقم به ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان رسیده است.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک تهران، نوسانات قیمت مصالح ساختمانی را در قیمت مسکن موثر دانست و گفت: وقتی قیمت مصالح ساختمانی، هزینه صدور پروانه، نظام مهندسی و دستمزد کارگر، حمل و نقل و غیره تغییر می‌کند نباید انتظار داشته باشیم قیمت مسکن تغییر نکند. حتی ممکن است در تابستان با نوساناتی در بازار مسکن مواجه شویم.

وی در خصوص پیش‌بینی بازار مسکن در ماههای پیش رو گفت: دولت اقدام خوبی را در خصوص تامین مصالح ساختمانی در طرح نهضت ملی مسکن آغاز کرده که اگر بتواند از طریق این برنامه قیمت ساخت را کنترل کند ممکن است نوسانات بازار مسکن در تابستان که فصل جابه‌جایی است نیز محدود شود.

کد خبر 849142 برچسب‌ها قیمت مسکن و زمین خبر مهم مسکن - وام مسکن مسکن اجاره مسکن - آپارتمان‌ نشینی

دیگر خبرها

  • قیمت خرید مسکن در منطقه ۲۱ تهران +جدول
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ با ۶ میلیارد در منطقه ۲۱ ملک بخرید+ جدول
  • طلا باز هم اوج گرفت/ قیمت جدید طلا ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۲/۱۷
  • حراج سکه بانک مرکزی؛ بهترین پیشنهاد برای خرید سکه دولتی
  • پیش‌بینی جالب درباره قیمت طلا در هفته آینده
  • پیشنهاد افزایش ۲ برابری حق مسکن از سوی وزیر کار
  • پیشنهاد وزیر کار برای افزایش ۲ برابری حق مسکن کارگران
  • در تهران دیگر به ریال و تومان خانه نمی‌فروشند | بیت‌کوین بده خانه بخر! | رونمایی از پدیده عجیب خرید و فروش مسکن در تهران + جزئیات
  • نرخ خرید در بازار مسکن؛ قطب سرمایه گذاری ملک در منطقه ۲۰ تهران