Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، شبکه خبری «دویچه‌وله» در گزارشی به سفر «امانوئل ماکرون»رئیس‌جمهور فرانسه و «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان به آمریکا پرداخت و نوشت با توجه به اینکه موضوع توافق هسته‌ای ایران هم در دستور کار مذاکرات طرفین قرار دارد باید دید که آیا ماکرون و مرکل می‌توانند این توافق را نجات دهند؟

در این گزارش آمده است: «مرکل و ماکرون در جریان گفت‌وگوهای جداگانه‌ای با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا از این کشور خواهند خواست تا به توافق هسته‌ای با ایران پایبند باشد و ماکرون در گفت‌وگویی با شبکه خبری «فاکس‌نیوز» هم هشدار داده است که برنامه دیگری برای توافق هسته‌ای وجود نخواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»

ترامپ بارها اعلام کرده است که توافق هسته‌ای  با ایران، بدترین توافق (آمریکا) بوده است این دو مقام اروپایی در دیدارهای خود با ترامپ بیشترین تاکید را برای ترغیب ترامپ به منظور ماندن در توافق هسته‌ای صورت می‌دهند. در واقع تلاش‌های آلمان و فرانسه  ملموس‌ترین اقدام برای صرف نظر کردن دولت ترامپ از اقدام علیه توافقی است که در سال 2015 امضا شده است. البته نباید غافل شد که این موضوع فقط قله یک کوه یخ است.

در ادامه این گزارش آمده است: «گفت‌وگو میان طرف‌های اروپایی یعنی آلمان، فرانسه و بریتانیا و آمریکا بر سر توافق هسته‌ای ادامه دارد تا به این وسیله بتوانند رئیس‌جمهور آمریکا را که 12 ژانویه تعلیق تحریم‌های ایران را تمدید کرد و ضرب‌الاجلی درباره توافق اعلام کرد را  راضی کنند که در این توافق بماند. هفته گذشته هم صدها تن از نمایندگان اروپایی در نامه‌ای از کنگره آمریکا خواستند تا از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) حمایت کنند.»

اما اقدام سازنده اروپایی‌ها بنابر آنچه مقامات ارشد سابق آمریکایی و دیپلمات‌های اروپایی که در آمریکا ساکن هستند ممکن است در کوتاه مدت و تا 12 می (پایان ضرب‌الاجل) و تمدید لغو تحریم‌های ایران موثر باشد البته این اقدام گامی موثری به منظور حفظ توافق هسته‌ای محسوب می‌شود.

«لارا هولگیت» نماینده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تا پیش از روی کار آمدن ترامپ می‌گوید: «متاسفانه من هیچ کسی را در آمریکا نمی‌شناسم که درباره اینکه تعلیق تحریم‌های ایران دوباره امضا شوند، خوشبین باشد.» این در حالی است که آژانس همواره اعلام کرده است که ایران به طور کامل به تعهدات خود در قالب توافق پایبند بوده است. «الیزابت روزنبرگ» یکی از مقامات اسبق در وزارت دارایی آمریکا هم دیدگاه مشابهی دارد. روزنبرگ می‌گوید: «من امید خیلی کمی دارم درباره اینکه آیا دولت آمریکا کامل به تعهدات خود به توافق پایبند باشد و تردید دارم که آمریکا در این توافق بماند.»

«دیپلمات‌های اروپایی که نخواستند نامشان فاش شود تاکید کرده‌اند که مذاکرات (با ترامپ) می‌تواند به دستیابی به زمینه‌ای مشترک منتهی شود اما همچنان درباره اینکه آیا ترامپ را هم راضی می‌کند، نمی‌توان به قطعیت رسید.» یکی از این افراد گفت که امیدوار است اما به قطعیت نرسیده است. فرد دیگری هم می‌گوید که هیچ‌کس نمی‌داند که ترامپ در نهایت چه کاری خواهد کرد.» یک دیپلمات دیگر از کشوری دیگر هم امیدوار است که درباره سند مشترکی گفت‌وگو شود اما تاکید دارد که این روزها حتی مقامات آمریکایی هم مطمئن نیستند که آیا ترامپ چنین سندی را می‌پذیرد یا خیر.

گسترش تحریم‌های ایران تا حدی که شامل  برنامه موشک‌های بالستیک هم بشود و بیشتر شدن دامنه دسترسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تاسیسات  هسته‌ای ایران مواردی است که از دید کارشناسان اروپایی و آمریکایی، ترامپ به دنبال آنهاست.

«دولت ترامپ می‌کوشد تا محدودیت‌ها بر برنامه هسته‌ای ایران را افزایش دهد و این محدودیت‌ها هم بنابر توافق تا سال 2031 به طور کامل تمام می‌شوند اما اروپایی‌ها  تمایل ندارند  تا ازسیاست‌های ترامپ پیروی کنند و معتقدند که این اقدام به معنای مذاکره مجدد توافق هسته‌ای خواهد بود.از دید آمریکایی‌ها مذاکره با اروپایی‌ها پیچیدگی‌های دیگری هم دارد. «ریچارد نفیو» کارشناس ارشد درمورد تحریم‌ها که در دولت اوباما در زمینه مذاکره با ایران فعالیت داشت این پرسش را مطرح می‌کند که آلمان، فرانسه و بریتانیا چطور می‌توانند این موضوع را با دیگر کشورهای در میان بگذارند. این در شرایطی است که برخی از این کشورها خواستار رفتار ملایم تر با تهران هستند.» نفیو گفت: «آلمان نمی تواند ایتالیا را وادار به پیروی از رژیم تحریم ها بکند. بریتانیا هم با همه مشکلاتی که در ارتباط با برگزیت دارد نمی‌تواند هیچ کشور اروپایی را در این زمینه مجبور کند.»

اما مهمترین مشکل که هم مقامات قبلی و هم مقامات کنونی آمریکا و اروپا بر آن تاکید دارند این است که ترامپ مواضع  سختی علیه ایران دارد و در این زمینه «جان بولتون» مشاور امنیت ملی وی که سه سال قبل خواستار بمباران ایران به منظور توقف فعالیت‌های هسته‌ای این کشور شده بود، تنها کسی است که  از وی حمایت می‌کند.

دویچه‌وله به نقل از مقامات قبلی آمریکا نوشت: «تاثیر مرکل و ماکرون بر ترامپ اندک است. آنها می‌کوشند تا روابط گرمی با ترامپ داشته باشند و پیشنهادی تشویق‌کننده به وی بدهند تا به این وسیله در توافق بماند. در این مورد هولگیت معتقد است که در نهایت سران آلمان وفرانسه باید تلاش کنند تا توضیح دهند که چرا به نفع آمریکاست که توافق همچنان حفظ شود.»

انتهای پیام/م

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۲۶۳۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم

به گزارش قدس آنلاین، «ودانت پاتل»، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری در پاسخ به این که آیا ادعای روزنامه کویتی الجریده را تایید می‌کند که با نقل قول از یک منبع مطلع ایرانی مدعی شده بود، ایران نامه‌ای از آمریکا درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای پس از رسیدن به تفاهم‌های امنیتی دریافت کرده است، گفت: نظری درباره روش‌های ارتباط برقرار کردنمان با ایران نمی‌دهم، جز این که با ایران مذاکرات مستقیمی درباره برجام(توافق هسته‌ای) نداریم، نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر.

مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین، در مارس ۲۰۲۱ با مشارکت اعضای اصلی توافق آغاز شد. اما چند ماه بعد، با وجود پیشرفت‌هایی که انجام شده بود، این مذاکرات به دلیل برخی مسائل فرابرجامی از سوی شرکای غربی توافق، از جمله ادعای حمایت نظامی ایران از مسکو در جنگ اوکراین، ادعایی که از سوی مسکو و تهران رد شده است، همچنین ادعای نقض حقوق بشر علیه ایران در زمینه امور داخلی آن، به بن‌بست رسید.

ایران ذیل این توافق متعهد شده بود که در ازای لغو کلیه تحریم‌های آن، برنامه هسته‌ای خود را محدود کند.

مقامات ایران تاکید کرده‌اند در صورتی که طرفین توافق اراده سیاسی لازم را نشان دهند، آماده نهایی کردن توافقی برای لغو کلیه تحریم‌ها در وین هستند.

در همین راستا، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران در نشست خبری دوشنبه گذشته خود گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره از ظرفیت‌های دیپلماتیک برای بی‌اثر کردن و رفع تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان استفاده کرده و از چارچوب‌های دیپلماتیک که تامین کننده منافع ملی ایران است کناره‌گیری نکرده است.

کنعانی با بیان اینکه طرفی که زیر میز دیپلماسی زد آمریکا بود نه ایران، خاطرنشان کرد:  شرکای آمریکا در حوزه برجام نیز نتوانستند به تعهدات خود عمل کنند.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در این مدت در مسیر بی‌اثرسازی تحریم‌ها حرکت کرده و در این زمینه نیز توفیق‌های زیادی داشته است، گفت: از طرف دیگر ما تلاش کرده‌ایم که از تمام ظرفیت‌های دیپلماتیک برای احقاق حقوق ملت ایران استفاده کنیم و طبیعتاً در نشست‌های بین‌المللی و دیدارها با  طرف‌هایی که در موضوع برجام می‌توانند ایفای نقش کنند یا اساساً نقش تعریف شده‌ای در این زمینه دارند این موضوع مطرح می‌شود.

کنعانی گفت: سازمان ملل و دیدارهایی که در جریان آن انجام می‌شود همواره فرصتی است که موضوع رفع تحریم‌ها نیز در آن مطرح شود.

پاتل در بخش دیگری از این نشست خبری، در پاسخ به سوالی درباره امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری میان ایران و پاکستان در حوزه‌های مختلف، گفت: به طور کلی، ما به هر کسی که توافق‌های کاری ایران را در نظر دارد، توصیه می‌کنیم که مراقب خطر بالقوه تحریم‌ها باشد. اما در نهایت، دولت پاکستان، خود، می‌تواند درباره مقاصد سیاست خارجی‌اش اظهار نظر کند.
 

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اعلام تحریم‌های جدید آمریکا و انگلیس علیه ایران/ افتتاح سرکنسولگری ارمنستان در تبریز/ افشای جزئیات تماس اخیر ترامپ و بن سلمان/ تکذیب ازسرگیری مذاکرات با عربستان از سوی انصارالله
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • ماکرون: دست‌نشانده آمریکا نیستیم
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • واکنش آمریکا به گزارش اخیر گروسی درباره ایران
  • آمریکا: برای عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای تلاش می‌کنیم
  • آمریکا: مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم
  • آمریکا : مذاکره مستقیم برجامی با ایران نداریم؛ نه در نیویورک و نه در هیچ کجای دیگر / درباره روش‌های ارتباطمان با ایران نظری نمی‌دهیم
  • واکنش رسمی آمریکا در خصوص مذکرات احیای برجام | مذاکره مستقیم در حال انجام است؟
  • کارشناس انگلیسی: ترامپ تهدیدی برای اروپای شرقی است